icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

graceful9
7. okt 2011

@jajuska1411 tak snáď bude,,,aj ja som to počula už, od maminy, ale tá tomu neverí,,,

graceful9
7. okt 2011

@andreah25 to si nevšímaj, mne sa bežne stáva, že otvorím tému, niečo sa opýtam, zavrú mi ju, že už je a v tej sa rieši iné, ako som chcela a k odpovedi sa nedopracujem,,,alebo ma úplne ignorujú kvôli veku a tak,,,proste, ja som aj v súkromných decembrovkách, ale tam som nebola spokojná, lebo tam som tiež musela "držať hubu a krok",,,a pozor, aby nás admini nevyhodili,,,to si zvykneš,,,ja som rada, že som našla túto tému 🙂

andreah25
8. okt 2011

@graceful9 veď to....., ja som tiež rada, že bola otvorená táto téma, že sa tu dá nezáväzne baviť o čomkoľvek bez toho, aby ktosi blokoval príspevky, že odbočujeme od témy a pod. Chodím už len sem a zatiaľ som tu spokojná. Občas prehodím pár slov s niekým cez IP, ale do iných tém som si povedala, že už sa nezapojím, lebo fakt výhoda internetu, že Ťa nemôžu cez neho ukameňovať doslovne 😀 . A čo sa týka veku, vieš, práve preto tu nemám žiaden popis o sebe, malom, rodine a ani fotky. Nepatrím síce k istej skupine našich spoluobčanov, ale aj tak sa mi nepáčilo, čo v inej téme preberali baby, že pozrela si fotku a bože to je cigánka apod. A nech je, a čo? Všetci raz dostaneme meter hliny na seba a je jedno akej sme farby a či máme krv červenú, čiernu, modrú a pod..... Preto ma hnevá, že sa tu odcudzujú názory niektorých mamičiek, a fakt je úplne trápne, keď sa odcudzuje človek ako taký, len preto akej je farby pleti. Tiež sa my rozum pozastavuje nad mamičkami, čo majú 25 kočíkov a pod. ale neriešim to, nezačnem ich urážať cez IP, či sú vadné, načo im to je apod. Keď na to majú (myslím hlavne finančne) a chcú sa chváliť, nech sa chvália..... No jednoducho, ako si povedala, často tu treba držať hubu a krok, no bohužiaľ nie som z tých ľudí.... a poviem svoj názor..... nebránim však v názore ostatným ....... A poradím Ti ešte jednu vec - nehovor o svojom veku, možno by bolo lepšie ho ani nezverejňovať..... Možno by bolo lepšie dostatočne sa pozitívne prejaviť bez toho, aby ľudia vedeli, koľko máš rokov a ak sa Ťa spýtajú, potom povedz a budú pozitívne prekvapení, že síce mladá, ale rozumná. Pretože v našej spoločnosti platí, že ak máš do cca 23 si mladá a nič nevieš a ak máš pred 40 tak si stará a vieš až veľmi a už Ťa nechcú počúvať - čo tá stará trepe..... 😀

mia258
9. okt 2011

Ahojte baby 🙂
Dlho som tu na koníku s nikým nekecala lebo nemám čas, ale musím si urobiť nejaký rozvrh a nechať jedno okienko aj na koníka 😀
@graceful9 ako ti ide tehu? 🙂

graceful9
9. okt 2011

@andreah25 máš úplnú pravdu,,,a ako odsudzujú za fotky,,,mamička si dá foto dieťatka a hneď sa nájde nieč, čo sa im nepáči,,,to je strašné,,,ale to je ich problém, ja to neriešim, keď sa mi páči fotka, dám páči sa mi to a keď nie, tak okolo toho predsa nebudem kecať, no nie? vek som si zverejnila, lebo som si tak našla viac maminiek podobnej vekovej kategórie a to mi pomohlo 🙂

graceful9
9. okt 2011

@mia258 už som aj premýšľala, kam si zmizla :D a tak ide v poriadku zatiaľ 🙂 v stredu idem na sono, ale dúfam, že je všetko ok 🙂 a ty ako ? čo nové? nestíham sa teraz rozpisovať, tak podrobnejšie zajtra, ok? ale ty mi napíš nejaký epos, nech mám čo čítať :D

jitkatatarova
10. okt 2011

@jajuska1411 tak nam ta nadcha presla,len dufam ze sa tak skoro zas neobjavi,ked je take super pocasie.Konecne nam aj zacali kurit,ale to az potom co si mm odchytil domovnika ze preco sa nekuri a on zo seba spravil takeho neveriaceho tomasa a hodil to na svojho zastupcu.Cisty alibizmus.A pritom byva o poschodie vyssie,tak o tom musel vediet.Ale co uz. 🙂 Hlavne ze su uz zdrave. 😀

jajuska1411
10. okt 2011

@jitkatatarova aj nam sa uz polepsilo 🙂 u nas uz asi tyzden kuria ale my este nie ja chodim s kratkym trikom po byte a maly ma dlhe ale kuritnekurime este mame slnecny byt takz to esze nie je za potreby 😀

jitkatatarova
10. okt 2011

@jajuska1411 my zas byvame na 1poschodi a ked sa v piatok ochladilo tak sme to hned pocitili. ☹ Len mna vytocilo to, ze v meste sa kurilo od utorka a u nas o tom nikto nevedel,jednoducho cakali na to kedy sa niekto ozve.Cez den teraz ani ja nekurim ved bambulky su v skolke,tak na co.No a ked si platim tolke peniaze za kurenie,tak nebudem predsa minat este elektrinu na ohrievac.Inak mame jedno z najdrahsich kureni na Slovensku. ☹ ☹

jajuska1411
10. okt 2011

@jitkatatarova jaj ja neviem kolko platime za kurenie 😖 ale byvame na 5 takze je to v pohode ale zostala mi nejaka zima tak som tzakurila nachvilku 🙂

cestovatelkaandrea
11. okt 2011

@andreah25 ahoj pisem po dlhsej dobe 😖 no co sa tyka tych IP, tak to neries. nie vzdy sa zhodnes s niekoho nazorom. MK nie je pre vyvolene maminy ale su tu aj take, ktore sa potrebuju utvrdzovat v tom, ze co robia je to najspravnejsie a ak mas iny nazor, tak ti to daju aj pocitit. ja to uz neriesim. inak pekna fotka v profile. co sa stalo, ze si zverejnila svoje udaje?

andreah25
11. okt 2011

@cestovatelkaandrea Nooooo údaje?, ani neviem ..... Nie sú to zase také strašné údaje, ktoré by mohli byť zneužitia hodné a taktiež tá fotka je taká, že málokto ma spozná, pretože sa vééééľmi nerada fotím, toto je zo svadby, kde som sa tomu nevyhla a v ,,civile" nosím okuliare, vyčesané vlasy, ktoré mi stačí spustiť, dať dolu okuliare a už ma veľa ľudí nespoznáva 😀. A akosi som si povedala, prečo nie? Možno aj ľudia tu budú potom vľúdnejší 😀

cestovatelkaandrea
11. okt 2011

@andreah25 ved som sa pozerala, ze ake dievca v kroji 😉 ako sa inak mate? ako ide skola?

andreah25
11. okt 2011

@cestovatelkaandrea Máme sa vcelku v pohode, len malý začal cez deň akosi štrajkovať a od rána keď vstane tak stále hučí, hračka ho zaujíma max. 5 minút, možno ani to nie. Dnes mi spí cez deň už druhýkrát. Prvý spal hodinu, som zvedavá koľko teraz. Dúfam, že na neho nič nelezie, alebo je len senzibilný na počasie ako ja a keď prší tak je jednoducho nevrlý. Bože chráň nás od zimy keď ani nevylezie slnko, neviem kto to s ním potom vydrží 😢 . A čo škola? Prednášky mi začínajú teraz v sobotu, ťahať budem i v nedeľu a do diplomovky som ešte ani neškrtla, čo sa mi absolútne nechce. Takže asi tak. Rada by som kdesi vypadla, aspoň na kafčo, no suseda má teraz malinké bábo tak ju ťažko vytiahnem, všetky kamošky sú pracujúce devy a v dedine sa akosi s nikým veľmi nepoznám a bohužiaľ ľudia ani nemajú veľmi záujem spoznávať, lebo muž je miestny podnikateľ a vieš ako je to na dedine keď ktosi podniká tak sú reči..... A ja vraj pôsobím na ľudí vyvolávajúc prílišný rešpekt tak to vieš, to sa potom ťažko nadväzujú známosti. A keďže som človek, čo musí stále niečo robiť, tak sa neskúúúúúúúúúútčne nudíííííííííííím. Chvála aspoň internetu, že si je kde pokecať, a preto tá fotka (jediná taká na pobavenie, kde pôsobím aspoň trocha vľúdne 😀 ). A čo vy, ako sa mávate? Tiež už dorazila u vás zima?

cestovatelkaandrea
12. okt 2011

@andreah25 u nas je psie pocasie. strasne sa ochladilo a vela prsi. nastastie na vikend ma svietit slniecko, tak niekam vypadneme von. dnes v tomto hroznom pocasi idem jazdit moju stvrtu jazdu v autoskole. tak dufam, ze mi dazd vadit nebude. vraj cela zima ma byt v NL velmi studena a zasnezena, tak uvidime. posledne tri roky je tu taka riadna slovenska zima, predtym tu byvalo ako v novembri vraj aj 5 mesiacov v kuse 😝
no s tou situaciou aku mas na dedine ti nezavidim. mam kamaratku, ktora sa tiez prestahovala z mesta na dedinu po svadbe a ludia ju dlho nechceli medzi seba prijat. problem bol v tom, ze to bola dost mala dedinka, tak si tam aj tazko priatelov hladala.

mia258
12. okt 2011

@graceful9 epos? 😀 😀 Nemám čas na eposy, ani na bájky 😀

Dnes si bola na sone? Ako sa má maličké? Už by si to chcela mať za sebou? Všetko máš nakúpené?

Ja som už rozhodnutá, že si dám v druhom semestri individuálny plán, ak mi ho schvália. Ani netuším kedy prešiel september a prvá polka októbra 😕
Ale zatiaľ všetko v poriadku, malej sa čoraz viac rozväzuje jazyk 🙂

andreah25
12. okt 2011

@cestovatelkaandrea Ja som teda riadne zvedavá na tú našu ,,slovenskú zimu". Lebo zima je za dverami, dnes sme boli v Bánovciach na čižmy a nikde nemali ešte zimný tovar. V treťom obchode, keď mi to povedali tak som sa už tak vytočila, že som tým predavačkám vynadala, že či zaspali dobu, kde žijú, že v polovici októbra ešte nemajú čižmy, že obchodné centrá už majú, len odmietam zaplatiť 100 eur za koženku. Chúdence si odniesli moju nasratosť i keď samozrejme že za to nemôžu. Aj sa bránili tým, že bol teplý september a tak sa robili objednávky neskôr. No ale nechápem, veď vedia, že zima predsa príde či už o týždeň, či o mesiac. Jáááááj, ale budú sa potom sťažovať, že im reťazce berú zákazníkov, no ale sorry keď malí živnostníci večne zaspia dobu 😠 . Vytočená som bola z toho, lebo do Bánoviec to nie je 5 km a znova tam teda nepôjdem. Potrebujem čižmy, ale kvalitné, kožené a bohužiaľ s úzkou sárou a do max. 100 eur, neverila by si aký je problém také niečo zohnať 😠 . Už sme boli aj v BA a chystám sa ešte do TN a do TT a HC tak som strááááááááááášne zvedavá či čosi objavím. Môj manžel zase šikovný si minulý rok kúpil šité topánky, čo samozrejme keď je čľaptanica tak mu do nich tečie, takže musíme kúpiť nové - tentoraz ale lepené. Čo sa týka tých priateľov, všetko je väčšinou ešte zo SŠ, kde som bola ale na internáte a tak je všetko vzdialené a stretneme sa tak raz za rok. A na VŠ je to teraz to isté. A dedina je dedina, keď nezapadneš do kolektívu tým, že by si chodila do krčmy denno denne, alebo mať obmedzené myslenie na to čo kde, kto, s kým, tak Ťa jednoducho nevezmú medzi seba.... Musím začať pracovať na skracovaní svojich príspevkov, lebo akosi ako to sledujem, tak mám najdlhšie 😀 tak aby ma tu náhodou nevypli 😀

andreah25
12. okt 2011

@cestovatelkaandrea Inak držím palce na tú autoškolu. Len radím, po zdolaní skúšok jazdiť, jazdiť a jazdiť. Neurob tú chybu ako ja, že urobila som si lacný vodičák (bol povinný na SŠ, tak preto za symbolickú cenu) a potom som 5 rokov nejazdila a nakoniec som si zacvakala drahý rýchlokurz lebo som sa bála sadnúť si za volant. Hlavne sledovať značky a nebáť sa, auto urobí len to, čo mu dovolíš. Teda mimo zimy keď je cesta samý ľad, vtedy bohužiaľ často vládne auto 😀

graceful9
12. okt 2011

@mia258 zaneprázdnená 😀 no jasné, bola som 🙂 malá sa má super, papá, priberá, už má 1,7 kg 🙂 hlavičkou je dole, a to som si doteraz myslela, že je to naopak :D no aj ja si myslím, že to bude lepšie ten individ. plán, budeš môcť kecať s malou 🙂

jitkatatarova
13. okt 2011

@jajuska1411 tak to mas dobre,zohrievaju ta s kazdej strany.Moji susedia su taky chladnokrvny,len aby mali vysoke preplatky tak nekuria a potom sa vyhovaraju na pokazene radiatori. 🙂 A najviac sa ozyvaju ze je im zima.Ved uznaj ked matka 2deti,z toho jedno malo vtedy 2roky suhlasi s vypinanim kurenia v noci,ze ved aj tak spia a da detom svetre a pod perinu deku.Normalne som nechapala.Ja som vtedy este deti nemala tak som radsej bola ticho.No a odvtedy ma jedny z najvyssich preplatkov v dome.A potom jej syn,teraz ma 5rokov, je kazdu chvilu chory,ale ked jej to stoji za tie peniaze...Inak susedi so mnou,takze ju vyhrievam aj ja.

mia258
13. okt 2011

@graceful9 jeeej tak to z nej už veľká slečna rastie aj keď je ešte len v brušku 🙂 Ale do školy už nechodíš, nie??

No mňa dnes v škole zaskočila nepríjemná správa, manžel mi volal, že svokor je v nemocnici a mám prísť domov 😒

cestovatelkaandrea
13. okt 2011

@andreah25 😀 ze nevypli 😀 😀
super zazitok s cizmami 😠 poznam. Tiez ma to niekedy vedelo vytocit. Za velke nic vela penazi. Ja si tu v NL v pohode kupim kozenne a dobre topanky okolo 100 euro. Daju sa kupit aj lacnejsie tak oklo 30-50 ale to su take kozenkove a dlho nevydrzia. Inak Holandsko je cizmovy narod, takze tu je strasne velky vyber. Ja som mala vzdy problem s topankami, lebo mam dost uzku nohu. Az tu v NL som objavila znacko ECCO a odvtedy ani ine topanky nekupujem. Su robene na uzke nohy, tak si ich aj rada kupujem, lebo dlho vydrzia a su dost kvalitne.

Inak ked urobim vodicak tak planujem jazdit, co to da. Samozrejme nie za kazdu cenu ale aspon v ramci okolia ano.

cestovatelkaandrea
13. okt 2011

@jitkatatarova no takych susedov maju aj moji rodicia. nikto okolo nich nekuri a nasi kedze nechcu byt chori, tak to potom dusia 😖

jajuska1411
13. okt 2011

@jitkatatarova katastrpfa niektori ludia 😖 ja sa nemozem stazovat ale tak terba aj kurit nie len setrit ja nevravim ze chodit v kratasoch cez zimu ale primerane 😉

graceful9
13. okt 2011

@mia258 nó rastie, rastie 🙂 nechodím, mám ten individuálny plán, chodím na konzultácie a koncom októbra zo všetkého na preskúšanie 😖 ,,,to mi je ľúto,,,a čo sa mu stalo?

jitkatatarova
14. okt 2011

@cestovatelkaandrea
@jajuska1411 ved prave to je to,ze oni radsej behaju naobliekany a ked k nim niekto pride tak sa na vsetko vyhovaraju a za vsetko mozu susedia. ☹ Normalne som nechapala ked sa prave ti na dom.schodzy rozculovali ze nikto okolo nich nekuri a im je zima.Pritom staci len otocit ventilom. 🙂 Pravdupovediac keby sa mm neozval tak asi nekurime dodnes.
Inak som tento tyzden prekvapena ze tie moje potvorky uple bez problemov isli do skolky.Ani raz ma netahali dovnutra aby som isla s nimi.No a nadcha ta uz zmizla.Dufam ze nadlho.Ale teraz zas pride tatino domov tak som zvedava ci ich tam v pondelok dostaneme. 😀

jajuska1411
14. okt 2011

@graceful9 no ao vecicky z nakuene

jajuska1411
14. okt 2011

@jitkatatarova jaj aco bol v zahranici ci na sluzobke?ja nic nestiham lebo maly by sa o hocico staval no hroza 😒

cestovatelkaandrea
14. okt 2011

@jitkatatarova ono je to asi tak skoro v kazdej bytovke alebo panelaku. vzdy sa najdu "super" susedia. super, ze vam nadcha presla. drobec mal tiez taku nadchu s kaslom. len som cakala, ze aj teplota k tomu pride ale nastastie sme to rozchodili bez teploty. teraz nas skor trapia stipance od komara a toho "sviniara" nemozem nikde v izbe najst. inak by po nom uz ostal len cerveny flak. drobca tak dostipal, ze ma okolo 15 stipancov 😠 a dobre opuchnutych.

graceful9
15. okt 2011

@jajuska1411 a tak postupne už sa snažíme 🙂 a ty ako sa máš?