icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

spevacka
14. jan 2010

jej zuzka, ty ma považuješ za odborníčku na výživu malých detí? 🙂 Zeleninku sme mali: mrkvu, brokolicu, karfiol, zemiak, špenát aj v rôznych kombináciách. Mrkva a zemiak z vlast.záhradky a ostatné kupované. no ovocíčko som jej dala len raz, hrušku, lebo mi nekakala a mala som pocit, že by už chcela. Predtým dva dni mala mrkvu a tá ju zapiekla, mala po nej oveľa hustejšiu stolicu a asi ju aj ťažko tlačila ( na viackrát). Takže som ti zodpovedala aj na druhú časť dotazu. Určite môžeš mrkvu dokopy s ryžou (resp.ryž.kašou)+trošinku oleja, ale ako ti na to zareaguje, to neviem. Možno keby to bolo také tekutejšie? Alebo potom zamiešať do toho napr.slivkový príkrm. Ale to už zas nebude čistá zelenina. Ale to asi nevadí. Ten slivkový, vlastne slivkovo-jablkový som kúpila v Tescu, výrobca Hami. Sú to 4 kelímky, inak je to dosť drahé, tuším 68 sk 😝 , ale to som tak do zásoby, že keby nás zapieklo, kde by som teraz hľadala slivky?
Ospravedlňujem sa, že som zase taká ukecaná 😠

zuzkaku
14. jan 2010

😀 😀 😀 super, ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď. Si zlatá 😉 Ja som už 3 deň dala Šimonovi varené jabĺčko...veeeeeľmi mu chtí. Dnes skoro zjedol take stredne veľké jablčko- bol by ho aj celé, ale som sa bála aby mu zle nebolo, tak som to radšej dotlačila ja 😀

zuzkaku
14. jan 2010

kde sú alca a emanka? Alca má asi romantikuš večer s mužíčom, ale emanka??

alca85
14. jan 2010

haha hlásim sa.....už sme doma, ale ešte ideme kúpať malú, dnes trocha neskôr....musím počkať kým sa vyhreje izba.....potom si vás prečítam,len neviem na ktorej strane som skončila.....zatiaľ pa 🙂

voskovka
14. jan 2010

ahojte pusinky...adamko ma 39tky...kurna romanticka noc bude... 😖 dva zuby mu idu na spodu
cmukame 🤐

zuzkaku
14. jan 2010

jej voskovka, držím palce, aby ste túto noc prespali v pohode... 🤐

voskovka
14. jan 2010

dííík....musimisť lebo reveme 😒

klara_klara
autor
14. jan 2010

jasne ze dam vediet...mne sa to paci...skusime to...ono je to vraj dobre aj na porozumenie s inymi detmi a dokonca si tak deti rozumeju aj s detmi s inych krajin, ktore su k tomu vedene...mam celu tu sadu k tomu uceniu...su tam detskke videa a celkovo postup ako zacat a vraj to da dobre vysledky...no uvidime...nas marek je inak dost velke sidlo tak ktovie ci ho to vobec bude bavit 😀 😀 😀

klara_klara
autor
14. jan 2010

ozaj vratim sa k tomu papaniu...zasa sme jedli divne...ja teda neviem cez den uplne nesustredene...bojim sa ze akurat v noci sa napapa vzdy normalne a z toho vlastne funguje...dufam ze je to prirodzene a nic vazne ☹

veronikapp
14. jan 2010

ahojte 🙂 dnes sme boli v poradni, vazime uzasnych 6540g! Ide do hore ako v lete na saniach, ale aspon tak. Takze tyzdenny prirastok 120g...

emanka
14. jan 2010

zuzanka, ja ti dám emy!!! 😀
klára, ako divne jedol?

veronikapp
14. jan 2010

tiez citam co klara pise... som nieco preskocila?

emanka
14. jan 2010

ahoj Veronika, no aspoň niečo ste pribrali...nemôže ísť všetko rýchlo 😉
my vážime 8180g, ale ber to tak, že aspoň si tak rýchlo nezničíš chrbát 😀

veronikapp
14. jan 2010

hej, emanka to som citala, pekne mate 😉

spevacka
14. jan 2010

klara a odkiaľ máš tie materiály ohľadom znakovania? Ja by som rada získala bližšie info. Veronikapp, no naša dokina by ti už nariadila Nutrilon 😝 bože aké sú tie deťúrence rôzne, švagrinin chlap je od Hanky mladši o 10 dní a má cca 8,5 kg a ona sa hnevá, keď jej svokra povedala, že aký je tučnučký 😀

emanka
14. jan 2010

baby už asi zdrhli, ale určite sa ešte vrátia 😉
neviem, či už si našla odpoveď, ale raz si sa pýtala, či je monovakcína na osýpky, ja som sa dnes pýtala dr. a nie je...dúfam, že som si to nepomýlila a pýtala si sa na toto 😉
čo ste robili celý deň?

veronikapp
14. jan 2010

spevacka nastastie mame rozumnu doktorku 😉 pisem nastastie, aj ked niekto nebude suhlasit- mala priberala od narodenia ukazkovo, az po Vianociach sa nieco pokazilo a teraz samozrejme zistujeme, co. Najjednoduchsie by bolo prejst na Nutrilon a rychlo dieta vykrmit... Porodna hmotnost 2900g, krat 2 v polroku- mas 5800g, Laura mala dokonca 6560g. Co sa stalo, neviem... Uvidime podla vysledkov 😉

veronikapp
14. jan 2010

emanka mna sa pytas?

emanka
14. jan 2010

áno, teba, Veronika, keď si tu nebola celý deň..

alca85
14. jan 2010

reakcie k príspevkom:
my kúpeme každý druhý deň a po každé umývam aj hlavičku. Nepoužívam žiadny šampón, len vodu s penou na kúpanie sebamed, no dnes sme vyskúšali johnsons pre dobrý spánok..máte s ním niekto skúsenosti, alebo zas je to ďalší výmysel od výrobcov.
No a k tomu znakovaniu...aj ja som nad tým už uvažovala, ale tak ako napísala Zuzka (teda aspoň myslím), bojím sa toho,, že bude potom lenivá rozprávať.

alca85
14. jan 2010

jaj Veronika som sa chcela opýtať, koľko ti vlastne malá pred tým schudla (neviem či si to tu písala), ale inak gratulujem k pribratiu...

emanka
14. jan 2010

alca, ahoj, kde si sa túlala? ako ste oslávili výročie?
Vidím, že už skúšate aj nemožné, len aby malá dobre spala 😀 Ale nie, nemám s tým skúsenosti, ale môže tam byť pridaná nejaká látka, ktorá ukľudňuje 😉

emanka
14. jan 2010

písala to tu, tuším 200g.

veronikapp
14. jan 2010

dnes sme sa bavili s doktorkou o ockovani, ale len tak narychlo, lebo sa ponahlala, ze nabuduce mozme viac...
V Tatrach su vraj teraz nejake vakcinacne dni, ci co- ze mozem ist popocuvat...
Na otazku, ci moze ockovanie sposobit autizmus, odpoved blbost, alergie- blbost... Ze je ovela viac skodlivejsich veci, ktore nas obklopuju 24 hodin denne- proste zijeme v takej dobe. Dalo sa s nou normalne hovorit, vravela, ze aj ona citala tieto studie a vraj blbost. Nemala nijake komplikacie po ockovani. Ze tieto nove vakciny su ovela setrnejsie ako sme dostavali este my v detstve a tu sme. Nabuduce si este nieco pripravim aby som tam nehapkala. Zatial sme sa dohodli na tom, ze rozdelime hexu a prevenar po mesiaci. Na mmr mi povedala, ze to jee este daleko... 😒

veronikapp
14. jan 2010

hej 200g ubytok, teraz za tyzden 120g plus.
my kupema skoro kazdy den, len ked nie sme doma tak nie. Kupem v cistej vode, obcas pouzijem mydlo a detsky sampon Nivea baby.

Alca a ty ako? Vyrocie?

alca85
14. jan 2010

inak skúšali ste drobcom dávať niečo na ďasienka? Ja som dnes kúpila taký ten gél na ďasná, ale nestihla som jej ho dať, bo mi zaspala pri papaní...
a čo som vtedy písala o tom akého máme doktora.......no neviem kto mu dal diplom, lebo mm predpísal lieky a keďže sa po nich cítil ako neprítomný zisťoval prečo. A prišiel na to, že tie lieky sa nemôžu brať spolu....No lekár id..t. Aj neurologička mu dnes povedala aby to rýchlo vysadil....

spevacka
14. jan 2010

veronika to ste v poho, proste bude malá asi taká útlejšia konštrukcia....ja som zabudla, že si tu už písala, že máte tie problémy s priberaním 😒
no my sme mali pôrod.hmot.3650gr.

emanka
14. jan 2010

Ja som sa tiež s mojou o tom bavila, narýchlo. A má podobný názor, ako tvoja. Ona má jednu postihnutú dcéru a druhá dostala krátko po očkovaní cukrovku, ale nedá sa to dokázať a tak to aj berie. Nezanevrela na očkovanie. A za 30 rokov mala len jeden prípad, že dieťa nebolo očkované proti rubeole, ale keď vyrástlo, otehotnelo, dostalo to a jej dieťa sa narodilo postihnuté!!! Takže ja dnes nedám Leu zaočkovať a o 20 rokov budem mať postihnuté vnúča...povedala mi, že keď už, tak sme mali odložiť tetanus, ale ostatné je iracionálne. Ale že ma chápe a verí, že sa bojím. Tiež viac na budúce a tiež sa chcem lepšie pripraviť, lebo niekedy som vypadala ako debil 😝

klara_klara
autor
14. jan 2010

divne papa lebo sa stale vytaca...a co ma najviac stve cucne si potom prsnik odtiahne , potom place a potom ho znova chce...ja neviem ☹ ☹ ☹

veronikapp
14. jan 2010

alca ja som davala taky gel parkrat, nejako na D sa vola... Niektori doktori su fakt k...., som sestricka, tak viem, nieeee 😉