Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@katuska01 taktak, nedívat se na okolí....... i naši byli celkem překvapeni, že čekáme třetí (ač jsem vždycky už od puberty prohlašovala, že chci velkou rodinu a aspoň tři děti, asi si mysleli, že mě to po prvních zkušenostech s dětmi přejde), a jak jsou rádi, že máme malou. Je to totiž miláček, strašně usměvavé dítě, díky starším sourozencům okoukala blbiny hodně brzy, je ní sranda.
Dokážu ji tajně pozorovat dlouhé minuty, než si mě všimne, jak si hraje, tancuje u telky na dětské písničky nebo jen spinká.
Ale to tak máme asi všechny, že si myslíme, že naše děti jsou ty nej, protože se na ně díváme ne očima, ale srdíčkem.
@katuska01 já si to myslela taky, ona se fakt jen přicucla, 2x potáhla a usnula s prsem v puse.
Jenže já už byla v té době těhotná s druhou dcerou a byla jsem strašně unavená, tak jsem ji nemilosrdně ze dne na den odstavila, nabídla ji v noci flašku s vodou, 3 noci nám ji házela z postýlky na hlavu, pak jí asi došlo, že se mnou nepohne a spala.... 😀 😀 😀
presne baby a to je to,,druhe vam napisu ze preboha,tak dlho kojit deti /zavist/ aj ja vam zavidim,ze ste to tolko vydrzali,lebo viem co to bolo,ked som mala malo mliecka,raz bolo,raz nebolo,musela som ho odsavackou rozbiehat aby bolo,potom som ho mala za kamion,potom mi maly prestal pit,nervy!!! Vy ste odsavali? Uz teraz viem,ze odsdavat nebudem,musi sa mi spustit,maly sa musi naucit sam tahat.
@lucisa Aha ,takze ked dieta nakojim a vidim,ze níe je hladne dat mu dudlik a ono sa potom nauci spat celu noc? ci ako? Lebo ja som mala ploche bradavky,tak som malemu odsavala do 4mes. tak pil z flasky,cize ja som mu odsala 150ml a vedela som,ze bude spat celu noc. Potom od 4mes. sa mi chytil na prsnik a spaval mi celu noc. Az doteraz spavame celu noc. Cize ked som chcela mat mlieko, v noci som za neho odsavala a on spinkal
lucisa ako vidim s otehotnenim nemas problemy.
No katka, kojennie je krasne a ja by som tiez chcela kojit aspon 3roky,je to super
baby kojenie bolo pre mna namahave,co sa tyka vsetkeho,ale poviem Vam isla by som do toho znovu bolo to krasne ked sme sa konecne naucili prisat sa,bradavky sa po 4mesiacoch konecne vypukli,potom som mala malo mlieka,dieta salo iba ked mu mlieko striekalo,lebo inac nevedel pit,lebo pil z flasky,kym pustil flasku a chytil mna,potom po 5mesiaci bol pokoj,len potom od 6mes.prikrmy a od 9sa uplne odcucol a bolo po krasnom obdobi,skooooda 😖
@mia258 to sa dať nebude lebo ja musím ukončovať štvrťročne a nie polročne,,,ale nerozumiem, prečo keď ty si nemusela chodiť na konzultácie, ja musím,,,,aký je to systém? a ešte aj v papieroch mám napísané, že dôvod na individ. plán je rizikové,,,,ale inak nie som len mám kamene žlčové, tak mi doktor napísal posudok, že nemôžem chodiť do školy,,,,no tak som akože na rizik. a aj tak musím chodiť síce 4 krát týždenne, ale musím,,,,a keby mi to rozhádzali každý deň 2 hod. tak musím aj tak,,,,no chápeš tomu? 😲
@123kika u 4měs. dítěte bych ještě přikládala kdykoliv, pokud neměl do té doby dudlík, tak nevím, jestli by ho vzal.
Mě začaly Aňa i Sophi spinkat i s dudlíkem a kojením dýl v noci a pak i celou noc až po tom půlroce, kdy se už najelo na příkrmy. Do půl roku jsem dávala holkám mlíčko z prsu i v noci. Hlavně nezapomenout, že ve 3 a 6 týdnech a ve 3 a 6 měs. jsou tzv. růstové spurty, miminko v té době roste skokově rychle a má větší spotřebu mlíčka. A v té době maminky často podlehnou dojmu, že je jejich miminko hladové a přikrmí UM z flašky, čímž docílí toho, že si dítě zvykne na flašku (je to jednodušší na tahání) a prsa netvoří víc mléka. Stačí vydržet 3-4 dny, přikládat často, hlavně v noci, kdy se nejvíc mléka tvoří, a prsa zvýší tvorbu mlíčka.
Pokud má miminko dudlík odmala, na jídlo se přihlásí, ale v tom prvním půlroce bych mu jej nedávala za každou cenu při každém zamrčení, někdy si totiž malá dudlík vzala a ještě usnula, ale jindy měla hlad, tak jsem jí prso dala.
Po zavedení přkrmů už si myslím, že po večerní hutnější a sytější kaši a ještě dokojení na noc by mělo mimčo vydržet aspoň 4-6 hodin, podle toho, jaký je to valibuk 😀
Já dávala "večeři" kolem osmé, ještě dorazila malou prsem a usnula a věděla jsem, že mi min. do půlnoci, většinou tak do druhé hodiny v noci bude spinkat. Pak jsem jen nakojila a zase vydržela do rána. A kolem toho 8 měs. už se prodlužovaly intervaly, do 3, 5, až vydržela až do rána.
A když se v noci vzbudila, stačil dudlík, který většinou vypadl.
Tak nevím, nepíšu to moc zmateně?
@jajuska1411 no len to sa nedá, keď mi dali štvrťročne jak blbí,,,a tak poberem deti takým tým zlým ujom a tetám 😀
@katuska01 veru mne sa chce z odsavacky grc....a to si pis,ze tu vec nechytim do ruky!! Vies ale bola som sama a nemal mi kto poradit,. To by som chcela aj ja pri druhom dietati. Radsej budem v noci vstavat,ked aj 15krat za noc,ale nech sa nauci sam sat. On bol nauceny na flasku a kym mu to nestriekalo,pustil hotovo a ja som mu radsej strcila flasu do ruky. Teraz? urobila by som opak a dufam,ze bradavky nebudu schovate 😲 no a ked sme boli uz za vodou a doktorka povedala,ze mozeme od roka prejst na kravske mlieko,tak nam zistili alergiu na kravske mlieko. Ale maly bol kojeny do 11mes.lebo som mala tolko mlieka v mraziaku,ze mu vyslo do 11mesiacov. Na jednej strane to bolo fajn.
@123kika to by ses divila, první dcerku jsme zkoušeli skoro rok, už jsem byla i objednaná do Gyncentra, nechtěla jsem se snažit se zklamáním další roky, tak jsem tam hned naběhla, udělali testy, řekli nám, že to přirozeně nepůjde, a čekalo se na MS, aby mi začali píchat hormony. No a ta MS nepřišla, bo jsem byla těhu 😀 😀 😀
Ale další těhu klepy klep šly skoro hned, snad na 2-3 pokus.
A já odsávala akorát v porodnici, protože jsem se vždycky druhý den nalila, malá nestíhala, mě prsa strašně bolela, tak jsem to odstříkávala pro nedonošeňátka atd., přímo v porodnici jsem jen u poslední dcery nechala asi 1,5l mateřského mléka 😀 - a to prosím jen za 2 dny!!!
@lucisa no tak super teda...ja som vzdy davala mliecko na poziadanie niekedy to bolo aj 20krat a niekdy to bolo 4krat denne ale ved je to pre nich.. 🙂 🙂
@lucisa no ked ja poznam presne tie extremy v porodnici mali mlieka ze sa islo dietatko zadrhnut nastal nejakly problem hned dali flasu prikrmovali a vzdy kazda radsej skoncila s kojenim akoby mala vziat tu flasu lebo boli pohodlne i ked neviem co je na tom pohodlne ked musite pripravovat mlieko..🙂
To je sranda, jak se tu bavíme o koze a jiné holky o voze........ 😀 😀 😀
no, baby moj maly aj napriek problemom do 11mesiaca nikdy ani raz neochutnal Um mlieko iba moje. Ked som nemala,tak som vybrala z mraziaka a hotovo. Ale teraz sa len smejem,ze nemala 😔 Ved keby som ho prikojila aj viac krat ,tak sa nic nestane....to su moje skusenosti,ktorym sa budem uz vediet vyvarovat. A to je to.pri prvom si vychytas chyby a pri druhom uz ich nespravis,lebo dieta je plne ine. 😝 ale budem mudrejsia
@katuska01 no, mě to taky přišlo pohodlnější kojit. Nemusela jsem myslet na to, jestli jsem vzala mlíko i čaj, když jsme někam jeli, nebyla jsem omezovaná dobou krmení třeba na nákupu, prostě jsem si zalezla do dětského koutku a nakojila.
Malé teď dávám mlíčko jen 3x denně, ráno, v poledne a večer, a to už flašku vzhledem k věku nevyvařuju a nedovedu si představit, jak v noci polomrtvá vstávám, chystám sterilně mlíko, pak to ještě vyvařuju, dej pokoj, kojení je fajn, pokud to jde..... 🙂
@lucisa tak to si super kojila to si mala z coho tolko vela mliecka,ze si hned vela pila? Ja som jedla aj homeopatika,caje,razcovu polievku 9mes.len aby som mala,Ja som sa strasne bala,ze ho stratim 😀 a to cim odovodnili,ze nemozes byt tehotna? No vidis osud je len osud,treba to nechat na prirodu a hlavne byt uvolnena a sup mi uz od maja skusame,ale neriesim to. Uz teraz mam jedno svoje a som rada,som spokojna,ked bude budem sa tesit,ked nie,mam pre koho zit
@katuska01 njn, co naděláš, chtěli to spojit, tak se s tím musíme poprat.
@123kika to je podle mě blbost, chápala bych to u UM, ale u kojení ne, pokud má miminko reflux, což měla první dcera, dávala jsem před kojením na lžičku Nutriton (svatojánský chleba), to zahustilo v bříšku mlíko a ono se nevracelo. Ale jinak je MM stravitelné v pohodě. To se doporučovalo dřív, takový rozestup, ale když ti mimčo řve, nepomůže přebalení, pochování, ale hladově se přicucne, jakmile mu nabídneš prso, tak to asi bude hladem, ne?

@123kika já mám třeba zkušenost tu, že první možná díky tomu, že neměla dudlík, ale kdykoliv prso, byla kojená nejdýl, prostřední Aňa a nejmladší Sophi se dostavily skoro stejně, v 10 měs. přes den a v 11 v noci. A obě měly dudlík.
A je pravdou, že obě mladší mi krásně od cca 7-8 měs. spaly celou noc a nejstarší Noemi se ještě v 1,5 roce budila 6x za noc, jen aby si podudala prso.
Ale to mám vypozorované u nás, jinde to může být jiné......