Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
zuzkaku, my máme aj detičky skoro rovnako staré aj problémy so spaním-nespaním asi tie isté. tiež by som rada podrichmala aspoň 3 hodiny v kuse.
zuzka, díky za radu, začnem kamerovať 😉
a zeleninu určite varenú, alebo urobenú na pare!
Inak, aj ja patrím medzi tých šťastlivcov, ktorým deti spia celú noc 🙂 ...už od 2.mes., ale to je asi tým, že papá nutrilon...síce sa občas zobudí aj v noci a napapá sa, ale to je tak raz za 10 dní 🙂
😲 😲 😲
hmmmm, ja len sucho závidím...
ozaj Zuzi, ja dávam kašu nutrilon, chcela som, že keď už má mlieko nut., tak nech má aj kašu 😉
spevacka...ešteže si tú stolicu spomenula...no ja som pred 3 týždňami bola s malým u lekára, lebo má riedku vodnatú stolicu...
bral mu výter a výsledky vyšli asi tak, že má nejakých 5 bacilov v čreve,ale vraj tie patria do bežnej mikroflóry... 😖
no čo ja viem??
Ale ako tak pozerám naše deťúrence toho majú vééééééľa spoločného, že? 😎
Ozaj odkedy mu dávam kaše aj stolica sa upravila, už ju má peknú praženičkovú... 🙂
Tiež som nad ňou uvažovala- nad nutrilon kašou....no môj manžel ma predbehol a kúpil nám Hipp...ale už končí, tak ja potom kúpim nutrilo...
zuzkaku ako pise emanka- zeleninku uvarit v malom mnozstve vody, alebo iba sparit. Ja ju potom rozmixujem. Mesiac na to, ako sme zacali so zeleninou, som zaviedla ovocnu desiatu a do zeleninky aj maso. Kasu zatial nedavam, mala sa budi v noci iba raz 😀 😀 😀 Nakojim, a spinka dalej az do rana, takze pohodicka. Na desiatu davam zatial iba banan, hrusku, marhulu a jablko. Sme alergici takze musime opatrnejsie...
všimli ste si, že konečne to už nieje len monológový rozhovor jednej mamičky??? 😀 😀 😀
veronika ďakujem za radu, lebo ja by som mu asi dala hneď nasrtúhanú mrkvičku najemno 😝
ja som už veľa veci "pozabúdala" ako som to robila pri prvom synovi....ale je aj pravda, že som s ním veľa nebola- narodil sa mi na VŠ v 2 ročníku a ja som od jeho 2 týždňov začala opäť chodiť do školy....starala sa mi oňho mamina- zlatá moja, ešteže tie mamky máme 🙂 mimochodom keď začal rozprávať, moju mamku začal volať " mami" 😀 😀
všimli, len ja už píšem len jednou rukou, druhou držím malú, ktorá sa medzičasom zobudila a sedí mi na kolenách 😉
takže kým napíšem jednu vetu, už je to od veci, mimo témy 😀
veronika, Laurika už má zúbky?
joooj emanka- ani jeden jediny... Starsej vysli v 7 mesiacoch, tak uvidime... A vy ste na tom ako?
no naša mala mesiac a pol takú bielu bodku na dolnom ďasienku, ukazovala som to aj dr. a aj ona, že to vyzerá na zub...no a predvčerom pozerám a ono to zmizlo!!! Skoro som odpadla, ja už fotky porobené, že 1. zúbok, celej rodine som to oznámila a ono takto 😀 😀 😀 ...asi to bol len hnisavý vriedok, čítala som, že to deti mávajú....ale má ďasienka celé také navreté, červené aj biele, ale ono to môže trvať ešte pár mesiacov..
zuzkaku, ja som veľmi nechcela chodiť po doktoroch, lebo švagriná začala a odvtedy chodia..na gastro, na výtery, na všetko možné a pritom malý zdravý ako buk, len mu našla hlieny v stolici ale to sme mali aj my...no ale ona má prvé bábo, tak je trocha úzkostlivá 😀 no a teraz, keď je všade kopa chorých ľudí tak duplom nechcem čakať po ordináciách...ja si myslím, že skoro každý máme nejakého bacila v sebe ale pokiaľ nerobí vážnu neplechu, tak neriešim 😀
spevacka, súhlas 🙂
už končím ženy, som rada, že sme sa tu aspoň na chvíľu stretli, som zvedavá, kedy sa to zopakuje!!!
My ideme obedovať 😀
Ahojte, tak dúfam, že nevadí, že sa k Vám pridám. My máme 5 mesiacov a 2 týždne ak to dobre počítam. A som rada, že je takáto téma. Už máme prerezaný jeden zúbok. Obracanie z brucha na chrbát máme zvládnuté ale opačne sa malému nechce. Maximálne sa obráti na bok.
emanka- ty si dobra 😀
spevacka,zuzkaku- tiez sme mali kedejaku stolicu, prazenickovu peknu, aj riedku hnackovitu, sem tam aj nejaky hlien, aj zelana asi 3 krat bola- vzdy mi doktorka povedala, ze je to normalne. Pokial nejak dlhodobo nema nejaku ,,divnu,, stolicu, tak je to asi ok. Zrejme tiez reaguje na to co zjeme. 😒
spevacka...s tými doktormi je to pravda, hlavne teraz ke´d naokolo zúria všeliaké chrípky....no mne to nedalo, tak som zašla-ale až poobede keď je menej ľudí 😉 😉 😉
emanka...ja som mala podobnú situáciu s prvým synom...predstavte si že prvý zúbok mu vyšiel keď mal presne 12 mesiacov- do 1 roka bol bezzubý....alle ja som pravdaže vždy hľadala nejaký ten zúbok v jeho pusinke...a do jeho knižky som napísala, že prvý zúbok mu vyšiel ako ž mesačnému, no zdalo sa mi že som ho tam videla 😀 😀 .. 😀 ..ale tiež to bol, asi taký vačok o ktorom si písala...potom som všetko musela prepísať...teraz to tam má načarbané 😀 ...
No a teraz má Tomáš o mesiac 7 rokov a ešte všetky mliečne zúbky... 😅 😅 ani jeden jediný sa mu ešte nekýve.... v škole medzi prvákmi je sám so všetkými mliečnými zúbkami 😀
glumdolf- vitaj 🙂
baby vy ste sa dnes niak rozbehli....ja dnes nemam casu nazvys 😒 Zachvilu tu mam navstevu, od obeda tu mam segru 🙂 a pomahala mi este niake darceky pobalit co som este dokupila.......
GLUMDOLF...Gratulujem k prvemu zubku...aj ja cem 😀
glumdolf, nevadí, vitaj!
a píš, čo ťa napadne...občas sa stane, že nikto neodpovedá, ale kľudne sa tu môžeš vykecať, odpovede dostaneš neskôr 😀
baby ja tiez utekam- mala zaspala, velka pozera rozpravku, susedia konecne nevrtaju... Idem trochu skulturnit kuchynu a pozehlit kym je klud...
Zuzka a Tomáškovi aspoň dlhšie vydržia zuby, keď má ešte stále mliečne 😉 myslím potom tie trvalé 😀
ja tiež nateraz končím, malý sa mi už nechce sám hrať 😖 tak ho idem nejak zabaviť....a skúsime varenú mrkvičku 😉
ok, ahojte, aj ja už naozaj končím 😝
Táák my máme po obede. Malému začala strašne chutnať cukina a tak sa ide utĺcŤ.(asi nevie koľko taká cukina teraz v obchode stojí 🙂 ) Ale dávam mu pol dávky mrkvy a pol dávky cukiny a je spokojný. Ozaj neviete mi poradiŤ aká zeleninka je ešte na začiatok dobrá? Lebo ja zatiaľ kombinujem mrkvu, zemiak a cukinu. Myslíte si že brokolica je ok, alebo z nej nafukuje?
glumdolf...tiež dávaš pyré zo zeleninky? Aj mu kombinuješ..napr. mrkvu so zemiakom? a podávaš mu to teplé, alebo niekedy aj trošku studené?
Ja keď dávam malému kašu, tak pokiaľ ju spapká je už polostudená, musím prihriať v mikrovln...je to dobré? čo myslíte?
Podarilo sa mi malého, dať spať...a ja zabíjam čas zas pri PC....hrozný zabijak času...a aké návykové...joj 😠
Áno, vždy si urobím tak na tri dni. Kombinujem mu vždy dve zeleniny - napr. zemiak a mrkva, zemiak a cukina alebo mrkva a cukina. Dávam to malému teplé lebo keď je to už studenšie tak mu to moc nechutí. Inak zohrievam jedlo normálne v mikrovlnke, nevidím v tom problém. i keď je pravda, že napr. mliečko malému zohrievam vo vode. Ale jedlo mu zohrievam v mikrovlnke.
ja tiež zohrievam všetko v mikrovlnke...
glumdolf, môžeš skúsiť aj brokolicu, niekoho nadúva, niekoho nie...naša malá môže všetko, nič jej nerobí problém 😀 ...môžeš skúsiť aj špenát, karfiol, pór, pastrňák...čo ťa napadne 🙂
ozaj, dnes keď som prišla za malou, tak som jej bola neuveriteľne smiešna, strašne sa rehotala a ja som zbadala, že dole jej už ozaj rastú zúbky...obidve jednotky, už tam nemá bodku, ale normálne čiarky, takže už sa jej na stopro prerezávajú 😀 ...už môžem opäť porobiť fotky 🙂

emanka, nie sme na UM ale tiež každú chvíľu na cickáme, v noci stále hore, nespokojná, a aj stolicu má nie peknú,praženicovú alelen takú vodovú, tak preto.