Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
zuzka niesme chorucki 😉 len nemam cas, vela prace mam 😝
emanka mas tmavohnede ci svetlohnede?
ďakujem zuzi...no vidíš aká som šikovná, aspoň to už nemám vyrastené a ani to nevyzerá tak zle. Nič nie je horšie ako keď mám vyrastené vlasy, to sa môžem aj na hlavu postaviť, vždy to vyzerá otrasne 😝
stlu, ahoj, ako ti je dobre, že si sa zbavila jedného dieťaťa 😀
My už neporábame nič, sedíme pri pc a nervačíme, že ide kôň pomaly 😒
Ozaj, dnes sme boli v tescu a nie v maxe, lebo tam bolo nehorázne moc ľudí, zas tam bolo nejaké vystúpenie, alebo čo a nedalo sa zaparkovať. No a v tescu mali na všetky kaše zľavy, len na nutrilon, ktorý akurát používam ja, nie 😠 Kúpila som jej aj pyžamká väčšie a aj body s dl. rukávom. Zajtra má prísť brat s priateľkou a ona mi tiež donesie nejaké veci po synovcovi, tak sa teším, že zas niečo ušetrím 😀
Zuzi, deti už spia? Tomáško sa nebál, že ťa zas ukradnú???
to je spomalene... 😠 idem asi do vane, aj tak tu uz mm okolo kruzi, chce nejaky film pozerat. Tak ahojte zajtra 🙂
veronika, dala som si svetlohnedú, ale je to dosť tmavé, lebo už to bolo moc blonďavé, ale to sa za chvíľu vyzmýva 😉
musím sa ešte pochváliť s lejkou, už 2. deň neplače pri cvičení 🙂 🙂 🙂 Pri konci už nervačí a občas zamrnčí, ale už je to v pohode...no ale asi to nebude na dlho, v stredu nám pravdepodobne dajú 2. cvik a ten je hnusný, keď nám ho ukazovala, tak lea sa skoro zadusila od plaču, no ale ani sa jej nečudujem, to leží na brušku a držím jej hlavičku na podložke,na boku a ešte aj ručičku a nožičku 😒
tak ahoj Veronika....ja sa idem navečerať, lezie mi to na nervy....prídem pozrieť za chvíľu, či sa to už polepšilo 😉
to sa neda.to som si myslela ze len mne to ide tak pomali.to mi je teda dobre,ale trochu smutno,aleaspon mi nikto neroby bordel 🙂 ale koncim,lebo ide na pc mangel.a aby som stale nerozpravala manzel tak je to Anton-Tono.dobru noc.
ahojte, no my sa pomaly ukladáme na spánok, vykúpkaní
tortu by som si aj ja dala, ja som urobila včera narýchlo aspoň tú piškótovo-smotanovo-ovocnú čo sa nepečie..tak sme ju dnes zbodli
som akási unavená, stále dookola len to isté, len tu behám, upartujem, prach utieram a keď je všetko hototo, tak zase odznova.tak by som šla aspoň na dva dni do dákeho wellnes centra na babskú jazdu 😖 tak sa idem vyspať asi....no veď keby aspoň vyspať, ale zase ponocovať 😒 prepáčte, dnes som akási down
klara niesme lebo este nemame zahojene to ockovanie proti TBC co nas ockovali v porodnici ☹ hej baby a este jedna vec , aj vam drobci sa zalostne rozplacu ked im spievate?moja lili zacne krivit pusinku pri pesnicke cierne oci chote spat uplne zalostne sa rozplace, nechapem preco
no malinká konečne spinká (som zvedavá ako dlho), som jej musela dať podušku, lebo sa mi už nechcelo ležať a ona potrebuje niečo držať. No najlepšie sa jej držím ja.
zuzka krásna torta, dala by som si....aj som zabudla, že máte mať tú oslavu..aj mal pozvaných nejakých kamarátov?
emanka tak super, že si si to zafarbila aj sama, ja by som sa toho bála....inak si tam písala, že ideš dávať jogurty od ukončeného 8. mesiaca a nebudete mať vy náhodou ukončený 7. mesiac? Ja len tak....tak zajtra budú gratulácie... 🙂
Natálka sa naučila zas niečo nové (zas niečo čo by nemusela)...pokrčí noštek a začne fučať, som si najprv myslela, že má niečo v nose a potom mi mm povedal, že on jej to ukázal a teraz to robí....normálne sa mi to nepáči... 😔
už by s tým koňom ozaj mohli niečo robiť....
dzio, naša lea sa rehoce, keď jej spievam a ešte aj pri tom tancuje 😀 😀
alca, dušička drahá, nie, máme uk. 8-my mesiac 😉 Vy ste teraz mali ukončený 5. mesiac...ale dík za upozornenie 😀 stať sa môže hocičo 😀 😀
a malá Natálka je zlatá, šikovná, nič si z toho nerob, ešte sa narobí hovadín, čo sa ti nebudú páčiť, neboj nič 😲 😀
tak ja potom tomu nechápem....ako sa tie mesiace vlastne rátajú?
aha už som sa zobudila.....máš pravdu.....neviem prečo som to mala také pomýlené...
dieťa sa narodí, má týždeň, dva, tri, mesiac, takže prvý mesiac jeho života sa skončil...potom má mesiac aj týždeň, mesiac aj 2 týždne, mesiac aj 3 týždne, 2 mesiace, takže dva mesiace jeho života sa skončili, má ukončené 2 mesiace...a tak ďalej....Natálka je na svete celých 5 mesiacov a 1 týždeň, takže ukončila 5-ty mesiac a začala 6-ty, to ako keby si ty bola tehotná 5 mesiacov aj týždeň, tak si už v 6.mesiaci...aj ona už začala svoj 6. mesiac a skončí ho o 3 týždne, takže o 3 týždne bude mať ukončený 6. mesiac.....rozumieš? 😉
takže ja by som už mala začať od 10.2. dávať prvé príkrmy, nie?
hej tak teraz vyzerám ako totálny id..t 😀
baby tie, ktoré ste mávali bolestivú MS, ako ste na tom teraz? zlepšilo sa to po pôrode?
áno, to bude ukončený 6. mesiac....a o ďalších 6 mesiacov to bude ukončený 1. rok, ten rok stále beží a keď bude mať jeden rok, znamená, že skončil prvý rok Natálky 😉 A potom jej začne bežať druhý rok, ale ukončený bude až na konci, keď bude mať 2 roky 😉 Nie, že sa urazíš, že ti to tu píšem jak debilovi, ale ja keď som otehotnela, tak som si to musela na začiatku takto počítať, jak debil 😝
Takže za nejaké 2 týždne začínaš s mrkvičkou? A akú jej to dávaš kašu?
rob si srandu..... 😠
hej už ma napadlo, že aj tehotenstvo som si takto rátala.....
teraz ryžovú...
tak teraz mi môžeš vysvetliť aj prvé príkrmy 😀
ale akú značku?
to vážne chceš vysvetliť príkrmy?
Nutrilon
niéééééééééééééééééééééééééééééééééé....
ty si dávala mrkvu doma dopestovanú, kupovanú alebo si kupovala poháriky...
a varila si ju alebo parila...
Ja som kupovala od začiatku poháriky a aj stále kupujem. Svokra mi raz zohnala mrkvu doma pestovanú, bio-bez hnojív, lenže vtedy som ešte nemala ponorný mixér, tak som jej to iba s vidličkou popučila, to nevedela jesť, tak som jej ju 2. krát popučila aj vidličkou a ešte som ju nasáčkovala do toho, v čom sa pretláča cesnak, no ale aj tak tam zostávali kúsočky mrkvy a ani to nevedela jesť...tak som dávala iba kupovanú...potom aj mrkvu so zemiakom atď. Nie je to veľa roboty variť, ale ja moc nevarím, len občas, jednak to neviem, jednak ma to strašne nebaví 😝
Ale poháriky sú dosť drahé, hlavne teraz, keď už jej dávam aj mäso a keď už toho dosť veľa zje...takže plánujem, že jej budem aj variť 😉
až teraz som si všimla tvoju otázku o krámoch, ja som mávala bolestivú, aj keď nie vždy, tak každú druhú...teraz už nemávam bolesti, len občas a aj to minimálne, ale to je asi vďaka antikoncepcii 😉
a keď som jej robila doma, tak som varila...
Keď máme doma pestovanú, tak tá by jej nemala uškodiť, že? (samozrejme bez chemikálií)
a chcela ti to jesť? Ja len že keby mi z toho zjedla len trochu a bola by potom ešte hladná, či ju ta tým môžem aj nakojiť aalebo dať radšej čajík....lebo aj teraz po tej kaši ju musím ešte pokaždé aj nakojiť.
za tú MS sa pýtam preto, lebo ja som mávala hrozne bolestivú, dalo sa to pomaly porovnať s kontrakciami a dnes keď som dostala prvý krát tak som v pohode....že či sa mi to vráti alebo nie...
neviem si dosť dobre predstaviť akoby som sa starala o malú...
Jasné, že jej vaša mrkva neuškodí a v podstate ani tá z obchodu...
Malá sa išla roztrhnúť za mrkvičkou, tú by mohla jesť každý deň...a vlastne ona ľúbi všetko, čo jej dám, len špenát jej moc nechutí, ale keď jej do neho aj mrkvu, tak v pohode.
Ona ti možno zje iba 2-3 lyžičky, takže určite ju potom aj nakoj. Lea zjedla na prvý krát pol pohárika a po pol hodine som jej dala ešte mliečko, na druhý deň zjedla trištvrte pohárika a mliečko si vypýtala až po hodine. No a potom už zjedla celý pohár, takže bez mlieka...
No a tá bolesť pri menštruácii ešte kľudne môže prísť, možno aj zajtra...alebo o 2-3 mesiace, môže sa ti to striedať, tak ako aj mne, alebo už nepríde vôbec...aj berieš antikoncepciu?
nie a asi ani nebudem...
tuším sú všetci už vo svete sníčkov.....a ako malinká? zvláda to? teda zvládate to obe?
prečo nebudeš brať anti?
čo myslíš, či zvládame, to cvičenie? ak áno, tak hej, zvládame, už neplače, takže je to ok. Pri konci cvičenia už začína nervačiť a občas zamrnčí, ale dá sa. No uvidíme v stredu, asi nám dajú nový, horší cvik, tak sa už tešííííím ☹
Manželík ako? Už mu je lepšie? A nebodaj už teraz spí???

caute baby,tak som tu.uz sme prisli.Lujzu som nechala u babky-to je klud.Uz rozmyslam co budem zajtra robit.Chcela by som si omalovat WC a kupelku,uz ked bude chlap na tej poobednej.A ja potrebujem uz zmenu.A vy co porabate.