Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
to by som bola rada 😉
ako to, že tu okrem nás dvoch nikto nieje?
ok, keď bude čas, pofotím...
asi majú robotu, baby...chodia sem ráno, naobed a potom večer...no ale väčšinou sme tu iba ja a alca 😉
Zuzi, aj ja musím končiť ☹ ☹ ☹
Potom pozriem tvoje fotky na FB....ahoooj a želám ešte lepšiu noc, ako bola táto 😉
ozaj, ešte som ti chcela napísať, že sa mi páčia tvoje rady a názory....rovnako aj veronika a spevacka a nesmiem zabudnúť alcu-tá je úplne super....som rada, že som tu spoznala také "normálne" maminy.....čítala som viac tém a v niektorých mi prídu trošku zvláštne názory mamičiek Tak len toľko som mala na srdci....
no a s tou vatikánskou menou vy dve....smiala som sa tu zas jak...
ok...pa, zatiaľ 😉 a dakujem,dúfam že bude 😕
aj ja som rada, že sme sa tu stretli také super maminy...normálne som nervózna, keď sem nemôžem ísť 😀
a tá vatikánska mena bola fakt dobrá - alcin vtip 😀
zuzi, dakujem, som rada, že sa ti páčia naše názory, my sme boli vonku a malá je nejaká nervná.MM prišiel z roboty polochorý (mandle)a viete ako to je ked je chlap "xory" 😝
skoro sme sa posekali, nervny je jak neviem čo...by som ho nakopala... 😠
tak dufam, že ešte sa dnes ozvete, ved ja nemám ano s kým pokecať, ked vonku Hanča len polhodinku pospí, to sa nestačímk a ni vykecať s nikým, len hned letieť domov ☹
ahojte zlatúšikovia, tak ako prikrmujeme? ja som začala a krpec mrkva ee ale ako som dala zemiačik s mrkvou až guče za ušami 😀
len neviem ako to mám vážiť ................
speváčka tak dúfam, že sa môžem pridať, ja som nestíhala dlho prísť sem, lebo po sviatkoch som bola mimo a doteraz periem čo som mala toľko toho a po dlhom čase som sa odhodlala urobiť štrúdel a hned sa zjedol tak rozmýšľam ako urobím makový ale neviem ten grif s makom a lekvárom a ani mamina to nevie - myslím dávkovanie 😕
no blazka ja myslím, že kludne...a ty si taká šikula, že vieš štrúdel urobiť? taký ťahaný? unás to volajú aj "ríteš" s mäkkým ť
a k tomu príkrmu, že najprv len po lyžičkách a potom asi za týždeň-dva 125gr. neviem presne, ale ja som Maťovi dal keď bol malý, hned celú výživu, lebo mu veeelmi chutila a NIč SA nestalo, len teda v plienke bolo veselo 😉
speváčka - ja som taká šikulka že som si kúpila hrnčekovú kuchárku hehehe a keď sa tá sviňa začala trhať šlahla som ju opačne na plech aby nevytiekla 😀 inak to nie je z kvásku takže dá sa urobiť.........
k príkrmom - malý už ocucávala aj banán a zatiaľ pohoda /mal ho aj v troch mesiacoch lebo dokina na hnačku ho odporučila a ako jediný zabral 😖 - ja som bola proti ale nedalo sa s ňou prieť čo už/........
neviem čo mu mám dať po zemiaku - muž mi hovorí že všetka zelenina je dusičnanová tak čo riešim - že som hnojárka tak by som mala vedieť že zelenina v zime sa nepestuje 😀
no ja sa tiež tých dusičnanov obávam,tak som normálne kúpila v pohárikoch Hami a Hipp. tie Hami robia také, že "prvá lyžička" a tam majú aj karfiol aj brokolicu, potom špenátik so zemiakom a tak. A ked sme už vyskúšali tieto a viem, že v pohode, tak jej napr.dám domáci zemiak a k tomu tú kupovanú broko, alebo domácu mrkvu s niečím z pohárika, tak to kombinujem. A sem-tam ocuckáva jablčko, alebo ošúpanú mrkvu s chladničky si strčí do pusy a ožužláva, asi jej to aj dobre robí na ďasienka.
Inak som čítala, že polročné dietky by si už mali s prípadnými dusičnanmi v zelenine poradiť, že vraj sa ich netreba až tak obávať, okrem špenátu, ten radšej taký kupovaný v poháriku. Ozaj a ešte že pridať trošinku kvalitného oleja (ja dám Vigantol) kvôli vstrebávaniu vitamínov.
No a týmto sa lúčime s poslucháčkami našej kulinárskej 5minútovky aj s našou poradkyňou Jarkou, dopočutia a dočítania nabudúce. 😀
blažka a ty bývaš priamo v NR alebo niekde blízko? Ja som z okr. Levice
ahojte...zdravime...sme zly cely den...idu nam dva zubčeky naraz... 😖
ahoj voskovka, MM ani zúbky nejdu a aj tak bol mrchavy 😉
malinká spí už vyše hodiny 😀 tak pozeráme s Maťom LEGO stránky, on je zbláznený do Lega, teraz momentálne Star wars
pri star wars mm zaspava...xi xi...
david je zas prašteny do cars.....
ešteže adamko nevravi
my sme film ešte nevideli, jeho len fascinujú tie Lego modely rôznych vesmírnych lodí, rozmýšľam, čo mal Matúš obľúbené, ked mal dva roky 😎 asi požiarnikov a všelijakých záchranárov a z filmov asi Pat a Mat 😀 to bolo milené obdobie, potom ked nastúpil do škôlky si pamätám, že sme čítavali Kubka a Maťka , aj CD máme...Matúš z toho recitoval celé pasáže...sme sa šli u...ť od smiechu, no a ešte Bob a Bobek ... a všeličo iné
spevacka....nechaj manželíčka samého nech sa vynerváči...ja to tiež poznám, vtedy sa k tomu môjmu radšej ani neozývam... 😉
chcem a ťa opýtať, keď dávaš Hanke (mimochodom pekné meno, moja super kámoška sa tak volá) ten špenát v pohári a ona ho nedoje, dáš jej ho aj na ďalší deň? Spomínala si olej...to kvapneš do toho špenátu a premiešaš,...tak som to pochopila, ak nie oprav ma prosím.... 🙂
voskovka...vydrž...trpezlivosť...ono to rýchlo prejde a bude už len dobre....Ozaj ako dopadol manželov víkendový výjazd? Vrátil sa spokojný, oddýchnutý??
K tomu rozpravaniu, nas Davidko do 2 rokov vedel povedat len zacitocne pismena z kazdeho slova,cize ked nieco hovoril tak som musela dobre pocuvat,potom ked mal 2 roky a 2 mesiace ( ja som bola v nemocnici mesiac,koli prietokom so Sarah ) a prisla som domov tak som si Davidka nespoznavala,ako sa krasne rozhovoril a od vtedy sa mu pusa nezavrie 🙂 vsetko musi komentovat,niektoru vetu opakuje aj viac krat,ako dnes, uz lezi v posteli ( zo spalne nam vidno do kuchyne ) a asi 10x opakoval,kto nechal otvorenu umyvacku,umyvacka je otvorena,kto nechal otvorenu umyvacku ....... 😀 takze ja by som rozpravanie brala s rezervou a brala to tak ze kazde dieta ma svoj vyvoj a chce to cas. Moj maly bratranec,tiez nerozpraval ( vobec nic nehovoril ) do 3,5 roka.
Voskovka nas Davidko je zasa do Noddyho a A je to 🙂
Ja jedlo nevazim, vidim ze kolko chce a ked uz nechce tak nedavam,trochu pockame a dokrimime mlieckom.
ahojte, kami, to si musela veľmi dedukovať, keď malý rozprával iba začiatočné písmená 😀
aj môj synovec je zbláznený do cars, ako tvoj Davidko, voskovka...ešte aj ponožky má také 😀
Zuzi, ak si ešte tu, ten olej nemusíš dávať do kupovaných pohárikov...iba keď varíš doma, tak píšu, že tam má ísť lyžička oleja, napr. olivového 😉
Emanka to si potom clovek zvykne ked ta tvoje dieta rozprava a pravda ze ked raz deti zacnu tak uz sa im pusa nezavrie tak skoro 🙂
zuzkaku, no na tých pohárikoch je napísane, že po otvorení spotrebujte do 48 hodín, tak sa toho držím, takže to máme na trikrát, jej sa aj tak asi viac nežiada, ona papá ako muška, no a ten olej tak ako ti potom napísala..už neviem kto.Ale ja jej vlastne dávam pri tom jedle aj Vigantol, čo je vlastne tiež olej, ale aj kvalitný olivový je dobrý.
A MM je už OK, ľahol si do detskej na celé popoludnie (Hanka akoby vedela, prespala 2,5 hodiny, tak sme mali s Maťkom veget) a už tu chodí a pácha večernú hygienu. Jemu možno aj zaškodilo, že musel na šiestu do práce, obyčajne chodí na pol osmu. 😉 a veeeľmi ľúbi spať . Tak to idem nahnať do postelí, už sa asi dnes neozvem, tak brú noc...
jasne-ved davido...ten furt v kuse kuka auta,trička,pyžama,čiapky...všetko s autami...
ozaj manželov vybeh bol asi užasny-lebo na druhy den rano som vhadzovala tašku od nakupu a bol v nej listok a na nom že hypernova-a 1xplayboy časak.... 😠
tak si musel oddychnut po všech strankach ako sa hovori...
a teraz na vikend ide opäť ale vraj s chalanmi-že robi pre zamestnancov akciu... 😕 😠
Voskovka 🙂 parada je to mile,ked deticky su take do svojich postaviciek ze sa im paci nosi taj pyzamko ...... my mame dokonca obliecky vankus a paplon nemo 🙂 a spim pod nim ja,kedze mame len jedno a aj to na dospelacku postel.
deti spia..božske tichooo 😀
voskovka závidím - my ešte nespíme, práve papáme - som ho nasáčkovala mužovi - konečne som ho vyrazila od kompu 😀
ahojte je tu este niekto?

píšu, že je až do 3 rokov a myslím, že je to pravda, malá má overal a fusak je jej ešte dosť voľný, neoľutuješ 😵
potom, niekedy ti ho môžem lepšie pofotiť, uvidíš to lepšie ako na tých ich stránkach...