Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
klara, ďakujem 😉
barcelon je od nas 700 km,ale boli sme tam cez leto-krasny kraj,chcela by som tam zit.a ja som sa sem vydala
zanulienka...ste blízko pri mori?? závidím, Španielsko má svoje čaro...ako si si zvykla na inú kultúru?
Veru, Zuzi, pekná fotka, ako keby si to ani ty nebola 😉
Zanulienka, ty máš muža Španiela? A kde si ho stretla?
😀 😀 😀 emanka
aha... ďakujem emanka, už viem ako sa volá klarin malý... 😉
sme od oceana cca 10 km.na kulturu si este stale zvykam,hlavne na jedla-morske prisery.svoho muzasom stretla na svk,zii sme tam,pracoval na svk.
a keď sa môžem ešte opýtať, ako sa dorozumievate...vieš po španielsky? A malú učíš aj slovensky rozprávať?
tá moja kámoška nenaučila svojho syna rozprávať po španielsky, divné a podľa mňa nesprávne, síce čo-to rozumie, ale už sa to asi nenaučí poriadne, možno neskôr, oni sa tam učia aj 3 jazyky, okrem španielčiny, katalánčinu a aj niečo iné...
Zuzi za málo... 😉
zanu, závidím ten oceán... 😉
komunikujeme po slovensky,ucim sa po spanielsky a kedze zijeme v severnom spanielsku tak ludia hovoria po baskitsky.elaie tlacime do malej hlavicky jazyky-slovensky,madarsky,spanielsky a basitsky
super...tak malé deti sa veľmi rýchlo vedia naučiť cudzie jazyky 😉
jej zuzi ...ja prave papam konecne a popritom aj zabudam co som chcela odpisat...hej Marek 😉 😉 😉
no neviem,ked sme sem prislia mala sofia necelych 6 rokov a strasne pomaly sa ucila,kym druha starsia nepotrebovala ani polroka na komunikaciu
pani aj my chceme maleho naucit po anglicky no vraj sa tak s nim ma rozpravat len jeden rodic, aby to nemal popletene...takze asi ocino bude, bo mamina bude materinskou slovencinou 😉 😉 😉 alebo yvolime otcovsku slovencinu 😀 😀 😀
katalancina je cudny jazyk,podobny spanielcine len skracuju slova.oni maju teplucko,o nieco teplejsie ako my
jaj a ocean je straaasne ladovy,ja donho nevojdem,po clenky max
emanka, ja som to našla spolu napísané 😅
zuzka, neviem, kedy sa ti Tomi narodil (myslím mesiac) ale tí chalani, oni sú tak polroka pozadu od dievčat. Náš Maťo keby šiel teraz do školy, tak by to bolo tak ideálne, má 6,5 roka. V septembri už bude prezretý 😀 . Ale radšej tak ako nezrelý. 😎
spevacka...Tomi je januárový 😉
ja som chcela napísať, že ho nenaučila po slovensky, po španielsky jasné, že vie 😀
klara, no to je dôležité pri dvojjazyčnej výchove, aby vždy hovoril jeden rodič jedným a ten druhý druhým jazykom, lebo že potom je z toho galimatiáš. kamoška žije s anglanom, tak ona na syna po slov. a tatinko po svojom. A druhá kamoška robí au pairku v Londýne slovenke a Dánovi a tam je dobrá motanica, lebo mamina raz po slov. raz po anglicky a deti majú z toho hokej a mrcha prízvuk.
spevacka no to hej a tomu sa chceme vyvarovat
ozaj idete niektore ucit svoje babo znakovat? Lebo ja hej, a keby tu bola aspon jedna dalsia taka mamina bolo by to super 😉
no to je dobrá otázka, ja som o tom počula, ale bližšie nie som informovaná...
baby, ako často umývate dietkam vlásky? pri každom kúpaní aj šampónom? ja Kúpem každý druhý deň, máme šampón Seba med, ale nie je to pričasto? Ale zas keď jej neumyjem, iba vodou, má potom také nie pekné vlásky. ☹
klára, keď som bola tehotná, tak som aj rozmýšľala nad znakovaním, ale kašlem na to. Nevidím v tom hlbší význam, len veľa roboty, je síce pravda, že je milé, keď ti bábo vie "povedať" niečo ešte skôr, ako začne rozprávať, ale ja si kľudne počkám na to hovorené slovo 😉 Ani sa na to necítim, ale môže to byť super. Kedy sa s tým vlastne začína?
Speváčka, aj my kúpeme každý druhý deň a zakaždým aj vlásky, používame penu do kúpeľa so šampónom buď Niveu alebo Johnsons...tiež, keď jej ich neumyjem, tak ich nemá pekné, také ako keby mastné a ani nevoňajú. Takže umývame zakaždým. Ale už sa chystáme kúpať každý deň, predsa už sa viac hýbe a tým pádom aj viac spotí, potom budeme tiež asi umývať každý druhý deň. Uvidíme. Ale mali by sa iba raz za týždeň 🙂
my umyvame raz za tyzden vlasky vraj viac netreba
so znakovanim sa zacina odkolo 8-9 mesiaca kedy babo ucis aj vselico ine akurat mu to najskor ukazujes aj pomocou znakov...vraj su tieto deti sikovne a ucia sa vela veci skor, aj neskorsie pocitanie a tak...su vraj sikovnejsie na ucenie 😉 😉 😉
fíha, raz za týždeň? 😝 jaj ale ono to asi závisí aj od množstva vlasov, veď mnohé bábenká sú temer holohlavé, ale Hanka je vlasaňa, ona má asi tak odhadom 4-5 cm dĺžku.
Ja už dnes asi budem za "múdru" 😠 , ale mne tieto metódy (bezplienková komunikačná, znakovanie, angličtina pre batolence) príde trocha ...no čo ja viem? neprirodzená? neviem ani nájsť správne slovo. A to ja som pomerne progresívny človek 😉. No určite je dobré, keď bábo vie ukázať, že je hladné, smädné, niečo ho bolí a chce sa mu spať. A čo ešte také potrebujeme od neho vedieť? Nemôže to viesť k tomu, že začne neskôr rozprávať? Keď si bude všetko vedieť ukázať? No možno keby som mala viac info...
počula som o tom, aj sa ma už ktosi pýtal, či nebudeme znakovať, ale nie...ja mám dosť starostí okolo detí...učenie sa s prvákom, domácnosť a malé bábo, takže ani nad tým nerozmýšľam. Možno to má svoje výhody a aj nejaké prínosy, no neviem...Klara. ak s tým začneš, daj potom vedieť ako Marek na to reaguje. 😉
spevi (páči sa mi táto skratka ako ťa nazvala ema 😉 ) Písala si, že ešte nedávaš malej ovocie, akú zeleninku ste zatiaľ papkali? A dávaš jej aj kaše? Rozmýšľala som dnes, že by som mu uvarila ryžu s mrkvou a vymixovala, len som si nebola istá, či to môže a či by ho potom "nezapieklo"

neboj, klára, to sa urobí, Marek za chvíľu bude lepší a bude viac spinkať 😉
Veronika tu dnes ešte nebola, tuším...asi sú vonku...pozerám na tú malú, že ten rožok má všade okolo, len do pusy dáva málo, asi jej budem musieť dať predsa len ovocie 😉