icon

Mamičky učiteľky

eminka7
15. jún 2013

ahojte vsetky mamicky-ucitelky 🙂 pomaly budem aj ja ucitelkou a dufam, ze coskoro aj mamickou. Mam vsak strach, ze z toho ucitelskeho platu sa nam nebude najlepsie zit...vsetci ucitelia su nespokojni,ze maju maly plat, ja ako zacinajuci ucitel bez praxe ho asi tiez nebudem mat bohvieaky, tak sa trochu obavam a rozmyslam, ci sa nepustit do cohosi ineho, mozno nieco ekonomicky zameraneho a ist inou cestou ako ucitelka...este som premyslala nad sukromnou jazykovou skolou, neviete ako je to tam s platom?

jamabe
5. dec 2013

@zuzkaanicka Ak sa k vám môžem nesmelo pridať... 🙂 Som učiteľka na ZŠ, ale momentálne na RD.
K tomu správaniu sa rodičov a žiakov k učiteľom - videli ste ten krásny kreslený vtip, teraz ho nenájdem.. Ale na prvom obrázku sa píše rok 1960 (napríklad) a na ňom nahnevaní rodičia hrozia synátorovi so slovami: "To čo sú za známky?!" Na druhom obrázku rok 2010 nahnevaní rodičia spolu so synátorom hrozia učiteľovi: "To čo sú za známky?!" Úplne výstižné! 😝

zuzkaanicka
5. dec 2013

@jamabe nemusis nesmelo, kludne aj smelo 😉 ... my sme v inej teme debatili a tak nejako sme sa dostali prave k takymto problemom, tak som potom navrhla, aby sme sa presunuli sem, lebo tam by sme uz boli mimo temu 😉 ... ten vtip sice nepoznam, ale bohuzial je pravdivy ... ono, casto sa hovori, ze ta neucta k ucitelom je dosledok toho, ze maju nizke platy ... nizke platy maju, ale toto je dosledok takej nejakej divnej novej vychovy v rodinach ... proste su rodicia, ktori si nepripustia, ze to ich dieta nie je anjel ... za zle znamky isto nemoze dieta, ale neschopny ucitel ... neviem, ako k tomu prisli 😖

jamabe
5. dec 2013

@zuzkaanicka Tak tá divná výchova je asi momentálne úplne normálna... Dieťaťu treba budovať sebavedomie a budujú ho tak, že dieťa potom už neuznáva žiadne autority - vlastných rodičov, učiteľov... Tam to začína. Skromnosť, úcta sa už nenosia. Dieťa má byť vraj rodičovi rovnocenným partnerom, kamarátom... atď. veď to poznáme. Som zvedavá, ako budú rodičia reagovať, keď dieťa už teda ukončí nejaké to vzdelanie a nájde si prácu. Keďže zvyknuté z domu, zo školy, že on/ ona má vždy pravdu a je najmúdrejší, dá to určite vedieť čo najskôr aj svojmu nadriadenému. A bude sa čudovať, že v reálnom živote to tak nefunguje a pokiaľ nebude pracovať v ockovej firme, bude buď nezamestnaný alebo bude striedať zamestnania až kým to jedného dňa nepochopí. Ale to bude asi musieť najprv poriadne "padnúť na hubu". Títo rodičia nechápu, že ubližujú svojmu dieťaťu!

zuzkaanicka
5. dec 2013

@jamabe presne, buduju mu sebavedomie ... akurat to uz nie je sebavedomie, ale mnohokrat arogancia a narcizmus 😝 ... a teda, mozno by sa nasli aj vystiznejsie slova a snad sa k tomu aj dopracujeme 😉 ... a samozrejme, rodicia si to neuvedomuju, ale robia medvediu sluzbu svojim detom ... lenze, kym na to pridu, tak prejde 20-25 rokov a potom je uz hodne pozde 😝

jamabe
5. dec 2013

@zuzkaanicka Presne to - arogancia. Raz mi žiak (15-16 r.) s milým drzým úsmevom oznámil pred celou triedou, že nech si ho nevšímam, že on má problém s rešpektovaním autorít, že on už s tým chodí k psychológovi. Bola to moja prvá hodina s tými žiakmi na novej škole a to bol dokonca gympel... Zaujímalo by ma ako chlapec dopadol..

No teraz sa mi zobudilo dieťa, musím bežať a ukázať jej, kto je tu šéf 🙂

zuzkaanicka
5. dec 2013

@jamabe ja som si sefku priviedla zo skolky-ideme piect medovnicky🙂 ... ja mam kamosky, ktore ucia na gympli, takze toto ma vobec neprekvapuje 😝

zuzkaanicka
5. dec 2013

@jamabe a co ucis? ... vidim, ze si z MT, tam som kedysi (v minulom storoci) zacinala 😅

jamabe
5. dec 2013

@zuzkaanicka Všetci slávni ľudia začínali v Martine. A niektorí tam aj skončili 😀
Učím Aj a dejepis.. Ty si tuším na výške, že?

zuzkaanicka
5. dec 2013

@jamabe ano, som na VS, ale zacinala som na gymnaziu 😉 ... no, ale tak to bolo v minulom storoci🙂 ... a jasne, Martin je vyznamne mesto, spojene s mnohymi slavnymi Slovakmi 😉

jamabe
6. dec 2013

@zuzkaanicka Ty si učila na gymnáziu VPT? V minulom storočí? Ups, neučila si ma náhodou? 🙂 Ja som maturovala 1996... Bola si tam vtedy? A čo si učila? (Možno by som mala začať preventívne vykať... 😉 )

zuzkaanicka
6. dec 2013

@jamabe mas IP, neopovaz sa mi vykat 😀

sorciera24
7. dec 2013

@jamabe ja som ucitelka z VPT 😉 .....ale vtedy, ked si koncila, tak ja som tam len prisla ako studentka 😀 ....ale som milo prekvpaena, ze kolko z MT sa nas tu naslo🙂

jamabe
7. dec 2013

@sorciera24 Ja viem, že učíš tam, už sme spolu debatili 😉 Tak ty učíš tam, kde si študovala? Tak to máš za kolegov asi aj svojich bývalých profesorov, že? Tie začiatky mohli byť zábavné 🙂
Ja učím na dedinskej ZŠ, ale takto verejne neprezradím, nakoľko je nás tam 5 a pol a to by som bola hneď odhalená 😀 Čo keď sú tu mamičky mojich žiakov...

sorciera24
7. dec 2013

@jamabe ja cudzie mamicky zname/nezname neriesim;) ale napisem ti teda IP🙂

zuzkat1
7. dec 2013

@sorciera24
@zuzkaanicka baby viem ze to sem nepatri,ako vyzeraju ovcie kiahne ked zacinaju?

sorciera24
7. dec 2013

@zuzkat1 moj sice kiahne este nemal 😒 ale prve dni si bez priznakov, potom je to taka zacervenana vyrazka, pupiacik, potom pluzgier.........

zuzkaanicka
7. dec 2013

@zuzkat1 tak ja som na kiahne uplny "odbornik" 😝 ... ja som ich este nemala, starsia dcera ich mala, ked som bola tehotna s mladsou-takze u nas to bola pohroma-ale ja som nechytila, vsetko dobre dopadlo 😉 ... moja dcera mala velmi malo a malo vyrazne vyrazky (keby sme nemali potvrdene doktorkou, tak ani nemam istotu, ze to bolo ono) ... boli to take ruzove vyrazky a od prostriedku mokvajuce ... ak si mala kiahne, tak sa nemusis bat o male v brusku 😉 ... kedze viem, ze mala mala teraz nedavno zvysenu teplotu, tak ak ma podozrive vyrazky, tak je mozne, ze ich chytila.

zuzkaanicka
7. dec 2013

@zuzkat1 na tomto obrazku mi to tie kiahne asi najviac pripomenulo, ale ako som uz pisala, ona ich mala naozaj velmi jemne 😉
https://www.google.cz/search?q=kiahne&client=fi...

zuzkat1
7. dec 2013

@zuzkaanicka ja som tieto obrazky videla,taketo nema. Asi len panikarim ma len take male akoby potnicky na brusku. A teplotu nema uz 2dni. Tak ja neviem.

zuzkaanicka
7. dec 2013

@zuzkat1 tazko povedat, nasa Zuzka ich mala tiez len take mizerne ... a mala ich malicko-na viditelnych miestach skoro vobec-brusko, dlane, podosvy a asi chrbat-celkovo mozno 20-30 kusov ... a fakt malinke, ale myslim, ze od zaciatku to bolo v strede take mokvajuce ... mrknem, ci niekde nemame fotku, potom by som Ti do IP poslala.

zuzkat1
7. dec 2013

@zuzkaanicka Dakujem. Jej to nemokva ani ju to nesvrbi.tak snad to nie je ono

zuzkaanicka
7. dec 2013

@zuzkat1 este to moze byt aj niektora z tych chorob, co koncia vysypom ... teraz neviem, ale piata alebo siesta nemoc je nejaka takato ... horucky a potom vysypane brusko.

katka0905
7. dec 2013

@minusa jednoznacne negativny... su skoly, kde sa v prvom rocniku nehodnoti znamkami, ja by som dieta dala urcite radsej do takej.

zuzkat1
7. dec 2013

@zuzkaanicka ja este rozmyslam ci to nema z mandariniek... A vsetky tie choroby su vysoke teploty par dni... Ona mala v stredu vecer 38,3 a potom vo stvrtok 38.6 a to je cele... 2X Teplota. A mam pocit ze uz jej to aj mizne. Tak uvidim zajtra. Kiahne by mali byt na druhy den uz v plnom prude.

zuzkaanicka
7. dec 2013

@zuzkat1 aj tie mandarinky mozu byt, ved uvidis rano ... bud bude bez vysypu a bude svaty pokoj, alebo sa z toho "vykluju" kiahne ... keby aj boli, tak isto lepsie teraz ako ked uz budes mat doma novorodenca 😉

zuzkat1
8. dec 2013

@zuzkaanicka zlepsilo sa to takze kiahne to nie su. Inak si mala stastie ze si nechytila v tehu od malej. Kolegyna mala v detstve a aj tak chytila od ziaka a 3mesiace bola pn.z toho 2v nemocnici.

zuzkaanicka
8. dec 2013

@zuzkat1 ja viem, ja som vtedy mala riadne fofry 😉 ... ale este vzdy je sanca, ze to raz chytim od mladsej-tak, ale vtedy som bola tehotna a to by bol byval pruser 😝 ... tak vidis, mozno to bolo naozaj z mandariniek-hlavne nech uz mate pokoj, nech je zabka fit 🙂

zuzkat1
8. dec 2013

@zuzkaanicka neviem z coho... Este je mozne ze to boli potnicky... Ona neznasa teplo. Ked som jej raz dala doma papuce hned mala zaparenu nohu. A toto mala tam na podbrusku kde ma tielko,tricko zapravene do teplakov.
Tiez sa bojim co podonasa ked bude mimi.aj preto si ju chcem nechat doma aspon do septembra.

bonaquaba
8. dec 2013

chcem sa opytat nepisali ste niektora z vas 1. atestacnu pracu ako ma vyzerat a ked najdem nejake info k tomu dakujem

probabela
12. dec 2013

ahojte, dobre vidim, ak vidim, ze ako zacinajuci ucitel po skonceni VŠ II. stupna budem mat nastupny plat v cistom cca 420€ ? 😕