icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

mia258
19. apr 2012

@joannas už máte pekne teplo? My sme tiež celé poobedia vonku, nech sa malá vylieta a vybije si energiu 🙂
Nevráti sa, my sa budeme začiatkom leta sťahovať za ním 😉

mia258
19. apr 2012

@joannas chcela som síce počkať do sona, ale robili mi odber krvi, tak som si povedala, že kašľať na čakanie, nech to viem čím skôr 😅 Takže z krvi to viem.

joannas
19. apr 2012

@mia258 ani nie dnes bolo len + 12, a uvas je už krásna jar? To som ani nevedela že sa dá aj s krvi,a prečo nepríde aspoň na pár dni? Vlastne kde je?

mia258
19. apr 2012

@joannas u nás je tak do 20°, len často prší cez deň 😒
Vo Švajčiarsku je a nepríde, lebo pracuje ako sa len dá, aby sa dobre zapísal v novej práci, nemôže si hneď do začiatku brať dovolenku, stále je tam na skúšobnú dobu v podstate. A keď nepracuje, tak vybavuje bývanie a všetky papierovačky, aby sme mohli za ním ísť čo najskôr 😵

cestovatelkaandrea
20. apr 2012

@mia258 ahojky, tak uz som naspat zo Slovenska. Na SR som nemala cas na net, tak som bola dlhsie ticho 😀 gratulujem k dievcatku. My budeme vediet co to bude az 2.5. Teda ak sa nam drobcek ukaze. Pekne mena ste vybrali 😉

cestovatelkaandrea
20. apr 2012

@joannas ahoj ako ste oslavovali velku noc? Mna chceli na SR vyoblievat ale uspesne som vsetkych odpalkovala, ze nemozu, lebo som tehotna 😀

cestovatelkaandrea
20. apr 2012

@cilicka22 ahojky a vy ste ako sviatkovali? Matko uz je dufam zdravy. Damian isiel dnes prvy krat do skolky po dovolenke, tak som zvedava ako to bude zvladat. Strasne si na nas navykol

mia258
20. apr 2012

@cestovatelkaandrea jeeej ako bolo?? Užili ste si to? Aj ste niečo pochodili? Hovor, preháňaj! 😀

Som zvedavá aj ja, čo budete mať, budem stále nakukovať, či už nevieš 😅 A ďakujeme 😵

joannas
20. apr 2012

@cestovatelkaandrea ahoj,oslavovali sme len doma lebo mali mal horúčky a dosť silny kašeľ,takže sme boli stale doma,mňa našťastie nechcel nikto vioblievat a to som rada,ja take blbosti nemusím,a ako ste šli tam aj naspet autom?

cestovatelkaandrea
20. apr 2012

@mia258 bolo dobre, len akosi zabudam, ze rodicia uz tolko nevladzu ako kedysi a ze starnu. Teda aj my 😀 ale zatial to tak nevidiet. Trocha sme aj pochodili. Boli sme v Bojniciach na velkonocnu nedelu. Damian sa tam krasne predviedol na prehliadke zamku. Takze bolo pocut rev na cely zamok. Nastastie sa potom ukludnil. On chcel vsetko chytat a vsade behat, tak preto ten rev. V ZOO mal uz volny vybeh, tak pokukoval po zvieratkach. Ale bola tam kosa. Len 2 stupne a cestou domov nam snezilo. Co som teda nezazila na velku noc. Potom sme boli este pokukat v Trencine a v horach v okoli Trencina a u nas. No a este sme si trufli na Vrsatec, to je tiez chranena skalnata oblast nedaleko nas. Damian len o tych skalach potom rozpraval. Jeden den sme boli vlakom aj v Bratislave. Skoda len ze sme mali pocasie pod psa. Boli vtedy prehanky a ja som bola z toho vyletu taka unavena, ze som nevladala potom chodit. No a ostatne dni sme travili doma s rodinou. Raz u nasich, raz u svokrovcov, u sestry, bratranca a tak. Pocasie sa dost menilo, takze sa vela toho nedalo. A skoro som zabudla boli sme aj na prehliadke u zubara a Damian krasne ukazal zubky. Tak som rada, ze ho pochvalil zubar, lebo my mu tie zubky pucujeme kazdy vecer niekedy aj 10minut. On si pekne lahne a necha si vyumyvat zubky.

Ale uz som rada, ze sme nazad. Sice za rodinou my bude smutno ale predsa len domov uz mam inde 😅

cestovatelkaandrea
20. apr 2012

@joannas ja tiez tieto zvyky nemam rada a som rada, ze manzel ich tiez nema rad 😀 Len otec bol iniciativny a uplietol drobcovi korbac. Tak nas vsetkych poctivo sibal. Tolko cokoladiek dostal, ze ma co jest cely rok.
Na SR sme isli autom. Dva dni na SR a potom zas dva dni zo SR. Lietadlom moc nelietame, lebo mame blbe letecke spojenia a bolo by to tym padom sialene drahe. Mozno sa nam raz podari zohnat lacnejsie listky na rychlovlak do Viedne a odtial uz nejako SR spojmi ale neviem. Vsak ked budem mat vodicak, tak aspon budem moct manzela prestriedat za volantom.

cilicka22
20. apr 2012

@cestovatelkaandrea ahoj moja..no niak sa sem nemožem ani dostať..malý mi dáva v poslednom čase zabrať..sviatkovali sme celkom dobre..boli sme domka..malý bol s tatinom oblievať po rodinke a tak..a čo vy aké ste mali sviatky?
Martinko má teraz vrcholné obdobie vzdoru sa mi tak zdá...nerváči zúri sa, kde tu sa hodí na kolená tak mám radosť..večer chodievame spinkať aj o desiatej..tak super..užívam si to ☹ ☹

joannas
20. apr 2012

@cilicka22 ahoj,a čo vlasy ešte stale ich chce? Ešte sa tí vnoci budy alebo už pekné spinka?

mia258
20. apr 2012

@cestovatelkaandrea super, teším sa, že ste sa mali dobre. Normálne závidím, som si pri čítaní predstavovala všetko, kde ste boli 😵 Aj Damian má zážitky zo Slovenska, ešte aj sneh ste stihli 😀 😀

A ja tiež, keď som bola na SVK, hovorila som, že idem za rodinou. Lebo domov mám už tu, aj to tak vnímam. Proste mám pocit, akoby som TAM už nepatrila.

cilicka22
21. apr 2012

@joannas ahoj moja...no vláskov sa asi len tak rýchlo nezbavíme..stále sa s nimi hrá ked ide spinkať..ale čo už snad ho to prejde...nič iné mi neostáva asi len prečkať.. ☹ ☹ a čo vy už to malého prešlo?
no v noci spinká už pekne občas sa prebudí ale už je to oveľa lepšie..teraz ma skor trápi že chodí neskoro spinkať..niekedy aj o desiatej s nami..lebo ked ho dávam spinkať v obvyklom čase bude v postielke vymýšľať aj 2 hodinky...a odídem ten sa zodvihne a cupká za nami.. 😉

cestovatelkaandrea
23. apr 2012

@cilicka22 tie zachvaty hnevu poznam. Damian to maval tiez. Sice nie az take silne ale niekedy tie divadielka co predvadzal ma privadzali do zurivosti. Ale tak vzdy som sa snazila ratat minimalne do 20 a az potom reagovat. Niekedy pomohla len ignoracia. Teraz je to omnoho lepsie, lebo uz si uvedomuje aj to co mu hovorime, ked neposlucha. Ale niekedy sa stane, ze len pozeram, co zase vyletelo z jeho hlavy. A co ho dokaze vytocit. Ako zvladas Matkove navaly zurivosti? Zvladas to v klude alebo sa nechas vytocit. Ja sa musim priznat, ze niekedy som to nezvladla a rozkricala som sa. Potom mi to bolo luto ale tiez som len clovek a ked mal Damian taky cely den, tak toho bolo vela.

cestovatelkaandrea
23. apr 2012

@mia258 ja prave preto nerada hovorim o tomto s nasimi. Oni akosi podvedome stale dufaju, ze sa vratime. Ale my nechceme. Jedine keby sme fakt museli. Sice NL neberiem ako uplny domov, vidim, ze Damian to tak berie. Tu ma kamaratov, skolku, pocit domova.
Cez vikend sme boli na firemnej akcii. Mali sme rodinny den spolu s detmi. Tak sme boli celu sobotu v zabavnom parku a palacinkarni na veceru. Domov sme dosli okolo siedmej a bola som taka vyflusnuta, ze som spala od pol osmej az do rana.
Vy ste ako vykendovali?

evuliatko_tn
23. apr 2012

ahojte maminky🙂

mia258
23. apr 2012

@cestovatelkaandrea ja sa na Slovensko urcite nechcem vratit. Neviem si predstavit, co by som tam robila 😨 😀
Ja som bola v sobotu s Miou na plavarni cele doobedie, poobede uz len vonku na zahrade a v nedelu taka oddychova prechadzka aj so psami. Teraz mam zas povinnosti v skole, takze po veceroch ked Mia zaspi, sa ucim. Len dufam, ze dam vsetky skusky, nech si mozem ukoncit cely prvy rocnik a prestupit...
Ale ten rodinny den zavidim, my mame o dva tyzdne oslavu, pride cela mm rodina aj s detmi, uz sa tesim 😵

cilicka22
23. apr 2012

@cestovatelkaandrea ahoj moja..no mi si to teraz užívame vo veľkom..jeho záchvaty sú niekedy také nástojčivé že občas sa ozaj nedokážem ovládnuť zakričím a dám mu aj po zadku..lebo toto je už ozaj dosť..snažím sa ho ignorovať odídem aj do druhej izby aby sa sám ukľudnil a prišiel..snažím sa mu to aj vysvetliť..že može prísť ked bude kľudnučký ale kde príde zase za nami..bude sa hodí na zem kričí vrieska a kope okoo seba..a najnovšie sa už aj zahnal...mna hoci čo zase nevytočí..ale ked vrieska aj 5 minút v kuse..tak ozaj sa to nedá..aj ma zato na seba hnevám že som mu capla po zadku či zvýšila hlas ..ale niekedy to inak nejde... ☹ ☹ 😔
a najhoršie je to na ihrisku....ten vreští ako o dušu..to sa ho snažím ukľudniť a ked nič nezaberá tak ho vezmem domov..on sa dokáže krásne hrať..ale ked mu niekto zoberie hračku s ktorou sa už dlho hrá to je ohen na streche.. ☹ ☹

cestovatelkaandrea
23. apr 2012

@mia258 a ako sa citis teraz? uz ziadne problemy s babatkom nemas dufam 😉 to plavanie zavidim 🙂 isla by som aj ja, len nemam kedy. v tyzdni sa neda a cez vikend len v sobotu a aj to iba doobeda 😖 a ako to ide so skolou? planujes potom studovat vo Svajciarsku? Ozaj kedy sa vlastne budete stahovat?

cestovatelkaandrea
23. apr 2012

@cilicka22 takych po zadku som zopar dala aj ja. viem si to zivo predstavit co zazivas. nam to trvalo tak na striedacku asi pol roka. potom si Damian uvedomil, ze idu veci aj bez toho aby len reval. Ale este aj dnes je sem tam taky. Po nas sa nezahanal nikdy az teraz, ked to videl u bratranca pocas dovolenky. Raz to skusil aj na mna, tak som mu to len takym capnutim po ruke vratila nazad. Ostal prekvapene pozerat, ze co robim a povedal, ze to boli. Tak som mu povedala, ze aj mna to bolelo, tak nech mi take nerobi, ked nechce aby to druhy jemu robili. Odvtedy mam zatial pokoj, klop, klop, klop.
Ono sa to s tymi hrackami zlepsi ked bude Matko v skolke. Tam sa bude musiet naucit podelit o veci.

cestovatelkaandrea
23. apr 2012

@evuliatko_tn Ahoj 😉

mia258
23. apr 2012

@cestovatelkaandrea malinká je v poriadku, rastie ako z vody 😅 Je už väčšia ako by mala byť, takže možno porodím aj skôr.
Len mám trošku nižšie železo, ale snažíme sa to mať s dokym pod kontrolou.
Veď ja s Miou tiež chodím len cez víkendy, väčšinou v sobotu doobeda.
So školou zatiaľ fajn, len neviem ako to bude cez skúšky 😒 Chcem v CH pokračovať so štúdiom, ale musím tu dokončiť celý prvý ročník, preto ešte ani nevieme kedy presne sa sťahujem s malou, lebo to záleží len od mojej školy a skúšok 😖

cilicka22
23. apr 2012

@cestovatelkaandrea aj mi je to ľúto ked mu capnem..ale inak to asi nejde..vysvetľovanie u neho nezaberá..ani nám to nikdy nespravil len teraz ked to videl na ihrisku odvtedy..no snad to rýchlo prejde..lebo nechcem po nom kričať..to vážne nie ☹ ☹ 😔
je to ťažké obdobie asi pre každú maminu ktorá si takýmto niečim musí prejsť..
vieš čo on sa krásne podelí aj požičia..ale ked je na ihrisku a požičia si niaku hračku..hrá sa s nou dlho až tak že je do hry zažratý a zrazu príde chlapček vytrhne mu ju tak začne rev..až vreskot 😖

cestovatelkaandrea
25. apr 2012

@mia258 tiez rozmyslame, ze pojdeme s nim plavat v piatky navecer. hadam to zvladnem a nebudem moc unavena. 😀
takze bambulka je vacsia. no mozno budeme rodit fakt spolu 😀 som zvedava co mne povedia na buduci tyzden. 2.5. mame velke sono, kde pozeraju vsetky organy, chrbticu a aj pohlavie 😔
citis uz pohyby? ja dostavam niekedy take kopance dole do lonovej kosti, ze ma skruca od bolesti. ale inak su pohyby prijemne. niekedy si dam ruku na brucho o par sekund uz drobcek tlaci neviem cim na moju ruku 🙂 super komunikacia.

so skolou drzim palce nech to co najskor porobis, aby si mohla ist do CH 😉

cestovatelkaandrea
25. apr 2012

@cilicka22 aj pre mna to bolo tazke a musim sa priznat ze este stale je, ked ho to chyti. nechcem po nom hulakat ale niekedy to zo mna vylezie. a potom mi je tazko, ze som sa mohla ovladnut. inak som si vsimla, ze Damian zacina ziarlit na babatko v bruchu, takze to bude este zaujimave po porode. skusim este kuknut do knizky nieco na obdobie vzdoru, mozno tam budu dobre napady.

magda227
25. apr 2012

JE TU NIEKTO NA OKECANIE LEBO SA ZBLAZNIM 😕 😕 😕

joannas
25. apr 2012

@magda227 a prečo si mislis že sa zblazniš? Alebo ščocho?

bejbypd
25. apr 2012

magda227 prosím ešte sa neblázni a napíš čo ťa trápi 😉