icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

jajuska1411
16. okt 2011

@graceful9 aamy da sa to nove nemame asi nic malemu sme o mesiac bude mat rok kupili tatrovku na narodeninya este chceme sanky

graceful9
17. okt 2011

@jajuska1411 tak to bude mať radosť určite 🙂 nám sa v izbe objavil kočík na hranie po švagrinej,,,nevadí, že malá ho využije o 3 roky možno, hlavne že má čo zavadzať, však ešte sa tam dá chodiť miestami, tak prečo to nezapratať úplne,,,, 😠

jajuska1411
17. okt 2011

@graceful9 😀 vies co ani nevrva my mame este hracky po nas ale nakolko mame 2 izbovy byt tak vsetko skladujeme u nas v pivnici ja nemam rada preplneny byt v spalni mame postel postielku velikansku skrinu nocne stoliky kvetinu a kobercek a mamina stale co si tam nieco nedokupite pozeram a co ved nam to staci a ona stale mate tam vela placu ale ze u nas doma v ich spalni ocino ledva ku posteli prejde lebo tam ma sijaci straoj na ktorom ani nesije a kreslo a debili to je uz dobre len na to prach sada 😖 ale jej vec 🙂

graceful9
17. okt 2011

@jajuska1411 a veď tak jasné :D keď ich to baví obchádzať :D ale mne tam navláči kraviny neviem načo, kočík,,,,nieže by mi tam dala konečne tie jej superbiele látkové plienky a tie krásne vecičky po jej deťoch, nech si môžem vybrať,,,,načo? veď to má čas, nie? najskôr treba kočík a bábiku, čo je väčšia ako naše bábo bude, keď sa narodí,,,

jajuska1411
17. okt 2011

@graceful9 😀 😀 😀 a ved veci naco ved si len 33 tyzdni uz kedykolvek mozes zacat rodit 🙂 ale naco treba babiku aby sa mala mala s cim hrat a hadam ked nie mala tak aj ty 😀

graceful9
17. okt 2011

@jajuska1411 alebo ju šupnem do kočíka hračkárskeho, kým budem prať a žehliť tie veci po pôrode a oblečiem jej to z bábiky :D

jajuska1411
17. okt 2011

@graceful9 najlepsie 😀 😀 😀

graceful9
17. okt 2011

@jajuska1411 presne :d treba vedieť riešiť krízové situácie s chladnou hlavou :D

jajuska1411
17. okt 2011

@graceful9 ved jasne hlavne pri malom dietati

graceful9
17. okt 2011

@jajuska1411 pri tom sa bude dať skôr ako pri nej,,,mňa z nej ide poraziť a to tam ani nebývam ešte,,,,

jajuska1411
17. okt 2011

@graceful9 a ona tam byva tiez ved to vas bude plny dom potom 😀 ale nic si z toho nerob aj nas by bol byvali by sme z nasimi + moj brat a my traja nastastie to tak nie je 🙂

jitkatatarova
19. okt 2011

@jajuska1411 mm robi v Blave a domov chodi asi na ž dni v mesiaci,takze teraz to akurat dobre vyslo. 🙂 Odvtedy kurime stale.

jitkatatarova
19. okt 2011

@cestovatelkaandrea to aj v takomto pocasi su u vas komare?No hroza. ☹ Inak ja som zazila super sok v nedelu rano,este teraz ma strasie ked si na to spomeniem. 😢 Veronika sa v noci zobudila a mala horucku a zvracala.Tak som ju aj postel cele prezliekla,dala nurofen a isli sme zas spat.Ona zaspala ja som nastastie len driemala ked som zacula take divne zvuky.Myslela som si ze zas grcka tak som ju rychlo zobrala do kupelky,umyla jej tvaricku a len som si vsimla ze len jej ide s pusy pena a nemoze sa nadychnut.Ostala uplne ako handrova babika,skleneny nepritomny pohlad,nereagovala.Skoro som odpadla.Tak som ju pobuchala po crbte a ziadna zmena.To sa mi uz normalne zacali triast ruky,tak som ju len sklopila dole hlavou pobuchala zas a nastastie zacala dychat.Normalne jej uz modreli prsteky a pery.Dufam ze uz nic take nezazijem.Ani si neviem predstavit co by sa stalo keby tvrdo spim,normalne sa mi tlacia slzy do oci.Ale najlepsie na tom je,ze ked som s nou bola u doktorky,tak vysvitlo,ze je to len silna nadcha.Inak pol dna prespala a potom jej uz nic nebolo.Ale ked ju pocujem kaslat tak som hned v pohotovosti. 🙂

cestovatelkaandrea
19. okt 2011

@jitkatatarova normalne mi je tazko ked to citam, co si mala v nedelu ☹ Fakt nastastie, ze si tvrdo nespala. Ja preto Damiana davam spavat na velky vankus, ked ma silnu nadchu.
Ja som mala podobny zazitok, ked mal drobec 7 alebo 8 mesiacov. Papal keksik pre babatka a zabehol mu. No a nevedel sa nadychnut. Tiez som ho len pohotovo zobrala, otocila a buchla po chrbate. Po chvilke sa nadychol a strasne sa rozplakal. Ked si na to spomeniem, prejde ma zima.
Inak co sa tyka komarov tak ich mame doteraz. Bolo tu dost teplo, este koncom septembra, tak svinuchy povyliezali. No a kedze Holandsko je sama voda a kanale, tak ich mas vsade dost. Teraz sa vsetky stahuju do domov, dovnutra, lebo sa dost ochladilo. Vcera manzel zabil dvoch. Ziadne repelenty na nich nezaberaju, jedine co nam pomaha, a to nie vzdy su sietky na oknach, ktore otvarame.

jitkatatarova
19. okt 2011

@cestovatelkaandrea ved aj ja im davam vacsi vankus pod hlavu ked su nachladnute,ale to je to ze v sobotu jej absolutne nic nebolo,este som si vravela ze konecne im nadcha presla a nakoniec toto.Inak zhodou okolnosti v nedelu doobeda prisiel mm a predtym som mu volala co sa stalo a okrem toho ze ho hodinu uplne ignorovala, z coho bol trosku sklamany, 😉 zrazu akoby jej preplo na iny rezim a uz jej absolutne nic nebolo.Klesla teplota a potom sa az do vecera jasila. 🙂 Normalne som mala obcas pocit akoby sa to vobec nestalo.
Inak zajtra uz idu do skolky,strasne sa tesia a v piatok musim ist pre istotu s Katkou na sono,lebo na krku sa jej spravila velka uzlina,tak ideme zistit z coho to ma.Tak dufam ze to nebude nic vazne,len z prechladnutia. 😉

jajuska1411
19. okt 2011

@jitkatatarova jaj tak tatino je vzacny ako aj u nas lebo ns tiez robi v ba ale chodi domov kazdy den ale az o 16:30 a o siedmej uz maly ide spat tak vela s nami nie je 😒

jitkatatarova
19. okt 2011

@jajuska1411 ked teraz je taka hnusna doba,ze ak chces aj nieco zarobit tak musis ist tam kde sa to da.Ale aspon na Vuanoce bude doma 3tyzdne,tak si ho poriadne uziju.Lenze cim su bambulky starsie tak tym menej ho chcu pustit z domu.Aj teraz sa nanho katka uz 1,5hod pred odchodom stale vesala,vsade ho prenasledovala a nakoniec mu oznamila ze maminka Kikou ostanu doma a ona ide s tatikom pracovat. 🙂 Vraj ju mam zabalit do taska a ide s nim. 😀 Tak si vies predstavit ako tazko sa mu odchadza. ☹

cestovatelkaandrea
19. okt 2011

@jitkatatarova no tak to my nikdy nemame, ze zo dna na den. den pred vypuknutim choroby je vacsinou vidiet, ze na drobca cosi lezie 😖 Inak drobec mava tiez nenormalne zvacsene uzliny pri silnom prechladnuti. Niekedy ma zvacsene aj ked ma usnu infekciu. Ale predsa len bude lepsie ak to sono urobia.
@jajuska1411 Co sa tyka pracovnej doby tak aj my s manzelom robime denne od 8-17 a s drobcom sme od 17.30 do nejakej 20.00. Takze tiez ho pocas tyzdna moc nevidime. Esteze rano ho spolu odprevadzame do skolky na 7.45.

jajuska1411
19. okt 2011

@jitkatatarova 😀 😀 😀 ved to ze som nechcela aby bol na ubytovni lebo by sa aj pokazil aj by sme neboli spolu tak to riesi kazdodennym dochadaznim 😒

jajuska1411
19. okt 2011

@cestovatelkaandrea ved preto chcem byt na materskej cele 3roky a chodit externe do skoly ako denne chcem si maleho este uzit pokym mozem 🙂

cestovatelkaandrea
19. okt 2011

@jajuska1411 tak to bud rada, ze sa ti to da takto zariadit. ja som mala matersku len 4 mesiace a potom sup sup do roboty. tu to v NL jednoducho tak je a nic s tym neurobim. ale zas je pravda, ze prvy rok som robila len tri dni v tyzdni.

jajuska1411
20. okt 2011

@cestovatelkaandrea vsade to mas inak 🙂

jitkatatarova
21. okt 2011

@jajuska1411 Aj mm by radsej dochadzal ale od nas je to 200km,tak to musime nejako vydrzat. ☹

jajuska1411
21. okt 2011

@jitkatatarova ved hej my to mame nejakch 90+- ale tak konci o 14 a o 14:30 mu ide bus ao 16:30 je doma teda ak nie je zapcha co kazdy druhy den byva 😠

jitkatatarova
21. okt 2011

@cestovatelkaandrea tak teraz som prisla z toho sona,ma zvacsene uzliny aj na druhej strane krku,len to nevidno,pozerala jej aj na brusku ci to nebude mononukleoza.Az vo mne hrklo,lebo viem ze je to infekcne,ale ze s velkou pravdepodobnostou to nie je.Inak do skolky mozu ist,tak to asi predsa len nebude.V pondelok ideme este na krv,comu som aj rada lebo sa mi nepaci ze zacali v noci skaredo kaslat,tak nech sa aspon vyluci nejaky zapal.To je nejaka divoka nadcha.Tak maju len predpisane atb kvapky do nosa a sirup na rozsirenie dychacich ciest.Dufam ze sa to cez vikend uz zlepsi. 🙂Ked si predstavim ze od ich 15mesiaca co sme boli na ockovani sme u doktorky boli akurat tak po kartu a teraz za 1mesiac tam uz pojdeme 4x,tak to vyzera akoby sme tie roky teraz dobiehali.V roku mali anginu a odvtedy nic takze ja som absolutne neskusena mamina co sa tyka chorob. 😀

jitkatatarova
21. okt 2011

@jajuska1411 to je taka frekventovana trasa,hlavne v tom case,ale ten cas co s vami travi je na nezaplatenie.My sme aj uvazovali o zmene bydliska,ale nie je to take jednoduche.Ved uvidime co bude dalej. 🙂

jajuska1411
21. okt 2011

@jitkatatarova ved hej zmena bydliska ani nevrav my ked sme sa stahovlai no hroza a to som boal este len 4 mesiaci a uz som nic nevladala robit

jitkatatarova
21. okt 2011

@jajuska1411 ako my dvaja sme optimisti,tak verime ze to spolu nejako vyriesime.Len nech sa uz bambulky vyliecia z tej nadchy lebo ma z toho klepne. 🙂

cestovatelkaandrea
21. okt 2011

@jitkatatarova no keby to bola mononukleoza, tak by si ju nechali asi v nemocnici. ja ked som ju mala v puberte, tak ma nechali tyzden na izolacke v nemocnici, lebo je to velmi nakazliva a neprijemna choroba. takze asi to fakt nebude, lebo inak by do skolky nesli.
Inak aj nas drobec je teraz posledny tyzden ako na hojdacke, jeden den triasky, druhy den v pohode a len slabsi kasel, dalsi den bez kasla ale riadne sople a takto stale dokola. Takze dufam, ze ho dame tento vikend do poriadku. Len keby to pocasie tak moc neblblo.
Z tej castej navstevy u doktorky sa netrap. Mohlo to byt aj daleko castejsie. a pokial to mas len tento mesiac, tak je to este super. Poznam deti, co su u lekara castejsie ako v skolke alebo jaslickach.

jajuska1411
21. okt 2011

@jitkatatarova tak to je dobre aj ja som optimista 🙂 este ich to drzi?