icon

Mamičky učiteľky

eminka7
15. jún 2013

ahojte vsetky mamicky-ucitelky 🙂 pomaly budem aj ja ucitelkou a dufam, ze coskoro aj mamickou. Mam vsak strach, ze z toho ucitelskeho platu sa nam nebude najlepsie zit...vsetci ucitelia su nespokojni,ze maju maly plat, ja ako zacinajuci ucitel bez praxe ho asi tiez nebudem mat bohvieaky, tak sa trochu obavam a rozmyslam, ci sa nepustit do cohosi ineho, mozno nieco ekonomicky zameraneho a ist inou cestou ako ucitelka...este som premyslala nad sukromnou jazykovou skolou, neviete ako je to tam s platom?

karotka12
2. apr 2015

@elisadavinci
@petomih
@tetasofia
@macamac
@tetasofia
Zdravim kolegyne ucitelky
chcem sa opytat, ci ste mali skusky z prvej atestacie a ako to prebiehalo ako dlho ste odpovedali na otazky a boolo to tazke, alebo sa to dalo zvladnut, dakujem za odpovede

tetasofia
2. apr 2015

@karotka12 Ahoj, ja má prvú už viac ako 10 rokov, takže podmienky sú momentálne iné, teraz čakám na druhú 🙂

elisadavinci
2. apr 2015

@karotka12 ja ešte nemam prvu atestaciu, v predošlom zamestnani som si musela doplniť kvalifikaciu, za to som kredity nedostala, v terajšom zamestnani som odborny zamestnanec, nie pedagogický, takže sa mi ťažko zhanaju vzdelavania pre odbornych zamestnancov. kym sa dostanem k 1. atestacii 100x sa zmenia podmienky.

karotka12
12. apr 2015

@macamac vo fore som citala ze pisete uz druhu atestacku, chcem sa spytat pri obhajobe prvej atestacie je potrebne priniest si power point prezentaciu pri obhajovani svojej prace alebos taci ked budem len z hlavy rozpravat a mozem mat pri sebe tu mou atesacnu pracu alebo nie , dakujem za odpoved

macamac
14. apr 2015

@karotka12 no to neviem, ako to je teraz pri 1.atestácii, ja som robila dávno a niečo sa menilo. Taktiež záleží od MPC.
Treba sa spýtať na prípravnom atestačnom školení školiteľky a ak nechodíte, tak sa dá konzultovať 😉

alexia222
2. máj 2015

ahojte, neviete mi niekto poradit s vyskumom pri 2. atestacii? Píšem o kooperatívnom učení a som v koncoch. Vdaka

janasu
4. máj 2015

@petomih ano-mozes,aj ja momentalne chodim na vzdelavanie, som na RD a nemam zamestanavatela

petomih
5. máj 2015

@janasu dakujem a kedze v prihlaske treba aj potvrdit peciatkou zamestnavatela,ako si to riesila? 😕

janasu
5. máj 2015

@petomih no, ono ta to elektronicky nepusti dalej-lebo ty musis aj elektronicky vyplnit,poslat atd...takze ja som tam volala s tym technikom, ze ktore vzdelvania som si vybrala a on mi poslal rovno vyplnenu prihlasku, tie som si potom vytlacila a poslala postou- teba to elektroniky nepusti preto, lebo tam zadavas zamestnatela atd...takze preto, no a potom som teda poslal prihlasky postou-tak to aj treba
k tym prihlaskam mas pripojit potvrdenie od zamest, ale kedze nemas- tak tam maju zadane, ze staci poslat diplom...skus si to aj sama preverit, ja som kontkatovala konkretne MPC, cez ktore som si vzdelavnaie vybrala, takze tak 🙂 keby nieco -pytaj sa

petomih
6. máj 2015

@janasu dakujem ti krasne,idem popozerat,ake vzdelavania ponukaju jednotlive institucie

silvika18
25. jan 2016

Dievcata - ucitelky. Poradte mi. Som zacinajuca ucitelka. Som prihlasena na adaptacne vzdelavanie a po nom budem mat 9.platovu triedu. Ma nejaky vplyv na platove triedy doktorandske studium? Moze mi zvysit platovu triedu? Dakujem

jlp
25. jan 2016

@silvika18 ahoj ja som ucitelka 1-4+aj a mam ukonceny 3.st vs, teda doktorandske studium. Rok som ucila na zs pred materskou. Bola som ako zacinajuci ucitel v 10 pt a teraz uz mam narok po odpracovani 5 rokov (z toho troch na vs pocas doktorandskeho studia) na 12 pt a nemusim si robit ziadnu atestacku, lebo sa mi to rata.

silvika18
1. feb 2016

dievčatá, ešte mám prosbu. Existuje nejaká stránka, kde by mi profesne staršie učitelky pomohli s plánmi a prípravami na hodinu? Okrem zborovne - tam nemám prístupové heslá... :(

janasu
1. feb 2016

@silvika18 a co by si konkretne potrebovala? ja sa zaoberam pisanim osnov, tak poradim, a prihlasovacie udaje do zborovne si pytaj- mozes sa prihlasit aj udajmi nejakej inej ucitelky alebo ti daju tvoje prihlasovacie udaje

alietam
1. feb 2016

baby ako no nezavidim vam ze treba byt s tymi detmi sa ucit teda myslim ucitelky ale zas co sa tyka platu tak si to porovnajte ozaj s tymi co robia vo fabrikach 8 hodin v teple ked je vo vyrobni viac ako 40 stupnov a okna sa nedaju otvorit soboty nedele sviatky nocne a striedaju sa ranne pobedne nocne a vy sa stazujete?neverim ze cele letne prazdniny ste v skole mate volne vikendy sviatky poobede mate volno napriklad ked chcem daco riesit s nasou ucitelkou tak po tretej ked tam pridem z roboty tak tam uz nie je lebo domov odchadza po 13:30 takze podla mna ten plat co dostavete je podla primerany niektory dotavaju menej ako vy ano viem s detmi to nie je sranda ale zas si priznajte ani s dospelymi to nie je sranda ked vam pride do roboty naliaty alebo smradlavy a k takym ludom mate byt mily lebo je to zakaznik

janasu
1. feb 2016

@alietam neviem ako suvisi tato vasa reakcia na predchadzajuce temy- ale zrejme sa do ucitelskej pozicie a problemov tejto spolocnosti vela nerozumiete, ked toto napisete...

alietam
1. feb 2016

reagujem na uvodny prispevok ohlade platu ze nie kazdy ma taky alebo ak ano tak za tych okolnosti co som pisala
@janasu

alietam
1. feb 2016

a problemy budu vsade v kazdej praci nielen tej ucitelskej

maslenka47
1. feb 2016

@alietam nojo, to je take originalne. Kazdy je presvedceny, ze problemy ma len on a vsetci ostatni si krochkaju blahom. Smutne je, ze zrovna od ucitelov/uciteliek by som ocakvala realny nezaujaty pohlad. Zial, zjavne ani vacsina z nich si nevidi dalej, ako po vlastny nos.

sardinka32
1. feb 2016

@alietam Je priama vyucovacia cinnost a nepriama. Priama je tych 5 - 6 hodin, ktore ucitel oduci priamo s deckami, nepriama su pripravy, chystanie pisomiek, opravy pisomiek, ak si triedny dorabas triednu knihu..a vela ineho. Zrataj si napriklad, ked ma ucitel v triede 30 deciek a napise s nimi pisomku, nad ktorou stravi cca 10 minut...to nespominam, ak musi opravovat slohy, vtedy je to ovela dlhsie...tak je to 300 minut, prerataj si to na hodiny...a to sa bavime len o jednej triede a jednej pisomke. Ten kto neuci, vidi len to, co chce a co je viditelne. Ja Ti poviem za seba, raz do tyzdna musime byt v praci do pol stvrtej, dvakrat do tyzdna mam kruzok, za ktory dostanem necele 3 eura na hodinu - 60 minutovu, cize trikrat do tyzdna koncim o pol stvrtej. Raz do mesiaca je porada, niekedy sa stane, ze tam sedime aj do pol siestej. Medzi hodinami mame 5 minutove prestavky, cize cikat a kakat je mozne az po vyucovani. 😅 Rozok zvyknem po kusancoch jest cely den a to tak polku stihnem, tu druhu domov nesiem. Obed treba stihnut za 15 minut, lebo velka prestavka nepusti, vacsinou beriem do obedara a dojedam doma, ked dojdem...atd. atd. Bavit sa o tom s neucitelom je ale ako hadzanie hrachu na stenu. 😀

janasu
1. feb 2016

mrzi ma, ze takto sa dokazu vyjadrit zeny- matky a nestoja pri uciteloch, toto nie je len o platoch, je to aj o ucte k ucitelom, co znamenaju v dnesnej spolocnosti, a samozrejme ten plat je velmi smutny, a vy vidite iba dni volna? ale to ma kazdy pracujuci- vsetci maju narok na dovolenku a tu si predsa ucitel cerpa pocas dni prazdnin atd...a moj nazor- je smutne, ze maju taky plat ako maju- ten, kto neucil-nepochopi ako je pracovat s dnesnymi detmi a bojovat s nimi a aj s rodicmi...je toho vela, co ucitel musi a vy to nevidite, samozrejme ja rozumiem tomu, ze nejedno povolanie je neuznavane platom ako by malo, ale to je cele chyba spolocnosti a systemu
mne sa pacia vyjadrenia rodicov, ktori stoja za ucitelmi, lebo su rodicmi a chcu dobre pre svoje deti- to su podla mna rozumni a intelginetni ludia

alietam
1. feb 2016

nastastie nie som ucitelka ale par robot mam za sebou a koklkokat za menej ako ucitelia ako som pisala nezavidim im ale keby to vsetci tak brali s tymi platmi tak nikto nechodi do prace co by bolo mozno super 😀 aspon by sme sa venovali detom

sardinka32
1. feb 2016

@janasu Vsetci sa idu zodrat v robotach, len ucitelia nic nerobia...cim skor sa s tymto nazorom zmierime, tym lepsie. 😝 Nase povolanie je vlastne poslanie, my to mame robit z lasky k cudzim detom, ktore nas, rovnako ako ich rodicia, maju na haku...co tam po peniazoch, nas nech zivia manzelia. A najlepsie, ked sa robotnik porovnava s vysokoskolsky vzdelanymi ludmi...tym sa nechcem nikoho dotknut. Toto je typicky slovenske - zavidiet a nedopriat, ked ja nemam, nech ani druhy nema...radsej nech si rozdeli vlada milioniky, no nie? 🙄

alietam
1. feb 2016

ale zas tych pisomiek nemate kazdy den ziakov v triede aspon co ja viem tak je po 20 /22 na dedinach dokonca 10 a napriklad vodici maju tiez len par minutove prestavky cura len ked ma minutovy prestoj ruky si nema kde umyt jest takisto a vracaju sa niekedy az vecer pride niekedy o polnoci a rano stava o 4 tej a este dostanu vynadane ze preco meskaju ale ked je nehoda niekde tak to uz nikto nevidi len to ze vy mate pripravy ale aj inde v robote sa musia pripravit ist na skolenie atd.to tiez nikto nevidi vsak?

sardinka32
1. feb 2016

@alietam Vsak soferi tiez strajkovali, nie? To si im tiez zavidela??

silvika18
1. feb 2016

@janasu dakujem, ja by som potrebovala pomoct s formou, správnym volením slov, s konkrétnymi prípravami na hodinu. potrebovala by som nejaký vzor, ktorého by som sa mala držať....

letfenixa
1. feb 2016

@silvika18 Zacinajuci ucitel je v 9. platovej triede a po ukonceni adaptacneho vzdelavania sa dostane do 10. S doktorandskym titulom bude vediet poradit personalistka, stale su novely zakona.

lynn333
1. feb 2016

@karotka12 je potrebne mat pracu v power pointe.

alietam
1. feb 2016

tak podme strajkovat vsetci mozno to pomoze a nie nezavidim lebo je to praca ktora potrebuje riadne nervy a skolenia a skusok a pozornosti a cez leto rychlo zhannat flasu na pitie ked uz vypil lebo teplo v buse mat nervy obalene na stare tety lebo ma prievan v buse a cez zimu pustene kurenie

emily76
1. feb 2016

@alietam podla zakonnika prace ma vodic po urcitych km povinnost urobit si prestavku. Nie narok, povinnost. A prestavka musi trvat predpisany pocet hodin. Presne tak ako dovolenka pri uciteloch. A teraz co?? Budem nadavat soferovi kamiona, ze nedokaze preletiet z Nemecka za 4 hodiny? Lebo kruzky nepustia? Nie nebudem...ale ucitelovi, ze musi cerpat v lete dovolenku...to uz ano...