icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

alca85
14. jan 2010

tak čaute a prajem pokojnú noc 🙂

klara_klara
autor
14. jan 2010

no tak to sme tu uz vlastne na dochodku a nie na materskej 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

klara_klara
autor
14. jan 2010

aj ja idem teda...tak caute...papa 😉 😉 😉

klara_klara
autor
14. jan 2010

a dobru noc...oddychnite si fyzicky aj psychicky zajtra nas caka dalsi vesely den 😀 😀 😀

zuzkaku
15. jan 2010

dobre ránko všetkým...vidím, že ste včera ťahali nočnú šichtu tu na MK 😉 ...teda ja na vás nemám šťastie ☹ asi ani teraz tu nikto nieje, že??
alca, videla som to video s malou na FB...perfektné...to robí aj môj malý 😀

alca85
15. jan 2010

babýýýýýýýýýý ahojtéééééééééé..............

konečne sme sa túto noc vyspalíííííí....aj keď zaspala ale o 23:30, no zobudila sa až o 6:00 a potom sme spali do 09:30....super...a malá sa ráno vykecávala, to už dlho nerobila.....by som rada vedela, čo zabralo (či kúpeľ pre dobrý spánok, gél na ďasná alebo to že spala v postieľke alebo všetko do kopy....sa tak tešíííím) 😀 😀 😀 😀

akú ste mali noc vy? dúfam že tieťž takú super....

Zuzka no tak nemôžeš chodiť tak skoro spávať...... 🙂

ksivcova
15. jan 2010

kočky davate detičky už do chodačky či je ešte priskoro ?

jemrykka
15. jan 2010

Ahojte, chcela by som vás pekne poprosiť, tie ktoré by ste mali záujem a čas moja kamarátka pracuje na diplomovke a potrebovala by vyplniť dotazník pre mamičky, kto by mal záujem napíšte mi pls mailovú adresu(do správy) a pošlem vám dotazník! Veľmi by ste pomohli, ďakujem! 🙂

spevacka
15. jan 2010

ksivcová, myslíš chodúľku? V žiadnom prípade!!! 😠 aj keď sú niektoré písané od 6.mesiacom, mne sa zdá (keď už) tak možno od 9.mes., keď už má chrbátik vyvinutejší, teraz je podľa mňa naozaj nevhodné. Myslím, že aj väčšina mamičiek ti to potvrdí.
tak čo baby? Inak my noc hrozná, nemohla za ten svet zaspať, asi o 1.00 zalomila, ale potom mám pocit, že sa menej budila, ale teda do šiestej určite nespala ☹ . Alca, tak dnes si plná energie,čo?

alca85
15. jan 2010

ksivcova tak tomu ver, že je ešte priskoro....dieťa sa má dávať do chodítka až keď už vie chodiť....inak ti začne špičkovať.... 😔

ksivcova
15. jan 2010

Dakujem za radu spevačka a ešte niečo..bola som s malym v stredu na poradni a dr.kazala začat davat masko(je nekojeny od narodenia)no mne sa to zda skoro aky na to mate nazor?inač zeleninku aj ovocie papa ale nič ine son ešte neskušala davat

alca85
15. jan 2010

spevacka jasnééé, dnes fičím naplno.....len sa budem musieť odtrhnúť od počítača.... 🙂

ksivcova
15. jan 2010

obracaju sa vaše babatka už na bok alebo na bruško??

dzio2
15. jan 2010

ahojky no noc bola super hajkali sme ale zase to vyzera ze cez den bude davat co sa tyka spanku ja to uz volam ze minutovky 😀 co sa tyka choditka som proti vobec to neuznavam ksivcova ja uz malej davam spolu s vyvarom pomixovane masko a uz som jej davala aj trozka sunky isla mi palce odkusit dieta co nechce tak nespapa moja lili ma rada vsetko okrem jablkovej vyzivy

spevacka
15. jan 2010

ksivcová, predpokladám, že dávate zeleninu už od 4.mes. a v tom prípade už je načase aj mäsko, ale len trošičku na začiatok, začni po lyžičkách a k tomu samozrejme tú zeleninku.
no už sa nám otáčajú, vy ešte nie?

dzio2
15. jan 2010

aj mne sa uz otaca a uz vydrziaj chvilonku sediet sama a snazi sa aj normalne udrzat rovnovahu , len zuby nikde ☹

alca85
15. jan 2010

my sa tiež už otáčame....a tvoj Alex?

ksivcova
15. jan 2010

moj sa otoči na bok na brušku vobec nechce byt,pokuša sa si sadnut ale ešte mu to nejde..

emanka
15. jan 2010

ahojte, alca, super, že ste dobre spali 🙂 Teraz musíte fičať na všetkých tých veciach, aby ste spali stále pekne 😀
My už budeme mať 8 mes a do chodítka ju nebudem dávať asi vôbec, švagriná mi už 2 mesiace hovorí, aby som si ju od nej zobrala, ale ja nechcem, no a teraz nám to aj neurológ vyslovene zakázal. Švagriná tam dávala malého už od 6. mesiaca, ale je to určite skoro, dieťa by tam vôbec nemalo byť 😉

Ksivcova a ako dlho papá zeleninu a ovocie? Ja som dávala mesiac zeleninu a až potom mäso. A po ďalšom mesiaci ovocie. Ak už to dávaš aspoň mesiac, tak môžeš dať mäso, ale na tvojom mieste by som počkala ešte týždeň-dva 😉

Inak, naša noc tiež nič moc, zaspala síce o 20.00, ale do piatej sa zobudila asi 5x, dala som dudel a spala. O piatej mlieko, zaspala a o šiestej kričala z postieľky, bola prevrátená na brušku a nohy jej trčali von z postieľky, tak sa nemohla pretočiť 😝 No a potom spala do 8.30. A teraz už spí 20 min, tiež sa moc nevyspala v noci, ešte aj sme cvičili, tak už bola hotová 😝

emanka
15. jan 2010

dzio, nedávaj malú sedieť, nie je to dobré. Potom sa jej zabrzdí vývoj a nebude ani loziť. A ešte si aj zničí chrbát 😕 Ale na druhej strane skoro všetci to robia...
Alca, ako spal manželík?

veronikapp
15. jan 2010

ksivcova chodulka fuuuuuj, ja nechcem. Ani starsiu som tam nedavala, mozno 2 krat, uz ked sme ju mali doma. 😀
masko mozte pomaly zacat, ste nekojeni, tak pokial uz mesiac papka zeleninu tak trochu mozte, ale nemusitr kazdy den 😉
nasa noc zase hruuuuza- asi 5 krat bola hore. A ako inak? Zase kojit... Vzdy ked ju pochvalim, aka je dobra, tak sa to pokazi ☹

dzio2
15. jan 2010

emanka to fakt to som nevedela ale ja len tak nachvilu no idem lili uz je hore 😉 dnes mam perny den vela zehlenia tak ahojky

veronikapp
15. jan 2010

Ja Lauru nedavam takto sediet, len ked ju mam na nohach a pridrziavam ju, tak sedi. A teraz asi 2 tyzdne ju davam do stolicky, ked ju krmim, Ale to uz ma celkom pekne vyrovnany chrbatik, inak nie. Dzio radsej na brusko 😉 Este mate cas.
Ale pamatam sa pri Miske este druha doktorka chcela, aby som ju obkladala vankusmi, ze predsa ju musim motivovat 😝 No fuj, nerobila som to.

emanka
15. jan 2010

Mne zas dr. ešte dávnejšie zakazovala ju dávať na gauč a obkladať poduškami 😕 Každý hovorí inak. Ja som malú tiež dávala iba na kolená sedieť a potom aj na zemi, keď sme si čítali knižku. A behom týždňa som si všimla, že už sa udrží...takže keď som otáčala stránku už som ju nemusela držať 😉 A tiež býva v stoličke na krmenie, lebo keď som ju krmila v lehátku, tak sa furt nakláňala a bol to otras.

alca85
15. jan 2010

veronika to aj moja mama mi stále hovorí, že aby som malú obložila poduškami, že oni to tiež tak robili.....vždy sa s ňou za to pohádam....aj keď sa už do sedu ťahá od 3 mesiacov,ale na také sedenie má ešte čas....tiež ale sedí iba keď ju mám na kolenách lebo ani za svet nechce ležať..... 🙂

emanka
15. jan 2010

Detičky by ale vôbec nemali sedieť, ani na kolenách. Iba ležať, poprípade na chvíľu v lehátku. To je na tom najhoršie, že ak si dieťa zvykne sedieť, potom odmieta ležať...

emanka
15. jan 2010

Dievčatá, končím, idem niečo porobiť 😝

klara_klara
autor
15. jan 2010

ahojte...dobry den sa praje...emanka ma pravdu vobec sa nemaju davat sediet...mne to potvrdila endokrinologicka...lepsie cakat ked babo zosilnie a zacne sa tahat a potom lozit a potom nanohy, nezatazi si vraj chrbticu...nas maly chce sediet uz od troch mesiacov...no ja stale hovorim no noo noooo 😀 😀 😀 😀 a chodulik som pocula od 9 mesiacov...my ho mame doma ale len sa nan pozerame 😀 😀 😀 😀

zanulienka
15. jan 2010

cafte,elaia zacala sama sediet cca od 7 mesiaca,ja by som ani nevedela,kebyze na poradni mi ju neposadi lekarka.teraz ma 9 mesiacov,sama stoji,urobi 1-2 krociky bez pomoci,pridrziava sa stale niecoho stolika,gauca.nedovoli aby sme ju drzali,tak ju musim drzat vzadu za saty.v choditku bola asi 5 krat

spevacka
15. jan 2010

zanul.to máš šikulku,baby no ja viem, že sa nemá dávať sedieť ani na kolená ale to by mi ona revaláááá, síce teraz ľúbi byť na brušku čím ďalej, tým viac, ale stále mi v leže nevydrží, takže potom buď nosiť(8kg), alebo si ľahnúťk cicke (dlho nevydrží) alebo trocha "posadiť". To "vankúšové" sedenie, to mi aj moja mama hovorila, ale ja to nerobím, ako informovaná matka 😉
jaaaj a Hanka dnes zlááá, ak sa to smie o vlastnom dieťati tak povedať 😢 bude ťažký deň, už som je nechala aj chvíľu revať, lebo fakt už som nahnevaná...v noci nespí, cez deň sa nevie utrmácať, no čo som ja 😠 😠 😠