Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
No a kým to napíšem takto, tak ma tu všetci predbehnú... ☹
emanka od soboty mu davam kvapky ale uz nekasle tak neviem mozno zajtra mu uz dam tu mrkvicku 😉 😉 😉
Baby vy si tu tak veselo dávate rôzne farby... ja sa tak bojím. Raz som si dala takú medovo plavú a dopadlo to tak, že na odrastených vlasoch vznikla červená, taká škaredá mrkvová... fuuuuuj 😖
a zubky asi idu bo je z toho trosku nervoznejsi ☹
Veronika, aspoň že môže jesť jogurty a syry, to mlieko nejak oželie... 😖
a prečo si sa rozhodla používať mäkčene? Mne by sa to teda nechcelo, len ja viem strojopis(prstoklad), takže mi to nerobí problém, ale viem si predstaviť, že to musí byť piplačka...no a zas si nemysli, že tu budeme pol dňa čakať na tvoje odpovede 😝 😀
Klára a aké má malý ďasienka?
Jasne ze na melir to chytilo v pohode a na mojich vyrastenych je to trochu tmavsie,ale nevidno rozdiel skoro vobec, ked sme byvali s MM v Uk tak som mala fialove 😀
emanka dasienka ma uz take s naznakom dvoch bielych ciarok...
ahojte, som sa prepadla pod čiernu zem...no nestíham dáko... veronika a ty čo chceš dať maú ako 5 ročnú do školy? 😉 keď už sa teraz zaoberáš tým, čo ju treba doučiť, neboj v MŠ ju naučia. 😉 ale zas jasné, je to fajn, že sa rodičia nespoliehajú len na inštitúcie a pracujú s dieťatkom aj navyše.
Zuzka, prosím ťa, povedz mi, ty ako matka prváka, čo to je za nezmaselnú otázku,čo som dostala na zápisnom lístku do ZŠ, že známkovanie-ústne či písomné? To si ako mám vybrať? Veď to hádam vyplýva zo zákona, nie? 😖 Pokiaľ viem, tak musia už aj prváci byť hodnotení známkou 😒 bez možnosti výberu. Či nie?
Mňa dnes trocha seklo v krku alebvo mám stuhnutý, ja neviem...som taký poloinvalid 😒
Inak som vo braze, čítam vás, len nejak nestíham reagovať...
...no som zas popísala kraviny 😠
zuzi, tá nezmaselná je nezmyselná samozrejme...
veronika Maú znamená malú... 😒
Klara a ako sa vola tvoj syncek? Teda ak to smiem vediet.
Aj nam idu zubky,uz treti den len mrnci,vrci, stastie ze neplace 🙂 ale co ma viac mrzi ze aj menej papa, ved mi 160ml taha na 3x
kami, ja som už tiež mala všetko možné na tej hlave, no čo, aspoň nejaká zmena, no nie?
klára, ja keď som zbadala také 2 čiarky, tiež iba náznak, tak do týždňa sa zuby prerezali, myslím, že to ani nebol celý týždeň a obidva naraz, ale naša to znášala v pohode 😉 no tak som zvedavá, kedy sa prerežú, potom skúšaj s lyžičkou, či už štrngajú... 🙂
emanka 😀 a keby to bolo tak rychlo bola by som rada lebo by sa tak netrapil
kamilecka mam Mareka a tiez mrnci, vrci 😉
aj naša nejak málo papá, ráno dokonca nevypila celé mlieko a to celú noc nejedla, teda to ráno bolo o piatej, ale aj tak, veď v noci a ráno mi vždy vypila všetko a teraz nič, aj teraz vypila iba nejakých 100, zvyšok nechala...ale zas obed aj kašu zje celú, teda všetko, tak neviem, asi jej to mlieko už nešmakuje...ani sa jej nečudujem, 8 mesiacov furt to isté 😀
klára, uvidíš, už to pôjde rýchlo 😉 za chvíľu bude z neho zubáč...takýto 😀
emanka- sa mi to viac páči s mäkčeňmi, tak asi preto... ale pomaly si zvykám 😉 a som ozaj rada, že Miška može aspoň tie mliečne výrobky 🙂
Laura nemala žiadne biele čiarky, stále som kontrolovala, nič nebolo a zrazu zub 😀 a za ďalšie 3 dni druhý 😀
spevi- veď ja viem, že nemusím, ale nechcem aby boli sťažnosti, lebo zo školky nepočúvam nič iné, len to aká je lenivá, vo všetkom posledná... no a čo ja s tým? Viem, že motoricky je spomalená, asi po tatikovy, on má také ,,medvedie,, pohyby 😒 stále má čas, ale rozumovo je na tom lepšie ako rovesníci, tak nech ich aspoň takto tromfne 😀
emanka pozeram ze riesis farbu...to aj ja no neviem, neviem aku 😉
veronika neboj jasne ze vsetkych tromfne...medvediky byvaju velmi sikovni 😉 😉 😉
klára, ja už má od nedele novú - svetlohnedú, vykašlala som sa na melír, možno iba dočasne, no ale je to taká tmavohnedá...snáď sa ešte vyzmýva 🙂
Veronika, rozum je lepší ako pohyb 😀
Nam uz vidno fakt take ciarky,obidve dolne zubky naraz,snad to uz vyjde cim skor
Klara pekne meno,take slovenske 🙂
😀 veď hej, ale ja ako bývalá gymnastka to ťažko predýchavam 😀
juuuj Laura plače, čo sa deje...
hej mne sa pacia slovenske mena 😉
Veronika, ty si bola gymnastka? odpadávam 😀 no ale ono to tak býva, že dieťa zdedí to, čo nechceme...lea, keď sa narodila, bola celý Martin, ako keby som jeho porodila v ženskom malom vydaní 😀 no ale už sa začína podobať aj na mňa a dúfam, že aj v hlave bude mať niečo po mne 😀
idem sa osprchovať... 😉
emanka- ty si číslo 😀 klara, emanka- dúfam že nebude problém v škole, ale ozaj je takto veľmi šikovná 🙂
Laura už spinká, dávala som jej papať. Idem sa už aj ja umyť a spať, vela hodín. Ahojte zajtra, dobrú noc 🙂
emanka... 😀 😀 😀 , teeeda porodíť maťa v ženskom vydaní, tak ty máš teda nápady... 😀 😀 😀
veronika, ja aj keď som učiteľka, tak Tomáša som dopredu neučila žiadne písmená, ani čítať...jediné čo vedel bolo napísať svoje meno aj priezvisko 😉 nuž neviem ale ja si myslím, že nieje správne učiť deti doma ešte pred vstupom do ZŠ písať (aby si neosvojili nesprávne návyky a tie sa potom ťažko odstraňujú...), ale zas nejaké tie pred-prípravné cviky, myslím kreslenie čiar rovných, oválov, oblúčikov určite môžete robiť, to je dokonca veeeľmi efektné a dobré pre uvoľňovanie zápästia... 🙂
Šimon má ten ekzém po telíčku už oveľa oveľa lepší...každý deň ho premasťujem a kúpem každý 2 deň...len včera som si všimla, že tam kde ekzém ešte má sa mu vyhádzali drobučké vyrážky, asi z niečoho čo sme zjedli ( a ja aj tuším z čoho a keď ti to poviem pomyslíš si, že som nenormálna...dala som mu vypiť jablčno-banánovo-pomarančovú šťavu asi 3 krát po 20ml...ble...určite za to môže ten pomaranč v nej) 😝
Ináč diétu až tak veľmi nedodržiavam, sem tam zjem aj vajíčko alebo sa napijem mlieka...ale skúšala som to hlavne kvôli tomu, aby som videla aká bude jeho reakcia na to...a nič sa nedialo, asi to teda nerobí problém...no ale ako vravíš je to beh na dlhé trate, takže ja stále skúšam, čo môžem a čo nie...
mimochodom veronika aj ja odpadávam...ty si gymnastka?? vav...super...to si asi ohybná ako guma, že?
spevacka...no konečne som sa aj k tebe dostala...no musím ti povedať, že čo to za blbosť vo vašej škole vymýšľajú?? Tiež si myslím, že známkovanie prvákov je už dané zákonom, tak o čom je reč? Ešte nikde som sa s tým nestretla...neviem, možno majú nejaké špeciálne požiadavky....vieš myslím to ako si každá škola mala vybrať svoj vzdelávací program, teda prispôsobiť ho svojím potrebám...ZŠ do ktorej chodí Tomi sa dala na jazyky a informatiku....zas tam kde som učila ja...tak SJL ( mali sme viac hodín sloviny...) 😉
No čo si myslíš ty? Aké hodnotenie je lepšie? Vy ste už mali zápis do 1. roč.?
dnes mám AJ poobede, deti idú k naším a ja sa až do večera vzdelávam... 😝 ale sa mi nechce...tak dnes sa tu asi neukážem, možno večer, keď deti zaspia...majte sa zatiaľ pekne...
ahojte, nás dnes budil psačí koncert pred domom 😠 😠 😠
no zuzi my máme zápis 4.2. tak bude vzrúšo 😀 pýtaš sa na hodnotenie, ja si myslím, že u tých menších úplne stačí slovné, čo je ale zas väčšia robota pre učit.ale zase to deti tak nestresuje ako honba za jednotkami. 😖
veronika, ty čo píšeš o malej to je presne ako moj Maťo...hlava ako minister(nemyslím slovenský)ale vegeeet, máme čas 😉 kam sa ponáhľať...no a z tvojej gamnast.minulosti odpadávam, ja som ako malá strašne rada sledovala všetky gymn.prenosy v Tv, som to obdivovala, len u nás nebol oddiel, a keby aj, ja som bola taká buchta 😀 ale cez koňa som skočila, aj na hrazde sa vykrúcala, len to bolo asi dosť smiešne 😀
😀 😀 😀 zase som nebola profesionalna gymnastka, nemyslite si... ale par rokov som sa tomu venovala, lenze mali sme takeho tyrana trenera, ktoreho som sa strasne bala, tak som jedneho dna neprisla na trening, a bolo po gymnastickej kariere... 😀 ale dodnes to lutujem ☹
zuzka ved ja neucim pisat, citat... 😀 ale ako pises- ciarky, obluciky, vela kresli, maluje, ma taky detsky PC kde sa uci pismenka a cisla hravou formou, ale dokopy to este dat nevie 😀 to necham na pani ucitelky 😀
ja si pamatam este zo skoly, ze sme dostavali prasiatka, vcielky... takze to uz su normalne cislicove znamky? A vysvedcenie sme mali len ze ci prospel, neboli tam ziadne znamky... no sranda 🙂
emanka ten kolotoc nelepime preto, aby sme ho zase dali Laure polamat 😀 ale do buducnosti, pre kazdy pripad... aj tak z toho asi nic nebude, takze odstrihnem maciky, nech sa s nimi Laura hra...
dnes som isla Laure robit desiatu, pozriem do kosika na ovocie, a tam jeden pomaranc 😀 tak sup- sup do obchodu narychlo, este ze mame obchod hned pri panelaku 😀

som sa rozhodla, že budem pužívať mäkčene, dĺžne, ale je to poriadna piplačka, takže kým si zase zvyknem...
zuzkaku- tak Tomáško šikovník 🙂 a vedel čítať už pred tým ako išiel do školy? Ja teraz sledujem, že čo by mali prváčikovia pred nástupom do školy vedieť, čo ešte Mišku doučiť.
Laura bola poslednú noc dobrá, tak uvidím, že čo bude túto...
A čo Šimonko? Aké nové pokroky robí?
Teraz som prišla na to, že s tebou som sa tu už dlho nestretla... Ako ekzém? Dodržiavaš diétu? Ja už nemusím, kedže sa Laure ekzém nepotvrdil. Ale zato Miska nemože piť mlieko, to som tuším spomínala. Dnes som volala doktorke a pýtala sa že ako ďalej podľa výsledkov, no a musím vylúčiť tekuté mlieko- vraj Miška bude patriť v dospelosti k ľuďom, ktorí ho nebudú tolerovať a či náhodou nemá bolesti bruška- no má, veď práve preto som to dala vyšetriť. Ale že môžeme mliečne výrobky- syry,jogurty... Tak sa teším, lebo to máme všetci radi 🙂