icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

mia258
28. jan 2012

@cestovatelkaandrea už mám všetko poskladané, zajtra len dobalím posledné veci (zubné kefky, Miine pyžamko, atď.) a môžeme vyraziť 🙂

cestovatelkaandrea
30. jan 2012

@mia258 prijemnu cestu. daj potom vediet, ako ste docestovali 😉

cestovatelkaandrea
30. jan 2012

@cilicka22 mi to neuveris ale v noci u nas nasnezilo. sice len 1cm ale aj to sa rata. teraz je vonku minus a vsade zatiahnute, takze mozno zacne snezit 😉 konecne mame zimu aj u nas v NL

cestovatelkaandrea
30. jan 2012

@cilicka 22 recept na tvarohovu plnku s ovocim. skus uvidis ak bude dobra, daj vediet 😉
500 g mäkkého tvarohu z Lidla zn. Pilos vo vedierku
1 smot. puding Dr. Oetker uvarený v 250 ml mlieka - vychladnutý zmiešať s tvarohom
2-3 vanilkový cukor
kryš. cukor podľa chuti
1 želatína za studena Dr. Oetker - rozmiešať v 100 ml komp. šťavy a hneď vmiešať do tvarohu
vystačí 2x na korpus cca 25 cm, netreba maslové mantinely, ovocie dávam - jahody,mandarinky resp.broskyne
váha takejto potiahnutej torty cca 3 kg

cilicka22
30. jan 2012

@cestovatelkaandrea
@cestovatelkaandrea dakujem za recept skúsim si zlatá.. 🙂 🙂 dam vedieť aká je.. 😀 😀

cilicka22
30. jan 2012

@cestovatelkaandrea jeeeeeeeeeeejko tak to je super..no u nás je tiež riadna kosa -9 až -14 rano tak zima je tu ako v rusku..aj by som bola radšej keby už bolo po zime.. 😀 😀
ale u vás je to asi zase naopak..radšej nech troška zasneží však

cestovatelkaandrea
31. jan 2012

@cilicka22 nakedy planujes tu tortu? normalne sladke teraz vobec nemusim ale tortu by som si dala. len piect ju nemozem 😀
aj ja sa tesim z toho, ze je tu zima. konecne. v noci troska posnezilo, takze tu bolo rano tak 2cm snehu 😀 😀 😀 a zima ako hrom, ze -6 to tu este nebolo tento rok. kanale zacinaju zamrzat, takze o chvilu sa budu decka korculovat. tu v NL je v kazdom meste a dedine strasne vela umelo vybudovanych kanalov a ked je zima, tak sa deti korculuju. dokonca aj u nas v pristave, ked zamrzne velka voda (umelo vytvorena priehrada), tak aj tam sa korculuju aj s kocarmi na lade 😀 😀

cilicka22
31. jan 2012

@cestovatelkaandrea no na malého narodky..ma v marci..tak som mu dala jednu objednať..vláčik tomáš jeho oblľúbenú..a jednu mu chcem spraviť ja..tak uvidíme ako sa podarí..aby som sa nemusela hambiť 😀 😀
tak sa malý vyblázni vonku..to je super ked je pre deti také niečo vybudované..aspon majú kde s rodičmi v zime tráviť čas...tu takých miest moc neni len v centre..a väčšinou ked tak v športových halách..na verejnom korčulovaní..
aj u nás je hrozná kosa rano je vždy niečo okolo -14 a hlasili aj väčšie mrzy na najbližšie dni..tak to čo už budeme ozaj ako v rusku 😀 😀

cestovatelkaandrea
31. jan 2012

@cilicka22 joj keby som bola doma v marci tak ti upeciem. skoda, ideme na SR az na velku noc 😒 vlacik tomas som robila drobcovi, lebo aj on je do neho blazon a o nicom inom nehovori. teraz ho akurat bavi aj Bolek a Lolek a vynimicne aj bambulka 😀 😀 😀
no deti sa tu mozu vyblaznit cely rok. na vode sa da robit vela veci, len hory tu nie su, takze to mi trocha chyba. ale vsak si nejake tury porobime teraz ked budeme na SR. Brusko bude este male (dufam), tak budem moct aj chodit po horach.

cestovatelkaandrea
31. jan 2012

@mia258 halo halo, ako ste docestovali?

cilicka22
31. jan 2012

@cestovatelkaandrea no škoda..nevadí..aj nášmu sa páči vlaáčik tomáš..preto sme mu ho dali upiecť..on letí teraz na vláčiku, mackovi pu a mickeym.. 😀 😀
aj mi radi chodievame na túry do hor..len tak prejsť cez víkend tu u nás..do hájika..tak je aj také super posedenie..mávajú tam originál kofolu..na tú sa vždy tešíme..preliezačky a hojdačky pre deti..tak aj drobček sa tam može vyblázniť..je to také super posedenie uprostred lesíka..
vždy tam radi chodíme..
a kde najradšej chodievate na SP na túry...mi zväčša do Tatier a do Oščadnice..tam sme boli minulý rok aj na dovolenke..krásne prostredie..

mia258
31. jan 2012

@cestovatelkaandrea
@cilicka22

Uz sa hlasim baby, ospravedlnujem sa, ze az teraz, ale som na prasky... 😔 Pricestovali sme domov v noci. Tie vybuchy malej pocas cestovania su nepopisatelne. Uz len cestu KE-BA autom ledva rozdychala. Potom cakat na letisku, kde je sice kopa zaujimavych veci, ale vsetky ju po dvoch minutach prestali bavit. Bola hystericka, vrieskala, kricala, bila nas... Teda nie v hale plnej ludi (nastastie) ale vzdy ma odviekla napr. na wc a tam sa naplno prejavila 🙄
Dnes mi spi uz treti krat, boli sme 2x na kratkej prechadzke. Netusim kedy zaspi vecer a ci sa o jednej nezobudi a nebude chciet hrat. Ale inak som neskonale vdacna za, to sme uz doma... 😅

cilicka22
31. jan 2012

@mia258 ahoj..tak to ti verím..že si šťastná že ste konečne docestovali a ste už domka 😀 😀 tak vravíš že už by si ani za nič neabsovovala takú cestu..aspon na čas 😉 😉
ale hlavne že ste šťastne docestovali.. 🙂
aj mne dnes drobček prespal poobede skoro 3 a pol hódinky a teraz je taký mrzutý..jaj..no tiež neviem kedy pojdeme večer spinkať...to bude asi nadlho... 😀 😀

mia258
31. jan 2012

@cilicka22 veru, nabuduce si riadne rozmyslim ci niekam pojdem 😀 ale ja sa malej ani necudujem, aj pre nas dospelych to bolo vela, nie to este pre male dieta... Ona uz bola potom taka nervozna z toho, ze nemoze napr. vystupit pocas jazdy, ze som mala pocit, ze prestava dychat a upada do nejakeho soku lebo sa zacala aj s cajom dusit, normalne akoby nedychala 😨 a nakoniec na cas od vycerpania zaspala... Ale normalne mi to dobralo min. tri roky zivota 😖

cilicka22
31. jan 2012

@mia258 to ti verím..človek je s takej cesty unavený..a pre malé dieťa je to pri najmenšom dvakrát unavnejšie cestovanie..ani máš malý nemá rad ked dlho cestujeme ani v autosedačke rád necestuje..hlavne koli tomu že je priputaný a nemože lietať behať..a hlavne by chcel šoférovať s tatom 😀 😀

mia258
31. jan 2012

@cilicka22 presne to asi vadilo aj Mii, ze sa nemohla pohybovat. Mam pocit, ze keby sme sli peso, tak by nemala ziadne nametky 😀 😀

cilicka22
31. jan 2012

@mia258 no to asi nie..ani náš... 😀 😀 až kým by ho nezačali bolieť nôžky a maminka nos ma 😀 😀

mia258
31. jan 2012

@cilicka22 moja odkedy sa naučila chodiť, v kočíku nesedela okrem toho keď spí 😀 Ona neznáša byť v kočíku, na rukách vydrží tak max. 5 minút. A keď my ostatní fučíme od únavy zo šliapania, ona by ešte 2x takú dlhú trasu zvládla 😕
V Tatrách sme šli na túru, bála som sa, že v polke proste začne protestovať a nespraví ani krok. A ona v cieľovej rovinke sa rozbehla ďalej a nechápala prečo už stojíme 😅

cilicka22
1. feb 2012

@mia258 no to ani náš malý v kočíku nechcel byť už od narodenia mal k nemu averziu..a popritom bol veľmi priestranný..no čo už nemal rád kočíky..ked trošku podrástol bolo to lepšie..teraz celkom v kočíku obsedí ale musí sa voziť akonáhle sa zastaví..že s niekym sa stretneme alebo ideme do obchodu..ihned sa tahá vonku 😀 😀
tak to máte potom riadnu čiperku..ked zvláda takéto trate..aspon ťa neboli ruky..ked sa nerada nosí..náš by len na kona chodil.. 😀 😀

cestovatelkaandrea
1. feb 2012

@cilicka22 do Tatier je to od nas trocha dalej, takze len u nas na okoli. su tu krasne lesy okolo Trencina, takze pochodit sa da vela. Ale teraz rozmyslame, ci by sme nesli pocas dovolenky na SR aspon do Malej Fatry hore lanovkou zo Stefanovej a potom chodit po hrebenoch. to by bolo aj bezpecnejsie pre mna. Tatry ja milujem, su krasne, ale na to si pockam asi ked bude drobec a aj to druhe prekvapenie troska vacsie.

cestovatelkaandrea
1. feb 2012

@mia258 brrrr, tak to mate ine adrenalinove cestovanie. Damian je hotovy anjel ked cestujeme. Neviem, ci by som to ja tak v pohode rozdychala ako ty, keby som mala takeho divocha.

cilicka22
1. feb 2012

@cestovatelkaandrea no to áno to máš pravdu..Tatry sú krásne v každom ročnom obodobí..
a čo malý má rád túry 🙂

mia258
1. feb 2012

@cilicka22 u nás je pokoj, keď môže robiť všetko sama. Začnem ju obúvať, ale to chce ona. Aj zaviazať si šnúrky... samozrejme jej to nejde, tak dostáva nervy, kričí, trhá, ničí 😀 Takže chodíme v takých čo si na 10.x natiahne aj sama, ale mám pokoj lebo ona to dokázala.
Vôbec nie je ten typ, ktorý sa chce nechať prezliekať, prebaľovať, nakŕmiť - ona to musí sama. Neznáša polievky, lebo sa jej vždy vylejú z lyžičky a nevie ich chytiť do ruky 😅 Síce to vyzerá po obede ako po výbuchu ale je spokojná sama so sebou 😵

@cestovatelkaandrea v pohode rozdýchala? Neblázni 😀 Kebyže okolo mňa nie sú ľudia, tak ma asi zavrú za ublíženie na zdraví 😀 😀 😵
No nejako som si už zvykla, že mám aktívne dieťa 😅

cilicka22
1. feb 2012

@mia258 no ale na jednej strane je to fajn že sa snaží byť taká samostatná..iné detičky sa nechajú len obskakovať..a to tiež nieje dobré..aj náš drobček chce vždy všetko sam..či papať..ale to viac skončí na zemi a na tričku ako v puse..ale hlavne že papá sám..a z duše neznáša podbradníky..gumený či klasický bavlnený aj keby tam bol neviem aký obrázok..vždy ho strhne a ja sa musím obrniť veľkou trpezlivosťou..lebo vždy to skončí šipnavým tričkom a všetkým naokolo..a najhoršie je že niektoré flaky nie a nie ísť dole.. 😀 😀

mia258
1. feb 2012

@cilicka22 veď práve. Vieš si predstaviť Miu, že sa chce sama prebaliť? 😀 Musím ju čím skôr naučiť na nočník, lebo takto sa to nedá. Keď sa vykaká do plienky, tak pribehne za mnou aj s novou a už sa sama povyzlieka aj si špinavú plienku strháva. A keď ju chcem dať ľahnúť a vymeniť jej ju, tak začne vrieskať že chce sama... no čo mám robiť? 🙄

cilicka22
1. feb 2012

@mia258 tak to je potom riadne šikovná..to musíš mať aj radosť 😀 😀 mne drobček o nočníku neche ani počuť..a ty si malú už skúšala dať na nočník..

mia258
1. feb 2012

@cilicka22 skúšala, keď bola menšia tak si v pohode sadla a neriešila. No ale samozrejme nevedela na čo slúži 😅 A teraz... nedokážem si predstaviť ako ju donútim sadnúť si naň. Možno počas jedenia alebo pozerania rozprávky? To je takých 5 minút... 😀

cilicka22
1. feb 2012

@mia258 no to aj u nás bolo tak ked bol malý tak pekne sedkal čítal si knížočku a teraz nechce o nom ani počuť ked ho vidí tak už uteká ani rozprávka nepomože..aj sme mu kupili sedátko na záchod ale ani to nepomohlo..no uvidime..snad to pojde lepšie cez leto to može behať aj bez plienočky

mia258
1. feb 2012

@cilicka22 ja by som chcela malú ešte do leta naučiť. Ale nad tým sedátkom som tiež premýšľala, možno sa jej bude viac páčiť. Pôjdem pozrieť zajtra/pozajtra do mesta a možno kúpim 😉

cilicka22
1. feb 2012

@mia258 skús uvidíš..náš na nom najprv presedel aj pol hodinky obzeral všetko na vôkol..trhal papier...a nič a ked zliezol dole tak sa pocikal.. ☹ poteší..mi to skúšame skoro každý den..ale nič nezaberá..aj idem s ním a posadím ho na šerblík a nech ciká aj on..ale čo..len si sadne hned sa zdvihne a pustí sa do trhania papiera.. 😀 😀