icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

kamilecka
12. jan 2010

Ahojte

Alca skus velmi dobre na hnacky zabera smecta,je to aj pre male babulka,aj pre tehotne .....atd. len dobre skusenosti.

Nas Davidko co chodi do skolky tak uz mal 3x laringitidu,teraz len trpnem kedy zasa to chyti,od vcera je v skolke

zuzkaku
12. jan 2010

to je super....je to dobré aj na chrbticu 😉
spevacka...ako dlho plánuješ ostať na MD?

veronikapp
12. jan 2010

alca, este sa ta opytam, ake mlieko davas? Lebo napriklad po Nutrilone HA vraj byva zelena stolica, a je to uplne v poriadku.

alca85
12. jan 2010

Veronika teraz mám Nutrilon (imunnofortis) ten obyčajný...ale pôjdem si kúpiť Nutrilon Comfort na odporučanie detskej lekárky....no a na tej kaši je, že sa môže zahustiť podľa potreby....

no kamilecka neviem či by som do nej tú smectu dostala.....

ja by so hrozne chcela chodiť s malou plávať, ale to by som musela bývať v meste a mať pár eur navyše

alca85
12. jan 2010

a baby, tie čo máte také deti viac náchylné na choroby, trpeli ste tým aj vy v mladosti? (nieže by ste boli teraz staré 😕 )

dzio2
12. jan 2010

alca ak drobec hnackuje tak mu var ryzu a ten odvar s tej ryze mu davaj krasne to zasiti a aj pomoze upravit crevnu floru

veronikapp
12. jan 2010

spevacka to plavanie sa aj mne pozdava 😉 len asi to odlozim na pochripkove obdobie, pre istotu 🙂 a potom uz bude aj Laura vacsia, tak mozme chodit vsetci spolu.

alca ja som vraj bola zdrava v detstve, ale pamatam sa, ze jedno obdobie, na zakladnej skole, som mala casto zapaly priedusiek... Neviem, cim to je, ze su take chorlave, u mojej Misky to je zrejme bytovkovy styl zivota- vonku chodime v zime tak na hodinu, lebo co tu, kam ist, ona je aj dost leniva, jej sa nechce, musim ju nutit, ovocie jest ju musim tiez nutit- podla mna toto vsetko vela robi. Pani, moje detstvo- tiez som vyrastala v panelaku, ale casto som chodila k babke, ona byva na dedine, so sesternicami sme sa navystrajali- rano korcule na nohy a davaj na zamrznuty potok- nohy mokre, ladove v tych korculiach, sviecky pod nosom, potom na obed rychlo najest sa, vymenit pancuchy, ponozky a davaj nazad na lad alebo na kopec sankovat sa. To bolo nieco! Ja by som tak chcela dom. Rano vypustim, nech sa deti saleju, poriadne vymrznu, potom uvarit caj s medom na zahriatie, teplu polievku, aspon vonku vyhladnu a lepsie sa najedia 😀

spevacka
12. jan 2010

zuzkaku, chcela by som ostať tri roky, veď to je posledná MD (asi) 😉 a chcem si to užiť, pokiaľ nám fin.situácia dovolí, zatiaľ je to OK. Vravela som riaditeľovi, že keby bolo treba, tak ten tretí rok by som vypomohla, ale len na pár hodín, ak bude treba.

No na to plávanie my musíme tiež dochádzať, ale len 10 km, je to 2x do týždňa a chceli sme ho dať na nejaký šport, lenže Matúš je dosť ľavý (asi po mne), tak sme si povedali, plávanie treba aj ako výbavu do života a je to aj zdravé a nejakú Moravcovú zas nechceme z neho robiť 😉 len aby sa nebál vody a tak. On totižto ešte donedávna si ani hlavu nechcel namočiť a teraz skáče do vody ako skokan zelený 😀 tak sa tešíme, že zázraky sa dejú...

alca85
12. jan 2010

veronika ja som mávala angíny do 6 rokov, pokiaľ mi vybrali mandle a od vtedy som bola zdravá, teda aspoň si na nič vážnejšie nepamätám, iba naposledy cca pred 2 rokmi som mala zápal pľúc alebo priedušiek, to som si neni istá...a to ja zeleninu a ovocie nejedávam skoro vôbec, teda ja samo o sebe skoro nič nejedávam 😝 ...ja si myslím, že to skôr záleží od toho akú má kto imunitu....a môžeš sa napchávať vitamínmi koľko len chceš (a kojená som bola max. 2 mesiace, tak aj to by som vedela napísať tým, ktorý velice uprednostňujú a dávajú do popredia kojenie)

alca85
12. jan 2010

no to ale neznamená, že malú nebudem nútiť jesť ovocie a zeleninu....... 😠 😉

veronikapp
12. jan 2010

alca celkovo zivotny styl podporuje alebo oslabuje imunitu. Jasne, mozem zjest kilo pomarancov, pokial budem sediet doma pred telkou, tak zdrava nebudem. Mozem byt vonku 5 hodin denne, pokial mam stres v praci, tiez zdrava nebudem. Vsetko so vsetkym suvisi. Ak niekto nevie, BCG vakcina /proti TBC/ na 4. den po narodeni, je vyznamny spustac alergii. Celkovo ockovanie udrzuje hladinu tych Ig- ciek v nespravnej hladine. Dalsi faktor pre oslabenie imunity. Kojenie som tiez odsudzovala. Myslela som, ze po 6. mesiaci uz nema nijaku ulohu pre zdravie dietata. Ale ma- samozrejme zavisi od toho ako sa matka stravuje, co sa do toho mlieka dostane. Materske mlieko chrani crievka dietata pred prienikom alergenov, a aj ked matka zje nieco alergizijuce, aj tak je to lepsie. Toho je tak vela- mozem kojit 2 roky, ak nic ine pre zdravie dietata neurobim, zdrave nebude.

Inak to ste poculi? Ze v nasich hypermarketoch, ako napriklad Tesco, je ovocie a zelenina, ktore nesplnilo normy ohladom mnozstva dusicnanov v nich? Vraj to funguje tak, ze na zapade sa robia testy, a ovocie a zelenina ktore nesplnaju ich normu sa posiela na vychod EU- Slovensko, Polsko, Madarsko... A mozme byt takto zdravi? Zavidim tym, co maju vlastnu zahradu... ☹

voskovka
12. jan 2010

achojte..ženičky..poradna ok,davidko neplakal ked mu brali krv...som nan pyšna...
čonove??

alca85
12. jan 2010

my máme vlastné kivi a tie sú hádam najzdravšie.....

kamilecka
12. jan 2010

Voskovka supeeer,Davidkovia su statocni chlapci 😉

Alca to je prasok ktory rozpustis napr v cajiku....ale ten ryzovy vyvar ako pisala Dzio tiez robi zazraky

Veronika, ked sme este byvali v UK,tak tam koloval taky vtip ( ohladom bio vyrobkov) Ze aky je rozdiel medzi obycajnymi a bio vyrobkami? Ze bio sa hnoja v noci,aby nikto nevidel.

Robili testy ohladom aka zelenina je najlepsia, ci cerstva z obchodu, mrazena alebo domaca.....a predstavte si ze vyslo ze najlepsia a najzdravsia je mrazena. Lebo ked napr je cerstva v obchodoch tak tu musia pestovatelia narthat,obrat ..... ovela skor,aby ked pride do toho obchodu bola prave vtedy taka ako ma byt dozreta..... kdez to pri mrazenych vyrobkoch musia pockat kym sa ta zelenina dopestuje presne taka ako ma byt,lebo nemozu zmrazit este nedopestovanu zeleninu a tiez ked ju musia zmrazit tak ju musia dobre umyt.

veronikapp
12. jan 2010

kamilecka vtip dobry 😀
a s tou mrazenou zeleninou mas svatu pravdu 😉

emanka
12. jan 2010

ahojte...
alca, dodržuj návod na tej kaši, vtedy je akurátna, ak ju chceš redšiu, daj viac vody, ak hustejšiu, daj viac kaše...ja jej dávam podľa návodu, len lyžičky dávam kopcom, keď je hustejšia, tak mi to nezteká z lyžičky, keď sa malá zabrzdí a zahľadí na niečo 😀 urob, alebo kúp ten ryžovo-mrkvový vývar, to pomôže 🙂

aj ja som rozmýšľala nad plávaním, už som si aj pozisťovala, kde to je a čo to stojí...len tiež ma odrádza chrípka a dochádzanie, Maťo nebude mať čas ma tam vyvážať 😠 ale tiež asi na jar pôjdem...môj synovec tam chodil od 5-tich mesiacov, teraz má 3,5 roka a ešte nebol chorý a to už chodí do škôlky...

O tom ovocí v tescu a pod. som aj ja počula, alebo čítala...mimochodom, Maťo práve priniesol mandarinky z Tesca 😀 😝

Zuzka, aj ja sa teším, že už vám je trošku lepšie a presne, ako povedala Veronika, v téme o očkovaní budeš iba ďalší jasný prípad následkov očkovania ☹
Ja som teraz trošku rozoberala s Maťom to očkovanie a ten hneď, že Leu už nedáme ničím očkovať, ako keby to bolo také jednoduché...vo štvrtok máme poradňu, skúsim povedať dr., že rozmýšlame o odložení, tak som zvedavá, čo mi na to povie a ako sa zatvári 😲

emanka
12. jan 2010

alca, ak neprejde tá hnačka, tak ja by som išla k dr....napríklad, vy ste boli nedávno očkovaní a mali ste hnačku a to sa nemá...my sme raz mali hnačku a dr. odložila očkovanie o týždeň, takže to nepodceňuj, trvá to už dosť dlho 😉

emanka
12. jan 2010

Ozaj, Veronika, kedy presne budete mať tie výsledky? Ak si to spomínala, prepáč, už starnem a zabúdam 😉

alca85
12. jan 2010

si ma potešila......aspoň, že to má už žlté.....a nemá stolicu tak často. Včera mala napr. len 2 krát a to predtým mávala pokaždom papaní....dnes sa za to presr--a až na chrbát 😝

alca85
12. jan 2010

kto sa pridá s kávičkou?

emanka
12. jan 2010

ty si tu? Ja už som bola inde, ale nedalo mi to, že ešte nakuknem 😀
Akurát Maťo zalieva kávu, takže sa pridávam 😀
Len krpec už spí skoro 2 hod, tak čakám, že sa každú chvíľu zobudí 😒
Idem si pre kávu 😉 😉

emanka
12. jan 2010

Baby, čo si myslíte o tom, že 13 mesačné dieťa vôbec nerozpráva? Môj synovec nehovorí žiadne ba ba da da ta ta, nič, on iba tak hmmka....mal by už niečo vedieť povedať? Alebo tiež je to individuálne? Viem, že niektoré deti najskôr zbierajú slovnú zásobu a až potom začnú rozprávať, ale takéto bľabotanie by už asi mal vedieť, či nie?

alca, čo robí Natálka?

alca85
12. jan 2010

Natálka mi spinká vo vaku už tiež asi 2 hodiny....

a k tomu rozprávaniu...kamarátkina malá bude mať na konci mája 3 roky a vie dokopy povedať asi 5 slov.....mama tata baba dede a ešte niečo, ak niečo potrebuje tak len ukazuje rukami a hmmká....

lucijja
12. jan 2010

aj mojho bratranca syn bol taky...skoro 4roky a on nic...akurat oco - to vravel oko, mama a daj. Ked chcel pit tak len tak srkol, ked chcel cikat tak spravil ccccc... 😀 A potom niekedy po 4tych narodkach zacal rozpravat a rozpraval vsetko... 🙂

alca85
12. jan 2010

😀 to tá malá ešte donedávna hovorila tatovi haf 😀

emanka
12. jan 2010

Aj môj druhý synovec 2 roky mlčal ako partizán a potom začal rozprávať a tiež úplne všetko...no a odvtedy sa mu pusa nezatvorila 😀
a tie deti, čo tu spomínate, keď mali rok, tak nebľabotali vôbec?

emanka
12. jan 2010

asi sa jej podobal na hava 😀

alca85
12. jan 2010

ee....na každého a na všetko len hmm hmm hmm, radšej ťa chytí za ruku a ide ti ukázať, že čo chce.....teraz sa začala pýtať na WC, ale tiež tak, že tam len uteká.....

alca85
12. jan 2010

mm tu je jablko a malá mu chytá ruky a dáva jablko do úst.....asi by som im v tom mala zabrániť, nie? ale olizovanie hádam neuškodí....

emanka
12. jan 2010

super, díky, potom zavolám bratovi, že to bude v pohode, lebo už sa strachujú...
takže malá, keď začne zdrhať, vedia, že ide na záchod 😀 😀 😀