Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
ahoj Klára,
ja už som malú uspala, no ale idem obedovať a vešať prádlo...a zas prať...
baby, od zajtra sa má otepliť 🙂 🙂 🙂 a v sobotu 16 stupňov 🙂 🙂 🙂 no ale akurát idem k našim a teraz neviem, či jej mám zobrať zimnú bundu, jarnú bundu, alebo overal, ak nebude tak teplo 😕 aaaaa aj sa teším, že bude konečne teplo, ale zas nebudem nikdy vedieť, čo obliecť malej...
no a potom, že mne sa to ešte oplatí požičať..... 😔
Klara silno držíme palce....
aj ja sa tak teším, že sa konečne oteplí......no škoda tých hmiel, ale potom sa má vyčasiť....
emanka ja by som jej preistotu vzala aj bundu......mm ťa vezie?
uz som tu konecne...no neviem na ako dlho...dufam ze je niekto tu 😉
už ti zaspal?a ako ho uspávaš....
ahoj alca...varim tak som odskocila...v postielke uspavam bo v kociku uz ma malo miesta ☹ uz nechje teplo a vytiahneme sportak
ja som už športak vytiahla......a tam má menej miesta ako vo vaničke....no sila.....a čo Marek ti nechce spávať cez deň? a čo dobré varíš?
ahojte , sorry nemam cas citat .dufam ze deticky su vpohode a maminky su kludne a vyhajkame , lili to ma teraz neako divne ,cez den nic nespi , v noci sa budi , ja som maximalne pred zosipanim 😅 a strasne unavena , moc vas zdravim a mozno zajdem kuknut ako sa mate potom vecer , alca mala je sikovna ,len mi prislo az slabo. ked vypadla , ale zlata je ani neplackala , dufam ze aj lili bude zachvilku takto sa vediet udrzat 😔 ☹ , masirujem ju ako kazal dok , aj ju davam na zem na tvrde ale zatial ziaden pokrok 😢 tak pa
juj dzio....určite sa vám to polepší....snáď to bude len také prechodné obdobie....takže si o tom hovorila doktorovi? A tej neuroložke vás neposlal? Len ju pekne nechávaj na zemi a o chvíľu uvidíš pokroky....ja ich na malej vidím každý deň, odvtedy čo sme kúpili tie puzzle.....asi ju už na tú zem prestanem dávať 😝
dzio neboj nejako to zvladneme...ja mam s malym podobne problemy so zaspavanim...a uz mam tiez dost...drz sa
alca veru nechce je to zle...ani zuby zatial nevysli...varim cestoviny s tvarohom ...pre maleho zeleninu s hovadzim
klara tak to by si sa mala asi na všetko vykašlať a ísť spať aj s malým.....aby si si aspoň na chvíľu oddýchla.....a ešte cvičíš a vládzeš vôbec pri Marekovi?
niektore dni musim vynechat ale snazim sa cvicit...a spat...nuz ked ja velmi cez den nezaspim...to len tak polezim desat minut a koniec...ale vecer je to zle bo nevladzem 😝 😝 😝
nemáš tam nikoho, kto by ti pomohol? A ako ste na tom s fľašou....dávaš aj to UM?
naša lea je v šporťáku od októbra a je tam super krytá a má veľa miesta 😉
alca, áno, Maťo ma vezie, ale najskôr pôjdem na jednu noc tej kamarátke do TT, čo ten jej malý zostal pri pôrode postihnutý, tak som zvedavá na neho...a potom ma ona odvezie k našim, možno tam príde aj sestra s deťmi, tak bude veselo a ešte aj sesternica s malou- 7 mesačnou 🙂
inak baby, viete ako som sa ja minule hlúpo cítila, keď som volala s touto kamarátkou? ona sa ma pýtala ako sa mám a ja som sa sťažovala, že zle, že nikoho tu nepoznám, nikam nechodíme, že mi tu už jebe a potom začala ona, že boli na Kramároch a že nevedia, či malý počuje, že musí ísť pod narkózu a pozrieť mu stredné ucho a že ich nová neurologička im povedala, že okolo 4. roku sa ukáže, či to je detská mozgová obrna alebo nie a takéto veci, no ja som sa cítila ako debil, že čo sa ja sťažujem, mám zdravé dieťa, ktoré má svoje dni občas a je mrchavá, ale s ním sa to nedá porovnať...musíme si vážiť, čo máme, veď čo by sme robili, keby boli naše deťúrence ozaj choré? postihnuté? ☹ ☹ ☹
inak, alca, je mi ľúto, že to koleso moc nevyužiješ 😒 lea tam bola skoro do 9. mesiaca, ale to preto, lebo mala tie nožičky slabé, no a po 3 týždňoch cvičenia už vedela odtiaľ vyliezť...
alca veru nemam nikoho na pomoc...
emanka mas pravdu ked sa nad tym clovek zamysli je to tak...co nejaka unava...a inak to co si napisala--- nikam nechodíme, že mi tu už jebe ---plati aj pre mna 😀 😀 😀 😀 😠 😠 😠 😠
inac maly je hrozny...clovek aby mal oci na stopkach neustale...taha kable, obrusy, dokonca sa vyklana z chodaku skoro na zem...predvcerom spadol a reval jak pavian...hrozne...co bude nasledovat to som zvedava....v postielke ani za svet..hrat sa tak 5 minut...len lieta v tom chodaku jak tryskac, dviha pritom ruky a vykrikuje...inac zacina uz aj lozit...zistil ze zadok vie dvihnut tak uz to dlho nepotrva...nech je uz ale teplo lebo tato zima uz ubija
no klára, tuším sme na tom všetky rovnako...len doma a z toho nám fakt šibe... 😠 😠
veď to, ja si neviem predstaviť, že by som mala postihnuté dieťa a nonstop by som sa musela o neho starať, krmiť ho hodinu, cvičiť s ním niekoľkokrát denne a ešte aj sa pozerať na neho a on sa ani nepozrie na mamu, neusmeje, nič...no je to sila
no a ten tvoj Marek je pekné šidlo 🙂 mala by si prestať dbať o pekný domov, dať preč obrusy, ozdoby, vázy, nech malý bezpečne behá, aby si nemusela byť stále v strehu...
klára, vy bývate v rodinnom dome? a mama alebo svokra ti nechodia pomáhať? lebo mne nie, mama je ďaleko a svokra nemá čas
ozaj, včera som ostrihala Lejke zas ofinu a vyzerá jak Majka z Gurunu 😀 😀 😀 odpadli by ste, furt sa na nej rehoceme, chúďatko, no ale keď jej tak rýchlo rastú, čo mám robiť? skrátila som jej to trochen viac, nech máme pokoj 😀 no ale vyzerá otrasne, všetky vlasy dlhé, len ofinu krátku
vidím, že tu skapal pes, idem si urobiť kávičku...len či ju stihnem aj vypiť, kým sa malá zobudí 😒
no veru emanka, tie naše problémy, to sú len také malichernosti...... 😔
klara a to ti vypadol z chodáka? aj to sa dá......no ak áno, tak to by bolo pre Natálku asi zbytočné kupovať....lebo už som nad nim začala uvažovať....tiež nevydrží na jednom mieste 5 minút.....
zuzka????? a ty ako.....Šimonkovi sa páči v kolese? 😨 potom mi večer odpovieš....
jaj emanka aj som ti to chcela navrhnúť a potom som na to zabudla.....tak idem aj ja kávičkovať....a ostatné by ste sa tiež mohli pridať..... 😎
emanka veď cvakni......nech máme predstavu 😀
ja už mám kávičku hotovú, čakám, kým vychladne...
inak, aj Lea mala nedávno obdobie, trvalo asi mesiac, že neobsedela ani 5 minút, stále len na zemi chcela byť a tam sa kotúľala a sadala si a hádzala sa dopredu na 4 a furt dokola...včera už ju Maťo pochválil, že je zas tá dobručká Lea, tak dúfam, že jej to vydrží...včera sedela 2 hodiny na koberci a hrala sa s hračkami a knižkami a už zas aj na gauči vydrží sedieť, síce nie tak dlho, ako v minulosti, ale aj to je niečo....to tie deti ako sa vyvíjajú a učia sa nové veci, tak potom to furt chcú robiť a neobsedia....Lea aj v spánku, ak ju niečo vyruší, tak ani oči neotvorí a hneď si sadá 😝
no a keď sa zobudí, tak ju odfotím, ale neviem, či bude čas dať to sem...uvidí sa
sa tu rehocem, že sadá si zo spánku......inak aj Natálka robí niečo také...teda nesadá si ale dá sa na bruchu a zdvíha hlavu so zatvorenými očami....ja neviem či si Natálka už niečo uvedomuje, ale keď ide robiť nejakú loptošinu, tak sa kukne na mňa a poterá či zhíknem....ale to iba niekedy (keď dočahuje kľučky od skriniek) alebo sa spokojne hrá v postieľke a keď okolo nej prejdem, tak konec.....už sa rozreve a v postieľke ani minútu.....
no hlavne, že spáva.....nespánkovým obdobím sme si prešli na začiatku, tak hádam sa už niečo také nevráti....vtedy som padala každý večer na hubu a chodila so zavretými očami....tak klara, dzio....želám vám nech to ozaj rýchlo skončí.... 😢
určite si už niečo uvedomuje, pamätá si, že keď chytá to a to, tak ty nejak reaguješ a jej sa to asi páči 😉
no to aj Lea, pekne sa hrá v ohrádke a keď idem okolo, tak hneď sa za mnou hrnie a konečná 😝
inak, idem objednávať mechanickú-elektrickú metlu, ručný vysávač už nechcem, to vydrží iba 10 minút a takáto metla až 30 a ešte má jeden akumulátor, takže to je ďalších 30min....no ale bojím sa, že to bude nejaká blbosť a nebudem a nevyužijem to 😝
ten môj vydrží 15 minút.....nabíjam ho asi raz za mesiac.....

caute idem maleho uspat...drzte palce..ak sa to podari hned som tu 😉