icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

emanka
28. jan 2010

Aj ja mám taký tlak do očí a čela, ale aj v ušiach zaľahnuté, neviem, či z toho bude voľačo, ale snáď nie.
No ja som sa zaregistrovala, keď som otehotnela a chodila som do tehotenstva, keď ma niečo trápilo, tak som si to našla a čítala od začiatku, takže, kým som prišla na koniec, už som všetko vedela 😉 Takže nebol dôvod pýtať sa...tak to bolo celé tehotenstvo...keď sa narodila malá, nemala som silu večer zapínať notebook, až v lete som začala chodiť do bábätiek a voľnej diskusie a až na jeseň som začala prispievať...no a za posledný mesiac, odkedy je táto téma, tak mi tam pribudli odpovede, do teraz som mala asi 25 príspevkov 😀

veronikapp
28. jan 2010

tak potom si dobrá... máš o 400 viac ako ja 😀

emanka
28. jan 2010

a to, čo ti tá neurologička poradila, tak celkom presne nechápem...keď sedíš a držíš ju normálne na rukách, ako keď stojíš? Je otočená k tebe a kolienka má na tvojich stehnách? Nechápem 😕

emanka
28. jan 2010

Ozaj, len o 400 😀 No ale keby nebola táto téma, ani ty by si nemala tak veľa, síce prispeješ, kde tu, ale tak rýchlo sa to nenazbiera 😉

veronikapp
28. jan 2010

😀 ja sedím na gauči /napríklad/ a malú mám na rukách ale tak, že nožky má vlastne položené na tom gauči...ja ju mám nechať, nech s tými nožkami robí čo chce, alebo ju mám dať na kolienka- akože džím ju na rukách keď sedím, ale tak nižšie aby ona bola na tých kolienkach... chápeš? Keby sa tu dalo kresliť, nakreslím 😀

emanka
28. jan 2010

a malá je otočená k tebe, či od teba? to kreslenie by bodlo 😀

veronikapp
28. jan 2010

emiiiiii- no ku mne 😠 😀

emanka
28. jan 2010

jaaj, už asi viem teda 😀 😀
Ešte som chcela, to vám o tej vojtovke povedala rehab. sestra alebo lekárka? Mne je to stále nejaké divné, veď niečo také ide od neurológa a rehab. lekár povie, čo a ako sa má cvičiť...

veronikapp
28. jan 2010

emi- to nás najprv pozerala neurologička, len tak, o nič nešlo, sem tam tam chodievame, veď mama tam robí 😉 no a doktorka s mamou, že nás rehabka zo 2 cviky len tak naučí, aby Laura začala skôr liezť... no a tak to dopadlo. Rehabka bola bááárs chytrá, no... potom aj neurologička sa za hlavu chytala, že toto fakt nebolo nutné...

veronikapp
28. jan 2010

no emi- 23.00- dobrú noc, potom zajtra 😉

emanka
28. jan 2010

Veronika, celý tento váš presun poznám, pamätám si ho, ale tie cviky vám akože ukazovala rehabilitačná sestrička alebo lekárka? Ale asi sestrička, tá učí cviky....

emanka
28. jan 2010

ok, dobrúúú 🙂

veronikapp
28. jan 2010

emi ešte som tu ale už vypínam...
ten cvik, kde Laura kričala, ukazovala sestrička na rehabke, a to s tým ,,kolienkovaním,, na rukách doktorka 😉 ešte pred tým, ako sme šli na tú rehabku.

emanka
28. jan 2010

ahaaa, díky 😉

zuzkaku
29. jan 2010

ahojte... ☹
pred chvíľou sme sa vrátili od pediatra, drobec už spí, má zapálené uško s vytekajúcim hnisom, chytené hrdlo a horúčku... ☹ ☹ ☹
noc bola napočudovanie celkom ok, len po polnoci asi hodinku chudák plakal
spomínala som dr. to, že sa neudrží na rúčkach, keď je na brušku a on nám vypísal výmenný lístok na rehabilitáciu, že nám preveria psychomotorický vývin a odporučia nejaké cviky...tak včera som o tom tu písala, emanke, nuž a my asi budeme musieť tiež cvičiť...
už som tam volala aby nás objednali, kázali mi priniesť aj správu z pôrodnice 😕 , vám asi nikomu nekázali aj tu správu, že?
.............som nešťastná................zo šimonovho uška.....................

veronikapp
29. jan 2010

ach jaj, zuzi... keď sa valí tak sa valí ☹ ... držte sa, nech je Šimonko rýchlo zase ok 🙂

blazka24
29. jan 2010

ahojte pusinky, tak dnes idem na úrad, som zvedavá či budem potrebovať pred seba odhrňač - kruci asi nevyjdem s tým mojím sto tonovým zadkom hore kopcom 😕
dostala som odpoveď k plateniu DNP ale vôbec neviem či mi to pomohlo :

marciella • Včera o 20:31

blazka24
ahoj, čosi som vyčítala, že keď poberáš materské, platiť DNP nemusíš a toto obdobie sa ti započítava do trvania poistenia, takže ak malé ochorie a ideš na OČR alebo nemocenskú, môžeš si znova uplatniť nárok...
ak prechádzaš na rodičovský príspevok, musíš sa rozhodnúť - buď si DNP ďalej platíš, (suma sa dá i znížiť na minimum) alebo ho ukončíš.
výhoda platenia je uplatnenie si nároku pri PN alebo OČR, nevýhoda platenie. NEviem čo sa viac vyplatí, to sa musiš rozhodnúť sama. ak ho chceš ukončiť, musíš si vypísať tlačivo na poisťovni.
Oplatiť by sa ti to mohlo, keby si chcela hneď druhé baby ...
Ale to závisí od toho ako skoro by si ho chcela, pretože DNP si môžeš prerušiť a potom uzatvoriť tak, aby si za tie posledné 2 roky mala to DNP tých 270 dní a do toho sa započítava i to predchádzajúce DNP ...

No a u nás je aj obdobie čerpania RD považované pre účely nároku na materské ako obdobie trvania NP, aj ked je v skutočnosti prerušené. Táto zmena v zákone bola robená myslím v r.2006, dovtedy ak mamičky nastupovalai z rodič.dovolenky na materské, tak nárok na materské nemali. Takže neviem, ako je to u vás. Bohužial som ti nepomohla. No nechcem ti niečo tvrdiť, čo neovládam.

dzio2
29. jan 2010

ahojte no dnes mam toho moc strasne snezi tak som nato zla. tecie mi pracka 😠 ale perie 😀 uvidim dokedy liluska zacala strasne skrabat vsetci traja chodime s chrastami po ksichte 😀 a sutazime kto ma viac zatial vyhrava manzel lebo on ju necha nech ho drape 😕 zuzka no moje zlatko tak sa skoro uzdravte ,do uska chytil prievan? zuzka moja lili sa tiez neudrzala na ruckach asi tak 2tyz dozadu a nechcela byt ani na brusku a teraz uz je to vporiadku uz zacina sa na tie rucky zapierat neboj to sa este zlepsi ved kde je napisane ze kazde dieta musi ist vyvojom podla kniziek, kazde babo je ine neboj bude to ok 🙂

kamilecka
29. jan 2010

Ahojte

u nas pohodicka,len mne sa taaaak nic nechce....uvarila som si kavicku a kukam po nete co nove.

Zuzka chudacik, musi ho to usko dost boliet....nech sa cim skor date dokopy.Myslis si ze nieco nieje v poriadku ze sa neudrzi na ruckach,skusala si s nim cvicit? My cvicime ze ju chytim za nozicky a robime tzv furik. Ja by som s tym este pockala,kazde babatko je ine a ma svoje tempo na pokrok. Ved Davidko mi robili toto v 8 mesiacoch co Sarika robi teraz,stvornozkuje.........

alca85
29. jan 2010

ahojte baby.....čo sa to tu deje? Zachvíľu tu budú všetci cvičiť...... ☹
Zuzka vy by ste si už mohli dať aj pohov s tými chorobami.......ale nie prajem skoré uzdravenie a potom aspoň do 18-ky pokoj.

dzio aj my sme všetci doškrabaní a hlavne doštípaní, ale v počte chrást zatiaľ vedie Natálka (večer sa tak poškrábala pri nose, že jej až krv tiekla), ja vediem v počte vytrhaných vlasov. Užneviem ako jej mám tie nechty ostrihať..

Kami ani mne....a hlavne neviem čo mám variť....

dzio2
29. jan 2010

no alca presne a aj tie vlasy 😀 zachvilu budeme nosit parochne 😀 😅

laydy
29. jan 2010

Ahojky, pridam sa k Vam. CHcem sa opytat, ci ste uz niekto skusili v piatich mesiacoch dat na noc kasu, co je od ukonceneho 4 mesiaca. My sme teraz zacali so zeleninkou postupne, ale v noci mi je stale hladna, ja uz nekojim. Co vy nato?

alca85
29. jan 2010

laydy, ahoj.....ja dávam ryžovú kašu od Nutrilonu večer, ale nie tesne pred spaním.....no ja ešte napoly kojím...ale tá kaša ju nezasýti natoľko, že by si v noci už nepýtala.

alca85
29. jan 2010

ja plánujem neskôr kúpiť od Nutrilonu to mliečko na dobrú noc, čo je od uk.6.mesiaca.
Inak kupujete to už niekto?

zuzkaku
29. jan 2010

dzio, kamilecka, alca...ďakujem, verím že sa čoskoro vyliečime, veď sme chceli ísť na víkend do tatier... 😲 tak dúfam, že to ešte stihneme.
Myslím si, že tie ušká nemal doliečené, lebo vtedy mu dr. už nepredpisoval ďalšie ATB, lebo len deň predtým ako dostal zápal, dobral poslednú dávku...tak nechcel dávať ďalšie, že sa to vylieči aj bez ATB...no ono sa nám to teraz vrátilo... 😝

zuzkaku
29. jan 2010

laydy, ja som tiež dosť skoro začala na noc dávať kaše...ale žeby mi potom lepšie spal, tak to ani nie... 🙄 dávala som už aj od nutrilonu aj od hipp

kamilecka
29. jan 2010

Ja som davala Davidkovi kasu a zacal sa mi v noci budit s placom,takze ho asi bolelo z nej brusko,tak som volala do nutricie na tu poradnu linku a tam mi povedali ze nemam davat kasu ze mu staci len mliecko.

Sarike davam bananovu kasicku ale nie pred spanim ale na veceru o 17hod.

spevacka
29. jan 2010

no MM kúpil teraz Beba na dobrou noc 2, doteraz sme sem tam dali Beba 1. A kaše na večeru nám tiež na lepšie spanie nezabrali 😠

dzio2
29. jan 2010

ja davam lili to mliecko na dobru noc ale ona mi hajka pekne od narodenia ale viem ze som to tu citala na MK a baby vraveli ze babetka co slapsie hajkaju tak ze nevidia zlepsenie je pravda ze tie bielkoviny su v tom mliecku inac upravovane a je tam pridavok na vetsieho zasitenia takze treba len skusit ale urcite nedavat na hajkanie krupicu

spevacka
29. jan 2010

Hanka sa dnes pochlapila, ked sa po polhodinke zobudila, zakričala a zaspala zase...žeby si uvedomila?
Zuzka, akú velkost topánok kupuješ teraz pre Tomiho?