icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

miruss_013
25. mar 2012

@mia258 A ko dlho ti spinká?táto uz po dva dni may pol hodinku spí tak nestíham vobec nic pri nej

miruss_013
25. mar 2012

@mia258 soplíky odsávame ako treba ..ale kasle asi preto ked spinká lebo jej to asi steká do hrdielka.lebo cez den málo kasle.

mia258
25. mar 2012

@miruss_013 dúfam, že vám to čoskoro prejde, síce taká maličkosť, ale vie narobiť problémy 🙄
Moja spinká cez obed tak cca 2 hodinky. Dnes vstala skoro ráno, tak aj skôr zaspala. A noc ti prespí celú?

miruss_013
25. mar 2012

@mia258 nie často sa budí,ja ešte kojím tak asi aj preto

januska555
25. mar 2012

@mia258 ahoj, ako sa máš? Aký ste mali dnes deň? My sme sa vybrali dnes s malými na takú detskú výstavu do Ke a bolo tam aj také divadelné predstavenie, ale malý sa tak zľakol, že preplakal takmer celý čas...no hrôza. Akurát ide v Tel.novinách príspevok o menách tak som pozrela že ako sa volá tvoja malá...a má krásne meno, ja by som tiež chcela raz asi Améliu, lebo zatiaľ obe deti sú na A tak raz aj tretie🙂
Inak aj u vás sa menila čas? Môj malý je z toho času teraz popletený, nechcel vôbec poobede spať a možno aj preto bol na to predstavení taký...:(
@miruss_013 Ahoj vitaj🙂

januska555
25. mar 2012

@joannas no tak to som zvedavá ako to s tým nočníkom pôjde...Ako tvoj malý zvláda zmenu času? Môj je z toho úplne vykoľajený, nevedel mi zaspať...a zaspal až o 14:30 a pospal len pol hodku a teraz je to s ním na nevydržanie, ešte že som u našich a ja si oddychujem a oni skáču okolo detí🙂

joannas
25. mar 2012

@januska555 tak dopletene je tí stim presunom času,mali dnes nespal najprv nechcel a potom som cho už nedala lebo bolo už veľa chodin tak zasa by šiel späť kto vie o ktorej,aj mi sme boli von ale chvíľu na záhrade lebo fúkal takí silní vietor,nás sa zasa nemôže oducit od cumlika,už tí deti spia? Nás už spí

januska555
25. mar 2012

@joannas no ten hlúpi čas...malá už spí od pol osmej a malého akurát mama uspáva...totiž moje deti nie sú schopné same zaspať...je to niekedy náročné ale oni sú takí od začiatku, teda nemohla som predsa nechať malinké bábo revať a tak nejak zaspávajú obaja len tak s niekym... no my sme sa cumlíka zbavili jednoducho, malému sme od roka už cez deň nedávali len na spanie a keď už bolo veľmi zle skôr kvôli zubom, a asi v 20 mes sme išli na víkend k našim a jednoducho mu ho mama pri zaspávaní nedala a od vtedy sme mu ho nedali a on si napýtal, ani by ma nenapadlo že to bude také jednoduché...

joannas
25. mar 2012

@januska555 ak nás spí od pol osmej no po novému o pol deviatej,ani on sám nezaspi musím snim ležať kim nezaspi,cumlik má ale len na spanie,mala tí už prespi celú noc? Ešte ju kojis?

januska555
25. mar 2012

@joannas no malú ešte kojím, začali sme už s príkrmamy ale akosi jej nerobia dobre, mám pocit že ju z toho bolí bruško tak asi ešte spomalíme...a spinká ako kedy, už mi prespala aj celú noc ,ale bolo už aj tak že papala každú hodinu, ale nejak ma to neobťažuje, lebo malá spí s nami na posteli a tak sa ani poriadne nebudím len vyhrniem tričko a spím a potom sa budím s tým že mi je zima a je polonahá🙂
A malého máš ešte pri sebe alebo už samého, lebo náš tiež občas skončí pri nás, totiž máme ich oboch v spálni a vtesnali sme uplne na milimeter posteľ a po bokoch postieľky bez bočnice teda máme také letisko a tak malý sa prekotúľa často k nám...potom spím ako v truhle 😖

joannas
25. mar 2012

@januska555 joj nehovor tak že ako v truhle je to take strašné,áno mali spí od narodenia snami,nechcel spat v postielke,aj muža máš ú mami alebo zostal doma v bite?

januska555
25. mar 2012

@joannas ááááále s tou truhlou som len žartovala to my s mm tak žartujeme lebo keď sú obaja s nami na posteli a roztiahnu sa tak my dvaja v strede sa ani otočiť nemôžme. Ale malú ani nemám tendenciu dávať do postieľky ja si ju chcem užiť som rada keď sa ku mne tak túli🙂 Manžel tu bol včera, ale dnes musel lebo mal povinnosti a večer išiel na Ukrajina a vráti sa až v utorok, tak preto som u našich aby som nebola s 2 deťmi sama...

anjelnoci
25. mar 2012

pomoc!!! ahojte mamicky hladam dlhodobe rieisenie pre znamu slobodnu mamicku v nudzy, je tu nejaka mamicka slobodna ktora chce ist s inou mamcou do podnajmu? alebo kto by bol ochotny ist s mladou mamickou velmi slusnou a milou a hlavne dobrou do podnajmu poznate niekoho? jedna sa o kosice dakujeeem

joannas
25. mar 2012

@anjelnoci však tí choď snou

cestovatelkaandrea
26. mar 2012

@joannas ani u nas v NL nic nedavaju. tu sa riadia pravidlom, prezije len silny jedinec. dieta ktore sa nie je schopne udrzat, jednoducho nepatri na tento svet. tvrde ale bohuzial je to tak. jedine co odporucaju v takychto kritickych chvilach je lezat, oddychovat a cakat. 😖

irriss
26. mar 2012

@anjelnoci
ahoj!
Mozna bys mohla udelat primo otazku na Foru 😉
V nouzi je tu nekolik maminek a spolecny najem - t.j. rozdeleni nakladu by mohlo prijemne vyresit hned nekolika zdejsim "zoufalym" mamickam jejich nepriznivou situaci 😉

mia258
26. mar 2012

@miruss_013 aha, tak to moze byt tym, ja som Miu kojila len do jej 10 mesiacov.

@januska555 Ahoj. My sme vcera boli na prechadzke trosku, vzala som malej odrazadlo, tak sa stala chodnikovym piratom 😀

Inak co robite? 🙂 Ja mam Miu uz v jasliach, dnes sla prvy krat od tej choroby a doliecovania sa doma. Tak uvidim, mozno uu vezmem pred obednym spinkanim, aby nemala velky sok. A zatial sa mozem ucit do skoly.

januska555
26. mar 2012

@mia258 no ja som ešte do zajtra u našich a píšem diplomovku, dúfam že ju už zajtra dopíšem...malá mi spinká a s malým sa mam vo veľkom hrá,ale strašne sa tu ochladilo a fučí tu vietor tak ani neviem či dnes vezme deti von, musím pozrieť či som im nabalila aj niečo teplejšie...neznášam tie zmeny počasia...
Maličkú máš v jasliach? chce ti tam chodiť, či ti plačká a má ešte plienočku či už v jasliach nie?

mia258
26. mar 2012

@januska555 super, ze to uz budes mat hotove, aspon ti mama postrazi deti aby si mala klud 😉
Ona chodi rada do jasli, aj na deti sa hrozne tesi. Ja som ju chcela povodne davat len do obeda, aby mi spinkala doma, ale ona nechce odist, stale si ide lahnut s detmi 😅 zvlastne dieta mam 😀
Plienku este ma, ale akurat sme vo faze oducania sa, momentalne je to tak 50:50, som povedala aj rano opatrovatelke, nech sa jej pyta, ci nechce ist, lebo sa oducame. Ale na spanie este mame stale.

januska555
26. mar 2012

@mia258 no aj náš má rád deti a spoločnosť. Od septembra ide do škôlky, ale občas tam chodí už asi od roka, lebo riaditeľka je naša známa a tak mi ho občas zoberie a veľmi sa mu tam páči. My tiež teraz odúčame ale vidím to ešte na dlho, keď ho tam posadím tak posedí a možno aj niečo urobí, ale opýtať sa tak to teda ešte neviem 😒 A čo sa učíš? Máte teraz nejaké skúšky alebo písomky? Ako tam vlastne funguje škola?

joannas
26. mar 2012

@januska555 aj unas fúka strašný vietor a je dosť zima je len + 4 ,aj včera fúkal ale bolo oveľa teplejšie,dnes von nepôjde nemusí ísť každý deň teraz pozerá tom a jeeri,dobre si zrobila že si šla k máme čo budeš samas detamy keď nemusíš,a mama je doma alebo pracuje?

januska555
26. mar 2012

@joannas no je to až neskutočné s tým počasím...už som sa tak tešila že je teplo☹ Hej som rada že môžem prísť k mame aj keď cesta sem mi trvá 2hod. ale nemusím byť s nimi sama a stíham aj škole sa trochu povenovať...mama nepracuje, teda ona podniki s otcom, lepšie povedané otec pracuje a mama berie peniaze, lebo ona sa do podnikania nemá, len je firma na ňu 😉

miruss_013
26. mar 2012

@mia258 ja som uz ties chcela odstavit no neako my malá nechce iné mliecko..tak neviem co s tym.a pravdu povediac bojim sa toho co bude robit ak jej nedám.kedze ona je taká malá závislácka 😀

joannas
26. mar 2012

@januska555 Však tak to má byť muž má žene dávať celú viplatu 😀 😀 😀 ,to je dobré že je doma aspoň ste na všetko dve na deti varenie pranie á najviac na upratovanie chraciek,alebo mali upratuje chracky? Nás nii môžem aj dva dni chovorit uprac si chracky ak tak ich neuprace,

januska555
26. mar 2012

@joannas no keby sme tak žili stále tak asi by mi už preplo lebo my sa s mamou vieme riadne pochytiť, ale teraz už nie lebo sme spolu len občasne🙂 A malý si nikdy nič neuprace, môžem mu hovoriť koľko chcem, nemá záujem... 😒 a keďže máme 2 izb. byt a deti sa hrajú v obývačke musím upratať ja...

januska555
26. mar 2012

@joannas malý ti spí, či sa ešte hráte?

januska555
26. mar 2012

@miruss_013 ahoj koľko má malá že ju chceš odstaviť?

mia258
26. mar 2012

@januska555 ucila som sa chemiu. Myslim, ze skola sa az tak nelisi, len je tu napr viac praxe a menej teorie, viac zahranicnych pobytov, prezentacii skoly, atd.
To mas super, ked si na to uz zvykol, aspon to pre vas nebude sok, ked normalne nastupi 😉

@miruss_013 moja sa odstavila sama, trosku ma to aj mrzelo, ale uz som do nej to mlieko proste nedostala. Este som chvilu odsavala, ale nerobilo sa mi ho uz vela, tak som ho postupne stratila.

joannas
26. mar 2012

@cestovatelkaandrea To je strašné kruté že nič nedávajú a oto viac keď take lieky existujú na udržanie techotenstva,už vieš čo to bude?

joannas
26. mar 2012

@januska555 ešte nespí pije fľašku,ale nevizera že by šiel spat,aj mi sa z mamou dosť často pochitime,lenže ona je vždy taká že on vie všetko najlepšie