Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
babullka, my sme na tom boli podobne až nato, že náš drobec sedel pri štedrovečernom stole vo vajíčku a namiesto papkania omieľal v pusinke hryzátko...ale vydržal to s nami pekne tichúčko, bez plaču 🙂
Čo papkal váš drobček?
zuzkaku nas maly ochutnal s oplatky,taky maly kustik a potom mal zemiacik spraveny ako kasicku ,to spapal a potom ohryzkaval a ocumlaval jablcko co sme rozpolili 🙂 chutilo mu vsetko a dala som mu ochutnat do hubky aj s rybky ..ale na masle bola robena....na to mi hned krcil hubkou 😝 a vase?
drobcovi som zatiaľ dávala len mrkvové pyré a aj šťavu z mrkvy a raz zemiakové pyré...a aj mliečno-obilné kaše už papkame...trošku sme to popreskakovali ( to zavádzanie prvých príkrmov ) ale drobec reaguje zatiaľ dobre na všetko tak dúfam, že mu z toho nič nebude...
http://www.facebook.com/profile.php?id=52830257...
ahojte, tak ja trávim vianoce aj takto, veď som spevačka 😀
no nie toto som chcela, mala som také videjko ako spievame koledy, ale nevydalo 😀
inak dva dni som nebola, tak sa ospravedlňujem. Štedrý večer prebehol v poho, darčeky mali úspech, len Maťo sa zakuckal kosťou ale našťastie ju poslal von 😅 a zvyky máme asi všade rovnaké, nenašla som nič špeciálne, čo by ste inde nerobili, tak sa tu nebudem už teraz o tom rozpisovať. A a ko idete tráviť Silvestra?
http://www.facebook.com/profile.php?id=52830257...
skúsim ešte raz
tak ani to nieje ono 😠
spevacka ty si na FB? tiež som prihlásená na FB... videjko kráásne...ty si tiež spievala? Bolo to na polnočnej? Ja som nebola...vstávam kojiť malého v noci skoro každú hodinku dve tak to nejak nešlo tento rok...kde si mala drobca ty?
zuzkaku, nie to je z minulého roka...takže ti to šlo pustiť? to bol vianočný koncert, ale samostatný, nie na polnočnej...tento rok sme poctivo kojili, aj ja v noci každú chvíľu ☹ teraz máme až Trojkráľový, takže malinká dostane jednu porciu bezomňa 😉 Ale veď ona ľúbi byť s ocinkom 😀
ja nekojim takze sme na omsi kt.bola spojena aj s vianocnym koncertom deti boli aj spolu s malym..ale nevydrzal az do konca 😅 museli sme ku koncu odist........
takže to funguje, hurá 😅
pravdaže to funguje, len musí byť prihlásený na FB ten kto si to chce pozrieť ... 🙂
ahojte ženy!!!
Nebola som tu od štvrtka, ale vidím, že vy ste tiež moc nechodili 😀 Mne sa vôbec nechcelo ani len zapínať PC.
Ozaj, hlásim, že už máme 2 zuby vonku!!!! V pondelok alebo v utorok som tu písala, že jej tam vidím 2 čiarky a teraz už sú zúbky prerezané 😀 ...normálne ich cítim s prstom a aj keď papá, tak lyžička občas zaštrngá 😀 😀 😀
A malá to celkom v pohode znáša, v piatok a v sobotu bola taká nekľudná a dnes, keď už ich má vonku, tak občas zamrnčí...z ničoho nič, pekne sa hrá a zrazu zamrnčí...napadlo ma, že asi ju aj jazyk z toho bolí, predsa len, je to niečo cudzie a nie je na to zvyknutá ☹ ....ale predpokladám, že za také 2-3 dni si aj jazyk na to zvykne 😝
Speváčka, ty si taká folkloristka? Aj moja sestra je...teda bola...tancovala aj v Lúčnici a potom v Gymniku...
My trávime Silvestra doma, už asi 3 roky, hádam aj viac, sme doma, už nás to nikde neťahá...a teraz keď máme krpca , tak to už duplom budeme doma 🙂
Ahojte 🙂
Vianoce boli uzasne, darcekov vela. Laura bola podarena, kym sme my vecerali, ona tlacila do plienky... 😀 Darceky ju velmi nezaujimali, iba ten sustiaci papier sa jej velmi pacil
😀 A vy ako? Mali darceky u drobcov uspech?
Náš krpec pri večeri žužlal kôrku....aj ju hlavne zaujímal baliaci papier...a veľmi sa tešila z novej knižky Hello Kitty a tiež z koníka My little Pony, ktorý vydáva rôzne zvuky...strašne sa pri tom rehoce 😀
ahojte, tak dnes sme mali návštevný deň, boli sme u kamaráta. ktorého vidíme tak raz za polroka a veeeeľmi sme sa opäť nasmiali 😀 .emanka, no som folkloristka od 14 rokov, ja som spievala v Lipe v BA na VŠ a v kadejakých iných telesách vlastne už od škôlky... Hanke sa tiež najviac páčil papier od darčekov, len bolo treba dávať pozor, aby ho nezjedla 🙂
veronikapp,my chodíme na Silvestra každý rok s partiou z VŠ, okrem rokov, keď je doma bábätko, takže aj tento rok vynechávame spoločenský pobyt na chate, ale volali sme pár známych k nám, tak uvidíme, či prídu...dúfam, že nás v tom nenechajú samých, ja by som veľmi šampanské nemala piť 😝
spevacka tiez vzdy travime Sillvestra s kamaratmi na chate, no teraz to zase budeme musiet vynechat... Co uz. Ale pohar sampanskeho si s muzom dam 😀
emanka...blahoželááááám, tak a teraz sa to rozbehne, ani si nestihneš všimnúť, kedy vyrastú ďalšie...je dobre, že to celkom fajn znáša, že nemá teploty a tak... 🙂
trošku som sa zamiešala do inej témy...písala tam mamina 4 a pol mesačného chlapčeka, ktorá ho ešte kojí, ale už mu začala dávať rôzne výživy-ovocné, pudingy atď...normálne som oči očila, či dobre vidím 😕 😕 😕 a ja si tu robím starosti, že som mu už začala dávať kašu...
spevacka...ja mám tiež veľmi rada folklór, ale nikdy som nemala príležitosť ho aj robiť...a tak to len obdivujem a rada popočúvam, behá mi z toho mráz po chrbte 😀
ozaj viete načo som prišla?? 😵 My si doma kúrime kozubom a vždy večer tu máme príííšerne horúco...dnes som povedala mužovi: "Dosť!" chcem vyskúšať, či mi drobec nebude lepšie v noci spať...možno mu len bolo horúco a preto mi zle spí... ☹ ja už neviem čo naňho skúsiť...ale vstávať stále každú noc skoro každé 2 hodky ma už nebaví ☹
emanka teraz som si vsimla- blahozelam k zubkom! My stale nic...
folkloristky 😀 - chcem sa opytat- od akeho veku ste zacinali? Chcela by som prihlasit Misku do popradskeho Vagonarika, ale neviem ci to nie je prilis skoro... V marci bude mat 5 rokov 🙂
veronikapp, ak tam bude dieťatko chodiť dobrovoľne, tak kľudne od 5 rokov 😀 ale najlepšie bude sa poinformovať priamo v súbore, oni ti najlepšie povedia. Ale čo ja viem, tak aj u nás v detskom súbore začínajú od 5 a niekedy aj mladšie, ale to sú už výnimky.Držím vám palce, je to fajn koníček a dá sa aj precestovať svet, len pozor, folkloristi dosť pijú 😉 😝 😀
zuzkaku, aká to bola téma o tej výžive malého drobca? nie náhodou Netabulkové maminy? Tam sú niekedy "veselé" príspevky 😠
spevacka...pozri si pod babätkami...téma prikrmovanie 4 a pol mesačného bábätka... 😀 😀 😀 no ja neviem,asi som tiež staromódna ale niektoré názory ma pobavili...som trošku rozčarovaná z toho ako niektoré maminy svojím deťom dávajú čo im príde pekné a možno aj moderné.... 😖
spevacka 😀 😀 😀
inak k tym prikrmom- niekedy to je do oci bijuca hlupost nielen mamiciek, ale aj niektorych doktorov... Kam sa ponahlaju? Nerozumiem tomu... 😒
no som pozerala, že pomaranč.šťavu a piškótku a drobec nemal asi ani 5 mesiacov ☹ ale už som čítala aj horšie...tuším 😝
no tomu nerozumiem ani ja...niektoré mamičky si dajú poradiť a samé priznajú, že urobili chybu, ale nieje ich veľa....
Ahojte, ja som ešte včera čítala tú tému o 4,5 mes. a prikrmovaní....a mala som dosť...jedným slovom nezodpovednosť!!!
Inak, my sme chorí ☹ Malá má nádchu a je stále umrnčaná...ona nikdy neplakávala, keď bola malilinká, tak plakala, len keď bola hladná, aj to vlastne len kričala 😀 ...teraz občas zakričí keď je hladná, alebo unavená a chce spať, raz sa buchla s hračkou do hlavičky a začala plakať, ale ona to ani nevie, tak sa začala drhnúť 😝 no a dnes som sa od nej nemohla ani pohnúť, stále mrnčala, chúďa malinké, stále jej odsávam soplík a ona to neznáša 😝 Dúfam, že sa z toho nevykľuje chrípka, ale asi nie, to už by mala horúčky a tie chvalabohu nemá 🙂 No ale aj tak sa necíti najlepšie ☹
No a cítim, že aj na mňa to už lezie, tak sa už teším na zajtrajšok 😝 😀 😝
veronika, s tým súborom je to tak, ako napísala speváčka, záleží to od konkrétneho súboru a tiež od malej, že či ju to bude baviť a tak...a s tým cestovaním je to pravda, moja sestra bola skoro všade so súborom, dokonca aj v Indii 🙂
Ozaj, baby, môžem chodiť von s malou, keď má "iba" nádchu? Sestra mi hovorila, že môžem na 20 min., že jej to stiahne sliznicu a bude sa jej lepšie dýchať...a že keď bude mrznúť, tak nie...nechápem, veď vtedy by mal byť najčistejší vzduch, či nie??? Neviete o tom niečo? Ďakujeeem 😀
Ja som tiez citala tu temu netabulkove mamicky ...a niektore su na to dokonca hrde 😔 ako aj ja dam malemu mozno nieco skor ako ma byt,ale zas to neprehanam a nechvalim sa tym.....
Emanka my ked sme mali "len " nadchu tak sme von chodili ...aj doktorka mi povedala ze kratka prechadzka len prospeje 😉
emanka tiez ma Laura nadchu a urcite dnes pojdeme na chvilku von. Raz mi jedna doktorka povedala peknu vetu a tou sa riadim- cerstvy vzduch este nikomu neublizil. Samozrejme pokial nieje hmla, silny vietor a velke mrazy- vtedy sa nema chodit velmi von ani so zdravym dietatom.
K tomu folkloru- praveze Miska to chce! Jej sa velmi pacia tie sukne a stuzky vo vlasoch, moze skakat a kricat... Dufam ze jej to nadsenie vydrzi co najdlhsie. Tiez som tancovala niekedy, ale spolocenske tance, ale ked sa jej pacia ludovky, to nevadi. Hlavne nech sa niecomu vanuje. Moja kamaratka tancuje vo Vagonari, a precestovala hadam cely svet. Tak nech spoznava svet aj ona. Mozno sa dostane aj do krajin, do ktorych by sa normalne nedostala 😀

Ahojte babule 🙂 tak ako ste prezili stedry vecer...nas maly bol pri veceri uzasny...stale sa v stolicke usmieval,pekne spapal co mal nalozene a potom sme ho posadili k darcekom a to mal tiez radost 😀 😀 😀 Vianoce mi prisli uplne uzasne.... 🙂