Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@cilicka22 drobec rad beha po lese. zbiera konariky,listy, hadze sa na zem ako padnuty strom. okukuje hriby, alebo sa schovava za stromy. prirodu ma rad, aj ked neviem kolko km by zvladol. naposledy s nami pochodil nieco okolo 4km ale to sme museli mat so sebou aj cukriky, lizatka, dzusiky a pod. Ved to asi poznas 😀
@mia258 ja som vacsinou kludas, ale ked sa nastvem tak vybuchnem ako casovana bomba. a keby mi Damian dlho pokusal nervy asi by som fakt explodovala. Zatial dostal tak mozno dve po zadku a aj to bolo davnejsie cez plienku. A aj to mi s kludom povedal, ze mu mozem dat este jednu 😀 Teraz sa s nim da uz normalne argumentovat a ked vystraja, tak to riesim ignoraciou a po chvili sa s nim zacnem bavit znova. On je upokojeny a schopny sa rozpravat. Nastastie mame takychto vystupov velmi malo.
@cestovatelkaandrea ja keby som Miu ignorovala, tak mi odíde preč a vôbec ma nerieši 😀 My aj keď sme prišli do KE, nové prostredie, ľudia... prišli sme do mesta a ona sa pustila sama skúmať ulicu, obchody, stánky, všetko čo videla.Vôbec jej nevadilo, že ma nevidí, že sa možno stratí a že to tu nepozná 😀
Jeej gratulujem vám k tomu! 😵 Keď sa už bude vedieť aj sám utrieť, tak to už budeš mať doma hotového dospeláka, to je pre deti asi najťažšia vec 🙂
@mia258 tak tomu sa hovori iny flegmos. to nas drobec zacne vykrikovat : "pockaj na mna". a ked sa nahodou nezastavim, tak pride taky nastvany ku mne, ze co mu utekam.
no s tym odplienkovanim som strasne spokojna. je to tak ako sme chceli. do nicoho sme ho nenutili a od minuleho roka septembra sme to do uplneho zbavenia sa plienok zvladli podla mna dobre. niekto si povie, ze je to dlho ale detom treba dat cas a 4 mesiace su fajn. ked si predstavim, ze od oktobra si plienku pytal do januara len na kakanie a tyzden uz ju nechce ani na vecerne spanie. som s nim velmi spokojna. a islo to bez stresov, ze som ho nasilu davala na zachod alebo nieco podobne.
@cestovatelkaandrea mojej by bolo asi aj jedno, keby si ju niekto cudzí vzal 😀 Ale ty to máš lepšie, keď si ťa malý stráži. Ja musím strážiť Miu 😅
Podľa mňa 4 mesiace vôbec nie sú veľa. Ja idem dnes poobede aj Miou nech si vyberie sedátko na WC, včera som jej už o tom hovorila, tak stále behala do kúpeľne pozerať či sa tam niečo náhodou neobjaví 😵
@mia258 dakujem 😉 to je dobre znamenie, ked sa chodi pozerat, ze ci sa nahodou sedatko uz neobjavilo. Ked sme drobca ucili na serblik, tak mu manzel kupil ten hraci. A u nasho Damiana to malo obrovsky uspech. Vzdy sa mu lubilo, ked mu serblik zahral. Ale sedatko je podla mna lepsie. Vsetko rovno do zachoda 🙂 a nemusis potom Miu ucit na prechod.
@cestovatelkaandrea už na ňom dnes aj sedela 😀 Len ju to po chvíľke prestalo baviť, stále niečo skúmala atď. Ale nevadí, zajtra pokračujeme! 😅
@cestovatelkaandrea jeeeeeeejko tak to gratulujem... 🙂 🙂 šikulka
no aj mi sa snažíme ale malý nechce o šerblíku ani počuť..a na sedátku by len sedel a sedel aj pol hodinku a nnič a ked zlezie dole tak sa pociká..porad niaku fintu.. 😉 😉
@mia258 to je aj tak dobre, hlavne to netreba silit 😉
@cilicka22 mozno je na to este skoro. my sme sem tam davali Damiana na serblik ked mal tak rok aj cosi. Potom chytil averziu k serbliku a nemohli sme ho tam dostat az kym nemal dva a pol roka. Proste jedneho dna, si nan sadol sam od seba. Dovtedy bol serblik ako dekoracia v izbe. Potom pocas leta pred jeho tretimi narodeninami, ked uz bol schopny moc udrzat niekolko hodin, sme mu prestali davat plienky cez den. Zo zaciatku to bolo trocha frustrujuce, lebo 5 minut po tom co sedel na serbliku a nic neurobil sa hned pocikal na laminat. Postupne sa to zmenilo. Dost nam pomohla dovolenka na SR v septembri, lebo sa mu lubilo cikat vonku do potocka alebo do travy. Potom sme mu plienku davali len cez noc a na dlhe cesty alebo ked bola vonku zima a samozrejme, ked chcel kakat. Az teraz v january sa rozhodol sam, ist kakat na WCko. Do serblika vobec nechcel a teraz sa sam rozhodol, ze uz nechce plienku na noc. Ked si spomeniem ako sme ho stale presviedcali, tak bolo asi najlepsie ho nechat tak a iba sa ho nenapadne pytat, ci nechce ist cikat na zachod alebo na serblik. Pri druhom dietati uz nebudem mudrejsia a nebudem ho posadzat na serblik, ked tam nebude chciet sediet.
@cestovatelkaandrea ja si tiež myslím že nieje dobré ho dávať na šerblík proti jeho vôli..kéd sám nechce..aj sedenie na sedátku je nadlho..len vymýšla čo by urobil odkúrti už celý toaletný papier a nič..a potom zlezie dole a sa pociká..nechám to asi na leto to bude jednoduchšie ...ved to može aj bez plienočky behať..no aj mi máme drevenú plávačku laminátovú a je to hrozné ked sa vyciká len čakám potom kde to vyduje..to isté aj s rozliatim čajíkom..jaj no uvidíme..snad to cez leto zlvládneme..
a čo ty ako sa citiš..maminka
@cilicka22 no ked sa otepli, tak s tym kludne mozes zacat, teraz v zime by som to aj ja nechala tak. jedine ze by si videla, ze fakt by to mohol zvladnut. v lete sa detom lubi cikat do travy, alebo ocikavat plot a podobne zabavky, takze by to mohlo ist lahsie.
ja sa citim celkom dobre, uz ma tolko nenatahuje na vracanie ale chut do jedla sa este moc nevratila. takze cakam, ze este nejake to kilo padne dole. teraz mi len chyba spanok ale aj v tom si mozem oddychnut, lebo manzel po praci zvlada robit vsetko.
@cestovatelkaandrea no to áno..myslím že v lete to bude aj praktickejšie..
tak to je super že máš takého super manžela..a hlavne ohľaduplného takých je v dnešnej dobe málo.. 😉
neboj určite ked prejdu nevoľnosti tak sa to s jedením dobehne.. 🙂 🙂
ja som na začiatku tehotentstva tiež bola strašne ospalá..to ti verím..a čo malý nehnevá moc maminu, nechá ju trošku aj oddychovať..ozaj a už máš za sebou prehliadku..
no to je super máme hned dve nastávajúce maminky tu..pozerám že to možno bude mať termín niečo po sebe..to je super.. 🙂 🙂
@cilicka22 no ved aj ja som velmi rada, ze mi mm tak pomaha.
drobec ma necha oddychovat kolko potrebujem. Damian je velmi vnimavy a aj dost ohladuplny chlapec. ale ked vidi, ze vladzem, tak sa hrame o zavody.
zajtra mam kontrolu, tak po prvy krat uvidime babatko v brusku.
No ved aj ja som rada, ze mam podobny termin, tak sa z toho tesim 😉
@cestovatelkaandrea tak to ti verím 😀 😀 to máš potom zlatého chlapčeka..ja mám niekedy pocit že to tie dietičky naše niak vycítia že sa mamina necíti dobre že nieje až tak fit a sú také lepšie a dokážu sa prehrať aj sami.. 😉
caute baby, prisla som vas aspon pozdravit, citam si Vas,
@cestovatelkaandrea ja som mala tiez silne nevolnosti, schudla som 8 kg, ked presli nevolnosti tak som pribrala 8 kg, cize som bola na rovnakej vahe 😀 😀 😀 😀 😀 a spala som asi nonstop
Mii ide zúbok, tak je nekľudná ☹ Bola som po ňu poobede v jasličkách, celú cestu domov bola nervózna, nerváčila pre všetko, kričala, do plaču jej šlo... V noci sa určite nevyspím a zajtra idem doobeda k doktorovi 😒
@svetlankat ahoj moja..vitaj nasúpät už som sa divila čo je s tebou..som ťa tu dlho nevidela..čo sa deje? 🙂
@cilicka22 presne ako hovoris, velmi su vnimave. dnes rano som mu povedala, ze pojdeme k pani doktorke a ona nam ukaze babatko v brusku na velkej obrazovke. vies ako sa tesil. stale mi pripomina, ze mam v bruchu babatko a on ma v bruchu cokoladku a cukriky 😀
este je u vas taka zima? my mame teraz krasnych -15
@svetlankat presne toto som mala ja pri prvom tehotenstve. tiez padlo 8kg a ja som zrazu mala vahu ako za pubertalnych cias 😀 😀 a potom do porodu som ich pribrala nazad, takze som rodila s takmer rovnakou vahou 😀 a ked som porodila, tak padlo 7kg dole a zrazu som bola opat ako za pubertalnych cias. skoda len, ze som sa pocas kojenia rozjedla a potom sa to opat vratilo na staru vahu 😀
Pri prvom tehotenstve som nebrala tehotenske vitaminy a teraz ano. A sa mi zda, ze vdaka kyseline listovej mi nie je az tak zle ako pri Damianovi, ale unavu mam vacsiu 😅
@mia258 no to ti nezavidim. musite to nejako zvladnut. neteplotuje nahodou kvoli zubku. to bude zachvilku uz prerezany, ked sa tak jeduje. a ako ste spali. daj vediet co ti povedal doktor 😵
@cestovatelkaandrea no tak to musí byť zlatučký..tie naše detičky sú strašne vnímavé 😀 😀
no áno už dosahovali teploty v noci pod minus 25 a cez den mávame okolo minus 12 minus 10 ako kedy..ale je tu riadna kosa a chladný a silný vietor..no zima riadna ako sa vraví taká ozaj pravá zimaa..no už by som brala aby bolo po nej a vykúkla troška jar a slniečko..tie také príjemné jarné teploty 🙂 🙂
@cilicka22 nic sa nedeje, len nejak som nevedela co napisat, bavili ste sa o nocnickoch a stym sme my nemali nijaky problem tak som nechcela zabrdat. Ale pekne si vas tu citam.
@cestovatelkaandrea ako aj u mna, po prichode z porodky som bola lahsia, ale ja som mala z coho chudnut, bola som pred otehotnenim riadna dyna. Pocas kojenia som dala dole este 25kg, mala mala koliky a ja som uz nevedela co zjest.
Ahojte 🙂
Mam oficialne potvrdene tehu!!! 😵 Zajtra si len musim zavolat pre krvne vysledky, ci je vsetko v pohode. Uz som volala mm, nech sa ponahla poobede domov 😅
Mia mala vcera 2x hnacku, ale inak v pohode, len je trosku unavenejsia. Nechala som ju dnes pre istotu doma. Rano ma uz tahala vonku, tak poobede sa s nou pojdem aspon trosku prejst.
Vecer zaspala pred siedmou, o pol 11tej uz bola hore a zaspala znova az po jednej v noci. A rano pred siestou uz buntosila ☹ Ked som prisla k doktorovi, tak sa ma so smiechom pytal, ci ma muz zbil 😀 tak si viete predstavit ako som vyzerala 😅
@mia258 supeeeer, tak uz to mas potvrdene aj od doktora. taka som rada. co vsetko ste videli na sone? a ako si si nechala urobit sono. ja mam na vyber, bud klasika na brucho alebo vaginoskopom. myslim, ze cez vaginoskop uvidime viac.
@svetlankat wow. no to mi potom musis dat typ ako sa udrzat po porode, lebo ak sa rozozeriem tak ako pri Damianovi, tak budem opat buchtava.
@cilicka22 ani nehovor o tej zime. tu je nasnezene, cesty zle odhrnute a ja mam v piatok skusku na vodicak 😒 este ze od zajtra budem este tri dni jazdit aby som si zvykla na sneh na ceste.
@svetlankat no ja už že kde si sa nám stratila 🙂 ..no teraz máme také nočníkové problémi..ale nechávam to na leto..lebo teraz ho nie a nie na nočník ani sedátko prehovoriť..tak ti uprimne závidim že vám to išlo tak rýchlo a bez problémov..ale utešujem sa tým že každé dieťa je iné a každé dieťa potrebuje iný čas nato aby sa odučilo od plienočiek.. 😉

@cilicka22 tak už vidím, že ako prvé ukryjem papier 😀 ešte nejaké typy? 😅
Kebyže zajtra kúpim sedátko, tak ho hneď skúsime