icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

lucisa
14. sep 2011

@katuska01 jsem ale proti vám starucha, vy jste tak fáááájn mlaďounké, hned bych si 10 roků ubrala....... Jsem začala s dětmi později, než bylo v plánu, no ale co už.
A přidávám se k maminkám, které mají doma čertice. Mám sice tři holky, ale někdy je to horší, jak 10 kluků raubířů..... 😀 😀 😀

lucisa
14. sep 2011

@katuska01 dík 😉 😀
Témata, kde jsem zabrousila na SK jsou delší dobu "mrtvá", asi nikdo nic nechtěl nebo nepotřeboval........ 😲

123kika
14. sep 2011

@lucisa ahoj vitaaaaaj medzi nami 😀

katuska01
14. sep 2011

@lucisa ale noooooo si v najlepsom veku o to nam vobec nevadí ved aspon nam das rady si predsa trosku skusenejsia tesim saaa....no tak mas doma radost z tych tvojim bab 🙂

123kika
14. sep 2011

Baby ako preklikavate po napisani vaseho prispevku? Lebo kym ja preklikam podla mna,tak uz zrazu sup....10strana 😉 . a nevidim dalsie vase prispevky,,,dakujem za radu

katuska01
14. sep 2011

@lucisa ono tu na sk koniku funguju urcite temy co pravidelmne navvstevuju baby co sa poznaju a my nemame sancu sa zapojit a ked aj tak sme ako 5 koleso u voza 😒

lucisa
14. sep 2011

@123kika no nazdááár 😀 😀 😀
Jak je na Slovensku, co nového? Jsem ještě ze staré generace, která pamatuje společnou republiku, tak nějak mám problém uvažovat a mluvit o dvou státech. Mimo to, máme na SK rodinu, sice hned za hranicemi - H. Srnie, Dubnica atd. - a pak ještě z druhé strany rodiny v BB, ale s těmi moc v kontaktu nejsme - ale pořád to beru vše společně.

123kika
14. sep 2011

po mojom prispevku mi napise pridaj dalsi prispevok a nechodia mi vase prispevky. Iba ked kliknem na kto ma spomina,potom na meno a potom mi hodi pokrtacovanie diskusie. Je to zdlhave...mate nejaku kratsiu cestu 😠

katuska01
14. sep 2011

@lucisa jasne ved sme jedna rodina🙂 🙂 🙂
@123kika ja odoslem a kliknem si hore kto ma spomína a tak cez to idem 🙂

katuska01
14. sep 2011

@123kika no ja to tak presne robím tiez myslim ze by to mohlo ist automaticky ked odosles aby si videla vsetky prispevky aj tzie najnovsie🙂

123kika
14. sep 2011

@katuska01 presne tak a vies lucisa kedy si ta vsimnu? Iba ked im zacnes odporovat,tak to nadaju a mas odpoved 😉

katuska01
14. sep 2011

@lucisa a inak na Sk nic noveho vsetko po starom hehe a v čechach? 🙂

lucisa
14. sep 2011

@123kika asi moc rychle kecáme, tak ti to skočí na nejnovější.......

@katuska01 právěže prdlajs, jak někdo z vás psal na původní diskusi, můžeš mít 10 dětí a u každého se znovu učíš. Já si vždycky myslela, že nemůžu nikdy zapomenout, kdy se mé dítě poprvé usměje, otočí, udělá krůček, promluví, zoubek a houby, jsem sklerotik, kdybych to holkám nepsala do deníčku, tak si nic nepamatuju. 😀 😀 😀

Já mám na CZ verzi jednu tému, kde chodím pravidelně, daly jsme se tam dohromady skrze termín narození dětí už v těhu a pak ještě trošku víc na region z místa mého bydliště, ale jinak spíš chodím různě občasně, na dorty, nebo na perličky dětí.......

katuska01
14. sep 2011

@123kika no veru inak ja som este nemala konflikt takto na koníku vzdy som radsej bola ta co ustupi ale celkovo niektore vedia nastvat cloveka veru 😒

123kika
14. sep 2011

@lucisa to som rada, ja mam zase rodinu skoro Cechcach /Holic/ tak ja zase chodim tam hihih

katuska01
14. sep 2011

@lucisa jaaaj no veru aj ja som sa chcela pridat cez termín narodenia mojich deti ale hold smola zaskatulkovane temy🙂no dost mozne ze sa clovek uci pri kazdom dietati🙂

123kika
14. sep 2011

@katuska01 ja tiez som zatial bez konfliktu. Doma som zurila,nadavala ,ale tam som v slusnosti vycuvala a bola ticho. Nepotrebujem mat konflikty brrrr
baby vy fakt rychlo kecate 😀

lucisa
14. sep 2011

@katuska01 , @123kika mě to funguje, napíšu, odkliknu a můj příspěvek je na konci, tak dočtu zbytek od mého posledního. Jinak to asi ani nejde, ne?

@123kika no hele, jak vidím a čtu diskusi zapálených fanatiček, ať už je to do čehokoliv, raději mizím, bytostně nesnáším hádky a tady mi to už vůbec přijde zbytečné, já si tady chodím relaxnout. Protože když má někdo např. jedno dítě a nic jiného nemá na starosti, těžko takovému člověku vysvětlíš, že jsou v životě i jiné priority a nelze se celý den točit jen kolem pohodlí dítěte, navíc já sama bych nesnesla, když by mi někdo stál furt za zadkem, tak to ani nedělám svým dětem, hlídám, ale nechávám volnost.
Čímž nemyslím žádnou konkrétní diskusi, jen uvádím příklad.

lucisa
14. sep 2011

@katuska01 já měla asi štěstí, že jsem tu tému našla chvilku po založení, v asi 3. měsíci tt, tak jsme se tam daly do kupy fajn holky, po čase se to zamklo, ale stále jsme přibíraly ty, co nás třeba na staré otevřené diskusi jen četly a čerpaly zkušenosti, ale nějak se pak nepřidaly. Ono je to asi pak těžké zapadnout mezi 10-15 holek, které si povídají víc než rok..... 😒 to máš pravdu.......

Jo a u nás v CZ nic nového, furt tady jsou gizdi, co prudí, politici všechno jedna cháska, která mě taky občas vytočí, ale je to stejné jako u vás. Akorát u vás už tolik neprudí Mečiar, kdežto Klaus u nás ještě v politice je....... Toho dvakrát nemusím, už proto, že rozdělil republiku a já si teď musím měnit peníze, když jedu na SK a donedávna jsem ještě ukazovala na hranicích pas.
A to jsem chodila na gympl, kdebylo i plno Slováků.... 😢

123kika
14. sep 2011

@katuska01
@lucisa ano baby,clovek sa uci,pri kazdom dietati. To co platilo pri prvom,neplati pri druhom. Ale vies ,uz mas skusenosti s kojenim,uz vies ako prikladatmuz vies comu sa mas vyvarovat /napr: nechcela som ucit dieta na dudlik,aby s nim nebehal po ulici ako 2-3-4rocny,lebo bude mat krive zuby/ a hold sme palcovy...neviem si predstavit,ze budem mat druhe dieta,ze ako to spojim s tymto mojim divochom,ked sa mu musim venovat,lebo som si ho naucila,ze sa nevie sam hrat,lebo som sa mu od malicka venovala ´,ukazovala veci,aby si rozvijal od malicka slovnu zasobu,aby bol mudry,...teraz uz viem,ze dieta treba nechat aj samo,,,atd..tie skusenosti a chyby ti uz nik nevezme,alebo???

katuska01
14. sep 2011

@lucisa no veru mna je to relax ale niekedy sa mi rozum zastavaju co sa tu riesi 😒
@123kika 🙂....tak presne radsej cusat ako byt pretriasana v kazdom statuse🙂

katuska01
14. sep 2011

@lucisa no ved to je jasne tazko sa zapadas do temy ktora fici viac ako rok a prezili ste tehotenstvo porod a tak🙂

123kika
14. sep 2011

@lucisa presne tak,to si aj ja myslim,ved prave preto som napisala do doskusie,aby som sa nieco naucila,poucila a nie aby som niekoho urazala. A milujem,ked napisem svoj nazor ona si ho predtym neprecita a potom jej vysvetlujes,ze to,co ti vycita si uz napisala na nejakej 3tej strane a ona sa prida na 7 a bude ta kritizovat....minule som sa pridala do temy stahovanie predkozky..od vtedy tam ani nepachnem,lebo keby sa dalo cez net posielat kamene,tak by som bola ukamenovana 😀

lucisa
14. sep 2011

@123kika jj, v tom máš pravdu, ale tvůj malý má teprve 2 roky, to není nic divného, že je stále u tebe, on si právě teď začíná uvědomovat svět kolem sebe a chápat sociální postavení. Ví, že patří k tobě a k rodině, získává ostych před cizími, není to miminko, které si může každý cizí pochovat nebo na něj mluvit.
Ale taky to časem přejde, u někoho ve 3 letech, jak jde do školky, jiné dítě až třeba v 6, ani moje holky nejsou přes kopírák, třebaže je vychováváme stejně. 😉
A zkušenosti určitě nezapomenu, vím, ja to choí.
Třeba s tím dudlíkem, mou první dceru jsem kojila do téměř 18 měsíců, byla bez dudlíků, ale odnaučit kojit byl kravál na 4 noci. Druhé jsem dudlík dala, protože jsem neměla možnost jí dát prso kdykoliv si chtěla podumlat, měla jsem kolem ještě 2leté dítě a taky jsem měla strach, jak ji odnaučíme, byla totální závislák, chodila spát i se 4 dudlíky!!!!!
A v nějakých 20 měs. jsme jí ho vzali, společně hodili ptáčkům z okna a až na pár chvilek to proběhlo v klidu, takže u třetí prdelky to už vůbec neřeším. Dudlajs teď má a vím, že jí ho za chvilku taky vezmu, zkusím to do vánoc odbourat.

123kika
14. sep 2011

@katuska01 veru,preto cusim,lebo nerada by som bola za niekoho,kto nie som

katuska01
14. sep 2011

@123kika ale neboj zvladla by si....ja som inak prveho kojila presne do 3rokov za co sa vobec nehanbím i ked strasne vela ludi ma odcudzovalo a tak som bola dost naviazana na neho aj on na mna a vobec som si nevedela predstavit ako este stihat aj druhe dieta pri nom a potom zrazu z babetka vyrastol chlapcek ktory uz chcel kamaratov a nie mamine na ciciku byt a tak mame aj nasu bambulku a je to makacka niekedy z dvoma ale pohoda zvykli sme si..🙂a milujem ich nadovsetko:.-)

lucisa
14. sep 2011

@123kika 😀 😀 😀 😀 tak ještěže mám holky a předkožku jsem nemusela řešit.
Možná bude jednou čtvrté a dcerky se dočkají brášky a pak si přijdu k tobě pro radu 😀 😀 😀

lucisa
14. sep 2011

@katuska01 kojení a řeči okolí už vůbec neřeším. Miluju ty kecy, když vím, že mi nikdo nic nedá, děti mi nevychová, jen je důležitý a kecá. Když budu chtít radu, mám pusu a umím si o ni říct, jinak vypouštím všechny chytré řeči. 😝

123kika
14. sep 2011

@lucisa vidis a to je to,co som ti pisala....skusenosti,ved Lukasko bol ako pokusny kralik 😲 teraz pri druhom budem mudrejsia aj co sa tyka kojenia. Zo zaciatku som mala mlieka pre seba dost a este som ho davala jednej druhej babe 7dcl mlieka denne!! a potom mi maly prestal pit mlieko,mne kleslo /hovorim o 9mesiaci/ mala som ho malo,maly nechcel pit ani cez den a ani v noci,tak jasne ze mi kleslo pil len rano a vecer a ja som vedela,ze mam podla odsavacky cca50mlmlieka,tak nie aby som ho prikladala som ho uplne odstavila,lebo mu to bolo malo. Lebo doktorka povedala kojit len rano a vecer"" vies uz sa clovek ponaucil....

katuska01
14. sep 2011

@lucisa
@123kika hehe ja som uz riesila predkozku🙂
@lucisa jasne ja si nic nerobim z takych reci ja som si svoje deti vynosila lubim ich nadovsetko staram sa o neho tak kaslem na vsetkych nikto mi ich nenakrmi tak nech si hovoria co chcu🙂