Mamin kamarát nás ruší večernými telefonátmi
Ahojte mama má jedného kamaráta. Poznajú sa už veľmi dlho. Dosť často jej telefonuje. Ale ako mu vysvetliť, že by nemal telefonovať večer o pol 10. Predsa ľudia chodia aj spať. O takom čase sa už nemá vyvolávať. On sa nudí a telefonuje. Vidím na nej, že jej to vadí. Len ona ho nechce uraziť. Ale mal by si uvedomiť, že je to nevhodné.
Ja si myslím, že mama dobre vie ako mu to povedať len je jej to blbé.. s tým pocitom musí ale nieco urobiť ona, vyrovnať sa s tým že občas treba druhému povedať nieco možno aj neprijemne aby nesla sama proti sebe.. už 100x sa mi potvrdilo že je lepšie byť úprimná ako vymýšľať výhovorky.. s tým ale naozaj neurobíš nič konkrétne ty, to musí ona sama..
@maminkadeticiek bohuzial ludia a my zeny si myslime ze "urazime" alebo nebodaj nas niekto preklaje pod ciernu zem, ak povieme pravdu a to co citime...ved normalne asertivne nech povie, ze po urcitom case sa venujem uz rodine a nedviham telefon alebo messenger...a hotovo vybavene...tiez nevidim problem, na jakeho frasa sa zatajovat na Fb a nastavovat take chobotiny...ja som tiez povedala a kazdemu poviem, ze po 20.00 nereagujem na telefon, ani na spravy a po 21.00 uz vobec nakolko idem spat a kazdy to nejako zazrakom respektuje... a kto nie, tak hold ma smolu...este svet to nevidel, aby sa niekto nakoniec bal aj na FB svietit na "zeleno" a byt online....
Dobre dali ste svoj pohľad na vec každá. Ja si to vážim a dakujem.
a teraz komu to vadi? Tebe alebo mame? Priatel je sice moze posobit ako nevychovanec, ale ked si s mamou maju co povedat aj o polnoci, tak nech si hrkutaju ako dve holubicky. Ked to mame vadi, tak mala by to riesit ona, nie ty. Ak to vadi tebe, tak sa odstahuj od mamy, nebudu ta obtazovat jej telefonaty.
zakladatelka, tvoja mama ma kolko rokov?
Ak si nevie poradit s takymto elementarnym problemom (asertivita, zakladny manual fungovania na internete-co je wifi, ako funguje, ako zapnut, ako vypnut....), ak nema nad 75 rokov, vazne by som uvazovala o riadnu kontrolu, lebo toto uz hranici s nesvojpravnostou
aj som chcela nieco napisat ale mnohe z vas to tu uz napisali pekne aj za mna a budem sa radsej krotit lebo autor mi pride zvlastny. na to ze je chlap si nevie poradit s blbym FB alebo wifi a vyriesit to technicky tak napise na mamickovske forum. este aj styl komunikacie je uplne odveci. akoze toto je tak brutalne lahko risitelne ze vobec nechapem o co tam ide. ale tiez sa priklanam k nazoru ze to viac vadi synkovi ako mame. nie si ty ten syn co sa pristahoval zo zahranicia k mame a vadi mu jej partner? uplne haluz tato tema.
Končím debatu baby a nenechám sa vyprovokovať. Nech si urobia názor ako sa chováte rýpalky.
prepac, ale v druhej polovici roku 2023 si s neziaducimi hovormi na Fb nevie poradit len analfabet
@tenerifka nemusíš sa predstavovať
@pralinka25 Necha sa páči je tu dosť zaujímavejších tém. Nikto ťa tu nedrží. Práve preto, že nechápeš. Tak sa zdž posudzovania mojej osoby.
@tenerifka Mimochodom nenávážaj sa do mojej rodiny.
Život nie je o tom, aby nas mali ľudia silou mocou radi. Ale aby sme ho žili práve v tej pohode, ktorú chce mať tvoja mama a nemá, lebo nevie povedať nie.
@oranzovyvevericnik Ja viem ale chcem jej pomôcť.
preco by som isla prec. je to vtipna tema aj tvoje reakcie, bavim sa. nemam preco odchadzat. kopes nozickami ako male dieta uplne neadekvatne. vsak ano. presne nech vidia... (neviem sice kto) ale ano vsetci su debili len jeden je lietadlo. 😉 daj si tabletku na upokojenie alebo si zacvic jogu.
@pralinka25 tú tabletku potrebuješ ty
uplne si ma teraz teda dostal. dik za radu

@pralinka25 do politiky by si mohla ísť. Viem si ťa predstaviť, že by si s Romankou testovala kvalitu vody v tatranských plesách. S tvojou inteligenciu by ste si rozumeli.
Maminecka by mala sustredit energiu na teba nie na frajera. Zjavne nieco zanedbala vo vychove. Toto co tu predvadzas by preslo tak u ziaka prveho stupna ZS, ti starsi uz sa zvyknu lepsie spravat aj lepsie komunikovat
@viestta Lepšia komunikácia je písať urážky na niekoho rodinu? To nazývaš lepšie správanie starších? Blahoželám ti.
Kto uraza tvoju rodinu? Vsak to je len skonstatovanie zufaleho stavu. Mama nie je dostatocne asertivna, ty si prehnane agresivny ak ti nie je po voli.
ty vies o mojej inteligencii absolutne nic. ale ak to tebe pomoze citit sa lepsie kludne kopkaj. a ked nechces aby som reagovala tak mi neodpisuj. jedonduche nie? nikto tu neurazal teba ani tvoju rodinu. jediny kto tu uraza opakovane si ty. chovas sa uboho, kopes do kazdeho. ak sa takto chovas bezne musis byt naozaj obdivuhodny exemplar. nechaj mamu zit svoj zivot a riesit svoje problemy a ty si vyries svoje mas ich ocividne dost sam so sebou. mamin napadnik je tvoj aj jej najmensi problem. mat na krku niekoho kto je takto agresivny na nezname zeny niekde na fore musi byt velke potesenie pre nu.
rady si dostal. vsetky co tu odzneli boli k veci az na tie tvoje invektivy. taka obycajna tema a ty sa chovas ako keby ta vypustili do ringu. sa nechas vyprovokovat kazdym jednym prispevkom ktory ani nemal ciel ta vyprovokovat.
preco by som isla prec. je to vtipna tema aj tvoje reakcie, bavim sa. nemam preco odchadzat. Toto nie je provokácia hej? Tie prvé boli k veci. Ale tie tvoje boli od začiatku drzé. Tak potom aká akcia taká reakcia.
Si žena či muž? Už ani sám nevieš.
@tosomja muž a v čom je problém?
a preco mi pises ked ma neoznacis? nemam dojem ze by som bola drza. z nas dvoch sa mi zdas drzejsi a podrazdenejsi ty. ja mam aspon teda inu definiciu drzosti ako mas ty. co konkretne sa ti zdalo drze
Drzé je zasahovať neustále do diskusie. Napriek tomu, že som ťa vyslovene požiadal aby si prestala. Ja som si túto diskusiu založil. Ak si si to náhodou nevšimla.
A mimochodom mám toľko chochmesu, že ťa neoznačujem.
nepoziadal len si mi napisal ze ma tu nikto nedrzi. ty si zacal urazat viacere dievcata vratane mna. ak ta moj prispevok nezaujimal nemal si reagovat ale ho len preskocit. a chochmes s oznacovanim absolutne nesuvisi. co akoze tym dosiahnes ze mi pises a neoznacis ma? aku to ma "vyhodu"
ano vsimla som si ze si zalozil temu akurat si mohol pod svojim nickom a nie pod anonymom. hanbis sa za seba a svoje reakcie? alebo preco ten anonym. pises na verejne forum tak sa musis zmierit s tym ze ti tu bude pisat ktokolvek rozne veci. nijako to neovplyvnis. kazdopadne nikto ti tu nepisal nic zle. ani hanlive na rozdiel od tvojej komunikacie.

no dobre, fakt sa musím krotiť, lebo tu je toľko vecí, že dovi:
v prvom rade - vieme ovplyvniť iba seba, iných nie, to znamena, ze ked mi niekto vyvolava, jeho problem, moj problem je, ako sa zachovam, moj postoj, cize ak si nieco nezelam, som asertivna, odkomunikujem to, ak toto nedokazem, tak mi lhdia neskor vyskacu na hlavu a ja budem drzat hubu a krok, vsak nech sa len hlavne neurazi, nie?
po dalsie, ano, treba byt uprimny, neviem, kolko mas rokov, ale tak to proste funguje, vola sa to komunikacia a respekt - z oboch stran.
a po tretie - ak nechcem, aby mi volal na facebook, vypnem si wifi, logika, na to sa nemusim odhlasovat z fb, fb je aplikacia, ktora funguje cez wifi ci data, vypnem to, mam pokoj. ale navrhujem aj tak bod c 2 - teda komunikacia.
a po stvrte - neurobit nieco len preto, ze nejaky chlap ma o mna zaujem? cize si necham srat na hlavu, lebo vsak on ma chce, nech ho neodplasim? este raz, to kde sme? ak si nieco nezelam, je mi fuj, ci ma o mna zaujem, bud to respektuje alebo nie. ked nie, nech ide do prdele. sama seba si mam predsa vazit natolko, aby som bola spokojna a stastna ja, nie vsetci okrem mna.sebahodnota! ak si nebduem vazit sama seba dostatocne, nebude si ma vazit nikto.