icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

emanka
3. mar 2010

babullka, maximálne vypije 180 a aj to nie vždy, niekedy iba 150....ale ešte keď bola menšia, pýtala som sa na to dr. a ona povedala, že pokiaľ prospieva, nemám sa tým zaťažovať, žiadne dieťa nie je tabuľkové

veronikapp
3. mar 2010

emanka- no tak to pekne dorýpali 😠 inak viem o čom píšeš s tým masírovaním... keď ma jedna sestrička začala žmýkať, až sa mi pred očami zahmlilo od bolesti...

emanka
3. mar 2010

Veronika, aj mne ☹ mne bolo až do plaču, unavená, zničená, nevyspatá a ona ako taký "masár" mi to žmýkala, už som mala chuť jej povedať, že stačílo, už to nevydržím, no ale vydržala som, veď kvôli malej, ale nepomohlo...kašlať na to

veronikapp
3. mar 2010

emanka- no veď svet sa nezrúti, lebo si nemohla kojitˇa vracať sa k tomu je zbytočné. Miška bola kojená necelé 4 týždne a neriešim to.

emanka
3. mar 2010

dievčatá, ja končím...trošku sa ešte narovnám na gauči a potom pôjdem spať, o 7-mej budíček, bože aj to, neviem, prečo začala vstávať o 2 hodiny skôr, hrôza

babullka1
3. mar 2010

emanka aj mne to rozmasirovavali 😔 bolelo to desne isli mi az slzy 😔 zostali mi potom normalne modriny 😔

emanka
3. mar 2010

a prečo 4 týždne?

veronikapp
3. mar 2010

aj ja končím dobrú 😔

emanka
3. mar 2010

dobrú, napíšeš zajtra...

zuzkaku
4. mar 2010

Ahojte... 🙂

tak včera ste tu toho dosť popísali... 🙂

Ešte k tomu cvičeniu sa vrátim...nám dala taký cvik pri ktorom leží na stole na chrbáte a nohy mu vysia vo vzduchu...rukou mu pridržiavam rúčku v pravom uhle s hrudníkom a držim mu aj hlavičku, ktorú má pritisnutú k môjmu bruchu, druhou rukou mu držím bedrové kosti...on má napínať a krčiť nohy a aj tú rúčku, ak pracuje s prštekmi je to dobré... 🙂
Mali ste niektorá taký cvik? O dva týždne ak prídeme na kontrolu, tak nám dá ďalší, ktorý podporí lozenie.
Spomínala som jej aj to, že sa mi už stavia na 4...vraj super, len on má tie rúčky slabé a to ešte treba posilniť. Vravela, že deti začíbajú loziť tak v 8-9 mesiaci...
Zakázala mi ho posadzovať, vraj až vtedy, keď sa zo 4 naučí sám si sadnúť, tak potom je to ok...Pýtala som sa jej aj na chodák, že nad ním uvažujem, tak čo ona na to...a jej skoro oči vyskočili na vrch hlavy, že NIE, v žiadnom prípade....som si myslela...takže ja ho nakoniec nekupujem... 😉

zuzkaku
4. mar 2010

veronika...inak dala si mi dobrý nápad na tú mrkvovú omáčku, chcela by som vyskúšať s UM mliekom...a zahusťovala si ju niečím? Dá sa zahustiť aj nastrúhaným zemiakom, tak to by som hádam skúsila... 😉

zuzkaku
4. mar 2010

a predsa ešte niečo som chcela....čo mi začal robiť drobec...postaví sa na hlavičku a nohy napne...urobí taký mostík, riť vo vzduchu a tlačííííí tými nožičkami... 😀 sranda z neho, neviem, kam sa chce takto dostať... 😀

veronikapp
4. mar 2010

ahojte... emanka 4 týždňe preto, lebo som mala 2x zápal prsníkov, popraskané bradavky do krvi, Miška stále plakala, večne chcela jesť, začala som strácať mlieko... až keď bola Miška na UM, doktorka vyhlásila, že má koliky... ja mladá truba, vtedy 21-ročná, som nemala ani šajnu o tom že čo sa deje... Možno keby som mala vtedy pri sebe nejakú literatúru alebo kontakt na laktačnú poradkyňu, tak by to inak dopadlo. Ale to je jedno. Mne taaaak odľahlo, ke´d som už nemusela kojiť. 😎

u nás krásne vonku, no len neviem dokedy... nerúti sa nás niečo od vás zo západu?
Laura spala celú noc 🙂 a dnes budem upratovať tak asi vypnem NB, lebo potom len zazerám doňho... 😝

ksivcova
4. mar 2010

ahojte kočky prosim poradte mi lebo už neviem ako dalej,moj sedem mesačny syn totalne odmieta pit mlieko a všetko čo sa toho tyka,čiže ani kašičky,jogurty no nič..neviem ako mu nahradit mliečko ktore by mal vypit... ☹ ☹ ☹

veronikapp
4. mar 2010

zuzka- no super... taký cvik nám neukazovali. ale musí byť podarený, ke´d tak pučí zadok do hora 😀 jemu asi fakt treba len tie rúčky posilniť, lebo nôžky má silné.
Tú mrkvovú omáčku som robile s UM a podľa knihy sa zahusťuje zemiakovým škrobom /Solamyl/ ale ja som pridala len zamiak a spolu som to rozmixovala do hladka 😉

ksivcova- to je blbé... ste teraz prešli na nejaké iné? Jedine skúšať alebo vymeniť druh, prípadne aspoň do príkrmov zamiešať. Ale poraď sa s lekárkou.

ja sa tiež pochválim, Laura si dnes zase sama sadla, takže už druhýkrát- si tak šikovne pritiahla jednu nôžku celkom pod seba, keď bola na 4-och, potom sa len prehupla cez tú nôžku, rukou sa trochu ,,odštopla,, a bolo 🙂

ksivcova
4. mar 2010

veronikapp ,nie stale pije to oste bebu HA2,a mysliš že mu to mlieko možežem primiešat do prikrmu aj nerozrobene?

veronikapp
4. mar 2010

ksivcova- rozrobené musí byť, normálne prevarené vo vode a primiešať do polievky, do omáčok a tak, ale aj tak zavolaj doktorke, že čo. Ja by som to nenechala len tak na náhodu. Tých 500 ml mileka denne by malo byť. A keď píšeš, že nechce ani jogurt, kašu... 😒

veronikapp
4. mar 2010

normálne v prevarenej vode, som chcela napisat 😅

ksivcova
4. mar 2010

no ked tvrdo spi v noci,tak si natahujem budik a tak 300 donho dostanem ale viac ani tuk ☹

zuzkaku
4. mar 2010

ksvicova....ja som mala podobný problém so starším synom...ten mi vôbec nechcel piť žiadne mlieko. A vyskúšala som už hádam všetko, od nutrilonu, cez nutrilon forte, kravské mlieko, kaše, krupice nariedko, banánový koktail...a nič, vypil mi najviac 90...a to mal už skoro rok! 😕
náš dr, mi vtedy nato povedal, že om asi nieje mliečny typ a že mu mám dávať iné mliečné výrobky...syry, jogurty... 😉

emanka
4. mar 2010

ahojte, Zuzka, aj my sme mali ten cvik ako prvý a cvičili sme ho iba týždeň...prvé 3 dni sme revali spolu a ona mi ešte pri tom tak žalostne hľadela do očí ☹ ale potom si už zvykla a vytrénovala sa...no Šimonko je zlatý, asi sa chce dostať pod zem ako krtko...

emanka
4. mar 2010

ksivcova, 300 naraz?

ksivcova
4. mar 2010

zuzkaku...neviem či už mu možem davat kravske mlieko teda aspon krupicu z neho..jogurty sa budem pokušat davat aj ked on ich velmi nechce,ano kaše a to mam hadam doma aj desat druhov.. ☹

emanka
4. mar 2010

Veronika, ja som bola na tom rovnako s tým kojením, malej som počas kojenia vyťahovala moje chrasty z pusy 😝 😝 skoro sa s nimi zadrhla...no a aj mne obrovsky odľahlo, keď som si definitívne povedala, že končím..

Zuzka, nám chodák neurológ vyslovene zakázal, aj sedenie a teraz nám hovoril, že ani ju nemám dávať vstavať, ani chodiť s ňou tak, že ju držím za ruky, mám to všetko nechať na ňu...ja som aj čítala, že keď držíme dieťa za ruky a chodí, že aj tak sa sám nenaučí skôr chodiť...no a Lea už sa vie tiež zo 4 posadiť, stále dokola robí, že otočí sa na bruško, z bruška na chrbát, dá sa na 4, sadne si, ľahne si na chrbát, zas na bruško, zas na chrbát, na 4, sadne .....a stáááále dokola robí také kolečká

No a Laurika je šikovnica, za chvíľu sa rozbehne a už ju nezastavíš 🙂

Ozaaaaj, Lea mi teraz skoro po 2 týždňoch spania vonku zaspala sama v postieľke 🙂 dúfam, že sa vracia do starých koľají, klop-klop-klop

emanka
4. mar 2010

no, vidím, že som prišla neskoro, tak idem psov nakŕmiť, už tu krúžia okolo domu ako supy 😝

alca, ešte som chcela, stále zabúdam, ty nechceš požičať to koleso? možno ho ešte využijete 🙂

ksivcova
4. mar 2010

emanka,nie naraz,po 150 2krat to by bolo asi trošku moc naraz 😉

babullka1
4. mar 2010

Ahojte,tak ja som malemu spravila na ranajky tu mrkvovu pomazanku...a spapal vsetko co som mu natrela na chlebik....tak mu chutila...za kazdym ked mal prazdnu hubku tak hned vravel ha..ham To som nasla na tom mimibazare,co mi poradila Terezka ...a aj cely dnesny obed som varila odtial 🙂 zuzka...drzim palce aby sa to lepsilo 😉

babullka1
4. mar 2010

Kde ste vsetky..... 😝

klara_klara
autor
4. mar 2010

ahojte 😉 konecne som tu, niekedy vas citam...ale blizi sa leto a tak namiesto vecerneho pisania cvicim jak drak 😉 ...a vy babuli, zuzi, veronika, emanka, alca, a vsetky ostatne ako sa mate? a ako deticky?
no babuli...maly je riadne sikovny ked uz povie ha...m 😉 nas ani za svet...nieco si zvatla ale nerozumiem veru reci jeho kmena 😀

babullka1
4. mar 2010

Klara ahoooj 😀 Maly zvlada vela slov..mama,tata,baba,ham,be, fuj,...ja neviem ako to ze to vie tak skoro..ale jemu sa pusinka cez den nezastavi 😝 a vcera som ho ucila ze ako robi auto...tak dnes od rana u nas pocut len brm-brm 😀 Ty budes ina kocica ked sa tak dres tym chudnutim,,aj mne by trebalo 5 kg ale neche sa mi 😝