Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
ešte som chcela...stlu aj môj st. syn má alergiu, jemu ale dosť pomohli tie lieky, ktoré kvôli tomu berie, 😉 uvidíš ak aj vy s tým začnete, hneď bude lepšie...
som tu len ja?? 😅
aj moja druha dcera ma alergiu na vzdusnu pliesen
no to dufam,ze sa to zlepsi.A tej skoli sa aj ja uz teraz obavam,ked vidim u svagrinej chalana co sa uci,tak oci prevracam,to budem asi potrebovat doucovatelku 😀
zanulienka, mne v 16. tiež pozisťovali alergie na prach perie, srsť....., a potom som bola ale o 6 rokov neskôr znova na testoch kvôli kašlu a zrazu som žiadnu alergiu nemala.....no končím, ideme vymýšľať čo s načatým dňom a ako osláviť naše výročie....
baby tak smola trapenie pokracuje...mozno vecer ☹ ☹ ☹ majte sa zatial...kurnik nech uz ma 6 rokov 😀 😀 😀
klara, alca...pa zatiaľ 😉
zanulienka vitaj
zuzi, tak vidím, že už varíš, nebolo by ti pohodlnejšie, keby sa syn stravoval v škol.jedálni? No Hanka mala dnes brokolicu, ale ona toho zje straaašne málinko, ja to opakujem donekonečna a bud.týždeň asi pridám žltok alebo mäsko a potom vo februári už pridám popoludní aj ovocíčko.
Zuzi, to fakt malý musí 10x čítať to isté? Ja som tiež učila prvákov a nie jednych, takže sa cítim trocha odborník, ale to je úplná blbosť, veď to dieťa si to po 3-4 prečítaní pamätá a už nečíta, len spamäti hovorí, takže také "čítanie vôbec nemá zmysel. Radšej mu daj niečo prečítať z predchádz.stránok, aj si zopakuje aj je tam aký taký predpoklad, že bude naozaj čítať. Lebo takéto opakovabné čítanie zvádza deti k takému návyku, že si začnú domýšľať slová, hádajú namiesto toho, aby čítali. A ešte sa ho po prečítaní opýtaj dáke kontrolné otázky z textu, aby si sa uistila, či aj porozumel textu, či sa teda sústredil aj na obsah. Fú, kto to tu bude po mne čítať 😝
ahoj, ahoj, ahoj 🙂
Vitajte, nové baby 🙂
My sme boli dnes v poradni, 8180g 😉
Pred chvíľou sme docvičili, poplakali sme si obidve, ku--a neviem ako to vydržím ☹ No musím, nič iné mi nezostáva, je to pre jej dobro 😉 Malá teraz zaspala, ja pijem kávičku...My sme mali dobrú noc, malá spala od ôsmej do piatej, vypila mliečko a spala do desiatej 🙂 Včera mala náročný deň a dosť ju to unavilo, ale čítala som tému o Vojtovej metóde a že všetky bábätká, čo to cvičia tak pekne spinkajú...jednakjavascript:addEmoticon('☹','vBody') ich vyčerpá cvičenie a aj ten plač popri cvičení ☹
Takže, ak chcete, aby vám detičky prespali celú noc, cvičte s nimi Vojtovu metódu 😝 Samozrejme srandujem 😀
Zanulienka, kde v zahraničí si? Ako dlho? Napíš niečo viac... 😉
Stlu, už si vymyslela, ako to urobíš s tým kakaukom pre malú? To je inak dosť blbé... ☹
akože kde ste všetci????
emanka, to je naozaj pravda s tým plačom. My sme raz šli autom, malá začala plakať, ale ja som ju nechcela vyberať z autosedačky tak plakala až domov a potom tak krásne zaspala a spala a spalááá...a jeden večer, keď som už mala po krk chodenia k nej a uspávania každú štvrťhodinu, tak som ju nechala poplakať 😝 , chodila som síce k nej, ale plakala a po 40 min. zaspala a spala veru oveľa lepšie ako inokedy 😠
Ale nemám to srdce ju nechať vyplakávať podľa tej knižky, aspoň zatiaľ ☹
spevi, ahoj 🙂
ani ja by som veru nemala to srdce nechať ju dlho plakať, možno keby bola také uplakané dieťa, tak by som bola donútená, ale zatiaľ nemusím. Tiež som čítala, že dieťa sa nevie samé ukludniť, ak ten plač trvá veľmi dlho a neutícha, tak možno ani nepomôže nechať ho vyrevať a že potom zaspí...niečo na tom bude, lebo malá v 6-tich mesiacoch nevedela sama zaspať, vždy sa v postieľke rozbláznila, rozprávala si tam, rehotala sa, ale nezaspala, aj keď bola unavená jak kôň, ja som ju vtedy brávala na ruky, ona sa hneď ukludnila, ja som ju položila a zaspala 🙂 Ale to tiež všetko závisí od dieťaťa, od veku a rôznych okolností...
Pani učiteľka, chcem sa niečo spýtať, od inakadiaľ je spisovné slovo???
sme tu dva roky v espana,vkuse tu prsi,kedze zijeme v severnom spanielsku.pomaly som si aj zvykla,len tie navraty zo svk mam take dost tazsie,ale casom to prejde.
emanka...čože? ako ste dopadli u neurológa? Čítam tu, že s malou musíš cvičiť?? 😲 fúúúha....
emanka, to odinakadiaľ sa mi nezdá 😒 , ale ja nie som vševed, radšej to overím v SSJ. Zdá sa mi to také kostrbaté, ale zas na druhej strane...čo ja viem? a veď je nás tu viac učiteliek, Zuzka, kde si?
Zanulienka, aj moja naj kámoška je v Španielsku 😉
Zuzi, včera som to písala, nebuď lenivá a čítaj 😀 Ale nie, rada by som ti to rozpísala, ale malá sa práve zobudila, je hypotonická od pása dolu, má nižší svalový tonus, proste má brušné svaly a aj na nožičkách slabučké, tak cvičíme jeden cvik Vojtovej metódy, malá pri tom plače a ja tiež ☹ ☹ ☹ ☹ Za chvíľu prídem, snáď...
júúj držím palce...nech sa to čím skôr napraví 😨 Idem sa na to kuknúť...
emanka a kde v spanielsku?
no "odinakadiaľ" by malo byť OK
ahojte tak chvilku spime ☹
klara tak ako mi?pred chvilou som tu prisla zase ze idem pisat a uz ju pocujem ako debatuje v postielke no pospala strasne dlho 😒
Zuzka je tuuuu... 🙂 čo ste chceli?? Ja som teraz na MD, takže neotravujte so školou, hej?.... 😀
spevacka...ďakujem za dobrý tip ohľadom čítania...je to ozaj veľmi dobrá metóda, myslím, že deti sa pomocou nej naučia aj do budúcna čítať pekne s porozumením...a to je najdôležitejšie....Ináč Tomi číta celkom fajn, ale po Vianociach normálne nastal uňho zlom...akoby sa mu všetko v hlavičke pekne poukladalo a teraz je to o 100% lepšie. mali sme trošku problém s diktátmi, ale tie nám odrazu akoby zázrakom krásne idú... 😉 teším sa...
Božeee...malý mi teraz skoro zjedol papierik od kinder čokolád....brrrrr... 😕
emanka...tak som to asi po 15 minutách našla....čo si písala včera...tak ešte raz, je mi to ozaj ľúto, ale držím palce a verím, že to spolu pekne zvládnete, veď Lea ma mamičku šikulku... 😉
Mimochodom aj ja som mala ťažký pôrod...uvidím aké budú následky, verím, že žiedne...
musím končiť Vlado chce ísť čítať nejaký šport... 😖
zas sme pocvičili a zas poplakali ☹
ale malá už chaluje rožok, tak je dobre 🙂 🙂 🙂
zanulienka, neviem presne, kde, niekde pri Barcelone, potom pozriem adresu. A ešte jedna kámoška tam je, ale tá je od nej 200km, tuším sa to volá Viňaros. Ony sú tam už 9 rokov, jedna sa tam vydala a má syna...
zuzi, ja viem, že som šikulka, ale aj tak ďakujem 😉
spevi, ale to je oddelene, či nie? od inakadiaľ, ideme inakadiaľ...ale dík 🙂
no a alca nám oslavuje výročie, keď tu nie je? 😀
🙂 dzio mam to rovnake 😉
baby vy tu napisete...kurnik a ja nemozem ☹
emanka neboj cvicenie pomoze...ale je to urcite napor...no prinasa ovocie 😉
veronika kde si?
zuzi pekna fotka 😉 😉 😉
tak asi budem vies zasa monology 😝 😝 😝 😝

ahoj stlu...ja varím rajčinovú pol. a francúzke....o chvíľu príde domov starší syn zo školy, tak tu už dlho nebudem, musíme sa učiť...
hrozné s tými učiteľkami...že vraj 10 krát čítať článok zo šlabikára a hodiť tam aj podpis rodiča! čo to oni nevymyslia 😅
my čítame takto až do večera!