icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

cestovatelkaandrea
11. jún 2012

@joannas zober so sebou 😀

joannas
11. jún 2012

@cestovatelkaandrea to tam sa chody tak skoro do školy? A to sa take malé deti dokážu sústrediť na učenie 😲 a do pôrodnice kde pôjdeš do štátnej alebo súkromnej?

mia258
11. jún 2012

@joannas robí kuchára v hoteli, takže končí až večer po skončení večere a kompletnom uprataní + príprave na ďalší deň. A samozrejme ešte cesta domov...

joannas
11. jún 2012

@mia258 aj sestra keď nemala deti tak robila kuharku...teraz už nerobí kvôli tomu že tam treba biť dlho do noci,aj doma vari? 🙂

mia258
11. jún 2012

@joannas doma varím ja 😀 teda väčšinou, ale nemá problém uvariť čokoľvek, len ja varím tak prakticky 😅

joannas
11. jún 2012

@mia258 ako prakticky?

mia258
11. jún 2012

@joannas ja rýchlo, nech malá dlho nečaká, všetko zmiešať dokopy, naložiť na tanier a už papáme 😀
A mm... kým si vymyslí kombináciu chutí, farieb, tvarov, vône, 5x dlhšia príprava, omáčka, šťava, dužina, pokvapkať, tu lístok z mäty, tu kvapka citróna, tu plátok limetky, ešte posypať vňaťou, zladiť to, vytvoriť "obraz" na tanieri, no ty kokso 😀 😀 My už odpadávame od hladu, aj nás hlad prejde a on ešte dekoruje 😀 To vieš, profesionálna deformácia 😅 😅

joannas
11. jún 2012

@mia258 vov však to sa musíš cítiť ako v restauracii ked muž vari 🙂 ja varím tak aby aj mali jedol..nechce sa mi variť na dvakrát,nás mali je dosť priebercivi,

cestovatelkaandrea
12. jún 2012

@joannas no veru od 4 ale prve dva roky sa viac menej hraju a robia nejake spolocne ulohy a vela kreslia a stavaju. v druhej triede ich ucia pisat a trocha citat a az od tretej triedy ide matematika a ostatne predmety. v prvej triede drobca naucia akurat tak napisat jeho meno 😀

v NL sa rodi standardne doma ale chcem ist do nemocky, takze ak porod dopadne dobre, tak ma po 6 hodinach poslu domov. nemocnica je statna ale aj tak si tam vela platis ak nie je nutne aby si rodila v nemocke.

mia258
12. jún 2012

@cestovatelkaandrea rodiť doma - nikdy 😀 A že po 6 hodinách!!! 😨 😨 Kks, ja by som sa bála, že zo mňa črevá vypadnú pri chôdzi zospodu 😅

@joannas aj mne ide hlavne o malú, aby jej chutilo, ale ona zje skoro všetko, takže to nie je problém. A ja mám rada také ľahké zdravé jedlá ako pre ňu, takže paráda 😵

cestovatelkaandrea
12. jún 2012

@mia258 nahodou je to celkom v pohode. ja som bola po porode fit 😀 sice zosita ale v pohode som presla na zachod a doma mi bolo lepsie ako v nemocke. Na 8 hodin denne chodila prvych 8 dni ku nam porodna sestra, takze mi mal kto pomahat a poobede bol doma manzel. Takze som mala oddychu dost.
Rodit doma, ono je to fajn ak mas nemocnicu 5 min od domu 🤐 my sme to s Damianom skusali tiez doma, ale nakoniec ked som bola otvorena na 7cm tak sme sli do nemocky, lebo mu klesol tep. A tam som dorodila. Druhe by som ale chcela rodit v nemocke. Pre istotu, lebo cesta do nemocky trva od nas cca 20-25 min a keby sa drobec zasekol pri vytlacani tak ako Damian, tak je priduseny. V nemocke vedeli hned zakrocit, takze sa Damianovi nic nestalo.

mia258
12. jún 2012

@cestovatelkaandrea ja mám nemocnicu 5 minút od domu, ale strašne by som sa bála rodiť doma, ja som spokojnejšia v nemocnici kde viem, že rýchlo zasiahnu a mám po ruke schopných lekárov 😵
Ale to máš super, keď si bola tak rýchlo fit, dúfam, že budem mať druhý pôrod ľahký.

joannas
12. jún 2012

@cestovatelkaandrea v pôrodnici budeš mať lepšie,a veľa sa platí aj keď je to štátna porodnica?

joannas
12. jún 2012

@mia258
@mia258 a tí pôjdeš do akej pôrodnice? A to mm bude mať dovolenku alebo kto bude s miou tie dni kim budeš v pôrodnici ?

mia258
12. jún 2012

@joannas ja idem zo súkromnej, mám ju hneď neďaleko domu, takže som o to pokojnejšia.
Ešte nevieme ako to bude, teraz príde na celé leto moja sestra, za ten čas si mm poberie viac smien, nech si to nadrobí a zaskočí za niektorých iných a potom oni zaskočia zaňho, keď sa bude dať. V nemocnici ak bude všetko v poriadku, tak bude také 3-4 dni

joannas
12. jún 2012

@mia258 a nechcela by si biť z mm stale v pôrodnici ? Akože ten roming,niekde som čítala že v niektorich sukromnich porodnicah je taká možnosť,aj unas na slovensku držia v pôrodnici 4 dni,koľko budeš platiť v súkromnej?

mia258
12. jún 2012

@joannas chcela, ale neviem ako to bude s Miou. Chce byť určite pri pôrode, mohol by v nemocnici aj spať, ale to je podľa mňa zbytočné, keď ju máme 5-15 minút od domu, to zbehne rýchlo domov radšej.
A koľko budem platiť... no netuším 😀

joannas
12. jún 2012

@mia258 jaj tak tí si si povedala nech stojí koľko chce ale do súkromnej idem 😀 ja by som bez cennika nešla 😀

mia258
12. jún 2012

@joannas niekde ten cenník asi aj mám, ale ešte som ho podrobne neštudovala 😀 Mne ide hlavne o kvalitu, bezpečnosť, úroveň, takže snáď neskrachujeme 😀

joannas
12. jún 2012

@mia258 Tak aj mne...ale aj to aby nám aj niečo zostalo aspoň do viplati 😀 aj unas by mala byť taká sukromna porodnica niekde v martine kde môže byť mm stale v pôrodnici aj v noci,ale neviem koľko sa platí,a tie psí to máš vonku alebo dnu? Nám včera zdohol kocúr mal 8 rokov

cestovatelkaandrea
13. jún 2012

@mia258 ja mam taky pocit, ze ten moj druhy porod bude komplet iny ako prvy. ked som bola tehu s Damianom tak som si v klude pozerala videa z porodmi. Teraz ked to vidim, tak mi je zle a nedokazem na to ani pozerat. Predstava porodu a je mi zle 😅 pritom na porod s Damianom mam pekne spomienky. Neviem co je to so mnou. Asi mam vysoku hladinu tehu hormonov 😀

cestovatelkaandrea
13. jún 2012

@joannas ja ti presne neviem co to stoji ale pred 4 rokmi to bolo 500 euro. tak dufam, ze to nezvysili 😅

joannas
13. jún 2012

@cestovatelkaandrea tak to je dosť..za toľko by tá možno odročili aj v súkromnej,a zdravotné poistenie kazdy mesiac tiež sa uvas platí?

mia258
13. jún 2012

@joannas psov mam aj vo vnutri aj vonku, ako chcu oni, v peknom pocasi su vonku, ale v zime by som ich urcite nenechala. Mne chyba kocur, co smemali u svokry, ale neplanujem nic zive kupovat do domu 😀

@cestovatelkaandrea Ja som si pri prvom tehu aj teraz vela citam na nete, knihy, casopisy, zistujem infosky 😀 ale inak videa mi nevadia, to si rada pozriem 😵 druhy porod chcem kratky, rychly, bezproblemovy a pohodovy 😅

joannas
13. jún 2012

@mia258 čo dobre si dnes varila? Ja len polievku a teraz idem robiť palacinky s tvarohom a dzemom

joannas
13. jún 2012

@cestovatelkaandrea dnes sa ako cítiš? A babetko sa ako bude volať?

mia258
13. jún 2012

@joannas vieš čo, robila som ryžu s paradajkami a fazuľou, do našej som dávala ešte chilli a Mia mala samozrejme bez. A kelovú polievku 😉

joannas
13. jún 2012

@mia258 v tehotenstve sa môže štiplave?

mia258
13. jún 2012

@joannas myslím, že trošku nezaškodí, ja som si dala na štipku 🙂

joannas
13. jún 2012

@mia258 a ako sa máš čo tí povedali na poradni? Aj nejaké vitamini beries?