icon

Mamičky učiteľky

eminka7
15. jún 2013

ahojte vsetky mamicky-ucitelky 🙂 pomaly budem aj ja ucitelkou a dufam, ze coskoro aj mamickou. Mam vsak strach, ze z toho ucitelskeho platu sa nam nebude najlepsie zit...vsetci ucitelia su nespokojni,ze maju maly plat, ja ako zacinajuci ucitel bez praxe ho asi tiez nebudem mat bohvieaky, tak sa trochu obavam a rozmyslam, ci sa nepustit do cohosi ineho, mozno nieco ekonomicky zameraneho a ist inou cestou ako ucitelka...este som premyslala nad sukromnou jazykovou skolou, neviete ako je to tam s platom?

silvika18
1. feb 2016

@letfenixa dakujem, ja mám PhD. a som v 8.PT - vysvetlenie - mám si urobiť adaptačné - už som začala a rokmi - praxou sa mi PT zvýši. ja nemám žiadnu prax :(

sardinka32
1. feb 2016

@silvika18 Takze je to tak, ako som pocula...mas len titul a plat ostava rovnaky. Ja som preto robila prvu atestacnu radsej, hoci teraz to maju zas nejako menit, takze ktovie ako to zas skomplikuju.

janasu
1. feb 2016

@alietam aj ja mam nazor, ze preco vystudovany ucitel, ktory sa neustale vzdelava ma taky smutny plat a co je najlepsie ma vychovavat a vzdelavat generacie, nase deti, vnucata a vy neustale ucitela porovnavate s robotníkom, ako som napisala, kazde povolanie ma co zlepsovat, ale naozaj zavidite ucitelom aj to malo co maju? a to je naozaj neprimerane k inym povolaniam? a ked ucitelia si chodia privyrabat, roznasat letaky? to je aka uroven? toto zavidite? alebo ze doucuju?

silvika18
1. feb 2016

@sardinka32 ako som písala, ja mám vzdelanie, ale žiadnu prax - takže preto mám 8. PT

letfenixa
1. feb 2016

@silvika18 A ste zacinajuca ucitelka na akom stupni? V 8. su ucitelky MS alebo vychovavatelky. Ucitelky ZS su v 9.

sardinka32
1. feb 2016

@alietam Manzel je sofer, ze? 😀 No tak nech ide ucit, vsak je to take lahke a veeeeeeeeela zarobi...ma po probleme, no nie?

silvika18
1. feb 2016

@letfenixa som začínajúca učitelka na ZŠ, ale nemám ešte adaptačné. po ňom mi stúpne PT

janasu
1. feb 2016

@alietam ten sofer, ktory nema na nic cas- zarobi minimalne 4x viac, takze naozaj o com sa tu bavime? a nepotrebuje ani vzdelanie...

janasu
1. feb 2016

@silvika18 ak si musite urobit atestaciu, tak by som odporucila co najrychleise, lebo naozaj to maju menit a bohvie co zase vymyslia...inak smutne s takym titulom - taky ˇsuperˇ plat ...

sardinka32
1. feb 2016

@silvika18 Praxou asi myslis odpracovane roky, lenze to mas za kazdy odpracovany kalendarny rok zvysenie cca 5 - 6 eur. Neviem o tom, ze za prax by si postupila do vyssej platovej triedy.

silvika18
1. feb 2016

@janasu som rada, že mám konečne robotu.

sardinka32
1. feb 2016

@silvika18 Jaaaj, Ty myslis to rocne adaptacne, kedze si zacinajuca ucitelka...ale to postupis len o jednu pracovnu triedu.

silvika18
1. feb 2016

@sardinka32 ani ja neviem, ako to zamestnávateľ myslel

silvika18
1. feb 2016

@sardinka32 áno. ale keď neprší, aspoň kvapká 🙂

janasu
1. feb 2016

@silvika18 hej hej, to verim, ja som zacinala so 411e a to som mala uz aj rigo, takze viem ... aj mne inak vraveli nieco take, ze mi chyba parmeisacov odrobenych, aby mi stupol plat...takze tui atestaciu nebudes potrebovat? naharrdi ti to titul?

sardinka32
1. feb 2016

@silvika18 No len je to skoda, kedysi si za velky doktorat sla rovno do 12tky. Ale ked to beries takto, budes spokojna, len treba rok vydrzat a nejaku skusku spravit a oducit hodinu pred vedenim. 🙂

silvika18
1. feb 2016

@janasu to neviem

janasu
1. feb 2016

@silvika18 hej hej, to adaptacne je v pohode, ja som musela vtedy dake pripravy odovzdavat a moja uvadzajuca ucitelka mi chodila na hodiny a potom som mala otvorenu hodinu pred vedenim a tou uvadzajucou, ale bolo to ok 🙂 a to, co mne vraveli,ze mi chyba par mesiacv, to asi na zapocitanie zase dalsej triedy, uz si to nepamatam a nevenovala som sa uz tomu

silvika18
1. feb 2016

@sardinka32 veľmi vyskakovať nemožem. vraj si musím urobiť adaptačné a po 3 rokoch mi uznajú PhD. (pojdem do vyššej PT) - aj keď tomu veľmi neverím 🙂

janasu
1. feb 2016

@silvika18 opytat sa na to v robote, ci to potrebujes alebo nie, aspon ja som mala taku ochotnu-ta mi vzdy vsetko vysvetlila

silvika18
1. feb 2016

@janasu práve preto sa pýtam na tie prípravy. aby som niečo nepokašlala 😖

sardinka32
1. feb 2016

@silvika18 Ale nezda sa mi akurat to, ze si v 8. platovej triede. Mne sa mari, ze kolegyna, ktora zacinala kratko na to, ako to adaptacne zaviedli, bola rok v deviatke a po roku, ked oducila otvorenu hodinu a preskusali ju z pedagogiky...normalne sa chuda ucila ako na statnicu, tak postupila do 10tky, kde sme boli my ostatni, ktori adaptacne este robit nemuseli. Potom si spravila 1. atestacnu skusku a sla do 11tky, teraz si doraba 12tku. Tiez chcela velky doktorat robit, ale vzdala to, lebo jej riaditelka povedala, ze sa to nauznava. Mas sice titul, ale platovo si na tom rovnako. Po tom co zaviedli to kreditove vzdelavanie sa to kadejako pomenilo.

alietam
1. feb 2016

ano prestavku na obed a par minut co stoji na konecnej dovolenku maju vsetci a co by dali vacsina ludi za to aby mala cez leto co najviac dovolenky kedze su dlhe prazdniny ?niektory maju taku smolu ze si musia brat dovcu ked maju nocnu alebo nedelu alebo sviatok ked su deti doma 😝

janasu
1. feb 2016

@alietam tak nech ide ucit a bude mat prazdnin a prazdnin...

alietam
1. feb 2016

nie manzel nie je sofer a plat tiez nemaju bohvieaky vsak ked niekde nastupujes tak prve co ta zaujima je plat a nie plat riesit po par odrobenych rokoch.

alietam
1. feb 2016

@sardinka32 sprav si vodicak na bus a skus mozno ti to sadne 😵

silvika18
1. feb 2016

@sardinka32 dakujem, ani ja neviem, prečo som v 8. PT, tiež som pozerala na nete, ale veď uvidím časom. len teraz som nastúpila a som v skúšobnej, tak nechcem hned vyskakovat - ak mi rozumieš

sardinka32
1. feb 2016

@alietam Ja soferom nezavidim ako Ty ucitelom. S vyskou isto robit sofera busu nebudem, sorry. 😝

janasu
1. feb 2016

@alietam prosim vas pochopte uz konecne, ucitelia bojuju za to, co im patri a co si naozaj zasluzia, pracu menit nechcu- chcu len lepsie podmienky

sardinka32
1. feb 2016

@silvika18 Chapem, len som Ti chcela dat vediet, ako je to inde, aby si mala prehlad. Riaditelia robia vselico s ucitelmi, aby usetrili. Tak vela zdaru. 🙂