icon

Mamin kamarát nás ruší večernými telefonátmi

23. júl 2023

Ahojte mama má jedného kamaráta. Poznajú sa už veľmi dlho. Dosť často jej telefonuje. Ale ako mu vysvetliť, že by nemal telefonovať večer o pol 10. Predsa ľudia chodia aj spať. O takom čase sa už nemá vyvolávať. On sa nudí a telefonuje. Vidím na nej, že jej to vadí. Len ona ho nechce uraziť. Ale mal by si uvedomiť, že je to nevhodné.

autor
23. júl 2023

Nazývať moju mamu, že je analfabet nie je hanlivé? To si mám nechať? Neoznačujem ťa lebo mám voči tebe úctu. Hoci ty význam tohto slova ťažko pochopíš. A to, že nezaložím diskusiu pod vlastným menom je moja vec. Koľko používateliek tu založí anonymnú diskusiu. Kritizovala nejakú z nich, že tak urobili?

viestta
23. júl 2023

Joj ale si jesitny a nedotklivy 🙄

autor
23. júl 2023

@viestta Keby tu tvojich rodičov urážali či by si tiež nebola. Nedotklivá a ješitná.

viestta
23. júl 2023

Ty si hlavne jesitny a nedotklivy na seba. Ale to nevadi, aj takych treba aby bolo s kym porovnavat tach ostatnych

autor
23. júl 2023

@viestta ty porovnávaj hlavne seba. Možno s mamičkami na začiatku diskusie. Ktoré nemajú potrebu urážať a vedia písať k veci. Ale také nie sú tvoja krvná skupina.

viestta
23. júl 2023

Mily autor, tebe nepomoze uz nic, ani dobra rada

pralinka25
23. júl 2023

ako vies aky vyznam slova ja pochopim alebo nie. nevies o mne nic ale neustale pouzivas voci mne invektivy. ja to nerobim ale ty ides neustale. nenavazala som sa ani do tvojej mamy. ja som si naopak myslela ze tvoja mama je natolko schopna aby to poriesila sama aj bez tvojho zasahu. a stale si myslim ze to ze jej vola vadi viac tebe ako jej. skratka sa ti nepaci ze niekoho ma alebo ze by mohla mat. zijes s nou. kolko mas rokov? osamostatni sa a nechaj ju zit si jej zivot. ak by ju to trapilo mozno by zalozila sama diskusiu. ked ma FB tak s internetom robit urcite vie. a aj vypnut si zvonenie na mobile alebo vypnut wifi. neverim ze by s tym mala problem.
je to dospela osoba vie sa o seba postarat. mozno to ze jej to vadi ti povedala len preto aby si jej dal pokoj. urcite ma aj kamosky kolegyne hocikoho s kym by to poriesila, kedze ty si to nevedel a musel si sa radit na fore pre mamicky.
vies sa prihlasit na mamickovske forum a tie jednoduche rady co ti tu dali dievcence si fakt nevedel? ja si napriklad myslim ze tvoja mama toto vsetko vie. ale nechce to urobit. ma na to svoje dovody ktore ti nechce povedat.

autor
23. júl 2023

Aké invektívy som voči tebe použil kde? Ja nehovorím, že ty si to napísala. Ale tvrdíš, že ma tu nikto neurážal. Ani mňa ani mamu a nemáš pravdu. Ja asi viem najlepšie, že jej to vadí. On ju otravuje ale ona ho nechce uraziť. Ale to ti zbytočne vysvetľujem. A darmo tu deriem klávesnicu. Máme svoj život a ty o tom nevieš nič. A nemáš žiadne právo ma súdiť. Inteligencia nespočíva v tom, že viem ovládať všetko v telefone a na počítači. To je strašne smutný a skľučujúci názor, že inteligencia spočíva v tomto.

svetlonos
23. júl 2023

autor,
aj ja mam rafsej uprimnych ludi!
A ani, maminadedicuek ma urcite okolo seba vdaka uprimnosti len normalnych ludi, pretoze priamo pivie kolka bije!
Uprimnostou ublizis? Ano, malemu dietatu urcite. Dospely vsak ma byt zodpivedny za svoje chovanie a ked som blb, tak mi treba! Kazdy robi chyby, je to ok. Ale pokial mi kamoska povie, ze ma problemy so spankom - ked sa zobudi priskoro tak aj hodi u zase zaspava- a ja jej poslem sms o 4:30 rano, co potom?
Mam od nej cakat, ze mi nepivie pravdu lebo by mi ublizila? Ved ja som vytocila ju prva!
Nebud vzdy dobrucky a u edom si, ze zdravy egoozmus ti zabezpeci pekny a harmonicky zivot, bez nechapavych ludi. Preco by som si mala nechat sebe robit neprijemnosti, len aby sim za kazdu cenu bola mila??
A ano, aj mne je uplne jedno, ci ma niekto nema za uprimnost rad! Ked som bola mlada ako ty a tovnako blba, tiez som brala ohlad na druhych- na svoj úkor. Teraz uz nie. A je mi jedno, ci je to rodic, stryko alebo kamaratka!
Pokial sa niekto napriek upozorneniu nevie cho at a spratat do koze, dam mu to slovne patrične na javo!
Jednou zo skvelych rad od mojho otca bola - nech druheho hlava boli, nie teba!
Riadim sa nou a je mi prevazne fajn.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
basullinka
23. júl 2023

Nevidím dôvod, aby sa mal kamarát za čo nahnevať, uraziť... Iba, ak by bol ješitný. Dá sa povedať kľudne a slušne : "Rada sa s tebou rozprávam, ale ak sa dá, volajme si počas dňa, najneskôr o xyz hodine, potom mám svoju rutinu a chcem oddychovať. " alebo podobne ladené. Ak to nepochopí a sa ho to dotkne, je chyba na jeho strane. Ja som za úprimnosť a otvorenosť vo vzťahoch, lebo ak bude sa premáhať, pôjde proti sebe, tak raz emocionálne praskne a povie to možno hnusne v emóciách....

pralinka25
23. júl 2023

ja som absolutne nenapisala ze inteligencia spociva v tom že vies ovládať všetko v telefone a na počítači. neviem ako si k tomu prisiel.
kazdopadne uz to tu napisali opakovane viacere. na uprimnej poziadavke ze o takej hodine jej nema volat lebo spi nie je nic urazlive. dospely clovek to pochopi a je to omnoho lepsie ako tie cachre s FB alebo suflikom. a ak sa na takuto vec urazi tak v tom pripade taky clovek za nic nestoji. ved ak mu to povie pekne a aj mu to vysvetli tak neni sanca aby sa urazil. nerozumiem preco sa toho boji. je to uplne normalna vec. ale teda ked uz nie tak skratka jednym tlacitkom vypat wifi. to urcite viete obaja.
a k tym invektivam to ty stale riesis moju inteligenciu, co chapem alebo nie a prirovnavas ma k romanke. to sa ti zda normalne?

maranco
23. júl 2023

Daj si na mobile nastavenie - zvuk - režim bez vyrušení
tam nastavíš v akom čase počas spánku, čo nemá fungovať, ktoré upozornenia, zvuky, dáš výnimku na budík.
A mama jednoducho povie ak bude kamarát vyzvedať prečo nedvihla, že zaspala a v takom čase už spí.

autor
24. júl 2023

@pralinka25 Moja reakcia bola odpovedou na tvoje provokovanie. Prečítaj si čo si mi písala. Nebudem to tu stále rozoberať. Stále som komunikoval slušne. A admini by tiež nenašli žiaden vulgarizmus. Nenechal som sa strhnúť k tomu. A som hrdý, že som to ustál. A mimochodom keby si poznala moj príbeh a to čo sme prežili tak si toto nedovolíš. Nepýtal som sa vôbec na tvoje domnienky. A napriek tomu, že ma nepoznáš si toto dovolíš. Moja mama sa rozviedla s otcom. Lebo bol násilník docvaklo ti? Vždy mala šťastie len na takýchto debilov. Neprajem ti zažiť to čo ja som zažil.

mischy00
24. júl 2023

Prepáč, ale dal si otázku v téme a na tú sa tu všetky ženy vyjadrili.....a zrazu z toho vznikne iný príbeh, iné kulisy, no nemáme veštecké gule, že vidíme aj pozadie pre nás neznámych ľudí.Ak si matka nevie poradiť v tejto jednoduchej záležitosti, úprimne povedať, prepáč, večer už nedvíham mobil nikomu, ako chce s ním riešiť vážnejšie záležitosti? Len toľko sme chceli všetky poradiť, lebo téma je vážne hodná pubertalnych detí v štýle:"on ma chce, ja jeho tiež ale nechcem mu to povedať, lebo aby si nemyslel 🤦"

kittykat22
24. júl 2023

Tvoja mama je dospela zena a nepotrebuje aby si za nu riesil veci. Predpokladam, ze toto vsetko robis proaktivne sam bez toho, aby ta o to poziadala. Mozno by si si mohol najst partnerku alebo zaluby a riesit sameho seba. Podla pisomneho prejavu ma skor napadla otazka, co robis v tomto veku este doma.

autor
24. júl 2023

@mischy00 To beriem, že nemáte veštecké gule. Takú nemám doma ani ja. A k tej inteligencí patrí aj to, že mám úctu a rozmýšľam, že každý má nejaký príbeh. A nemusí byť zrovna šťastný. A preto nikoho nehodnotím. A čo je pre teba pubertálne a smiešne môže byť pre iného dôležité.

autor
24. júl 2023

@kittykat22 Lebo starám o babku mám opatrovnícke.

viestta
24. júl 2023

Myly autor, mal by si chodit do prace, zarabat a babke zaplatit opatrovatelku. Takto len sedis doma a riesis svoje bludy v hlave. Kontakt s ninymi ludmi by ti len prospel. Dospely chlap a sedi doma pri maminej sukni a este sa trasie o nu ako kojenec o cumel. Tvoja mama je svojpravna, svoj zivot si ma riadit sama, teda aj povedat tomu chlapovi, ze ju jeho telefonaty v noci obtazuju, lebo sa potrebuje vyspat, nema jej ho riadit jej nedospele decko v tele dospeleho chlapa, ktore nema odstrihnutu pupocnu snuru. Ak to nedokaze, tak chyba bude u nej, nie u tych, ktori ti tu napisali

autor
24. júl 2023

@viestta Ja mám vybavené, že dostávam peniaze za opatrovanie. A ty mi tu trepeš, že jej mám vybaviť opatrovateľku. Vôbec ma tvoje komentáre nezaujímajú. Staraj sa radšej o seba. Ty dospelé decko.

viestta
24. júl 2023

Nuz, jedine dospele decko v debate si ty. Ale ty to nepochopis ani keby sme ti to nakreslili.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
24. júl 2023

@elizabet173 tie telfonaty vobec nevadia, vadi, ze mama niekoho ma. To je ten BIG problem.

autor
24. júl 2023

@viestta Ale zdrž sa už prosím ťa komentárov. Musíš mať stále posledné slovo? Ty sa musíš strašne nudiť.

autor
24. júl 2023

@elizabet173 už som sto krát napísal, že vaše dojmy sú mimo realitu.

pralinka25
24. júl 2023

tak v prvom rade nemas byt hrdy na co. neustal si vobec nic. rutis sa tu z beznych odpovedi, srsi z teba pasivna aj otvorena agresia. ano presne si to pomenoval. kazdy mame svoj pribeh a ver ze aj ja. ani ty nemas potuchy co vsetko som prezila. mam mozno raz tolko rokov ako ty a za sebou toho naozaj vela odziteho v zivote.
nikde som nepisala ze pouzivas vulgarizmy ale nekomunikoval si so mmnou slusne. neustale sa navazas do mojej inteligencie, schopnosti toho co dokazem alebo nedokazem pochopit, neutale mas nejaky problem ty, prirovnavas ma k niekomu kto je pre teba nulou atd. nic z toho som ja voci tebe nerobila.
a dam i radu. tymto sposobom svoju mamu neochranis. to neni o stasti na debilov. to je o tom co si nechame aby nam robili. nie je dolezite ake tlcitko na FB ma sltacit aby jej chlapik nevolal ale o tom slusne ale priamo si odkomunikovat ze to robit nema. ak sa teraz bude skryvat, a vymyslat rozne sposoby ako sa telefonatu vyhnut bude to stale neucinne a nakoniec ho tak maximalne naserie este viac. takto sa veci medzi dospelymi ludmi neriesia. dospely clovek sa postavi povie slusne a jasne co ma na srdci. tym nikoho neuraza ani si o nic nekoleduje. ak je ten chlap agresor tak o to skor ho treba dat na poriadok. bez urazky tvoja mama ak toto neurobi si koleduje o dalsi zivotny problem s dalsim idiotom. pretoze zrely anormalny dospely clovek pochopi ze je vecer unavena a chce spat. ak to nepochopi takeho cloveka v zivote ona nepotrebuje.
a co sa tyka opatrovatelskeho. to su tak male peniaze ze ak by si siel do prace zarobis niekolkonasobne tolko a este si mozes dovolit niekoho kto sa o babku postara. ta opatrovatelska almuzna ti v zivote sposobi to, ze sa nebudes moct nikdy osamostatnit a plnohodnotne si zalozit vlastnu rodinu.
neviem kolko mas rokov ale akutne potrebujes spravit nieco so svojim zivotom. kazdy si nesieme svoje traumy, kazdy sme prezili nieco tazke ale treba sa s tym vysporiadat a ist dalej. ty mas v sebe tolko nespracovaneho ze to doslova srsi z kazdeho tvojho pismena. a predpokladam ze nazivo to je este viditelnejsie. ty chces aby sme si vsetci uvedomili ze si mal tazky zivot. garantujem ti ze kazda jedna prispievatelka co ti tu napisala prezila v zivote nieco co bolo rovnako tazke a mozno aj tazsie. tazke veci treba skratka prekonat. taky je zivot.

vo svetle tvojich dalsich prispevkov si trvam na svojom. nie nepomoze tvojej mame vypnut WIfi ani vypnut FB ani cachre s viditelnostou. ona potrebuje asertivne komunikovat s ludmi. da sa to naucit. a mal by si sa to naucit aj ty. mimochodom neviem ako zdatny si v opatrovatelskych sluzbach ale je velky omyl si mysliet ze opatrovat moze kazdy. verim ze by sa nasiel niekto vhodnejsi pre tvoju babku a pre teba by sa nasla vhodnejsia praca ktora by ta posunula niekam kde by to bolo pre teba lepsie.
mama ak sa potrebuje zbavit neustaleho "narazania" na debilov ako si to napisal bolo by fajn zacat pracovat na sebe. su na to rozni treneri, kouci. da sa to naucit. ano zlych ludi je vsade vela. ale jedine co jej proti nim pomoze je, ze sa nauci ako sa k nim spravat. a sklopit usi ze niekoho nechce urazit ked jej jasne nieco prekaza nie je spravny sposob. je to doslova ten najhorsi sposob aky moze zvolit.

a ked sa tu stale navazas do nasich dojmov - tak si uvedom ze pises anonymne na verejne forum, pytal si sa odpovedali ti. sam nenapises nic blizie takze to ty budis v ludoch dojmy. ak nechces aby si domyslali musis napisat realitu. nemozes sa rozculovat nad dojmami ked sam nekomunikujes priamo.
nie si schopny prijat nazor, usmernenie radu ani kritiku. mnoho zien co ti tu napisalo je mozno vo veku tvojej mamy. takze vedia o com hovoria a radili ti dobre. to ze to nevidis a nechapes uz je tvoja chyba.
ty vazne potrebujes pomoc a nie s technickymi vecami a to ti pisem bez stipky rypania a urazok. na zaklade tvojho prejavu je to naozaj do oci bijuce. a nemyslim to v zlom. rozhodne by to ze by si s tym zatocil zlepsilo kvalitu tvojho zivota.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
24. júl 2023

Práve to, že píšem na verejné forum neznamená, že tu musím napísať celý svoj životopis. Tu išlo o niečo iné. A niektoré to pochopili. A žiaľ niektoré nie taký je život.

autor
24. júl 2023

@elizabet173 mrzí ma, že si sa pridala k ním. Asi si si povedala, že predsa ženy držia spolu. Nevadí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal