icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

zuzkaku
24. jan 2010

čo to, čo to baby, akože tu nikoho niet? 😲 kam ste sa všetci podeli?

emanka
24. jan 2010

Zuzka, všetky to tu dnes fláááákate!!!!

veronikapp
24. jan 2010

čaute 🙂 čo to ... ja som myslela, že budem týždeň dočítavať... Aký ste mali víkend?

veronikapp
24. jan 2010

no sranda...

emanka
24. jan 2010

Veronika, preboha, ty žiješ? 😀 😀 😀 Celý víkend ťa tu nebolo a teraz na noc dorazíš?
No, my sme mali víkend v pohode, klasika...včera trochu upratovania, potom veget, dnes sme boli na výstave psov, potom veget a potom sme doupratovali, teda Maťo ešte maká, ale ja už nejak nevládzem 😝
A čo ty? Čo ste robili? Deti poslúchajú?

veronikapp
24. jan 2010

hej, žijem, len mm sa už sťažoval, že tu trávim veľa času, tak som si cez víkend urobila voľno 😉 teraz tu vedľa mňa spí na gauči, tak že nakuknem... ale pozerám, že voľný víkend si urobilo veľa z nás 🙂
Chodievate na výstavy? Ako len pozerať alebo sa prezentovať s tými vašimi?
Deti poslúchajú, hej, zajtra bude zase trochu kľud, Miška pôjde do škôlky, dnes sme boli kúpiť masku na karneval- také motýlie krídla tam boli, tak celé poobedie behala po byte s krídlami na chrbte
😀 Laura v pohode, konečne začala zase jesť, lebo vo štvrtok ideme zase na preváženie, tak nech priberá 😕 inak stále so sebou narába, 5 minút neobsedí kľudne... A čo Lea? Na cvičenie si ako tak zvykla?

emanka
24. jan 2010

Na výstavy chodíme iba pozerať, nemáme výstavné kusy 😉 Veď to máme priamo v Trenčíne, takže aspoň občas zabijeme nudu...
Takže Miška bude motýlik 😀 zlatá 🙂
A Laura čo zas nejedla? To si tuším nespomínala...
Inak, minule som rozmýšľala, že Laura sa neplazí, ja na tom nevidím nič divného, veď aj Lea sa plazí iba dozadu a aj to cca 1,5 m, ale keď som bola u pediatričky, tak sa ma na to pýtala, povedala som, že jedine dá hlavičku dolu a zdvihne riťku, ale že, to je všetko a ona, že to je málo. A to isté mi povedal neurológ a tiež rehabilitačná...oni všetci predpokladajú, že 7,5 mesačné dieťa by to už malo vedieť, neberú do úvahy žiadne výkyvy, oneskorenie vo vývoji....divné...to len taká malá úvaha, nevšímaj si to...
Lea stále plače pri cvičení a navyše som si neni istá, či to má nejaký efekt, keď trošku povolím, hneď sa mi vykrúti a otočí a zas odznova ju musím dávať do správnej polohy, potom nerobí, to čo má a stále dokola...už som z toho psychicky unavená, kebyže aspoň viem, že to robím správne, tak by mi to pomohlo, ale tá sestrička, čo máme, tá mi to iba 2x ukáže, ja si to raz skúsim a to je všetko, doma potom rozmýšľam, ako to má byť a či je to správne...a najviac ma ser.e, keď Lea nerobí tie pohyby, čo by mala...ja neviem, už mi z toho šibe, potrebovala by som úplne vypnúť a na všetko sa vykašľať, ale to sa nedá...

veronikapp
24. jan 2010

emanka- vydržíte... čo iné vám ostáva, že? 😒 Veď Leuška je velmi škovná, keď sa už ,,plazí,, 😀 do zadu. Inak to čo píšeš, o tom plazení dopredu v siedmych mesiacoch... to čo? To ako vážne? A to podľa akých tabuliek ti lekári idú? To som fakt ešte nepočula... a keď sa niektoré deti vôbec neplazia? Lebo veď aj také sú... Ja viem o tom, že tak 9 mesačné sa plazia... No kašlime na to. Laura je fakt vybitá ako pistky, keď ju držím za ruky tak skáče na nohách hop hop, veľká zábava pre ňu, úsmev od ucha k uchu... Dnes som ju dala na postel, že čo bude robiť, stále sa krútila raz na brucho, potom na chrbát... dookola 😀 skúsila som ju dať na kolienka, ale kdeže... 😠 No nebudem ju nútiť, všetko má svoj čas.
Inak Laura papala, ale ako som začala na ,,radu,, doktorky dávať tie 4 príkrmy- aj to len asi 3 krát 😀 - prestala jesť, len kojiť sa chcela... ale teraz dávam len 3 príkrmy a vracia sa to do normálu 😉 tak som rada. Zje všetko, čo dám.

emanka
24. jan 2010

Lea je šikovná, len škoda, že má tie nožičky slabé, keby to tak nebolo, tak by sa možno aj plaziť - normálne - dokázala 🙂 Vidíš, naša Lea sa hentak na nožičkách vôbec neudrží, stále ju láme v kolenách, ani nevie, na čo ich má 😒 Už sa teším, keď bude skákať ako Laurika 😀 Ani Lea sa neudrží na kolienkach, stále to skúšam, ale ono to je asi márne, dokým jej nezosilnejú nohy...
Dobre si urobila, že si sa vrátila k trom príkrmom, na jej vek to stačí...ja síce dávam už 4, ale iné mi nezostáva, lebo cez deň odmieta mlieko...takže ja, na rozdiel od ostatných, som rada, keď sa v noci zobudí a dá si mliečko...aj keď v ten moment nie 😀 😝

emanka
24. jan 2010

Ozaj, to je pravda s tým plazením, niektoré deti to vôbec nerobia...len všetci tí lekári to Leine neplazenie pripisujú tomu, že je hypotonická a pritom, aj keby nebola, neznamená to, že by sa plaziť dokázala, no nie?

veronikapp
24. jan 2010

emi a ten jogurt ti papká? Ja som teraz vyhrabala v jednom časopise zavádzanie príkrmov a tam je jogurt u dojčených detí až po ukončenom 9. mesiaci... tak radšej ešte počkám... občas jej dám na olovrant po kojení do ruky piškotku alebo pečivko a niečo popapá tak zatial to neriešim... 😒

veronikapp
24. jan 2010

emanka... vedˇsom tu už písala o Miške, ako som ju to musela učiť. Doktorka mi vtedy povedala, že niektoré deti túto fázu preskočia, ale keďže mala zlý kĺbik, tak by bolo dobré, keby sa aspoň chvíľu plazila... Tak mi ukázali ako ju to mám naučiť. To som fakt ešte nepočula, že 7 mesačné deti sa majú plaziť...

emanka
24. jan 2010

juuj, Veronika, nechce to 😠 Samotný jogurt vôbec, takže to robím tak, že dám pol jogurtu a celú výživu, vždy to vyskúšam a je to dobré, sladučké, ale keď jej dám prvú lyžičku, tak sa rozplače 😀 Vždy sa na nej smejeme, ona asi čaká mäso so zeleninou a jogurt ju tak prekvapí a znechutí, že reve 🙂 Potom sa poolyzuje a zistí, že to nie je až také zlé, tak si dá asi 5-6 lyžíc a koniec...potom vytiahnem sušienku a ňou to naberám, asi ako ju žužle, tak jej to viac chutí a pritom si ani neodkusne...má to len ako naberačku...tak potom to dopapá skoro celé, ale nie vždy 😝 ....švagriná mi hovorila, že jej môžem dať sladkú activiu, ale to zas nechcem, radšej ju chcem naučiť na túto, no ale nevyzerá to dobre 😒
Ozaj, skúšaj jej stále dávať chlebík, ona sa to naučí papať, ak to už teda nevie 😉 Ja som jej stále dávala malé kúsočky a už sa to naučila...takže keď nemám úspech s jogurtom, dám jej chlebík a už jej to ide 🙂

emanka
24. jan 2010

Veď ani ja som nepočula o tom, že 7-mesačné deti sa majú už plaziť, to až teraz všetci tí doktori to na mňa vyhŕkli 😲 Ale určite sa tým netráp...napríklad, môj synovec sa vôbec neplazil a loziť sa naučil až týždeň pred prvým rokom a nikoho to netrápilo, nechali to na neho a to si už všetci mysleli, že rovno začne chodiť, keďže už chodil držiac sa za ruky 😉

veronikapp
24. jan 2010

😀 že reve, no zlatá... a prečo nie sladkú activiu? Ja som sa nad tým ani nezamýšľala... Veď tú obyčajnú ani ja neziem, taká je kyslá... toho cukru tam je nejak veľa?

emanka
24. jan 2010

vieš čo, ani neviem, či ho je tam veľa, len mi to neprišlo správne...no ale potom som aj rozmýšľala, veď tie sušienky, čo jej dávam, obsahujú cukor a aj piškóty, tak by to nemalo uškodiť....presne, ani ja tú obyčajnú actíviu nemám rada, ale s tým ovocím je fakt dobrá 😉 Ešte to vyskúšam a keď to nepôjde, tak dám aj tú sladkú...
Inak, dnes som čítala o zavádzaní lepku a riziku celiakie...najnovšie štúdie dokazujú, že vznik celiakie závisí od množstva lepku pri zavádzaní príkrmov a aj od veku...a je to tak, že medzi 4-7 mesiacom je riziko najmenšie a keď sa začne po 7. mesiaci, tak je väčšie...a tiež, keď sa začne hneď "zhurta", tak to nerobí dobrotu....no ja som začala až po 7. mesiaci, tak dúfam, že sa už nič nestane 😒
Aké veľké už má malá zúbky? Našej nejak rýchlo narástli, už majú hádam aj 4 mm...

emanka
24. jan 2010

Ozaj, ak si ešte tu, jablko jej strúhaš úplne na drobno, alebo na také slížiky?

emanka
24. jan 2010

Asi si išla spať, idem aj ja...tak teda zajtra 🙂

veronikapp
25. jan 2010

ahojte, dobré ránko 🙂
emanka- nešla som spať, ale mi tu 2 krát posebe vyhodilo žltú tabuľku... tak som to vzdala...
Laura má jeden zúbok asi 3mm a druhý 1 mm 😀 . Jablko strúham úplne nadrobno, na sklenenom strúhadle, myslím, že na slížiky by ešte nezjedla... a ty ako?
Dnes ráno vstala Laura už o 6.30 ...keď išla Miška do škôlky... teraz mi tu vyzyvuje, unavená je 😔 Vy ako spíte? My už v noci celkom dobre, len raz sa budí, nakojím, ale už nechce ísť do postielky 😒 tak si ju nechám pri sebe, úplne je zakvačená na mne 😀 Nedobre sa naučila... Ráno vstávam úplne dolámaná...

veronikapp
25. jan 2010

a sa divím, že ten príspevok o sladkej activii vôbec odoslalo... lebo dala som odoslať, krútilo krútilo, potom tá žltá tabuľka... no sranda 🙂

zuzkaku
25. jan 2010

ahojteee 🙂
Včera sme boli na návšteve u známich, ktorí majú 3 mesačné bábo...Kamarátka ho kojí a má tooooľko mlieka, že ho dáva do mliečnej banky 😕 😕 😕 za jeden víkend si odsaje 4 litre mlieka 😕 😕 😕
Dala som jej mliečko Šimonovi a myslím, že mu veľmi chutilo...keď som mu brala prázdnu fľašu tak mi ju nechcel pustiť z ruky a tááák sa chdák rozplakal...a to som ho predtým nakojila ja... 😝

stlu
25. jan 2010

caute baby.Tak sa po tyzdny ozyvam.Bola som u nasich.Ste toho popisali.Inak aj mne kazdu chvilu naskakuje ta zlta tabulka.Citam ze ste mali dobre vikendy.Ja som si poupratovala a od vcera mam chripku,tak by som sa rada vyvalovala,ale ked to nejde pri tych detoch.Dufam ze si poobede schrupnem.Mali by sme sa ist aj vyvetrat-uz konecne,len sa mi do tej zimi nechce.Chcela som sa spytat aky davate detom cajik.Lebo mala mi vobec nechce.Ja jej davam s dm drogerie nejaky bio a stale ho vypluva,tak neviem ci mam kupit iny. 😝

spevacka
25. jan 2010

ahojky, bré ráno...
no idem hneď bez okolkov sa pýtať
emanka, čítam to o tom zavádzaní lepku medzi 4.a 7.mesiacom, lebo Hanka má 6. doteraz ako vieme to odporúčali posunúť až na ukončený 7. Takže podľa toho, čo si čítala mám jej už dávať ožužlávať rohlík? príp.chlebík? trocha sa bojím, aby sa mi nepodrhla... a to si čítala na nete? nevedela by si poslať link? Ďakujem.
pekný deň vám prajem, u nás svieti krásne zubaté slniečko a bolo -7 😲

zuzkaku
25. jan 2010

emanka...o tom lepku to je zaujímavá informácia...hmmm tak koľko toho mám dať? Dnes práve sa chystám uvariť malému zeleninu aj s vločkami...
Chcela som toho popísať ešte toľko, ale Vlado chcel ísť na net, počítať nejaký šport...tak som ho pustila aby nedudral... 😝 Práve si šiel zaliať kávu a ja využívam minútku...xixi...no ale už zas končím, zatiaľ sa mi pekne majte...pa.

veronikapp
25. jan 2010

zuzi no teda- 4 litre?!!! 😲 a odsáva asi s odsávačkou, čo? Mne sa ručne podarí niekedy ,,smiešnych,, 30 ml 😀 ale napríklad do príkrmu alebo kaše to stačí 😎

stlu- tak sa chytro vylieč... ale to máš nejak veľa energie na chrípku... ja pri chrípke len ležím a nič nerobím- deti nedeti 😕
Nepamätám sa , kojíš? Ak hej, nemusíš dávať čajík, ak nie, a tento čo máš jej nechutí, skús vymeniť...to je jedno aký- nejaký detský buď vo vreckách na zalievanie, alebo sypaný- len ten obsahuje aj cukor. Alebo skús len prevarenú vodu. Ja do Laury žiadny čaj nedostanem, nanajvýš pár lyžičiek prevarenej vody...Našťastie kojím, takže nevadí 😎

veronikapp
25. jan 2010

speváčka, zuzka- nemúsíte sa báť toho lepku, pokiaľ kojíte- kojenie chráni črievka pred podráždením, a naozaj teraz najnovšie sa preukázalo, že radšej začať skôr, a ešte počas kojenia, v menších dávkach, aby si dieťa privykalo... Spevi- link nemám, možno emi bude mať 😉
môžte dať sem tam trochu vločiek, žužlať chlebík, prípadne nejakú piškótku do ovocia- ale tie zas obsahujú aj cukor, niektoré aj vajíčko... zas nepreháňať... prípadne neskôr pridať na večeru kašu s lepkom 😉
Napríklad ja to robím tak, že keď má vločky v ovocí, už nedávam kašu s lepkom, ale rožtek do ruky dávam aj ráno aj na olovrant, lebo toho aj tak veĺa nepoje...

veronikapp
25. jan 2010

spevi- to tebe doktorka odporúčala kiwi? Tak to je sila! Mne raz jedna povedala, že môžem trochu šťavičky z pomaranča vytlačiť do jabĺčka, keď sme začínali s príkrmami a Lauru zapieklo... ale aj tak som nedala 😀
No ale kiwi? Veď to je kyslé ako ďas, a kopec drobných kôstiek to má... akože to máš len orezať tie kraje? Myslím, že je aj vhodnejšie ovocie, kiwi môže kľudne počkať, až po prvom roku, no nie? 😀

zuzkaku
25. jan 2010

veronika...ďakujem za dobré rady, myslíš že aj ja už môžem pomaly začať dávať rožok drobcovi? Ešte mi povedzte baby, čo poviete na tie sušienky od Sunárky, kupujete ich deťom?
Vlado už konečne dočítal...a práve sa zobudil Šimon...

ozaj..niečo sa stalo s naším Šimonom... 😲 predstavte si, on, čo mi nikdy cez deň nepospal dlhšie ako 45 minút odrazu spí doobedu 3 hodiny a poobede 2,5... 😲 😲 😲 aj v noci spí oveľa lepšie..budí sa 2 krát...huráááááá, ale musím poklopať klop-klop-klop...

spevacka
25. jan 2010

zuzi, gratulujem k tomu spaniu, dúfam, že aj moja bude nasledovať...
veronika, to nie moja dokina ale švagrinina, a švagrová hoc aj zdravotná sestra, ju ešte zastávala, že veď v poho.. 😝 no skoro som sa s ňou povadila, potom som to uzavrela, že ako chce, nech dáva, ale podľa mňa je na to ešte spúúúústa času a nič nezmeškajú...
zuzi aj ja mám sušienky od Sunárky kúpené, ešte som neotvorila

spevacka
25. jan 2010

inak, je dobrá téme, že trapas...nalistujte si tu na voľná diskusia, som sa nasmiala...