Mamičky učiteľky
ahojte vsetky mamicky-ucitelky 🙂 pomaly budem aj ja ucitelkou a dufam, ze coskoro aj mamickou. Mam vsak strach, ze z toho ucitelskeho platu sa nam nebude najlepsie zit...vsetci ucitelia su nespokojni,ze maju maly plat, ja ako zacinajuci ucitel bez praxe ho asi tiez nebudem mat bohvieaky, tak sa trochu obavam a rozmyslam, ci sa nepustit do cohosi ineho, mozno nieco ekonomicky zameraneho a ist inou cestou ako ucitelka...este som premyslala nad sukromnou jazykovou skolou, neviete ako je to tam s platom?
@eminka7 učiteľský plat je nízky, rovnako ako plat väčšiny obyčajných Slovákov. Iba sa o tých iných zárobkov toľko nerozpráva. Ja som zamestnaná v účtovnej firme, robím osem hodín denne, z tomu odchádzam ráno o pol siedmej, cestujem 45 km, vecer pridem o piatej, pol siestej. Moja starsia dcera je vecne sama doma, nestiham sa jej venovat aj plnit domace povinnosti. Ked ma ona prazdniny, tak ja mam smolu. Nezarabam v cistom ani tolko ako je nastupny plat uciteľa. Sme štyria a dokážeme vyžiť. Síce s odretými ušami a bez letných dovoleniek, ale ide to, lebo nemáme na výber. Ty sa môžeš aspoň tešiť z dlhšieho voľna. Ja sa zase teším, že mám voľné aspoň víkendy, čo veľa žien tiež nemá a robia ešte za menší plat. Čiže nerieš.
@stija Kredity, ktore si mala pred materskou, maju platnost len 7 rokov. az kredity nazbierane od roku bud 2013 alebo 2014 (skor ten druhy), budu platit nepretrzite. Automaticky sa ti platnost kreditov pocas materskej nezastavi. Musis si o nu poziadat. Treba len obycajnu ziadost, ze chces pozastavit platnost kreditov pocas MD.
@sorciera24 Nie som si tým úplné istá, ale zdá sa mi, že od 1.1.2014 už budú doživotné. Oni to teraz prerokovavali, tak si to ked tak pozri.
@tenty
@evakva
@zuzkat1
takze blbe spravy. platnost kreditov sa nepozastavuje. ani nepredlzuje. Zákon 390 z roku 201, ktorý upravuje 319/2009 to ruší. volala som s riaditelkou, ktora mi povedala, ze sa mi na to pozrie a dnes mi volala, ze ta 390 tu rusi. tak som hladala a nasla som toto:
32. V § 46 sa vypúšťa odsek 5.
@stija Ja rada ucim biologiu a aj chemiu, bavi ma to a celkom mi to aj ide (najma ta biologia, lebo som z nej aj nieco mala na VS a celkovo ma bavi). Ja som zasa nemusela ucit informatiku. No nie je nad to mat len svoje predmety. Teraz ucim matematiku 5 a 6. rocnik a geografiu od 6 po 9. rocnik
Stale dookola sa riesi len ucitel a zdravotnik co je pravda ze nemaju najhorsie platy, uz je to chore ani keby nik neexistoval len ony a co ostatne profesie co robia za este nizsie platy???????????? 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐
@sorciera24 ja nemam problemy ja som v pohode,problem ma asi niekto iny ak ti to nedoslo asi ten kto sa tu radi a sa boji atd.....
od toho je diskusia aby som vyjadrila svoj nazor tak neryp ty ,nie som kon co pritakava hovorim svoje nazory.................
@maja2039 to je sice pravda, ze su aj profesie za nizsie platy. neviem, iba odhadujem, ze asi nie si ucitelka, nie? a mozem sa spytat aspon, ci mas deti? podla tvojej vizitky totiz nic neviem. Vies, kazdy je haklivy napr. na svoje auto, hlada toho najlepsieho servisaka, aj ked je drahsi, ako iny, aj pri mnozstve inych veci. ale ked maju niekomu zverit svoje deti, tak je to inak. a to este ucitelia castokrat robia aj pracu za rodicov, vychovavaju deti viac, ako vlastny rodicia, aj s nimi castokrat travia viac casu a skutocne sa im venuju. na rozdiel od mnohych rodicov. ale zaplatit ich nikto nechce, ved naco? ved co by este ti ucitelia nechceli? maju kooopec "prazdnin", z ktorych si ale polovicu musia nadrobit, a vela vselijakych inych vyhod. zaujimave je, ze vsetci, co nemaju doma ucitela o tom vedia taaaak vela a zavidia nam aj nos medzi ocami. tak preco nejdu ucit? nech si to skusia. ja sa nestazujem, som rada ucitelka, ale tiez si myslim, ze sme neohadnoteni. volakedy bol ucitel niekto, koho si vazili, kdnes je to nikto. prepac, ale ked ti ziak, ktory ba mal mat respekt, povie, comi vy chcete, ved ja ked odmaturujem, zarobim viac ako vy po rokoch praxe? buduj si potom nejaky respekt, ked dnes je doba, ked sa vsekto hodnoti peniazmi? aj postavenie v spolocnosti. a navyse, ked sa cokolvek zomelie, vzdy za to moze ucitel, nikdy nie rodic, ktory by mal hlavne vychovavat svoje deti, nie im iba dat najest a zaplatit vsetko potrebne.

@tenty jej.velmi pekne Dakujem.