icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

zuzkaku
30. dec 2009

spevacka...no aj Tomáš je chorý a Šimon prechladený...Tiež tu naokolo máme veľa ľudí chorých...

Čo robíte na Silvestra baby? Idete niekam? My sa chystáme k mojim rodičom, celkom teším...bude super, už to vidím 🙂 🙂 🙂

veronikapp
30. dec 2009

spevacka- neviem ci je niekde v okoli nekaky subor, budem musiet pozistovat... 😒
emanka- 😀 ty si dobra, ze o 2.20... Ale fotku som tu este nemala doteraz. A ty tam nehodis nejaku? Ja este rozmyslam, ze tu hodim nejaky album. Ale nie som tomu velmi naklonena... Ani na FB nie som a zatial ani nechcem byt. Pride mi to take divne- kazdy ma tam moze ocumovat. Neviem... Som nemoderna? Nie som taka stara... 😀 😀 😀
klara-klara- tych navstev uz mam tiez plne zuby. Miska mala z toho dokonca teplotu, tak som si povedala, ze uz sstacilo. Laura tiez dokonca ani spat nechcela... Vcera mi 3 hodiny plakala na rukach. Nie a nie zaspat. Neviem ci ju nieco nebolelo. Vela kaka, do kazdej plienky. Zelena hnacka... Ale jedla 2 dni spenat a 2 dni brokolicu. Tak ma byt preco zelena... Zeby jej isli zubky? 😒

veronikapp
30. dec 2009

zuzkaku- mala je tanecnicka a poriadna herecka. Len suknicky, satocky, copiky ju zaujimaju. Barbie, princezne a tak. Len sa vykruca pred zrkadlom, tak som chcela nech sa niekde realizuje...

K tomu lepku- po novom by sa mal zavadzat pokial este mamka dojci. Idealne medzi 4- 7 mesiacom. My sme zatial este nezacali. Neviem aku formu mam zvolit. Ci nejake pecivko, obilninove kase alebo piskotky do ovocia. Pecivo a piskoty zas obsahuju vajce... Musim pozistovat, ale asi siahnem po tych kasiach. Zavedieme ich ako treti prikrm na veceru 😉

inak ako opisujes tie kozne prejavy u tvojho syna, ide o AE. O co ine by islo. AE vznika aj zo stravy matky. Este si sa pytala, ci moze robit problem striedanie UM aMM. Moze. UM obsahuje BKM. Najvacsim spustacom AE je BKM. Preto najviac vznika pri prechode z MM na UM. Ale tiez nemusi. Moze to byt napriklad z tvojej nevhodnej stravy. Alebo kombinacia oboch... 😒 Ak by sa to nezlepsovalo pri diete, pytaj lekara vysetrenie na alergiu na BKM... Robia to z krvi. 😉

zuzkaku
30. dec 2009

veronika, ďakujem za info...malý to má asi od dvoch mesiacov, vtedy som ho len kojila...ale ako píšeš možno moja strava...neviem... 😒 V januári mám s ním ísť do poradne, povypytujem sa lekára-dúfam, že ma neodbije...on je taký starý dudroš, ale budem sa pýtať aj na tú krv...starší syn je alergik, má alergie od prachu, cez trávy až po peľ...je toho dosť

tvoja tanečníčka musí byť podarená...hoď tu aspoň jedno foto- no ak chceš 😉
už som si aj ja vygooglila nejaké info o AE a ako tak pozerám dosť sa to na drobca hodí, väčšinu príznakov máme... 😨 a to som tajne dúfala, že nie...no ale ešte nič nieje isté - ešte uvidíme čo na to lekár...
Vám to potvrdil lekár z krvi? A odporúčal niečo špeciálne malej?

veronikapp
30. dec 2009

zuzkaku my nemame vysetrenu krv- zatial. Urcite casom pojdeme. Ale co ine by to bolo? Atopia je vlastne netipicka reakcia na nieco, na co by inak normalny zdravy clovek nereagoval. Ked ja vypijem pohar mlieka a mala sa vysype, tak to nie je uplne normalna reakcia... Miska je tiez alergicka, s nabehom na astmu. Teraz riesim ju, cakaju nas kozne testy. Nasa chytra doktorka nam predpisuje len same silne lieky, ale to , ze alergie sa daju pekne drzat pod kontrolou dietou, nam nepovie. Musim si to sama nastudovat... 😠 😠 😠

Zas je nieco ine ked sa dieta vysype po nevhodnej kozmetike, ked vymenis za iny druh a je dobre.

zuzkaku
30. dec 2009

no tak to máš pravdu...ešte sa ťa opýtam, kde najviac má malá ekzémy? Môj má okolo krku, pod kolienkami, okolo členkov v lakťovej jamke aj okolo pazuchy a na chrbátiku a tiež trošku po líčkach, no a dnes som si všimla, že aj celý krk vzadu až k vláskom....zdá sa mi že to má o čosi horšie ako to bolo... 😢
Pozerala si sa na diskusiu :"babské recepty na AE?" sú tam také "normálne" názory a rady?

emanka
30. dec 2009

Ahojte, Zuzka, ja som si včera nevšimla, že si tu bola o 21.48, sakra, mohli sme pokecať v reálnom čase a nie takto ☹ No nespím ☹ teraz, keď má malá nádchu, tak ani ona poriadne nespí a ja ju chúďatko moje ľutujem, stále sa prehadzuje, kýcha a aj kašle, keď jej tie sople stekajú ☹
No ale vidíte, ako na vás myslím, vo dne-v noci? 😀

Zuzka, práve preto som tu dlhšie nebola, vlastne iba 2dni tuším, že je malá chorá, umrnčaná 😝

Veronika, my už dávame kašu na večeru, no ale tuším, tá je bez lepku 😀 Musím to pozrieť, už som zabudla, ale myslím, že je bez lepku, lebo ten som jej začala až teraz dávať, doteraz som si na to dávala pozor....inak, aj ja som už čítala, že je najlepšie začať, kým mamka kojí, lepšie sa s tým dieťa vysporiada...no ale keď všade píšu inak 😒

No a možno sem dám fotku, len sa mi to nechce dávať z tel. do PC a potom sem...a ešte aj vždy vyzerám jak dement na tých fotkách 😀
Na FB som, aj fotky malej som tam dala, ale to kvôli naj kamarátke, ktorá žije v Španielsku a chcela ju vidieť 🙂 Veronika, nie si staromódna, keď nie si na FB, ale tie fotky vidia iba tvoji priatelia, ktorým potvrdíš priateľstvo a nikto cudzí 😉
Musím zas končiť, to moje dieťatko sa už zobudilo a hrá sa v postieľke 🙂

emanka
30. dec 2009

Zuzka, ahoj, ty si tu? No ja zas už musím končiť....a Šimonka to aj svrbí?

emanka
30. dec 2009

Zuzka, na Silvestra doma...a vy?

veronikapp
30. dec 2009

zuzkaku Laure zacal ekzem na lickach, potom presiel na krk, dalej ruky, hrudnik, chrbat... Naozaj to mala strasne skarede... babske recepty som citala len parkrat, ale nepacilo sa mi to velmi. Niektore rady dobre, ale inak si tam pisu len o tom ake lieky uz davaju. Ked pozries Skolkari a skolaci, tema Detsky atopicky ekzem / trochu som tam pisala aj ja/, pise tam velmi zaujimava a hlavne skusena osobka ,,od fachu,, vola sa kam_zyk.

emanka, ked je kasa bez lepku, ako inak ho zavadzas? Inak to, ze sa vsade pise inak o zavadzani lepku, to je pravda. Toto je nejaka najnovsia studia- ze medzi 4-7 mesiacom a hlavne este pocas kojenia. Vraj to znizuje riziko vzniku alergii. 😒

zuzkaku
30. dec 2009

emanka...no z teba je sranda...xixixi, aj som sa zasmiala tu pri PC...určite nevyzeráš jak dement...to si len ty myslíš- mimochodom aj ja si to myslím o sebe xixixi, čo už?

júúúj tak nech tá hnusná nádcha malej čím skôr prejde, potvorská nádcha...ale ber to z tej lepšej stránky - každá choroba posilní imunitu dieťatka ( no viem, že ti je to teraz fuk, keď sa malá tak trápi...)
Skús zvlhčiť vzduch u vás doma, rozvešaj aspoň v miestnosti, kde malá spí mokré uteráky, alebo prádlo, ja to tak vždy robím- je to o trošku lepšie 😉

No ten ekzém Šimona určite aj svrbí a možno aj preto v noci tak zle spí...

A Silvester? U naších, teším sa už jak cigánča na podporu - oco určite nakúpi plno rôznych delobuchov a mamka mi aspoň na chvíľu popestuje Šimona...júúúúj a dám si aj šampus...
Vy budete doma sami, alebo niekoho k vám voláte?
Tiež som na FB a mám tam aj nejaké foto 😕

Šimon teraz leží na brušku a kričííííííí, no nie a nie sa pretočiť na chrbátik...ešte mu to nejde a ani baránky pásť nevie...sranda naňho pozrieť, leží na brušku a ruky má zapažené...hlupáčik malý....tak sa trápiť 😀

zuzkaku
30. dec 2009

jééj veronika vďaka za tip, idem tam kuknúť...

veronikapp
30. dec 2009

emanka ja som tiez hladala nejaku normalnu fotku 😀 Tato je 4 roky stara a na rukach drzim este malu Misku 😉
Fotomodelka zo mna nikdy nebude, no co uz, nejako to prezijem... 😀

emanka
30. dec 2009

Veronika, je to obilná kaša-ryžová, nutrilon, bez lepku...my máme príkrmy už od uk.5.mes., lebo je na nutrilone, takže obed má mäso-zeleninu, večer kašu a na olovrant ovocie, ale nie vždy, podľa toho, ako vstane, lebo niekedy nemá na desiatu mliečko, tak jej ho dám radšej na olovrant, aby mala dosť mliečka...ani v noci nepapá a kebyže jej dám na olovrant ovocie, tak má iba 2x mlieko a to je málo...
No a ten lepok som začala iba tak, že jej dávam tú kôrku, aspoň trošku toho zje, ale väčšinou si odkusne veľký kúsok a drhne sa tým, tak keď to urobí 3x, tak jej to nakoniec zoberiem....ale chystám sa to naštudovať, že čím sa dá ešte začať, ale asi kúpim tú kašu, čo obsahuje lepok...

Zuzka, snažím sa ten vzduch zvlhčovať, ale nejak to nepomáha ☹ Najviac sa jeduje, keď jej "vysávam" soplíky a keď jej dávam kvapky 😠 Veronika, Laurika má ešte nádchu? Ako to znáša?

Zuzi, na Silvestra budeme sami, nikoho nevoláme, budú tu strieľať delobuchy a uvidím, či sa nebude malá báť, keď má teraz taký plytký spánok, tak je pravdepodobné, že sa zobudí na to....a keď nie ona, tak určite naši psy budú z toho hotoví...takže aj pri nich budeme musieť asi byť...takže návšteva nehrozí 😝 😀

Naša Lea sa zas snaží posadiť, celá je zdvihnutá, ale moc jej to ešte nejde, tiež sa jeduje a vykrikuje... 🙂

emanka
30. dec 2009

veronika a ja že to je Laurika 😀
no ani ja nie som fotogenická, všade som fakt jak dement...a keď sa mi zdá, že toto je celkom dobrá fotka, tak zas priateľ mi povie, že tam vyzerám ako bosorka 😀

veronikapp
30. dec 2009

emanka Laura je uz v pohode. Ja to robim tak, ze prevarim vodu v hrnci a pridam asi 1 polievkovu lyzicu soli a takto cele to postavim pod postielku. Vzduch je vlhky a ,,slany,,. Pod matrac ako ma hlavicku jej davam zrolovanu deku, nech je v trochu zvysenej polohe. Este pouzivam sprej Mar Plus. Nestriekam ho priamo do nosteka ale na vatovu tycinku a nostek povytieram. Doma mame aj taku solnu lampu kde sa dava cajova sviecka, tak aj tu zapalim 😉. Mozes skusit aj Nasivin tusim 0,01%, urceny pre najmensie babatka- na odpuchnutie sliznice nosteka.

emi aj nasa Laura toto robi, tak sa z nej smejem 😀 A najlepsie ked sa chyti za dupacky a tak sa puci dohora...

zuzkaku
30. dec 2009

ufff, už ma z toho čítania bolia oči...tak radšej oddych...ale ozaj dobrý tip si mi dala veronika...už som si aj niečo stiahla do PC a vidím, že veľa ľudí radí používať modrú indulonu...môžem ju použiť aj keď má také červené vyrážky, alebo až keď mu zmiznú?

veronikapp
30. dec 2009

Ja modru indulonu pouzivam stale. Aj ked ma len vyrazky, aj potom ked to uz je suche. Tak dufam ze to robim dobre 😒 . Ono je zakladom premastovat ozaj stale, aj ked je koza v klude, preventivne.

emanka
30. dec 2009

skúsim aj ja dať tú soľ s vodou...mar máme aj my, len som jej to nechcela striekať do nosa, lebo by sa asi zbláznila 😀 nasivin dávam, ale môže sa len 3x denne a jej by to bodlo každú chvíľu...ale dávam jej aj libenar, to je iba fyziologický roztok a môže sa dlhodobo a hocikedy 🙂

to aj naša tak robí, drží sa za tepláky a snaží sa zdvihnúť 😀

emanka
30. dec 2009

baby, AE je už do konca života? Alebo to môže zmiznúť?

emanka
30. dec 2009

ideme von, čaute zatiaľ, prídem večer, snáď 😉

veronikapp
30. dec 2009

emanka sklon k atopii je celozivotny... ☹ Len sa to moze obmienat. Zacne to napriklad AE, prejde to v skolskom veku trebars do potravinovych alergii a v puberte to skonci sennou nadchou- v lepsom pripade. Alebo to moze byt hocijako inak. AE vecsinou prejde v tych prvych rokoch, ale moze pretrvavat az do dospelosti, ak bol v detstve velmi silny... Moja svagrina 30 rocna ho ma od 3 mesiacov. Zhorsuje sa jej velmi na slnku, aj v tehotenstve to je katastrofa. Ale ona nedrzi ziadnu dietu, je vsetko co jej pride pod ruku... Aj probiotika su skvele na AE. Musim jej poradit, nech skusi...

Prijemnu prechadzku. Ja som dnes taka leniva... Nic sa mi nechce. Asi preto, ze som v noci spala iba 4 hodiny, kvoli tomu nocnemu vycinaniu Laury 😝 .

emanka
30. dec 2009

juuj, žienky, tak to je mi ľúto, že máte AE...asi to nebude úplne jednoduchý život ☹

Veronika a čo robila Laura v noci? Ani si to tu tuším nespomínala, alebo som to prehliadla? Alebo myslíš, to snaženie sa posadiť sa? Ale to asi nie...no idem ešte raz všetko prečítať 😉

veronikapp
30. dec 2009

emanka Lauru v noci nieco bolelo, asi brusko. Plakala mi 3 hodiny na rukach a nevedela som co s nou... A ma zelene hnacky ☹

S tym AE to nie je az taka katastrofa ako sa zda... Len musis vediet, ako na to. Dnes ma uz kazde tretie dieta alergiu na nieco. A ak je jeden z rodicov alergik, je az 60-80% pravdepodobnost, ze bude aj dieta... Miske sa alergia prejavila az v 2 rokoch a to dychacimi problemami ☹ 😠

emanka
30. dec 2009

Chúďatká deti...teraz som si spomenula, že som čítala o tých zelených hnačkách, aj to, že jedla špenát a brokolicu...našej špenát nejako nešmakuje 😀
A už je Laura ok?
My sme teraz večerali kašu a ideme sa kúpať...my teraz zaspávame tvrdo až o štyroch, tatino spí v hosťovskej izbe a vždy ráno, keď sa malá zobudí(8.00-9.00), tak sa k nej presunie a ja idem do hosťovskej a spí do 12-tej 😀 Ešteže má teraz voľno, inak by som aj ja bola hotová 😝

veronikapp
30. dec 2009

emanka tebe je fajne... uz by som sa aj ja chcela poriadne vyspat. Laure je dnes celkom dobre. Brusko ju nebolelo, kaka sice do kazdej plienky stale zelene, ale uz 2 krat nebola hnacka. Huraaa 😒 Uvidime co bude dalej

emanka
30. dec 2009

veru, veru, fajne....hľadám nejaké typy na ten lepok, no zatiaľ neúspešne, idem niečo vygoogliť 😉

emanka
30. dec 2009

takže jedine dávať kašu s lepkom, tmavý chlieb, rožok a môže sa používať múka na zápražku do polievok a na zahustenie omáčok...

veronikapp
31. dec 2009

emi aj ovsene vlocky mi poradili. Len zaliat prevarenou vodou a pridat do prikrmu- napriklad do ovocia alebo neskor do jogurtu...

babullka1
31. dec 2009

boze baby vy toho stihate popisat...ja sem len nazeram,my mamme stale navstevy kazdy den,tak ani nemam cas......uz aby to skoncilo 🙂