Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
emanka čakala som na teba......mm kúpil malej tú ryžovú kašu od Nutrilonu ....chcela by som to vy skúšať, lebo vraj ryža je dobrá proti hnačkám....len neviem kedy a ako často jej to mám dávať. A či pred alebo po kojení alebo mám jedno kojenie vynechať...vieš mi poradiť?
ahojte...neviem nakolko tu dnes som bo nemam chvilku casu ☹ ☹ ☹ ale vidim ze pisete ostosest 😀
ja som asi fakt stara...ja nestiham a normalne sa niektorym z vas cudujem ze stihate...ako to robite? Je to tym vekom? 😝 😝 😝 😝
vynechaj jedno kojenie, na zaciatok iba raz do dna na tu 180mlvody alebo mlieka zalezi aku mas ci mliecnu alebo nie skus dat 4alebo 5odmerok kase, ale nezlakni sa ked bude mat tvrdsju stolicu
alca85, nestresuj, veď to zas nie každé dieťa, len viem, že sú také prípady a myslím, že zuzka, teda jej bábo je jeden z nich. Ja nie som lekárka Zuzkaku, ale myslím, že veru sa mohol ten Prevenar podpísať. Už len tým, že očkovanie oslabí imunitný systém a tem musí potom viac so všetkým bojovať. Hexu som neodmietla, tam je zas tetanus, obrna a tých sa bojím.Hoci napr. hepatitis B je tam úplne bez zmyslu. Bábätká nepatria k ohrozenej skupine. Zuzka, želám skoré uzdravenie 😔
mňa raz d---e, nikdy neviem kam čo položím... 😒
ďakujem dzio....je tam písane že s dojčenským mliekom a pridať len vodu....ide tam 4PL na 140 ml vody....tak na ďalšie kŕmenie jej to skúsim dať....dúfam, že mi to zje, lebo v poslednej dobe ma strašne hnevá....odo mňa si skoro nič nevytiahne a UM mi nejak začína odmietať...ja už neviem čo s ňou.....ale asi ju bolia ďasienka, lebo hneď ako jej masírujem ďasienka sa ukludní....
emanka: ja jej odkrojim korku a striedku rozkrajam na male kococky a tie jej davam rovno do ust. A zapijame cajom teplym. A celkom to s tym jednym zubom pomomluje. 🙂 Niekedy mi zje aj cely krajec. Teraz sme dojedli kasu - spravenu zo 150ml vody. Sice som uz od polovice musela pustit Madonnu a potom Nataliu Oreiro na youtube aby to dotlacila ale zjedla 😀 Len sa bojim ze mi nevypije mlieko pred spanim - co potom???
lucijja nevadi ak nebude chciet mliecko daj jej cajik nme tiez niekedy nechce mlieko riesim to cajom
luci, ja som jej tiež ako dzio niekedy dávala pred spaním čajík, ale keď jej dám mliečko, je to lepšie, lebo pri tom sa viac unaví a zaľahne 😀 no a vidíš, že to zvládla, aj keď s pomocou popstars, ale predsa 😀
alca, tak ako písala dzio, jedno kojenie vynechaj a daj kašu, ona už preto pekne nepapá tvoje, lebo je zvedavá, chce všetko vidieť a sledovať 😉 no a potom tesne pred spaním ju nakoj 😉
inak, luci, dík, ale pochybujem, že naša zvládne hentak papať chleba, teraz jej ešte len budem dávať na desiatu jogurt, ale budem to skúšať 😝
klára, nie si stará, ja tiež nestíham všetko, niekedy som stíhala, ale bola som unavená ako kôň, rozlietaná, vystresovaná...povedala som si dosť, veď nič mi neutečie 🙂
a neviete koľko by tej kaše mala zjesť? ale veď nechám to asi na ňu.....
ali, našej som na začiatku robila tak ako je to na krabici, popri miešaní som si dala aj 2-3 lyžičky, potom ona jedla a ja som to ešte dorazila...veru, nechaj to na ňu, ona vie koľko....tú dávku, čo je na krabici začala jesť asi po 3 týždňoch...potom som jej pridala aj vodu, aj kašu a aj to dokázala zjesť, ale teraz už to robím jak je na krabici, aby zjedla ešte mlieko....vy máte stále tie hnačky? Ty si to vtedy tuším zabudla povedať dr., že? My keď sme mali hnačky, tak dr nám kázala dať vývar z ryže a z mrkvy, ale povedala, že to môžme aj kúpiť, tak sme kúpili, dala som jej to namiesto jedného mlieka a bolo ok. ak budeš chcieť, behnem do kuchyne pozrieť ako sa to volá, majú to v lekárni....ale kuchyňu máme straaašne ďaleko, takže tú cestu si zaplatíš, ja som nevyhrala nohy v lotérii 😝 😀 😀
hej hej emanka dobre si pamätáš a máme ich ešte stále.....myslíš, že tá ryžová kaša od od Nutrilonu nepostačí na upravenie stolice? je lepší ten ryžový odvar? daj číslo účtu.... 😀
a aký časový odstup by som mala dodržať od tej kaše po ďalšie kojenie?
načo si staviate taký veľký dom? 😀 😝 😀 😝 😀 😝 😀 😀 😝 😀 😝 😀 😝 😀 😝 😀 😝
myslím, že tá kaša nepomôže, skôr ten vývar, no a časový odstup u nás je 1,5 - 2 hod, proste, keď je unavená, že chce ísť spať, tak ju šupnem do postieľky a do pusy strčím flašu s mliekom...buď vypije všetko, alebo nechá...vyskúšaj, uvidíš...idem pozrieť presný názov a kuknúť to číslo účtu 😀 ale to bude drahéééé 😀
dom sme kúpili...aj ten mi bol čert dlžen 😀
volá sa to ORS 200, hipp....tam máš aj návod, ako sa to má dávať, ale tuším iba raz za 12 hodín nám hovorila dr., neviem, poriadne to nechápem, naštuduj a rozmýšľaj 😀 ono je to aj na to, aby dieťa nebolo dehydrované...
ďakujem, skúsim jej pár dní dať ten Nutrilon a keď nepomôže tak skúsim to.....zaplatím ti vatikánskou menou, môžem?
to je aká?
Pán Boh zaplať..... 😉
Pozerala si teraz TVN? Hneď mi žalúdok zovrelo.... 😢
😀 😀 😀 tak dík, .....a ja ti tiež nabudúce pomôžem vatikánskym spôsobom...Pán Boh pomáhaj 😀
😀 😝
konečne som sa dnes zasmiala......ďakujem.... 😀
pozerala, chúďa bábo, zabila by som takých rodičov ☹
malá už mi tu nervačí, takže za chvíľu ide spať, chvalabohu 😝 , no a ja pôjdem večerať!!!
ozaj, čo manžel? spal? bol u toho doktora? čo mu povedal?
nespal (teda nejaké 2 hodinky nerátam ako spánok), bol u lekára a dal mu nejaké lieky a zostáva do konca týždňa na PN. Dúfam, že sa to upraví...
takze: o siestej kasa zo 150ml vody - zarobila som dost hustu 😀 A teraz dorazila 120ml mlieka a uz spiiiii....Tak som zvedava co bude v noci...Ked sa mi o tej pol jednej zobudi myslite ze jej nemusim dat mlieko? Ja by som jej ho najradsej dala az nad ranom...
no vidíš luci, že to ide, super 🙂
keď jej nedáš o pol jednej mlieko, myslíš, že zaspí aj bez neho? Naša keď sa zobudí, tak sa hrá, vôbec nepýta mlieko, ale ja jej ho idem urobiť a vypije úplne všetko a potom hneď zaspí...niekedy jej dám iba dudel a zaspí, ale väčšinou sa potom po nejakých 2 hodinách aj tak zobudí, takže to mlieko pije tak či tak...posledné 3 noci sa nezobudila, tak dúfam, že jej to zostane, aj keď už mala také obdobie, že sa v noci vôbec nezobudila...
Inak, ja som rozmýšľala, že by som jej dala namiesto mlieka čaj, že možno by to stačilo a nakoniec by si odvykla aj od toho čaju...ale vždy, keď som išla do kuchyne, urobila som mlieko, keď už som tam bola, je jedno, či urobím mlieko alebo čaj a ešte som sa bála riskovať, že vypije čaj a aj tak nezaspí...ale je možné, že postupne by sa odučila v noci piť, či papať 😉
Alca, držím palce, nech sa to upraví...a čo povedal dr., že z čoho to je? Z psychiky?
aj vám zas blbne kôň??? ak to bude blbnúť, odchádzam a prídem až keď sa umúdri 😝 nemám na to nervy 😠
no najskôr....ale mi máme takého doktora čo nemá pomaly vlastný názor.....skôr ti určí diagnózu sestrička....
alca, to má z teba 😀 😀 😀
ja som mala takú doktorku, že sa ma pýtala, že aké chcem lieky? ako keby som ja bola doktor 😲

ahoj, ahoj, ahoj
my sme teraz prišli z vonku a ideme večerať kašičku 🙂 no ale ešte musím povešať prádlo ☹
speváčka, ty si odmietla aj prevenar aj hexu???