Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@januska555 aj tebe dobrú
@januska555 zatiaľ sme o tom len tak uvažovali, ešte ani mm som to nehovorila. No uvidíme, potom sa s ňou budem musieť porozprávať vážnejšie.
Prvé tehu som ležala často v nemocke, veľmi som chudla, malá sa mi narodila trošku skôr nakoniec. A teraz pri druhom som krvácala, takže znova som bola v nemocnici. A lekár povedal, že je to veľká záťaž pre moje telo, tak ďalšie už radšej nie... Ale tak zatiaľ na to nemyslím, uvidíme o pár rokov, ako to bude vyzerať a či sa budeme cítiť aj na tretie 😉
Prvú som rodila tu vo FR a druhé asi budem už vo Švajčiarsku.
@mia258 no tak ti držím prsty aby všetko dobre dopadlo, ja som pri malej tiež krvácala a strávila 4 týždne v nemocnici...inak asi zdravotný systém vo FR neporovnateľný, že?
@joannas koľko má tvoj malý?
Dnes sme prišli na víkend k našim tak som malú zavesila na krk babke a dala ju von a malý mi tu odfukuje dnu...a ja zas s tou diplomovkou, a to je von tak krásne☹
@januska555 o dva mesiace bude mať 3 roky,až teraz zaspal
@joannas aaa tak to je starší od môjho...a chce ti ešte spať? my niekedy zvádzame boj, lebo bez spánku ešte nevydrží ale spať sa mu nie vždy chce...
A to už ti ide od septembra do školky? Náš už ide lebo on je veľmi živý a má rád spoločnosť a deti a pri dvoch deťoch sa mu nemôžem až tak venovať...už od roka chodí občas do školky ( známa je tam riaditeľka) a vždy sa tam teší...len má ešte plienku a nejak sa jej nevieme zbaviť ☹
@januska555 do škôlky ešte nie ,on je taká chamblivka bojazlivka takže mne je cho ľúto tam báť lebo viem že on tam bude strašné plakať,nechce späť ale tiež mu ešte spánok chiba,príde 17 chodin tak je na nevidrzanie za všetko nervaci nič mu nieje dobre,stimi plienkamy aj unas bolo dlhšie,mal 2 roky a 4 mesiace keď začal pitat
@joannas no dúfam že aj nám sa podarí v takom čase lebo už dnes je to pre nás finančne vyťažujúce 2 deti v plienkach...a keď ho nedáš do škôlky to už nebudeš mať rodičovský či áno? Ja som ani neuvažovala nedať ho tam ale on je zas pravý opak toho tvojho ako čítam...on mi " balí" každú predavačku v obchode...príde za ňou a : " teta...ako sa máš?" a tak🙂 a ako si h naučila pýtať sa na WC?
@januska555 tak len tak sme mu chovotili že vsetke detičky cikaju bo nocnika,ale najviac pomochlo keď sme mu chovorili keď sa pocikal že smrdí,to už bolo leto tak v doma som mu nedavla plienku len slipky tak keď sa pocikal tak sme mu chovorili že slipky mu smrdia aj on smrdí,už sa tvoj zobudil? Nás ešte spí
@joannas neberiem nič. Len keď sa mi zvýši tlak, tak si mám vziať horčík+magnézium. Jesť pestrú stravu, veľa surovej zeleniny a ovocia, mliečne výrobky a denne VEĽA brusníc - čerstvé, sušené, džúsy,...
U nás bolo dnes tiež krásne, cez 20°, celé poobedie sme boli vonku, aj na záhrade sme niečo porobili 🙂
@januska555 noo je to iné. Nehovorím, že na SVK nie sú dobré nemocnice. Určite sú, aj lekári, len tu je to iné. Neviem to konkrétne popísať, ale proste ten prístup, prostredie, zamestnanci...
@mia258 no ja nie som veľmi so zdrav. na SVK spokojná, akože zažila so si svoje aj ten 2. porod keď som povedala že chcem normálne nie všetci ( najmä starší DR) s tým súhlasili. A viem že v zahraničí dovolia aj po 2 SC prirodzený porod, ale tu by sa do toho nik nepustil, nuž čo asi to už nikdy nezažijem...inak fakt ty si rodila prirodzene?
A je to zaujímavé že tam nič na udržanie tehu nedávajú ,tu hneď pchajú duphaston...ale ja mám pocit že ono to nepomáha len tá žena sa uspokojí že niečo pre to bábo robí...
@joannas no tak to ti ten tvoj ale pospal...my nášho musíme stále budiť lebo on je schopný poobede spať aj 3hodiny a potom večer už nechce, takže hodinka a dosť potom už o 21 zaľahne...no a dnes sa mu podarilo 1x. vykakať do nočníka, normálne som neverila, lebo pišať už pišal ale len keď som mu pustila rozprávku a on tam dlho sedel, ale kakať v žiadnom prípade nechcel, totiž sme ho presvedčili že babka už nemá plienky, no som zvedavá čo bude zajtra... A kedy ti chodí malý spať?
@januska555 možno sa skôr naučí ako nás keď tí sedi na nocniku nás ani sadnúť nechcel,tak aj ja cho po dvoh hodinah budim len dnes som sa pozabudla lebo som piekla babovku potom som upratovala,no už je skoro pol desiatej a ešte nespí,kedy pôjde to neviem,niekedy keď tak dlchsie spí tak potom ide späť až okolo jedenástej aj to nasilu,teraz pozerá rozptavku,ani farmu nemôžem pozerať
@januska555 tu ti liečbu/pôrod len odporučia. Povedia, čo je najlepšie pre telo, pre bábo ale rozhoduješ sa sama. Miu som rodila prirodzene, len potom nastali trošku komplikácie 😒 Našťastie len u mňa, u nej nie.
A mňa keď priviezli kvôli silnejšiemu krvácaniu, tak mi len znížili tlak, dali železo a magnézium. Napichli infúzku a každý deň mi robili sono + odber krvi. Inak nič, žiadne špeciálne lieky. Ale keby som mala normálnu hladinu železa a nemala tlak zo strachu 220, tak mi nedajú už vôbec nič.
Možno je ten duphaston fakt len také placebo a ani nezaberá 😒
Ahojte baby.ak nebudete proti rada sa k vám pridám..ja mám 20 mesačnú dcérku a je to ties poriadny čertik papulka sa jej nezavrie klebeti s namy ako velká 😵
@miruss_013 ahoj, vitaj medzi nami! 😵
@joannas neviem, asi kvôli plodu. Keď som ležala v nemocke, tak som musela denne vypiť 1,5litra brusnicového džúsu a 1,5litra ostružinového.
Aké velké deticky mate?
@joannas no neviem, možno aj kvôli tomu. Ale snažím sa v tom pokračovať aj doma, keď nepomôže tak aspoň neuškodí 😉
@miruss_013 moja má dnes presne rok a 7 mesiacov 😵
@mia258 tak su skoro rovnako staré moja malá má rok aj 8 mesiacov🙂
@miruss_013 nás o dva mesiace bude mať 3 roky,idete dnes vonku? Mi nie lebo unas fúka strašný vietor,
@miruss_013 čo máš vymyslené na dnes pre malú? Daj nejaký typ, lebo ja už neviem, čo jej mám vymýšľať aby som ju zabavila. Asi pôjdeme von, niekam na ihrisko, ale keď tam budeme samé, tak ju to baviť nebude 😒
Moja síce nie je ešte ukecaná, ale zato energie má ako za troch 😅
@mia258 No my sme chorý tak len doma sme,aj ked vonku je krásne a teplo 😖 ale tatino nám opravuje auto tak ak to stihne skoro tak snád niekam zbehneme sa aspon previest aby sa aspon trochu odreagovala lebo už nám šibe doma sme zavreté už 4 den. 🙄
@miruss_013 och a čo máte? Len nejaké soplíky, či aj teplotu? 😒 Teraz je také zradné počasie, lebo všetci sa tešia že už skončila zima a obliekajú sa letne, ale vietor ešte fúka studený 😠
@mia258 nie teplotu nemá chvalabohu,mala len soplíky ale uz má aj kasel.cez den ani nie ale ked zaspi vecer tak ju dusí.najme z vecera ani cez noc tak nepocut.no a to počasie neštastné cez den je teplo ale ked zajde slnko tak sa hned ochladi aj o 10 stupnou.tak sa bojim aby ju to viac nechytlo.a aby nemusela brat atb.a vy?uz ste buvali dnes?
@miruss_013 a nekašle zo soplíkov? Odsávaš jej ich?
Moja akurát spinká, tak som sa už stihla aj rýchlo naobedovať, už len upracem trošku kuchyňu a uvarím si kávu 😵 A potom niečo vymyslím, čo budeme robiť.
Táto ešte nespinkala a zatial sa ani nechystá stráži smýkacku a vravi no no ..no no.. 😵

majte sa nadnes baby idem ja už spať...dobrú noc