Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
ďakujem 🙂
ja som sa bola osprchovať, lebo Maťo sem chcel ísť - teda nie na koňa 😀
Zabudla som vám napísať, že teraz večer, keď som malú prezliekala do pyžamka, tak sme sa bláznili, som ju bozkávala pri krku a ona sa zaprela nožičkami a zdvíhala riťku a to predtým nerobila, vždy len kopala s nohami o 106, ale toto fakt nie 🙂 Tak sa teším, opýtam sa sestry zajtra, či to môže byť tým cvičením už...
ahojte, zombie ešte žije... 😉
no zuzi, čierne pivko je aj môj favorit, máme viac vecí spoločných 😉
inak baby, neverte všetkému, čo dr.povedia ohľadom stravy, ja som sa dnes dozvedela od kamarátky, že jej dokina povedala teraz na poradni, že už môže dávať malej (7 mesiacov) kiwi!!!! 😠 😠 😠 no počuli ste to? som skoro odpadla...a pritom je to celkom osvietená dr., aj homeopatiu robí, zaujíma sa o rôzne alter.medicíny...no to už ozaj človek čo si nenaštuduje, nemá...
a keď nik nepríde, idem spať...bolí ma strašne chrbát 😢
Ahojte
dobre ranko 🙂
Spevacka aj mna velmi boli chrbat,to je asi udel mamiciek 🙂
My sme uz doma,Davidko je v skolke,dnes mi ani pusu nestihol dat, rovno utekal do triedy,ani som ho dobehnut nestihla 😀 betarik jeden 🙂
kami, to musí byť dobrá škôlka, my sme celý prvý rok každé ráno plakali a veru aj druhý sa nám pritrafilo...dúfam, že Hanka bude statočnejšia, lebo potom som aj ja šla s plačom do roboty ☹
baby neviete je cera a hera to iste?
snazim sa upiect tortu pre draheho no neviem co z toho bude 😀 😀 😀
uz som zistila z coho mal maly take cervene licka...boli sme dve hodiny vonku a jeho pokozka asi enzniesla chlad na tak dlho ☹ ☹ ☹
cera je tuším na polevy a hera na pečenie.....tam to máš napísané
klari to chce dobrý krémik na líčka, aj u vás tak pekne sneží?
kto to včera písal, že chodí na an?glinu? Ja sa tiež chystám pokračovať, skončila som v júli, na jeseň sa nedalo ale teraz, no uvidím, už som zas veľa pozabúdala
Klarika no vystipalo ti ho dobre,my pouzivame bubchen wind und wetter ci ako sa to pise. A radsej puzivam heru,cera mi pride taka velmi umela.
Spevacka,Davidko tiez plakal cely polrok,prestal az teraz ked som ho ja zacala nosit do skolky,kedze MM je mimo sr. 🙂 Len neviem ci sa mam tesit alebo plakat,ze mam pocit ze asi nieje ku mne tak priputany ako ku tatikovi ze jeho nechce aby siel prec....no kto vie.
A prvy krat co siel do skolky a som ho niesla ja....tak sa priznam 😅 😅 😅 😅 prisla som aj ja domov s placom 😅
zuzka sa učí anglinu.... 🙂
no ja som vravela, že mám so zuzkou veľa spoločné 😉 ja teda chodím na taký konverzačný, nie na gramatiku...
kami, to môj Maťo, to bol taký môj "cecok" a ešte aj je...ja keď som chcela niekam ísť bez neho, musela som ujsť ☹ doslova, lebo reváááál na retu 😒 bože to bolo strašné...
Hanka bude asi ocinkova, aspoň u nás v rodine to tak bolo, že ja som inklinovala k tatkovi (doteraz) a brat k mame asi viac
ozaj ste sa tu bavili o plienkach, my tiež používame teraz pampers ale uvažujem neskôr, pri nácviku na nočník prejsť na látkové... čo vy na to? vraj to pomáha
ahojteee 🙂 🙂 🙂 idem sa vám pochváliť, malý dnes spal v noci od 23:00 do 5:00 vkuse 🙂 ešte sa mi to s ním nestalo, tak sa teším, 🙂
spevi, a kde si študovala tú AJ? Ja chodím cez STATPEDU program na vzdelávanie učit. ZŠ v obl. cudzích jazykov...aj ty?
alca, ty si pekárka, či čo? Ja vôbec nepoznám rozdiel medzi cerou-herou...no vidím, že ty to máš v malíčku 😉
spevi 😉 😉 😉 , my učky toho máme spoločného asi viac... 😉
ozaj ako ste sa bavili o tých plienkach...to som sa chcela včera pýtať emanky, ale mi to ušlo z hlavy...no tak už 4 noc posebe sa nám stalo, že sa malý ráno zobudil precikaný až na chrbátiku...neviete poradiť čím to môže byť? A vy prebaľujete deti aj cez noc? Ja nie, lebo sa potom celkom prebudí a nechce sa mu už spať...Používame pampers... 😨
spevacka...ja som prechod na nočník pri Tomášovi riešila tak, že som mu nedávala cez deň žiadne plienky, chodil po dome len v pančuchách a ak sa pocikal vymenila som za suché...často som ho dávala na nočník...on sa ale veľmi skoro naučil už ako 2 ročný vôbec nemal plienky ani v noci... 🙂
gratulujééééém, konečne si sa vyspala.. 🙂 narozdiel od nás ☹....
myslíte, že sa Natálke mohlo snívať o tom ako jej prepichovali ušká? Chúďatko tak strašne vzlykala a plakala zo spánku, že som si ju musela zobrať do postele a tam bola celú noc na cecíku... 😔
no pekárka ani zďaleka, ale bavilo ma pečenie pokiaľ nebola Natálka....
inak zuzka a kto ti varuje malého keď si na angline....ja by som sa tiež chcela učiť, ale tie kurzy sú tak drahé a mám to všetko tak od ruky.... 😒
cez noc neprebaľujem, pokiaľ sa nepokaká, ale to sa nám stalo zatiaľ len raz. 🙂
tak to bol Tomáško na chlapca veľmi šikovný... 🙂 ale všetko je indi vindy
nechávam ho len s mojou mamkou...ak ona nemôže tak radšej neidem...Ja mám to šťastie, že ako učiteľka mám ten kurz zdarma, všetko hradí štát...sú tam ale isté podmienky, ktoré ak poruším, budem musieť celý ten kurz zacvakať z vlastného...
a myslím si, že je to možné, že sa malej mohlo snívať o tom...už som to niekde čítala...neboj dúfam, že nato čoskoro zabudne 😉
tak neporušuj podmienky... 😉
Spevacka Davidko je taky tatikov pupok a dufam,ze Sarika bude po mne 🙂
My pouzivame pampersy 4,aj nam sa stavalo ze bola prekakana dobre ze nie po krk,tak sme kupili vacsie cislo a uz sa to nestalo 🙂 V noci neprebalujem, zbytocne dietatko budit.
Zuzka super ze ti tak krasne spinkal, mne dnes Sarika sa budila s takym bolestivym placom,nastastie to bolo len 2x aj to asi minutky. najlepsi bol Davidko sa zobudil ako Sarika plakala a mi hovori,mamka Sarke nieje dobre v postielke a som smadny 🙂
čítala som kdesi o psychomotorickom vývoji naších detí, tak ak sa dostanú do určitého veku začínajú si uvedomovať aj veci okolo seba, že sú...zistíš to na drobcovi tak, že ak jej ukážeš nejaký predmet, po ktorom sa on anačiahne a chce ho, no a následne ho schováš, tak ak ho začne hľadať - je to pokrok, ale ak nie, znamená to, že nań hneď zabudla a teda neuvedomuje si to...skúšala som včera s malým, ale on ešte nie...vôbec to nehľadal... 🙂
no dúfam, že som to tu napísala zrozumiteľne... 🙂
kamilecka...dávidko podarený...je úžasné ako to tie deti myslia všetko tak úprimne... 😉
no vyskúšam....ale myslím, že tak ďaleko ešte nie je....ak som to správne pochopila, tak by si ten včerajšok nemala pamätať, ak nebude hľadať hračku?
Kamilecka 4ky sú od 9 kg?
no načo jej dávam ponožky, keď si ich aj tak vyzuje... 😒

jaj, alca ešte odpoviem- spomenula som si na tú krupicu... Áno, obsahuje lepok, ten sa u kojených detí podľa najnovšej štúdie môže zavádzať už od 4. mesiaca, vraj, ale nič nepokazíš, keď začneš neskôr, napriklad v 6. 7. mesiaci. A ako písala emanka, to už radšej nejakú kašu s lepkom, Nutrilon napríklad, lebo obsahuje aj vitamíny a minerály.