icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

alca85
11. jan 2010

je to spomalené, ale dá sa...

kamilecka
11. jan 2010

Zuzka prajem vam skor uzdravenie,hlavne aby vela spinkal,spanok lieci. Myslim ze po takej dlhej dobe by to nebola reakcia na prevenar.

Emanka no tak som to aj myslela,ja mam to stastie ze mam mrkvu a zemiaky od svokry ( nehnojene,domace ) takze si s kludom varim pre Sarah, brokolicu som citala ze najlepsia je mrazena a ostatne budem davat flasticky,komu by sa chcelo babrat s tym spenatom a karfiolom.... 🙂
Pri Davidkovi som zvykla aj maso si porcovat,ked som kupila,tak som si ho naporcovala na male kusky a dala jednotlivo do sackov zamrazit. Kedze som Davidkovi varila kazdy den cerstve,mi to prislo dost blbe mu davat dvojdnove.A aj ked my sme mali uvarene na dva dni.

Co sa tyka kasiciek, Davidkovi som dost dlho davala o 17hod namiesto mliecka a dost sa nam budil v noci,ani nas nenapadlo ze to moze byt z tych kasiciek,ze ho bolelo brusko z toho,potom sme uz prestali davat a od vtedy kasicky nepapa,aj v skolke som povedala ze nema rad krupicu ani nic podobne a ze ho z toho boli brusko.
Takze sa s tym velmi ani Sarinke neponahlam davat.

spevacka
11. jan 2010

kamilecka, ja budem trocha rýpať, no dobre nech to aj nie je reakcia na ten prevenar, ale už to, že Prevenar má pred zápalmi stredného ucha chrániť je na zamyslenie. To potom je aká ochrana? Nech si takú vakcínečku strčia do r..i 😠 a ešte koľko detičiek má z nej horúčky a iné, blbé reakcie ☹

emanka
11. jan 2010

kami, to máš super, že máš bio mrkvu a zemiaky, ja som si na začiatku zohnala bio mrkvu, ale už kašlem na to, dávam všetko v pohárikoch 😉

Súhlasím aj s Kami aj so speváčkou, tiež si myslím, že to nie je reakcia na očkovanie, ale zas načo nám je také očkovanie??? Bože, kam speje tento štát, teda celá spoločnosť???

Ozaj, aj to je pravda s tou kašičkou, niektoré detičky z nej bolia brušká a spia ešte horšie, respektíve nespia ☹

Speváčka, aj si teda žehlila dnes?

emanka
11. jan 2010

Dievčatá, už spíte???

spevacka
12. jan 2010

emanka, veru som žehlila 😉 ale všetko som nestihla, bolo už toho dosť, ešte sú tam košele MM asi 4 ks. On je taký košeľový 😠 , tak baba musí žehliť 😒 ale zas aby som veci na poriadok dala, bola svokra na hodinku u mňa, tak povarovala, inak neviemk ako by to s tým žehlením dopadlo... 😀

babullka1
12. jan 2010

Ahojte ako sa mate?my zle sme po ockovani a mame teploty....a aj zuby nam do toho idu 😔

zuzkaku
12. jan 2010

ahoj...ja len tak na skok....malý bol túto noc už oveľa, oveľa lepší...aj som sa vyspala....ale to asi preto, že berie kadečo na utlm. bolesti....hrozné ja mám smolu...ideme s deťmi z jednej choroby do druhej, nekonečný kolotoč... 😝

lucijja
12. jan 2010

ahojte vsetky. emanka, tak mala sice v noci nepapala - az rano o pol siestej ale ani nespala dobre. Kazdu chvilu bola hore, mrncala ze nema dudel, 2x som jej hriala caj a o tej pol siestej som jej dala mlieko ale uz v podstate potom ani nespala - len sa vrtela...tak neviem...mozno to s kasou nema nic spolocne a mozno hej. Dnes to skusim znovu a uvidime...mozno aj ju bolelo brusko. Uvidime co bude dnes...

zuzkaku
12. jan 2010

lucia....my sme na tom so spánkom presne ako vy....tiež som skúšala dávať kaše, ale nepomohlo....asi to musíme chvíľu pretrpieť a počkať kým nám tí naši nespáči trošku nepodrastú.....( mimoch. my vstávame v noci takmer každé 2 hodiny....takmer ako budík, niekedy aj 1,5 hod...!!! 😝 )

lucijja
12. jan 2010

zuzkaku: fiha, tak to je mazec...ale vy sa asi kojite, ze? my sme na UM...

zuzkaku
12. jan 2010

lucia...kojíme, ale aj môj prvý syn spal takto a on bol na UM...držalo ho to ale dlho...ešte ako 3 ročný sa stále v noci 1-2 krát budil...a ako 5 ročný aspoň raz v noci-ale to už len zakričal na mňa z detskej izby..."mamiiiiii" a ja nato "tuuuu som..." a spal ďalej 😀 😀 😀

veronikapp
12. jan 2010

zuzkaku pisat do ockovania, ci ockovanie prevenarom sposobilo tem zapal stredneho ucha, je pekna blbost... co cakas, ze ti napisu? No, jasneeee, z coho ineho? Skus si vygoglit zapal stredneho ucha u deti a citaj. Moze byt bakterialneho aj virusoveho povodu- napriklad prejst z obycajnej blbej nadchy. Ockovani ste proti tym bakteriam, takze nic s virusmy to nema. Co vam povedal lekar? Robil nejaky vyter? Odber? Po ockovani mozte mat oslabenu imunitu a aha ake je vonku pocasie- virusy sa len tak hmyria vsude kolem... 😝

Ale nevravim, ze to nemoze byt aj z ockovania. Moja neter ma po ockovani prevenarom kazdy jeden mesiac nadchu, proste skarede zelene sople, s nabehom na zapal stredneho ucha... Asi tak. O tom to cele ockovanie prevenarom je- niekomu pomoze, niekomu ,,uskodi,,...

alca85
12. jan 2010

ahojte..... no moja ten spánok tiež akosi začala flákať..... ☹
včera som jej dala tú kašu, no sranda čo vám budem hovoriť.....najskôr pozerala, že kde má cumel, ale potom sa jej to celkom zapáčilo....no nabudúce jej asi zviažem ruky 😀 😕 . na 1x spapala 40ml, ale potom som ju musela ešte nakojiť...

zuzka som rada, že je lepšie aj keď len z liekov......inak som sa ťa chcela opýtať, či si pozerala na tie kočíky....

veronikapp
12. jan 2010

ked som pisala do prvych prikrmov a pytala sa, ci davat kase, ci to viac zasyti, a deti potom v noci dlhsie spia, tak mi povedali, ze ani nahodou. Vraj sa po kasi budia rovnako...

alca85
12. jan 2010

ja som jej to dala len kvôli tým hnačkám, chcela som vedieť či mi zaberie ryžová kaša, alebo potom skúsim to čo mi poradila emanka....

veronikapp
12. jan 2010

alca kasu mozes kludne davat, uz mate 5 mesiacov a ryzova od Nutrilonu je mnam mnam- Miska na nej ,,ficala,, pekne dlho 😀 ziadnu inu nechcela. Inak pomohla s tymi hnackami? Podla mna by mohla- predsa len je to ryza.

alca85
12. jan 2010

ešte nie, bo včera som jej ju dala prvý krát

veronikapp
12. jan 2010

inak tu www.kojeni.net je rozpisane zavadzanie prikrmov, celkom dobry suhrn, ziadne extremy co sa MUSI a co sa NESMIE.

alca85
12. jan 2010

no preštudujem.....inak nemala by som tu kašu robiť hustejšiu, keď chcem aby jej zabrala na tú hnačku?alebo stačí 4PL na 140ml vody podľa návodu....

zuzkaku
12. jan 2010

veronikaaaa....tak ty si mi dala! Ale aj tak ďakujem za odpoveď...ty čítaš všetky témy? 😕

veronikapp
12. jan 2010

uz sa nepamatam ako som to robila, niektore kase su take, ze si toho prasku pridas kolko chces, aby si mala hustejsie alebo redsie... A ked si to urobila podla navodu, bolo to prilis vodove?

veronikapp
12. jan 2010

jaj zuzkaku ahoj, nechcela som ti ,,dat,, len som chcela vysvetlit, ze moze to byt kludne aj nieco ine. Citam temu o ockovani a tam kazdy, kto si vsimne nejaku negativnu zmenu, hned za to moze ockovanie. Mozno hej, ale niekedy sa to da vysvetlit aj inak, logicky, jednoducho. Ja len tolko, prepac 🙂

zuzkaku
12. jan 2010

nevadí...máš pravdu....ja som už ako taký hypochonder....sedím doma s deťmi asi mesiac a stále dookola nejaké choroby z jednej vyjdeme a do druhej vlezieme, už mám toho dosť! Hľadám príčinu prečo?? keď len teraz dobral ATB a sedeli sme stáááále len doma, tak prečo má chytené ušká.....

spevacka
12. jan 2010

zuzkaku ☹ a neskúšala si napr. posilniť imunitu aspoň staršiemu napr. Imunoglukánom? alebo mi ešte napadlo, Matúš býval druhý rok v MŠ veľmi často chorý a potom sa to už ani dr. nezdalo, že čo...tak nás poslala aj na alergo aj na ORL a na ORL mu zistili zväčšenú nosnú mandľu, dali sme vybrať a on tam mal hnisavé ložisko a to mu robilo problémy, odvtedy sme viac-menej zdraví asi len raz sme mal ATB

veronikapp
12. jan 2010

zuzka uvidis ako bude dalej, ci sa to bude opakovat, alebo to bola ,,jednorazovka,, hlavne ze teraz uz je lepsie 🙂

veronikapp
12. jan 2010

spevacka ma pravdu 😉 moja Miska je tiez vzdy prechladena, tecu jej sopliky, hned to prejde do kasla... Kym sme doma je dobre, potom tyzden v skolke a zas dookola... Tiez ma to uz nebavi, lebo parkrat uz aj Lauru nakazila. Teraz sme objednane na imunoalergologiu, maju jej komplet vysetrit imunitu, aj kozne testy budu. Dufam, ze sa pohneme dopredu. 😒

zuzkaku
12. jan 2010

spevacka...Imunoglukán sme skúšali, tiež sme prechodili ORL a alergologiu...on je alergik, 😒 Ale chápem, k deťom patria aj rôzne ochorenia, nieje to len "bavkanie sa" O očkovaní som nikdy nerozmýšľala z tohto pohľadu, nikdy som to neriešila,....ale tie rôzne názory a témy tu v koňovi, vo mne vzbudili zvedavosť....a tak sa pýtam, neviem, som v tom totálny laik, nerozumiem tomu a aj keď si niečo "vygooglim" radšej som ak sa o tom porozprávam s inými maminami....je ale pravda, koľko ľudí toľko názorov... 😉

zuzkaku
12. jan 2010

ozaj baby....ďakujem za želania skorého uzdravenia... 😉 😉 😉

spevacka
12. jan 2010

a dali sme Maťa aj na plávanie, že vraj je to dobré na otužovanie 😉