icon

Mamičky mulatkov

evacm
25. jún 2015

Ahojte su tu nejake mamicky co maju mulatkov a ziju na Slovensku? My sme sa teraz prestahovali z Anglicka, som slobodna mamicka a dnes som sa stretla s nepeknou poznamkou na svojho syna a dost som z toho smutna. Mate niekto take skusenosti?

elzi04
7. feb 2016

@katkakovac mozem len suhlasit som vsetkym,co si napisala

salome51
7. feb 2016

ja nie som síce mulatka, ale môj otec je z Vietnamu a žiaľ nemala som toľko šťastia v tomto ako možno v iných prípadoch a podobám sa úplne na svojho otca. Viete si predstaviť čo to bolo pred 28 rokmi? A ešte k tomu na dedine. Keď som bola malá, nechápala som prečo ma všetci tak obzerajú. Potom to prišlo. Posmešky v škole, na ulici, v autobuse. Keď som dospievala milovala som leto. Mohla som sa schovať pod slnečné okuliare. Bolo to pre mňa ťažké obdobie. Aj keď som mala veľmi veľa priateľov, ktorí boli ochotní sa aj pohádať a vynadať tým ktorí sa mi posmievali som vždy bola v kútiku duše smutná a pýtala sa sama seba prečo som iná. Mama mi vždy hovorila že som výnimočná. Volala ma lotosový kvietok keď som bola smutná. Teraz som dospelá a vidím, že stále sú ľudia plní komplexov. Keď som začala chodiť s mojím manželom, pýtala som sa ho snáď milión krát či je pripravený na to, že naše deti môžu vyzerať ako ja a budú sa im možno posmievať ako mne. Našťastie boli moje modlitby vypočuté a náš Alexejko akoby otcovi z oka vypadol. Je to krásny modrooký a svetlovlasý blond fešák. Niekedy vznikajú aj vtipné situácie. Doktorka na krčnom si myslela že som jeho adoptívna mama 😀 . Dúfam, že aj dieťatko ktoré čakám teraz bude radšej po tatovi 😉 . Čo poradiť. Vždy treba deťom pripomínať, že nech sú tmavé či majú šikmé očká sú výnimočné a milované.

yanni
7. feb 2016

@junova Arabska mentalita je zial taka. Arabi deti (aspon tie svoje) povazuju takmer za bohov. Zial s tym nic nenarobis. necakaj, ze ich rodicia napomenu. My zijeme v Nemecku ale momentalne sme na nejaky cas v Saudskej Arabii, kam bol vyslany moj muz firmou. PO meste sa nejak neapacirujeme, tu nic nie je, ale v Mall-och, ked ideme na nakupy atd. tak to by si mala vidiet, co tie decka vystrajaju. A zenicky debatuju, popijaju kavicku a nic ich nezaujima. Ale aj dospele Arabky su velmi drze. Muzi nie, nikdy som s nimi nemala problemy, ale zeny su hrozne.
Na druhej strane, ked niekde sme, nasa mala je taka rarita. Modrooke blondave babätko, na jednej strane velmi obdivovane, na druhej strane sa casto na nas cudne pozeraju.
Take my name podobny "problem" ale z inez strany.

duska1
7. feb 2016

Ja mam dievčatko, otec je z indie, a musim povedat ze som sa s ničim nestretla len s obdivom čo sa tyka farby pokožky v Bratislave. Bratislava je uz aspon trošku multi. A stretli sme sa s velmi peknou odozvou u romou - myslia si, ze otec musi byt rom takze na mna vzdy milo "zazeraju" 🙂 a občas aj komentuju pochvalne.

junova
7. feb 2016

@yanni No ved to, že my na ihrisku napominame svoje deti a ony sedeli pri kávičke a tvárili sa, že všetko je ok. Netvarili sa veľmi priateľsky. Ja by som nemala s nimi problém podebatovat. Takže nie len Slováci sú takí a onaki ale aj cudzinci nie sú vždy veľmi priateľskí.

duska1
7. feb 2016

@junova to je velka pravda, zaleži na človeku.

pegy4
7. feb 2016

@evacm bohužiaľ mentalita niektorých ľudí je smutná :( nemam mulatni , ale mne osobne sa velmi páčia tieto detičky 🙂 ..držím päste a pevne nervy 🙂

yanni
7. feb 2016

@junova presne tak ako pises. Vsade na svete najds aj takych aj takych. Ale Arababi su kapitola sama o sebe. Vedela by som romany pisat. My sme nauceni sa spravat na verejnosti slusne, priatelsky, ked sa caka v rade, tak cakas pokym na teba nepride rad, Arabky ma na zachode v rade este aj odstrcili. A to som bola tehotna a myslela som, ze uz pustim. Akurat minuly tyzden som vravela muzovi, ze som strasne rada, ze uz som nie tehu a nemusim chodit kazdu chvilu. Lebo tu je najlepsie asi nosit aj ako dospela plienky.
Tiez v maji, ja som uz bola vo vysokom stadiu tehtenstva, leteli sme spät do Nemecka, na letisku samozrejme zase chaos, hadam aj dve hodiny sme stali v rade na check-in, aj v tom habite museli vsetci vidiet to brucho ale po neviem akom dlhom case sa AZ jedna mlada Arabka, ktora stala za mnou spytala, ze ci je vsetko OK, ci si nechcem niekde sadnut, ze som tehu.
Tiez ti tu daju pocitit, ze si ina.

junova
7. feb 2016

@yanni Ja by som nemala problém pustiť pred seba v rade aj romku aj arabku aj cinanku či cernosku keby boli tehotné.

junova
7. feb 2016

Minule pani v telerane hovorila, že sa vydala za japonca a isla bývať do Japonska. A keď tam napríklad vošla do bazéna alebo do sauny, všetci odišli lebo bola iná. Takže nie len Slováci sú 100 rasisti.

lucia20
7. feb 2016

@evacm Ahoj, drzim ti palce, aby si sa rychlo obrnila. Na slovensku je tazko s mulatkom, ale nemyslim, ze nemozne. A v starsom veku sa uz stavaju pritazlivejsimi. no sak povedzme si pravdu.... kto by nechcel krasnu snedu mulatku alebo snedeho fesaka? no sak kazda by sa za nim otocila. 😀
len ti chcem povedat.... na slovensku sa kritizuje vsetko co je ine.... my mame pat deti a tiez sme si vypoculi vselijake poznamky. nielen od cudzich, ale aj od znamych. a co ma prekvapuje asi najviac.... cudzi ludia ma v obchode zastavuju, ci su to moje deti a na co mi tolko deti je... takze ci su to poznamky za farbu, za narodnost, za prizvuk alebo pocet... ludia si vzdy cosi najdu. treba to prepocuvat.... je to ich hlupost, nie nasa.... a poviem ti... ja ked vidim mulatka, tak si vzdy vravim, ze by som si jedneho hned vzala domov. 😀 su to ndherne deticky.

yanni
7. feb 2016

@junova ani ja. A dokonca som ja vtedy tehotna, asi nejak v polovici som bola, ale ja uz som taka, u mne do 30tt nic nebolo vidiet 😀 pustila v preplnenom vlaku sadnut si tiez tehotnu babenku. A ta musela byt nejakych 15 rokov mladsia ako ja (aspon vyzerala velmi mlado), mne to taha uz na 40tku 😕 . Nepovedala nic,s tala tam ale ja som na nej videla ako sa poti a ako jej nie je dobre. Bolo tam plno mladych, plno chlapov co sedeli, ale nikomu sa neuracilo vstat a pustit tehulu si sadnut. A na nej to bolo velmi vidno. A ako jej tam bolo teplo, este si aj kabat musela vyzliect a to by videl to brusino uz aj slepy.
A to bolo u nas v nemecku. A ze Nemci su korektni. Haha

yanni
7. feb 2016

@junova Fuu to uz je ale. O Japoncoch sa predsa hovori, ze su priatelski ku kazdemu 😕

mamjka
7. feb 2016

žienky máte prenádherné detičky 😉 kašlite na blbé poznámky zatrpknutých ľudí.....môj mm je Slovák ale je veľmi vysoký tmavý a zarastený a deti máme blonďaté dcérka modrooká a syn má aspoň očká po ňom hnedé 🙂 nám sa stalo pred kauflandom keď ich nakladal do auta (malá plakala chcela ísť somnou ja som šla odniesť vozík ) že sa pristavili policajti a dohadovali sa s ním čije sú to deti 🙄 nato samozrejme deti začali revať ešte viac.....keď som došla tak sa ospravedlnili a odišli 😅

yanni
7. feb 2016

@mamjka no koniec. u nas podobny pripad, lebo ja tmavovlaska a moj brasko modrooky brckavy blondak. A ked mama po mna chodila do skoly, brasko este v kociku, tak sa ludia vypytovali, ci su obe deti jej a ci od jedneho chlapa. Akoze to co. A toto riesili cudzi ludia pred 30. rokmi. A ano, obe deti od edneho chlapa. Na neviem, ale men sa zda, ze nie az tak su SLovaci rasisti ako zvedavi a radi sa staraju do cudzich zalezitosti.

step13
7. feb 2016

Ahoj osobne nemam deticky mulatov ale rada by som mala tieto deticky zboznujem :0).No ja nemam ale poznam par mamiciek co maju deticky taketo su vydate niektore slobodne.Bohuzial ano vymikaju sa priemeru a su napadane blbyma poznamkama co je velmi smutne.Bohuzial zale zi to odrodicou aky maju ktomu nazor a podla toho ovplivnuju svoje deti preto tieto deticky su coras castejsie uz odmietane na pieskovysku :0( Vies musis si povedat se...iem nakazdeho je to moje dieta mlujem ho a kazdy mi moze skocit .....!
Vies ludia sa chovaju ci je clovek cierny,postihnuty,tlsty, inak lebo sa vymikaju spriemeru.Verim ,ze tak krasny chlapcek si ziska veeeedlmi vela dobrych ludi okolo seba :0) hlave kasli na neprajcov.Viem,ze ta to trapi koho by nie ? Povec me si uprimne.Kazdu matku to trapi.Hlavne musis sa stym zmierit ,ze ludia su zli bohuzial.Milujes ho a ty si prenho dvolezita ta ako on preteba :0)

junova
7. feb 2016

@yanni Veď aj ja som myslela, že Japonci sú priatelskejsi. Asi ako ktorý človek. Mňa tehotnú v autobuse nepustili sadnúť študenti ale babka :(

tinqua
7. feb 2016
https://www.youtube.com/watch?v=4sqN2J9_axY

želám vám baby aby ste zo svojich detí vychovali silných a statočných ľudí, hrdých na to kým sú a odhodlaných stať sa niekým....inteligentní ľudia vás urážať nebudú a tí hlúpi vás uraziť nemôžu...

yanni
7. feb 2016

@tinqua super song.
Moj muz vravi, ze on a mala su Weiße Haifische - biele zraloky. Su fakt ako od vapenkara 😀 Muz aj ked chyti od slnka trosku farbu, do troch dni je zase biely. Mne vydrzi opalena pokozka cely rok. Len na prdeli vidno, aka som aj ja beloba.
Mala sa aspon nezaprie, ze jej otec je "vapenkar". Ma preste rovnaku bielu pokozku. Velmi nebezpecne hlavne teraz ako zijeme v pusti.

bluesgirl
7. feb 2016

@salome51 Smutne ze mas takuto skusenost. Podla mna by si mala popracovat na svojom sebavedomi lebo nie je dovod na to aby si sa za to kto si hanbila. Skor by sa mali hanbit ti ktori ta osocovali.

bluesgirl
7. feb 2016

@junova Ano, nielen slovaci su rasisti lenze to nie je dovod na to aby sme tento problem na Slovensku zamietli pod koberec.

saurian
7. feb 2016

@evacm ja sama nemam ale mam dve neterky 🙂
hlavne ze je drobec zdravy, ono sa s tym budes casto stretavat... na jednej strane neskodne pohlady ludi, ktori sa pozeraju len kvoli vizualnej odlisnosti (ta tam je tu nezapries, pamatam si ked moj maly prvykrat v zivote videl cernoska a ostal nehybne a nechapavo stat - nebolo za tym nic zle, len nove, ine... 😉 )
ale, co je horsie, realne sa budes ty aj tvoje dieta stretavat s negativnymi reakciami, za ktorymi je zly umysel, nevrazivost, diskriminacia.... jednoducho svet nie je dokonale miesto a proste sa to deje ( a nielen pre farbu pleti - zazivaju to ludia zdrav.postihnuti, chudobnejsi, s vacsimi uskami...), drzim palce aby ste si toho zazili co najmenej, hlavu hore a priprav rozumne na to aj synceka. mmch - krasny chlapcek.

sophieeee
8. feb 2016

@evacm ahoj nerob si nic z hlupakov a ich poznamok.. ked tvoj syn vyrastie tak bude fesak a ty budes napadnicky s metlou vyhanat 😀😊😊

junova
8. feb 2016

@bluesgirl veď ja ho nezametam pod koberec, ja sa správam slušne ku všetkým ľuďom bez rozdielua to isté učím deti. Priatelim sa s arabom, romkou aj lesbickou. Ja len pridávam moju skúsenosť z opačnej strany.

simca06022011
8. feb 2016

@yanni mne sa to stalo aj na slovensku v buse skoro plnom zien... Skoro som odpadla, ale s prepacenim nezdvihla rit ani jedna. Cize by som povedala aj k inym prispevkom ze ludia su vsade rovnaki... Skoda sa rozculovat vobec ;) a riesit to tiez netreba, uz som sa obrnila a kludne ked ma niekto s niecim problem ho poslem kade lahsie nech sa stara o seba :D
Niekto je ohladuplny, aj dceru k tomu vediem aby aj na ostatnych hladela, a su ludia co idu hlava nehlava zramuju cloveka na ulici, v obchode... Ani pardon ani nic. Detto niektore maminy deti upozornia a vysvetlia alebo zakazu... Ine kukaju a usmievaju sa ked ich dieta robi napr. Inym zle ;) neriesiiiim... Ale ani nenecham aby nam niekto ohrozoval deti/nas... Kludne aj cudzie dieta upozornim ked je mama v mode stand-by... Aj ju dam do laty ak ma problem :D ked bola dcera mala vela krat sme isli prec ked napr prisli besne deturence niekam na ihrisko/centra alebo mal dakto problem... a potom som si povedala ze preco?? Tak niekto sa nevprace do koze a moje dieta sa ma skryt? To je najlepsi priklad tomu prizerat sa na "zlocin", sklopit hlavu a ist prec..
my sice nie sme na vyzor ini 🙂)) ale parter je inej narodnosti a to je teda nieco :D ja neodcudzujem nikoho... Moj chlap napr nevie prezit cernochov, z utecencov ma cela jeho rodina nocne mory... :D cize vsetko jecto o vzchove... Je to na nas aby sme nase deti vychovali k tomu ze sa tak k sebe v buducnosti nebudu spravat.

A este ma napadlo ze moj drahy je zarasteny ako opica, uz aj ja si z neho robim srandu... Vlasy dlhe, brada... Ni v hollywoode si z neho beru priklad a normalne kolko cidzich nas oslovilo ze ci on sa nevie oholit? Alebo sa vobec nestriha?? No ako pardon ale to uz je koho starost??? Ako keby sme na kazdu zenu co nie je blond zacali ukazovat... Ved je to kazdeho osobna vec... 🙂

lunedi
8. feb 2016

Trošku od veci....mne deti keď som bola malá nadávali že som čierna ciganka....celý prvý stupen na zakl.škole. 😃 a dôvod? Priezviskom som -Čierna.
Niektoré deti sú zákerné,a keď chcú urážať najdu si naozaj akykolvek dovod....

miluna777
21. mar 2016

hmmm, ja síce nemám mulatka, no bývalá kolegyňa z roboty má dcéru, dnes 16-ročnú. Bolo to takové milé dieťa, ale takáááá kočka z nej vyrástla, až mi minule oči vypadli, ako som ich zbadala. Je dosť čierna, a veľmi, veľmi krásna. A vraj s tým majú najväčší problém :D Odháňať od nej chlapov. Navyše sa v škole dobre učila, je sčítaná, inteligentná, no magnet na chlapov a teda katastrofa pre starostlivú matku. Tak mamičky nezúfajte, raz budete mať so svojmi mulatmi úplne iné problémy než teraz. Ľudia sú hlúpi. Držím palce!

bluesgirl
21. mar 2016

@miluna777 No, z vlastnej skusenosti viem povedat ze tie slizke typy co si chcu 'vyskusat ciernu' by asi odhanal kazdy.

ivinka77
22. mar 2016

ahojte maminky , hladam takuto blaznivu cokoladku z Bratislavy , ktora sa rada foti , na vesele fotenie formou TFP , ak ma niekto zaujem, piste spravu, budem sa tesit ! 🙂

eva8
20. máj 2016

mňa zaujíma, ako je to s hľadaním si partnera pre budúci spoločný život. Deti rastú, stanú sa tínedžermi a dospejú a čo potom.... Stále sú na Slovensku "exotickí"