Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@januska555 Ahoj no malá je už velká má už 20 mesiacov a najvecsí problem je pre mna ten ze ma hryzie a to neskutočne také dohryzené bradavky mam zakazdým a uz som zufalá s toho.a ked poviem ze ma bolí tak mi pofúka akoze mne je aj lúto odstavit je lebo ona sa nato stále tesí lenkeby tak nehrýzla upozornujem ju trochu je klud a potom zas to isté 🤐
@miruss_013 neskusala si klobuciky na bradavky? Aby ti ich nehryzla.
Moja zaspala az o druhej, tak zatial len cakam kym sa zobudi, uvarila som si caj a oddychujem 🙂
@mia258 neskusala neviem ci by tak chcela .dlho sme papali cez klobuciky od narodenia asi do 3 mesiacov lebo som mala vtiahnute bradavky .aj mne malá zaspala neskoro dnes zase budeme dlho hore.vcera bola do pol noci nie a nie zaspať
@miruss_013 ja moju nazeniem do postele ako normalne ale neviem ako to dopadne 😅
@mia258 táto uteka kedze s namy spi na velkej posteli máme vedla manzelskej este jednu velku a tak spime vsetci traja.spávala na kraji ale uz zistila ze medzi nami je lepsie tak spi v strede.
@miruss_013 moja spala sama vo svojej izbe v postielke, po chorobe sa tam boji, tak spi so mnou na velkej, lebo mm nie je doma. Ale ja som v tomto nekompromisna. Ked sa ide spat, tak sa SPI, max ticho lezi. Nehrame sa, nebehame v pyzame po dome, nekricime. To iste pri jedle - dam ju do stolicky a papa. Ziadne behanie po dome s lyzickou v ruke, vyhadzovanie na zem, zabavanie aby zjedla aspon jednu lyzicku. Ona uz vie, ze ked ju tam dam sadnut, ma jest a nie blbnut. To moze potom 😀
@joannas to mám pocit že je choroba všetkých mám a to o svokre ani nehovorím...tá býva ešte ďalej ako moja mama a som rada, chodí k nám tak 1x za rok a my k nej max 4x za rok a to mi bohato stačí...malého som už pred hodinou zobudila a teraz sa mi tu hrá v piesku teda naši majú takú uzavretú terasu a tam má celoročné pieskovisko🙂
@miruss_013 aha chápem ja som malého kojila len 9 mes ale od 4 som prikrmovala ale s malou to je iné s ňou si kojenie užívam a dúfam že sa mi podarí tiež tak dlho kojiť...
@mia258 aha chémiu no super🙂 Malú už máš doma? Moji sú už obaja hore a moja mama akosi nezvláda 2 deti bezo mňa tak aj to písanie diplomovky je už také...nijaké...
@januska555 a akí prikrm malej davas že si mislis že jej neroby dobre? Ja som malecho začala prikrmovať od 5 mesiacov,dávala som jogurt ,vizivu tú od 5 mesiacov
@joannas ja som začala zeleninou, dala som jej mrkvu ale ten kupovaný príkrm a mala už aj zemiak ten som jej varila a rozdusila, ale neviem možno sa mi to len zdá ael je nejaká mrzutejšia a už 2 dni mi nekakala, ale príkrmy jej dávam už 2. týždeň len trochu nepravidelne, boli dni ked som ju iba kojila, lebo som nestíhala 😅
@januska555 a kolko ti má malá teras??
@mia258 no super tak ju más pekne vycvicenú ..no u mojej to nehrozý u mna nemá ziaden respekt este sa mi smeje.ale ked tato skrýkne po nej tak uz prestane vystrájat .ale potom sa na neho urazí
@miruss_013 no teraz má pol roka
@januska555 tak to este drobcek malý..a ako sa vola?
@januska555 tak nech sa tie mami stej horoby viliecia lebo má raz stej mojej šlahne,večne len by dirigovala prečo som to neurobila tak ,prečo som to urobila tak,mala som to urobiť tak,tak ani ja som neprikrmovala pravidelne
@joannas @miruss_013 ja som sa bala toho, ze budem ju musiet nutit do jedenia, behat za nou a vymyslat jej somariny. Tak som si uz od zaciatku hovorila, ze to musim nejako vymysliet. Stale som ju dala sadnut do stolicky a papali sme. Ziadne hracky okolo, telka, rozpravky, nic. Naucila sa sustredit na jedlo, varim to co ma najradsej ale mam aj stastie, lebo ona je velky papac, na jedlo sa vzdy tesi.
Ani vonku na ihrisku nefungujeme tak, ze banan v ruke a bude ku mne behat na 20x odhryznut si... ked papa, tak si sadne ku mne a za detmi ide az ked sa doje.
Co sa tyka jedla a spania som asi prisnejsia, inak je cez den ako 100certov a vymysla stale somariny, ale z tohto nepopustim.
@joannas no a svokru máš blízko? či dobrú??? A ty si teda dávala jogurt už od 5 mes? So synom sme to mali kvôli refluxu zložitejšie, takže teraz neviem ako s malou... 😒
@mia258 wuaw tak to ti závidím že tá tvoja malá je taká poslušná, môj by asi nikdy nespal keby som ho nepresvedčila a o jedle ani nehovorím, akože sú jedlá ku ktorým sadne a naje sa ale koooopa je takých, že ak chcem aby niečo zjedol musím mu pustiť rozprávku alebo sa s ním hrať a tak...totiž ja som tiež bola na začiatku prísna ale on my nič nejedol takže sme takto dopadli... 😒
@mia258 to robís správne .no skoda ze u nas to nefunguje..
@miruss_013 my máme obdobie vzdoru tak je to utrpenie.. 😨
jézis ja sama sebe písem..
@mia258 my máme obdobie vzdoru tak to je utrpenie teraz s nou..
@januska555 preto to mam aj jednoduchsie, ze ona mi zje skoro vsetko. Ale napr ked sme v obchode, tak jej dam na vyber ktory jogurt chce, alebo ake ovocie, zeleninu.
Ale inak neposlucha, to si nemyslite 😀 teda nie, ze by bola zla, ale je strasne ziva, vsetko chce vidiet, vsade chce byt. Otocim sa a ona lezie na strom, vylezie na kuchynsku linku, zamkne sa do skrine, lahne si po auto... No obcas je to o nervy 😅 ale ona sa tak proste hra.
@mia258 no tak to robí aj môj a to som sa už bála lebo v okolí mám len "poslušné" deti a čo všetko vie vymyslieť ten môj
@miruss_013 tiez sa toho bojim, ale chcem ju zamestnat co najviac, aby nemala cas trucovat 😀 ja nemozem byt na pc ked je hore, lebo ju musim mat stale na ociach.
@januska555 ja obcas nechapem kde na to vsetko chodi 😀 Uz stihla mm prilepit farebne kamienky na sek z prace, nalozila vsetko svoje oblecenie do umyvacky riadu a umyla mi vo vedre s vodou babovku 😀
@mia258 no ja si už jeho výstrelky ani nepamätám, ale zašívať sme našťastie ešte nič neboli 😉
@januska555 zatial ani my, ale ked si predstavim, ze este nema ani dva roky, tak sa bojim co ma caka neskor 😀

@mia258 no super..táto zavelý cicíka a mama musí dat.inak je zle ..a čo dnes ako sa máte?a co robíte?