Mamičky učiteľky
ahojte vsetky mamicky-ucitelky 🙂 pomaly budem aj ja ucitelkou a dufam, ze coskoro aj mamickou. Mam vsak strach, ze z toho ucitelskeho platu sa nam nebude najlepsie zit...vsetci ucitelia su nespokojni,ze maju maly plat, ja ako zacinajuci ucitel bez praxe ho asi tiez nebudem mat bohvieaky, tak sa trochu obavam a rozmyslam, ci sa nepustit do cohosi ineho, mozno nieco ekonomicky zameraneho a ist inou cestou ako ucitelka...este som premyslala nad sukromnou jazykovou skolou, neviete ako je to tam s platom?
@zuzkaanicka 🙂
no ved to - s tym vyjadrovanim sa k nasej praci. inak, ja tiez rada robim rada to co robim, bavi ma to a chodim raa do prace. ale sama som si vedoma toho, ze od kedy mam dieta (teraz uz dve), uz do toho nedavam tolko, kao pred tym. ale ono je to aj o case, uz nie je tolko casu, kedze sa chcem venovat aj rodine
@stija mna by napr. nenapadlo nakuknut do temy napr.: maminky-lekarky ... lebo viem, ze o tej praci toho vela neviem, teda aspon nie tolko, aby som im mohla vysvetlit, ze aky maju mat plat ... ale je vela ludi, ktori ked vidia, ze sa niekde bavi o uciteloch, tak sa vrhnu na klavesnicu a zrazu vedia vsetko ... proste do skoly chodil skoro kazdy, tak je odbornik🙂
Ked budes mat starsie deti, casu bude viac ... teda, aspon ja v to dufam🙂
@evakva @stija @zuzkat1 @sorciera24 juj, baby, super diskusia, prave som sa nou preluskala az do konca... uz som si chcela buchat hlavu o mur, ze mi vyse dvoch rokov naprazdno beží okolo 120 kreditov kvoli MD a RD a hned zajtra som chcela volat do skoly, ci sa mi daju spatne pozastavit, ked som sa dozvedela, ze nedaju... ufff... teraz neviem ci je to pre mna ulava alebo sklamanie... 😉
prvu atestaciu uz mam za sebou, ale chcela by som sa spytat ohladom druhej... ked si vyberiem temu, treba ju dat nejako oficialne schvalit alebo to funguje tak, ze napisem pracu a az potom sa trebars mozem dozvediet, ze mi ju neuznavaju, lebo som nevhodne zvolila temu?
a podla vas, mala by som k druhej atestacke radsej absolvovat to vzdelavanie, alebo si to risknut rovno s pracou? kolko hodin zabera to atestacne vzdelavanie? vobec nemam predstavu... buduci sk. rok uz nastupujem do prace, tak chcem byt trochu v obraze... 🙂 dakujem vopred za odpovede.
@stija
@hori Inak baby teraz ma este napadlo, ze ak mate 60 kreditov, mozte ist len na atestacne minimum http://www.mpc-edu.sk/aktuality/atestacne-minimum. Vam by toto asi ovela viac pasovalo.
ahojte mamicky ucitelky .... som rada, ze som narazila na tuto temu a chcem sa spytat, aky mate nazor na znamkovanie v prvom rocniku a predovsetkym na znamkovanie tymi horsimi znamkami a aj patkou ... Pytam sa, nakolko moj syn prvak po dvoch mesiacoch v skole doniesol uz dve patky, ta prva uz ked o.k., nedaval pozor a nevedel, ze cez vikend sa ma naucit hodiny, druhu vsak dostal z matiky preto, ze stihol akurat tak odpisat priklady do zosita, vypocitat uz nie ... dakujem za kazdy nazor
a zabudla som na @cecil36, prepac 😉 ... pod aj Ty🙂
@zuzkaanicka dakujem 🙂
hm, keby si si vyberala, ze co budes studovat, tak je to namieste. Ale v dnesnej dobe ani studenti z ekonomickej nemaju lahke najst si pracu....a ucitelka v niecom dobre platenom bez praxe aspon niekde...neviem. Ak si zdatna na PC, mas aspon dva cudzie jazyky...mozno sa podari, daku asistentku, co ja viem. Aj tam zavisi v akej firme, co sa tyka platu. Ak si jazykarka, tak asi najschodnejsie je robit pre jazykovku, sukromne. Alebo sa zamestnat v skole a poobede robit kurzy. Kedze este nemas deti, nevadi, ze budes cely den ucit. A az ich budes uz mat, budes asi rada, ze mas aj tu stalu, slabsie platenu pracu na skole...si myslim.
@katka888 vies to, co si pisala v tej predoslej teme, to naozaj velmi suvisi s tym, ako to vyzera v skolstve ... mnohi rodicia sa tvaria, ze ich dieta je anjel, mozno aj najmudrejsi a ak je zla znamka, alebo nejaky problem, tak rovno vinia ucitela ... v tejto teme Ti to mnohe isto potvrdia ... a preto (aspon podla mna) nemaju ucitelia taku vaznost ako kedysi ... rozmohlo sa nieco ako opicia laska, priznat, ze to moje dieta nemusi byt dokonale, to je problem a hlada sa vinnik ... a naozaj velmi casto sa najde v skole 😖 ... vsak aku sancu ma ucitel obranit sa proti takymto super reakciam? ... isto je problem aj v platoch, ale toto je podla mna horsie 😝
@zuzkaanicka suhlasim, hoc tomu ozaj nerozumiem, nakolko to defacto skodi najma tym detom
@katka888 este dodam to, ze napr. v CR maju ucitelia na ZS a SS vyssie platy ako na Slovensku a aj tak si ich tam rodicia nevazia ... jasne, doplatia na to deti, ale v podstate aj my vsetci, lebo coskoro sa tato chutna generacia uz dostava na VS a do prace ... je to z roka na rok horsie ... keby som mala hodnotit vedomostnu uroven prvakov na VS (v matematike), tak je to stale horsie a horsie ... ale to nie je tym, ze ucitelia na SS, ZS tu matematiku ucia horsie ... to je jednak tym, ze su kratene hodiny, ale aj tym pristupom studentov a teda aj ich rodicov smerom k skole ... no, a co je este chrumkavejsie 😝 ... tak tie (ne)vedomosti idu ruka v ruke s aroganciou a kadecim "prijemnym" ... ja ucim rada, naozaj som spokojna, ale su chvile, ked sa sama seba pytam, ci to vydrzim do dochodku, ak to takto bude pokracovat 😖
@zuzkaanicka zhoda nahod, dnes hlasili v spravach ako prepadli slovenski studenti v testoch - pohorsili si oproti minulemu roku ☹
@katka888 no, ja to viem ... do Brna chodi dost studentov zo Slovenska ... a fakt je ten, ze ta uroven klesa ... a to este beriem tak, ze do Brna ("zahranicia") idu studovat ti lepsi ... a samozrejme, mam vela kamosiek uciteliek, tak viem ako to vyzera ... ja mam aspon tu vyhodu, ze s rodicmi jednat nemusim-toto beriem naozaj ako velku vyhodu ... vyznie to asi divne, ale je to tak 😝
@katka888 moja dcera vie, ze ked sa bude stazovat predo mnou na ucitelku, ze ju vypocujem, ale zarove vie aj to, ze nie vzdy dostane ona za pravdu ... naco by to aj bolo? ... a to, ze deti maju tendenciu kydat na ucitelov, to je jasne ... len ich v tom netreba podporovat ... samozrejme, je jasne, ze nie kazdy ucitel je naozaj ucitel ... ale myslim, ze sa da u deti vypestovat aj to, aby este na ZS dokazali odhadnut, kedy prestrelili deti a kedy ucitel 😉
ahoj aj ja budem dufam ucitelka v MŠ ale mam obavy ze budem chodit domov taka vycucana ze nebudem uz vladat nic s mojimi detmi :( ako ste na tom vy?
@azbestica uprimne? ... ked som ucila prvy rok, tak som prisla "domov" (byvali sme s kamoskou-kolegynkou na intraku) a zalahla ... vecer som sa zobudila, urobila si pripavy a zalahla 😅 ... netvrdim, ze to bolo naozaj kazdy den, ale dost casto ... nemala som v tom case este rodinu, takze pohoda 😉 ... casom sa vycvicis, ze kym dobehnes domov, tak sa vyvetras a mozes fungovat doma zase 😉 ... ja chodim do skoly a zo skoly pesi a to je dobry relax-zresetujes a si doma ako nova 😉 ... a vlastne jedno mi zostalo ... veci do skoly robim aj teraz po nociach ... ked uz deti spia ... akurat namiesto toho popracovneho spanku sa venujem rodine 😉 ... urcite Ta nechcem strasit, mna moja praca bavi a nemenila by som (aspon zatial) ... da sa to zvladat 🙂
@zuzkaanicka
@katka888 ste sa rozhodli ze poklebetime o nasich smutnych osudoch?😀 vec sa ma tak ze je to zle...ja som pn,ale tento rok je horsi nez minuly atd. Ked idem do roboty tak su tam vsetci ustarosteni a kazdy caka co sa v ten den udeje. Kazdy tyzden daka staznost...zvacsa kvoli zlej znamke,poznamke atd. Mame dieta co uz druhy tyzden nechodi do skoly lebo dostalo zlu znamku. Ziadne ospravedlnenie dietata pre neucast..
@zuzkat1 no, ja myslim, ze je o com pisat a nie je co tajit 😉 ... takze poklebetime 😉 ... len uvidim, ako casto sem dnes mrknem 😉
@zuzkat1 no, nemame to lahke, ale ja by som nemenila 😉 ... akurat teda by som privitala, keby sa to nejako zacalo vylepsovat 😉

@stija proste si ma inspirovala 😉