icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

voskovka
9. jan 2010

moj sa narodil.8.12 a videla som ho až na druhy den na oddeleni...a potom rooming...

zuzkaku
9. jan 2010

10 hod 😝

voskovka
9. jan 2010

som mala sekcie...a ten prvy bol normalny trval 12hodin a ked to nešlo skončilo to sekciou...takž esom si odtrpela aj predporodne bolesti aj cisarsky...

zuzkaku
9. jan 2010

a to bol druhý pôrod...a ku sebe som ho dostala až na 5 deň!!! Prvé 3 dni bol v inkub. kôli problémom s dýchaním....

alca85
9. jan 2010

vidíš voskovka, mi to až teraz prišlo...aj tvoj je narodený desiateho? teda júla

alca85
9. jan 2010

a dokonca skoro v rovnaký čas....to je dobrééé....
môj trval 4 hodiny

voskovka
9. jan 2010

no 10.7.2009-8.12 a 3940g a 51cm

zuzkaku
9. jan 2010

voskovka...vyčerpávajúce, ďakujem 😉

voskovka
9. jan 2010

😀

alca85
9. jan 2010

12 hodín a dlhšie si ani neviem predstaviť....no pri tých kontrakciách čo som mala by som to asi ani neprežila

zuzkaku
9. jan 2010

brrrr....poďme na veselšiu tému....

alca85
9. jan 2010

hi hi to bolo dobré zuzi.....a teraz hádaj že čo...
pomoc malá ma tu papá.... 😲

alca85
9. jan 2010

dokelu ma tu zabávate a flašky už varím 10 minút 😒

veronikapp
9. jan 2010

no nic, caute 😉 idem pozerat film, aby som zajtra mohla 2 hodiny docitavat... 😕 😀

alca85
9. jan 2010

aj som zabudla na markíze mala byť nejaká komédia

voskovka
9. jan 2010

je jejjjj deti spia...adamko sice v kočiku..ale spi.. 😀

zuzkaku
9. jan 2010

idem tiež....pááá, majte sa pekne...možno ešte nakuknem 😉

emanka
9. jan 2010

takže ja som osprchovaná a dúfala som, že krpec už bude spať, ale houby, vykrikuje z postieľky, ja nechápem, čo s ňou je...unavená je, že ani nevidí 😠

inak, zdrhla som odtiaľto, volala mi kámoška, má 3-mesačného synčeka...mala zlý pôrod, malý bol bez kyslíka a zasiahlo mu to centrum sacieho reflexu, takže nevie vôbec papať, prehĺtať...dávajú mu mlieko cez sondu, niekedy s flaškou, ale to mu musí stále stláčať taký bod na brade a to ho donúti prehltnúť....potom ešte mával silné kŕče a neurológ im povedal, že je to pravdepodobne epilepsia, takže berie lieky....a ešte nevie udržať očný kontakt, vôbec sa na ňu nedokáže pozrieť, stále mu oči utekajú...a pravdepodobne bude nosiť silné dioptrie ☹
To je strašné, ako môže zbabraný pôrod poškodiť zdravie zdravému chlapčekovi ☹ ☹ ☹

voskovka
9. jan 2010

naše zdravotnictvo.... 😠

spevacka
9. jan 2010

ahojte, no na chvíľu som nakukla, prečítala, ja som mala prvý pôrod desný od odtečenia plod.vody až po pôrod 28 hodín 😢 ..druhý perfektný, rodila som tiež u kamarátky, resp.známej dr. a to za tri hodiny, malá letelaaaa ako delová guľa, ale som sa zasa viac potrhala
nepozerali ste niekto nejaký záznam z plesu v Opere? tuším JOJka dávala....

klara_klara
autor
9. jan 2010

ahojte no vidim ze ste zasa popisali...aj o vitamine C pozeram...nuz vidim ze spe tu s Veronikou rozvirili hladinu temy o ockovani...
tu som nasla nieco o vitamine C... Prejavy nedostatku kyseliny askorbovej [upraviť]

Mierna hypovitaminóza sa prejavuje spomaleným rastom, kazením zubov, narušením stavby kostí, deformitami kĺbov, nedostatočnou odolnosťou proti infekciám, únavou, žalúdočnými problémami, lámavými kapilárami a zníženou tvorbou mlieka.

Extrémna hypovitaminóza spôsobuje chorobu skorbut, ktorá sa prejavuje anémiou, krvácavosťou, opuchom kĺbov a ďasien, stratou zubov, krehkosťou kostí, sterilitou, častými infekciami, atrofiou svalov a žalúdočnými vredmi.

Prejavy nadbytku kyseliny askorbovej-Hypervitaminóza spôsobuje hromadenie homocysteínu, čo spôsobuje srdcovo-cievne ochorenia. Donedávna si ľudia mysleli, že nadbytok vitamínu C sa jednoducho vylúči obličkami, lebo je rozpustný vo vode, ale nie je to tak.

klara_klara
autor
9. jan 2010

Vysoké dávky vitamínu C môžu poškodiť DNA a viesť v rakovine. Uvádza to anglický denník Financial Times s odvolaním sa na výsledky najnovších výskumov Univerzity v Pennsylvánii.
Vedci tvrdia, že dávky tohto vitamínu do 200 miligramov denne sú účinné, ale väčšie môžu viesť k uvoľňovaniu voľných radikálov. Tie sa začnú zlučovať s lipidmi peroxidu vodíka a reťaz škodlivých reakcií pokračuje. Výsledkom procesu je čoraz viac voľných radikálov v tele.
Na možnosť poškodenia buniek vitamínom C ešte pred tromi rokmi ako prví upozornili britskí vedci. Ich metódy však ich kolegovia ostro kritizovali. Vedci doteraz predpokladali, že organizmus spotrebuje len toľko vitamínu C, koľko potrebuje a zvyšok vyplaví cez obličky z tela.
Opäť sa potvrdilo staré ľudové porekadlo, že všetkého veľa škodí.

klara_klara
autor
9. jan 2010

Myslim ze ani s tym vitaminom C to nie je az take jednoznacne tak si dajte pozor 😲 😲 😲 😲

emanka
9. jan 2010

speváčka, klára...ahojte 🙂 kde sa flákate?

Speváčka, od odtečenia plodovej vody k pôrodu u mňa 39hodín! Ale to bolo tak, že až po 24-och hodinách mi začali vyvolávať pôrod, od prvej tabletky to trvalo 15 hodín...kontrakcie šialené, škriabala som stenu nechtami a kričala na celú nemocnicu 😀 až som sa potom hanbila 😝 no a samotný pôrod? 3 krát som zatlačila a malá bola celá vonku, žiadne, že najskôr hlavička a potom ostatné, nie, ona celá naraz a doktor ju ledva zachytil...skoro ma porazilo ako som sa zľakla 😒 No a samozrejme aj ja na kompletku roztrhaná 😖 Vyše hodiny ma zašívali...no a sadnúť som si nemohla celé šestonedelie, kojila som na stojáka 😠

A čože ste robili celý deň, dievčatá???

spevacka
9. jan 2010

emanka, ja som potom od kontrakcií "len" 10 hodín, ale tiež som bola už taká vyčerpana, že som už nevládala ani dýchať, som potom pod kyslíkom bola a tiež som kričala na celú nemocnicu 😝
Maťo sa ma pýta: "mami, ty si už niekedy plakala tak, že si mala depresiu, že ti spľasla krémeška?" 😀
Klara, dík za tie vitamínové poznatky, každá minca má dve strany 😉

spevacka
9. jan 2010

a kde ste zas?

veronikapp
9. jan 2010

klara tak toto posli petotovi, ze co on na to... 😒

inak prvy porod- 7 hodin, druhy-4 hodiny. Ziadne roztrhnutie 😀

spevacka
9. jan 2010

veronika, ani ťa nestrihli? 🙂

veronikapp
9. jan 2010

spevacka, ani nestrihli 😀

spevacka
9. jan 2010

no toto! ja som myslela, že to robia automaticky, aj keď oni pravda tvrdia,ž e len ak treba ale asi sa s tým veľmi nepárajú...ale aj kamoška, čo teraz rodila, vravela, že bez nástrihu, no ale rodila už štvrté 😉