Mamičky učiteľky
ahojte vsetky mamicky-ucitelky 🙂 pomaly budem aj ja ucitelkou a dufam, ze coskoro aj mamickou. Mam vsak strach, ze z toho ucitelskeho platu sa nam nebude najlepsie zit...vsetci ucitelia su nespokojni,ze maju maly plat, ja ako zacinajuci ucitel bez praxe ho asi tiez nebudem mat bohvieaky, tak sa trochu obavam a rozmyslam, ci sa nepustit do cohosi ineho, mozno nieco ekonomicky zameraneho a ist inou cestou ako ucitelka...este som premyslala nad sukromnou jazykovou skolou, neviete ako je to tam s platom?
@maja2039 ja si cenim kazdu profesiu a ak pojdu strajkovat pekari, smetiari, predavakcy.....hocikto, budem ich podporovat......je len na nich, aby to urobili....to uz ja za nich neurobim.....tu sa zavidi este aj to, ze niekto ide strajkovat...nech sa paci, moze ist kazdy.....ja to len podporim....lebo ano, kazdy si zasluzi vyssi plat....ale zavidi sa len tym, kt. sa ozvu...preco? kazdy ma tie iste moznosti a prava.....
@sorciera24 prepac ale toto bol strajk? To bola akurat tak hanba.preto sa ludia smeju lebo ani strajkovat nevieme.
@sorciera24 ano presne ako pises tak neviem preco si myslis ze rypem ked pisnem svoj nazor....
@maja2039 precitaj si tvoj uvodny prispevok, znel podrypovacne....nan som reagovala.....tu sa bavia ucitelky.....ak chcete riesit ine povolania, asi treba zalozit inu temu a konat....
@zuzkat1 neviem ako tebe, mne sa nik nesmeje.....my sme sa dokazali spojit a boli ochotni ist dalej....ale ako vidim, nie kazdy dokazal drzat spolu....tak sa potom necudujte...... ja som spokojna, vyrovnana a podporim kazdeho......a nik sa zo mna nesmeje, lebo kazdy vie, preco toto povolanie robim 😉
@sorciera24 ale Ved tie vyjadrenia ucitelov v telke...nemozme strajkovat lebo prideme o plat,nemozme zavriet skolu lebo kam daju deti...
Smeju sa vsetkym ucitelom..uz som bola parkrat v spolocnosti kde nevedeli ze som ucitelka a to si mala pocut tie reci,ze co chceme ked mame len prazdne reci a skutek utek a podobne.
@zuzkat1 pozri mne je jedno, co je v telke....spolocnost si vyberam a rozhodne nie som v spolocnosti, kt. aky&mkolvek sposobom zosmiesnuje ludi...ci su ucitelia, smetiaria, upratovacky.....clovek ako clovek.....a tym len ukazuju svoju inteligenciu......nastastie mam okolo seba inteligentnych, kt. mi za to stoja....ostatnych neprajnikov nerieism......
@sorciera24 ty si to cele nepochopila... Cela spolocnost sa ucitelom smeje... Ja sama by som sa smiala keby to nebolo na zaplakanie ze aki sme zbabeli a nevieme si ist za svojim.
@zuzkat1 pochopila, a ak patris k takejto spolocnosti je mi to luto.....mna ini neinteligenti nezaujimaju, ja konam tak, ako citim, ak to niekto nechape a smeje sa, je to jeho problem
@sorciera24 tak okolo mna je kopa neinteligentnych ucitelov lebo vacsina ma tento nazor,ze sa len robilo bububu a nic sa nedotiahlo do konca
@zuzkat1 a ty tiez.... 😉
@sorciera24 Samozrejme ze mam ten nazor... A aj tu vidiet aky relativny pojem je inteligencia... Ja si o uplne inych ludoch myslim ze su neinteligentny... Napriklad o tych co nesli do strajku lebo by prisli o par dnovy plat.
@zuzkat1 inteligencia nejako suvisi so strachom? 😉
@zuzkaanicka v tomto pripade ano.prisli by o par dnovy plat ale mohli ziskat dlhodoby vyssi plat.
@zuzkat1 ja by som si nikdy nedovolila oznacit niekoho za neinteligentneho na zaklade jedneho skutku ... si velmi odvazna, alebo velmi mlada, alebo? 😲
@zuzkaanicka ja ten pojem nepouzivam vobec,teraz to bola reakcia na urcitu poznamku kde tiez boli ludia (vratane mna) oznaceni za neinteligentnych kvoli jednemu nazoru.
@zuzkat1 ale pouzila si ho 😉
@zuzkaanicka Ano teraz ano
@evakva o kredity nejde, tych mam aj 60 (aj viac, keby to slo 🙂 ) len este nemam vymyslenu pracu. a to akreditacne pri dvoch malych detoch... no neviem. (i ked rigo som robila s polrocnou malou, no poviem ti, sranda 🙂 ale co uz, ked som to dovtedy len odkladala). tak uvidim
tak drzm paste na tu obhajobu, napis potom, co a ako bolo 🙂
@zuzkat1
@zuzkaanicka
Baby, co sa tu dotahujete o slovicka. nic to nemeni na situacii
@maja2039 to s tym lepsim platenim mnohych profesii je pravda, lenze na vsetko proste nie je. no ci uz ucitelia alebo lekari su troska lisia od napr. pekarov aj masiarov a viac menej vsetkych robotnikov, lebo nic nevyrabaju. aspon nic hmotne. tam, kde ide o tovar sa placa casto odvija od toho, ale co my? ako sa da ohodnotit starostlivost o deti? ked si niekto da strazit dieta (sice male, niekto si povie, ze potrebuje viac starostlivostlivosti, ale ja si maslim, ze starostlivost a pozornost potrebuju aj ti moji pubertiaci, ktorych mam na starosti, ak nie som prave MD a nemam jedno, ale plnu triedu) zaplati viac, ako ja dostanem. a ziaden masiar ani pekar, smetiar a pod. nemusi budovat autoritu pred ludmi (v nasom pripade su to ziaci), ktory ho maju za nic, lebo nezarobi. ale o tom som uz pisala. zase sa opakujem, ale ja to tak proste vidim, ono nejde len o peniaze ako take, ale aj o postavenie v spolocnosti. na rovinu si povedzme, kde je dnes ucitel? no nic moc. co je dost smutne. je sice pravda, ze v niektorych pripadoch si za to mozu ucitelia sami, ale v mnohych je to proste pristupom spolocnosti, ktora vsetko hodnoti peniazmi. a co sa tyka tych drzich deti - myslim, ze mnoho ucitelov bude so mnou suhlasit, ked poviem, ze to je castokrat nic oproti rodicom. ale to je asi vo vsetkych povolaniach, kde sa pracuje s ludmi. ja ozaj "milujem", ked mi rodicia pridu hovorit, ako to robim zle prave s ich dietatom, a ze to mam robit inak. chytraci ale uz nepovedia ako. ze napr. nemozem nechat ziaka prepadnut, lebo uz raz prepadol a ja mu tym znicim zivot, alebo ked mamicka chodi pravidelne nadavat do skoly ucitelke (teda viacerym), ako nevedia jednat s jej synom a ze za vsetko mozu oni a potom v deviatke pride vyplakavat,, nech jej poradime, ze ona si s nim uz nevie rady. a kopec inych pripadov, kazda z nas ma podobne skusenosti. alebo aspon vacsina.
@zuzkaanicka jasneee 🙂 ja som sa zato nechala trocha uniest a uz dva prispevky mam skoro na roman 😀
@stija vies, kazdy, kto ma doma pubertaka, tak sa stazuje, ako si to "uziva" a keby ich mal v triede 25-30, tak potom by este videl, co su to pubertaci v akcii 😀 ... ale kludne si bude mysliet, ze ucitelia maju dost zaplatene, lebo nema ani len predstavu, co ucenie vobec obnasa ... uz som to niekde pisala, kazdy kto chodil do skoly, tak si mysli, ze vie, co robia ucitelia a este aj vie, ako by to mali lepsie robit a kazdy kto bol u doktora, tak vie, ako ma ordinovat ... no, vsak ale nech vystuduju a skusia si to ... ja som osobne naozaj vdacna, ze som si kedysi dobre vybrala, ucim velmi rada-kludne mozem napisat, ze je to moj konicek, nikdy ma nikto nepocul stazovat sa na svoju pracu a placu, ale nebudem tvrdit, ze je to lahka praca ... ale takisto nebudem tvrdit, ze nasa upratovacka to ma lahke ... kazda praca ma svoje klady aj zapory ... kto neucil, tak by sa nemal k platu ucitela vyjadrovat ... a teraz som sa vdaka Tebe rozpisala ja, Ty za to mozes 😀

@stija Mam deti aj vnucku skolacku a poviem Ti klobuk dole pred kazdou ucitelkou obdivujem ich ja by som to nerobila v dnesnej dobe nie pre plat ale pre drze deti tiez som cely zivot robila s ludmi za mizerny plat no co uz kazda profesia je dolezita a kazda by mala byt nalezite platena a mohli by protestovat pekari masiari a neviem kto kazdy ze ma malo a tiez su dolezity co by sme jedli ak by nerobili a dalo by sa viac o tom do nekonecna ale co uz na SK je to tak....