Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@joannas no malému sme dávali jogurt neskoro asi až na 9 mes lebo kvôli refluxu zo všetkého vracal, teda aj z mrkvy, dlho jedol len tie mliečne kaše ale hustejšie ako podľa návodu a zemiak ale aj ten ešte zahustený sinlacom ,elbo inak bolo všetko von☹ takže ja ani neviem ako krmiť dieťa normálne
@januska555 Aj vizivu jej kľudne môžeš dať,ale kúp takú aby tam písalo od 6 mesiacov,jogurt je dobrý aby sa bietatko vikakalo,daj jej zajtra a uvidíš že sa vikaka,
@januska555 pozeras zamenu manželiek? Ten chlupak žerie psí a bociani,on nieje normálni
@mia258 Nasa je ties cert malý..a stále nieco vystrája a má smýkacku stále lezie rore a sama nemoze aby nespadla tak sa bojim a radsej ju rozkladám aby nelozila len s nami.
@joannas este neviem, dalsie sono mi budu robit ked budem na prelome 21 tyzdna, takze az potom. aj ked tusenie mam co to bude, ale to si zatial necham pre seba. akurat s manzelom uz zaciname pozerat po menach, co by sme asi tak vybrali.
@joannas ahoj no skúsim už aj ten jugurt, len s tou výživou sa bojím že mi potom nebude chcieť zeleninu, lebo ovocie je chutnejšie...a hej pozerala som tú zámenu, no hrôza toho chlapa by som už dávno niekam poslala...
@miruss_013 ja nechapem, kde sa to v nich berie 😀
Dnes som sla do skoly, dobehnut zameskane a zistili sme, ze tu prax som nemohla robit, lebo som tehu a musela by som pouzivat zakazane chemikalie. Tak som si len vyzdvihla test, napisala dalsi a sla domov 🙂
NO ani ja.dnes mi taký cirkus robila
@mia258 a ty cakás druhé bábo??
@miruss_013 a uz ti spinka?? Moja dnes sla z jasli na vylet, tak som zvedava ako to dopadne, mam si ist pre nu az vecer 😵
Ano, som v 13.tt 🙂
@mia258 malá ti uz chodí do jasli..a ty chodis na vzsokú..ci
@miruss_013 ano, presne tak 🙂
@joannas pochybujem, že vydržia 😀 Ale to je asi tak 5 minút, potom si to môžu vyskúšať sami, hrajú sa s bábkami a tak.
Neviem ako papajú 😀 Ale keď niektoré detičky potrebujú, tak ich samozrejme nakŕmia, venujú sa im ako potrebujú. To už každý rodič dá inštrukcie za svoje dieťa, opíše systém ako funguje doma a v škôlke sa tomu snažia čo najviac prispôsobiť.
Berú aj s plienkou, aj také čo nevedia samé papať. Veď si za to platíme, nie? 😅
Veru, pribúdajú rýchlo, Meno ešte nemáme vybraté, lebo sa nevieme dohodnúť 😀 Ale máme také 3,4, medzi ktorými sa rozhodujeme.
Tak pre chlapca sa rozhodujeme medzi Elijah (to sa páči mne) a Liam (to je mm). A pre dievča medzi Alexis, Zaria, Chantal a Zoey 😵
A kedy ste sa nakoniec rozhodli na 100%?
Mám veľa vecí po Mii, ak to bude dievča tak nemám čo riešiť 😅 A pre chlapca sa tiež niečo nájde, v neutrálnych farbách.
@joannas ja teda neviem presne koľko to trvá, ale určite nie dlho, pri takých malých deťoch. Moja vydrží max. 10minút pri niečom.
No... ja sa snažím, poviem jej slovo po francúzsky a potom po slovensky. Ale nejde jej to, len ju to viac pletie. Do roku a pol nepovedala ani slovo, dovtedy som na ňu hovorila výlučne slovensky a okolie francúzsky. No ale ako som začala po francúzsky na ňu, tak sa rozhovorila a už povie aj nejaké slová.
@mia258 Na 100% sne sa rozchodli dva tizdne pred pôrodom,pekne meno si vibrala ale liam sa mi páči viac,a manžel sa ako volá? To je dobre že snou rozprávate aj tak aj tak,mi bivame na dedine kde starší ľudia chovoria narecim ale mi vsetsi po slovensky ale moja mama len narečim tak on ju rozumie ale rozpráva po slovensky
@joannas ale povinna anglictina je az od prveho rocnika skoly, nie? V skolke este nie.
My sme dnes rano normalne zabudli ist do jasli 😀 Mala ma zobudila pred pol osmou, isla som ju dat vycikat, ona sa domotala spat do postele. Som jej chcela ist robit ranajky, ale ani som nepozrela kolko je hodin a lahla som si spat k nej. A ked sme sa zobudili, bolo o 5 ninut 11 😀 nechapem ako sme mohli tak dlho spat. A Mia si poobedny spanok predlzuje az doteraz, dufam ze sa uz zobudi, lebo neviem, kedy mi vecer zaspi...
Materska je 16tyzdnov, potom sa davaju deti opatrovatelkam alebo do jasli. Ale s jaslami je tu strasny problem, tu je cakacka dobre ze nie rok dopredu.
N@mia258 nie až v 3 triede,neter chodí do 6 triedi,tak čo mala kedy vstala? A mama tí často volá? Tí musíš mať strašné dobrú svokru keď ju chceš zobrať do novecho domu,muž tí kedy príde domu ? Už je tam dosť dlho,tak to je strašné krátka materská ,a tiež je tak že materskú má len ten kto predtim robyl?
@joannas ahoj. Odpisujem az teraz, lebo vcera sme sli spat az o jedenastej vecer 😖 mne sa uz o osmej zatvarali oci, ledva som to vydrzala. No ale Miu uz mam v jasliach, tak normalne uvazujem, ze si este pojdem pospat 😵 posledne obdobie som cele dni strasne unavena 😒
S mamou si nejako nevolam, lebo nemame dobre vztahy, svokra je uplne skvela zena. Obdivujem ju, respektujem, som jej ze vela veci vdacna, hlavne ze ma s Miou prijala lebo sme pre nu prakticky cudzie. Manzel sa nevrati, on tam uz zostava, len my pojdeme za nim, uz sa na to strasne tesim 🙂
Ano, tiez je to tak, 6tyzdnov pred porodom a 10tyzdnov po porode je materska.
@cestovatelkaandrea ahoj,ako samáš? Čo damian zdravi?nad akým menom rozmislate nad slovenskim alebo zahraninim? Vlastne vy sa ešte vrátite na slovensko alebo tam už budete na trvalo?
@joannas
@mia258 bambule nestiham. zajtra odchadzame na SR na 2.5 tyzdna, tak po veceroch balime a riesime este dalsie veci.
Damian je nastastie zdravi. Meno pre druheho drobca musi byt univerzalne, aby ho vedeli aj v NL povedat. ci sa vratime na SR? Mozno na starobu. Netusim. Teraz urcite nie. Kupili sme tu dom a Damian pojde od augusta do skoly, takze najblizsich 10 rokov asi nie. Ale nikdy nehovorim nikdy.
Vy sa mavate ako?

@januska555 tak to ako keby si o našom brankovi pisala aj ja tak musím keď chcem aby sa najedol,však malej daj už jogurt však už má pol roka,ale daj jej ovocni nie čokoladovi,a len pol kelimku,a mali mal koľko keď si mu jogurt dávala?