icon

Mamičky učiteľky

eminka7
15. jún 2013

ahojte vsetky mamicky-ucitelky 🙂 pomaly budem aj ja ucitelkou a dufam, ze coskoro aj mamickou. Mam vsak strach, ze z toho ucitelskeho platu sa nam nebude najlepsie zit...vsetci ucitelia su nespokojni,ze maju maly plat, ja ako zacinajuci ucitel bez praxe ho asi tiez nebudem mat bohvieaky, tak sa trochu obavam a rozmyslam, ci sa nepustit do cohosi ineho, mozno nieco ekonomicky zameraneho a ist inou cestou ako ucitelka...este som premyslala nad sukromnou jazykovou skolou, neviete ako je to tam s platom?

sharlotta
28. aug 2013

@evakva a ked som to ukoncila v roku 2012. Prepac, ze sa pytam jak blbec, ale mam v tom gulas...

sharlotta
28. aug 2013

@evakva a ked som to ukoncila v roku 2012? Prepac, ze sa pytam jak blbec, ale mam v tom gulas...

sharlotta
28. aug 2013

@evakva no s riaditelom nevychadzam prave najlepsie, tak neviem... 😒 co mi povie.

evakva
28. aug 2013

@sharlotta Treba sa pytat, pripadne skus metodicko-pedagogicke centrum (na tam nie su moc ochotne tetusky). Ta moja kolegina to vzdelavanie dokoncila pred cca 10 rokmi, tak na nu to platilo

evakva
28. aug 2013

@sharlotta Treba sa pytat, pripadne skus metodicko-pedagogicke centrum (na tam nie su moc ochotne tetusky). Ta moja kolegyna to vzdelavanie dokoncila pred cca 10 rokmi, tak na nu to platilo

bonaquaba
29. aug 2013

@evakva vdaka moc za vycerpavajucu odpoved,ale este nerozumiem jednej veci.cize staci mi mat 30kreditov a vtedy sa prihlasim na atestacne vzdelavanie a tych 30kreditov mi daju za toto vzdelavanie alebo ked budem chodit na to vzdelavanie takautomaticky sa mozem prihlasit na atestacku bez toho aby som mala 60 kreditov dufam ze si ma pochopila lebo to pisem dost komplikovane a po troch rokoch doma som uplne mimo 🙂 a este nemam ani kredit mozem sa uz teraz prihlasit na atestacne alebbo musim mat tych tridsat kredit
Vdaka za odpoved

sorciera24
29. aug 2013

@bonaquaba na to, aby si sa mohla prihlasit na atestacnu skusku, potrebujes 60kreditov (je jedno ako ich ziskas)...cize naraz niekde po skoleniach, alebo 30+30(za atestacne vzdelavanie).....podmienkou na prihalsenie nie je atestacne vzdelavanie , ale 60kreditov.....

evakva
29. aug 2013

@bonaquaba
@sorciera24 Ak máš 30 kreditov, môžeš sa prihlásiť na atestacne vzdelanie (ale tie kredity už musíš mať). Keď ukončís toto vzdelávanie, dostaneš doklad, ktorý slúži ako taká priepustka na atestacnu skúšku. Za atestacne vzdelávanie sa kredity nedavaju. Ak si do 2 rokov od ukoncenia atestacneho vzdelávania neurobis atestaciu, musíš ísť znovu na atestacne vzdelávanie.

sorciera24
29. aug 2013

@evakva nedostanes kredity za atest. vzdelavanie? ......som myslela, ze ano, kedze potrebujes 60kreditov.....sice tie potrebujes, ekd nejdes na atestacne vzdel., ale mozes ist rovno na atestacnu skusku....tak je to, ze?

bonaquaba
29. aug 2013

@evakva
@sorciera24 dik moc baby,takze ked budem mat 30 kreditov prihlasim sa na atestacne a potom automaticky mozem robit atestacku ano dufam ze som to dobre pochopila a teda idem si to tak urobit tych 30kreditov a potom sa prihlasit na atestacku,vdaka moc za info

evakva
29. aug 2013

@sorciera24 Za atestacne vzdelavanie kredity nie su. Ja som si to robila a teraz, po jeho ukonceni som napisala atestacnu pracu, odoslala ju a cakam na vyjadrenie, ci mi presla.

sorciera24
29. aug 2013

@evakva hej, uz som pochopila...ja len, ze ked nazbieras 60kreditov, mozes ist aj bez atestasneho vzdelavania na atestacnu skusku (tak to robim zas ja) 😉

evakva
29. aug 2013

@sorciera24 Hej, to mozes. Ale na tom atestacnom ti povedia, ako to mas robit, comu sa vystrihat, .. A pocula som, ze vacsinou vracaju tym, co neboli na vzdelavani. Myslim si, ze je lepsie ist na vzdelavanie a nechat si 30 kreditov. Potom by si si mohla hned urobit j dvojku atestacku

sorciera24
30. aug 2013

@evakva viem, ze vracaju, ale to MPCcka.....ja si urobim cey VS, teraz si robim rigorozku (za nu budem mat 60kreditov)....a ostanem na VS si robit aj 1.atestacku....(ja sa nenecham ponizovat od MPC 😒 )

bonaquaba
16. sep 2013

ahojte baby chcem sa opytat ci pouzivate inteaktivnu tabulu vo vyucovani,na akom principe funguje, potrebujem napisat nejaky text a k tomu cvicenia s doplnovackami a ked to napisem vo worde tak to dam na tu interaktivnu tabulu a ked student ku nej pride tak klikne na slovo ktore patri do tej vety a je to alebo ako to funguje,ak mates tym sksenosti tak budem vdacna za kazdu odpoved,dakuje,
@sorciera24
@evakva
@sharlotta

evakva
16. sep 2013

@bonaquaba Pouzivam, ale velmi malo. Skor len na prezentacie. taketo prace robim minimalne. Mali sme k tomu len zakladne skolenie a inak som samouk. Takze velmi nepomozem.

aadulik2110
16. sep 2013

@bonaquaba ahoj, ja som síce na MD, ale používala som CD, ktoré sme mali ku knihám určené pre interaktívnu tabuľu, prezentácie som si robila aj sama v power pointe - aj také na dopĺňanie, priraďovanie, ale namakala som sa s tým.... sú aj špeci programy k interaktívnym tabuliam, ale to som z vlastnej skúsenosti "odignorovala", lebo pracovala som na jednej základnej škole, tam bol k tabuli program a používala som ho veľmi, robila som si v ňom materiál na vyučovanie, super sa mi učilo, všetko som si odložila, aby som to mohla využíť aj neskôr.... ale zmenila som zamestnávateľa, iná škola - iná tabuľa od inej firmy - iný program na tvorbu interaktívnych materiálov. Takže tie predchádzajúce mi boli na nič.... Keď som bola na jednej skúške práce s interaktívnou tabuľou, tak som sa v tom programe naučila robiť, aby som sa "ukázala" a súčasťou skúšky bola aj vlastná prezentácia nejakej hodiny.... tú som mala v powerpointe a môj argument, ktorý som spomenula, že mi bol materiál na nič ak je len v programe k tabuli, prešiel a mohla som mať aj moju prezentáciu a skúšku som spravila...

mykky
9. okt 2013

Ahojte. Učím v MŠ, bola som doma 4 roky. Predtým som rok učila na ZŠ a teraz potrebujem poradiť. V škôlke mám 2-3 ročné deti a neviem ako ich odmieňať a trestať. Mali sme systém smailíkov, ale tomu veľmi nerozumeli. Neviem ako by som ich správne a hlavne účelne odmieňala a trestala, pretože teraz je to najťažšie obdobie-začiatok šk. roka a všetko je pre nich nové. Poraďte mi niečo zaujímavé pre 2-3 ročné deti. 😉

stija
3. nov 2013

ahojte, chodi sem este niekto? lebo vidim, ze prispevky poredli 🙂 precitala som celu temu a chcem sa nieco spytat
@evakva mozno mi budes vediet povedat, pisala si, ze treba pocas materskej pozaidat o pozastavenie kreditov? akosi som to teraz prestala sledovat, tak teraz vlastne neviem, ci este plati tych 7 rokov. Mala som pred MD 60 kreditov, aj priznanych zamestnavatelom. Este v case, ked platilo, ze po 7 rokoch sa vynuluju (plati to este?). ale pred materskou som neziadala o prerusenie, nie je to automaticky? dakujem

zuzkat1
4. nov 2013

@stija tak toto zaujima aj mna.koho treba ziadat.mam 60kreditov platnich do 2018 a vo feb.idem na md.
to potom znamena ze mi to pozastavia a platia teda o 3 roky dlhsie?.
@evakva

jankamgr
4. nov 2013

Ahojte maminky, nezačínate niektorá náhodou 2ročné štúdium na UK v Žiline Primárna pedagogika???

stija
4. nov 2013

@zuzkat1 viem, ze sa pocas materskej pozastavia, cize by sa mala platnost predlzit o cas, kym si na MD. ale nevedela som ze treba poziadat, tak sa na to pojdem pytat, kedze ja som doma uz pol roka, bude ma mrziet, ak som nieco presvihla. mimochodom, budete mat priblizne rovnaky vekovy rozdiel, ako mame my 🙂

tenty
4. nov 2013

@stija @zuzkat1 treba o to poziadat vedenie skoly 😉

stija
4. nov 2013

@tenty oou, tak som nieco presvihla, myslela som, ze je to automaticky. ale mame celkom pohodove vedenie a skvelu mzdarku, tak mi to mozno spravili aj bez pisomnej ziadosti. teda dufam 😒 . idem vyzistit

zuzkat1
4. nov 2013

@tenty to znamena ze mi platnost kreditov neskonci v 2018 ale az 2021? Boze aky datum...uplne scifi:p
inak je to niekde podchytene? Nasa mzdarka je cista katastrofa,co si nevydupes to nemas.v nicom sa nevyzna.
@stija 🙂 dufam ze to budu kamosi...tie 4roky nie je snad tak vela

joy23
4. nov 2013

Mile mamicky, ucitelky, najde sa tu medzi vami anglictinarka, ktora by mi mohla pomoct s cca 2 stranovym prekladom z aj do sj?

stija
4. nov 2013

@zuzkat1 nie je, je to pohoda. kamosi? ako v ktorom veku, urcite pride obdobie, ked starsej bude maly na ostaru, bude mat ine zaujmy a tak, napr. ked starsia bude mat 10, maly 6, tam to iste bude poznat. ale zatial je to super, strasne sa lubia. Mala ho ma velmi rada, ona to uz vie vyjadrit, ale aj drobec ju zboznuje. Tiez uz to vie dat najavo, aj ked nerozprava.

zuzkat1
4. nov 2013

@stija moja sa uz velmi tesi.hovori s bruskom,poziciava mu hracky.tak dufam ze vsetko bude ok-uz 2x nam to nevyslo.

stija
4. nov 2013

@zuzkat1 to je dobre, ze sa tesi 🙂 drzim palceky, nech teraz dopre dopadne 🙂

tenty
4. nov 2013

@zuzkat1 v Zakone o ped. zamestnancoch je to vymedzene takto
KREDITOVÝ SYSTÉM
§ 46
(1) Kreditový systém je súbor pravidiel ustanovených pre priznávanie a platnosť kreditov.
(2) Kredity sa priraďujú k jednotlivým programom kontinuálneho vzdelávania alebo k činnostiam podľa § 47 ods. 2.
(3) Počet priznaných kreditov zohľadňuje
a) rozsah a náročnosť absolvovaného programu kontinuálneho vzdelávania,
b) autorstvo alebo mieru spoluautorstva schválených učebníc, učebných textov, pracovných zošitov, odporúčaných učebných pomôcok alebo iných merateľných tvorivých aktivít súvisiacich s výkonom pedagogickej činnosti alebo odbornej činnosti.
(4) Pedagogický zamestnanec a odborný zamestnanec je povinný na účely priznania kreditového príplatku alebo vykonania atestácie získať počet kreditov ustanovený osobitným predpisom. 58)
(5) Doba platnosti priznaného kreditu je najviac sedem rokov od jeho priznania; zo závažných dôvodov, najmä
čerpania materskej dovolenky, rodičovskej dovolenky alebo práceneschopnosti trvajúcej dlhšie ako šesť mesiacov nepretržite, môže zamestnávateľ na základe písomnej žiadosti zamestnanca túto dobu predĺžiť najviac o tri roky.