Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@cestovatelkaandrea Ked prisla Katka domov tak ju Nika tak vystiskala od radosti a stale opakovala stastne:Ty si prisla...akoby cakala ze nepride.
Ked sme boli na tej krvi,chudatko Katka ked zistila kam sme prisli tak chcela ujst a stale opakovala dokola ze ona je zdrava a doktorka jej spravi bobo a nemoze jej brat krvicku ked ziadnu nema. 🙂 Vsetci sa len usmievali,taka bola zlata 🙂 ,ale nakoniec to zvladla,sice troska s placom ☹ ale to sa viac bala lebo potom mi vravela ze to nebolelo.A bola hrda ze dostala na rucku leukoplast.Uz som len zvedava ake bude mat vysledky.Dufam ze to bude ok.
@svetlankat naša neplačká, skôr by bola len na prse nalepená... dokonca včera večer taký spustila som nevedela čo s nou... nakoniec sa asi málo napapala z prsa tak som jej dala nutrilon a bola už spokojná... a pritom mliečko mám, len si asi málo vytiahne lebo sa unaví a zaspinká... ale potom v noci už v pohode sa napapala z prsa...
@jitkatatarova neboj urcite budu vysletky OK. Mas statocne dievcence. Nas drobec by plakal uz doma, keby som mu povedala, ze ideme k doktorovi na krv. A ten hurhaj pri odbere tiez 😀 ale zas viem, ze by sa nemykal, on sice krici ako pavian ale drzi, tak aspon, ze tak. ako ste inak vykendovali? my sme boli v ZOO vcera s priatelmi. bola neskutocna hmla cely den 😝 a vecer som varila na dnes a piekla som tortu.
@cilicka22 joj ani mi nehovor, skoda len, ze tu v NL je to take smutnejsie cez vianoce. Ziadna vianocna atmosfera, ziadne vianocne trhy, len vyzdobene domy. Lepsie povedane vysvietene 😝 ale tak my si zas tu atmosferu vieme vytvorit aj samy doma, a tiez sa tesim na rozpravky cely den 😀
24-teho oslavime vianoce doma tak ako na SR
25-teho pojdeme do zoo na vianocny vecer, lebo holandania oslavuju vianoce az 25.
a potom pojdeme hadam niekde na predlzeny vikend na bezky trocha polyzovat.
@mia258 tak to ja zas v takychto veciach nepanikarim, skor take ine veci ma vedia rozhodit, ako napr. ostat sama doma tak tyzden, soferovat, letiet sama lietadlom a pod... ale tak snazim sa to zvladat v phode 😀 aj ked niekedy to take lahke nie je.
@mandragora22 neboj ani ja nemam moc cas pisat do temy, vzdy kuknem tak raz max. dva krat denne. robim a po veceroch travim cas s drobcom a manzelom. no a cez vikendy sme skoro stale vonku, takze tiez nestiham, lebo vecer som tak unavena, ze len varim poupratujem a padam do postele 😀
inak zdravim nove maminy v teme 😉
@cestovatelkaandrea no tak to máte tiež super, aspon cez vianoce nepresedíte len domka, mi na vianoce, chodime na večernú prechádzku, pozeráme výzdobu domčekov a občas sa v centre stavíme na horúcu medovinu, alebo niaky ten punčík 😀 😀 uvidme čo bude tento rok či zas niekam pojdeme alebo stravime vianoce pekne v pokoji domka, 🙂
@mia258 ahoj moja ako sa máš 😀 😀 ja nič moc v noci som sa vobec nevyspala, malý bol skoro celú noc hore a čo viac dostal úchylku hrať sa mi s vlasmi inak nezaspal, čo si vieš predstaviť že občas ma aj pekne za vlasy zatiahol a to sa potom fakt nedá spať ☹ ☹ no uvidime či bude búvať aspon na obed, dúfam že áno 😉 a čo malá už je lepšie, či zúbok stále zlobí... 😉
Už som písala správu a vypadol mi celý MK 😕
@svetlankat v to dúfam, budem sa snažiť 😉
@saemi to je normálne, maminka je jej stredobod vesmíru 😵
A prečo sa narodila skôr? Bolo to plánované? Moja sa narodila 37tt+5, takže preto bola menšia.
@cilicka22 no v noci som tri krát vstávala k malej, a od piatej som hore, tak večer idem spať o siedmej 😀
Ale malá bola ráno celkom v pohode, musela som ju dať do jaslí, ale nemala teplotu ani neplakala. Už je po obede, vypila čajík a dala som ju ľahnúť, normálne sa už pýtala do postieľky 🙂
Tak to asi nie je najpríjemnejšie pri zaspávaní 😀 Ale čo pre ich radosť neurobíme, nie? 😉 On spinká s vami v posteli?
@cestovatelkaandrea v tomto sa zas ja vyžívam 😀
@cestovatelkaandrea takze vysledky su na...ani nepoviem slovo co ma napadlo.Ma to skoro to iste,atb to nejak neznizili,takze uvidim co mi povie zajtra na infekcnom. 🙄 Hneva ma to.Normal je do 1,1 a ona ma 38,2.
Cez vikend sme boli doma,tak sme si pustali rozpravky a zabavali sa. 🙂
A dnes chvilku snezilo 🙂 tak som sa vytesovala ale ked som zbadala ake maju zablatene overali hned mi usmev zvadol. 😉 Boli spinave az po golier. 😀
@jitkatatarova tak to je zvlastne, ze lieky nepomohli... nechaj si aj vysvetlit, co to je vlastne za chorobu, ked s tym , moze chodit do skolky. si pisala, ze ti to poriadne ani nevysvetlili.
ten sneh ti zavidim, my tu mame sialene silnu hmlu. normalne viditelnost na 50m mozno menej uz treti den 😝
@mia258 no spinkáva s nami v spalni, uspávam ho v našej posteli a potom ho prehodim do postieľky, ale ke ostane v našej postelli pospí dlhšie ako v postielke 😀 😀 aj mne už malý zaspinkal, a zase tie vlasy pri zaspávaní, dúfam že mi na hlave ešte aj niaky ostane, kým si od toho zase odvykne ☹ nevieš mi niečo poradiť
@cilicka22 tu medovinu ani nespominaj 😀 to som si vzdy dala ked som bola na vianocne trhy doma.
inak to zaspavanie ti nezavidim. mne to tiez drobec robil a v noci som sa budila na to ako ma niekto taha za vlasy. doteraz upredsnotnuje zaspavnie so mnou v posteli. niekedy zaspi sam, niekedy musim byt pri nom.
@saemi no tak niak dosť nás na začiatku trapili koliky, ozaj to nikomu neprajem ked dieťatko ti plače a ty už fakt nevieš ako mu pomocť, všetko si vyskúšala ale nič nezaberá, je to dosť zaberák aj pre dieťatko aj pre maminku, koľko krát som si aj ja s ním poplakala, ked som videla ako sa trápi.........a rada doktorky ,,musí len z toho vyrásť " poteší že ☹
@mia258 fuu, tak to si mala fakt tazke tehu ☹ ale stalo to za to, teraz mas taku krasulku doma 😉 ja som mala cele tehu bez problemov a az pri porode mi museli lekari pomahat, lebo drobcovi klesal tep, pri vytlacani von. pouzili pri jednych z poslednych kontrakcii vakuovu pumpu aby ho potiahli von. mal z toho opuch na hlavicke ale dost rychlo to zmyzlo. akurat mam taky pocit, ze odvtedy ma na jednej strane hlavy tak mensiu hrcku po tej pumpe.
@cestovatelkaandrea jeeeeeej to mi ani nevrav, a ja som sa dúfalaké že to tahanie za vlasy je len taká chvíľková záležitosť, a do kedy ste takto fungovali? Medovina je moja srdcová záležitosť bez toho si neviem predstaviť príjemnú večernú prechádzku na vianoce ked máme po večeri 😀
@cestovatelkaandrea ozaj a u vás medovinu nemáte 😉
@cestovatelkaandrea a ďalšie tehu nechystáš? 😅
Ja keď si spomeniem na prvé, tak ma hneď prejde chuť na druhé bábo, ale zas verím, že druhé bude lepšie, už budem aspoň o niečo lepšie pripravená, budem vedieť čo ma čaká.
Ja som mala pri pôrode vysoký tlak a dávali mi aj kyslík, tak som bola na polovicu úplne mimo a nútila sa vnímať čo vraví lekár 😒
@cilicka22 uff neviem tri poradiť, lebo moja zaspáva sama vo vlastnej izbe a v postieľke. A ani predtým, keď bola menšia sa mi s vlasmi nehrala 😕
Neskúšala si ho niečím zabaviť? Musí mať pri zaspávaní úplne ticho? Skús kúpiť nejakého plyšáka z dlhými vlasmi, možno ťa vymení 😀
@cestovatelkaandrea no ma ebw virus,ktory ma az 90%obyvatelstva a v pripade ked sa premnozi tak moze sposobit mononukleozu a este par chorob.A tak sa ho snazia znizit.Vlastne jej sposobil len zvacsene uzliny na krku.Ved uvidime zajtra.Sranda je ze Nika to nema a pritom si furt menia flasky,pribory atd. 🙂
ahojte, nestiham 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja mam taku rebeku, ktora este aj vo veku takmer 2 rokov si neustale vyzaduje moju pozornost. v podstate od narodenia sustavne. teraz spi, aleluja, tak som nakukla na koňa, ale problem aj vecer, lebo kym zaspi, je takmer 21,00 no a potom mam aj v domacnosti povinnosti, sprcha a tak.. no ja akosi nestiham 🙂 aspon utrzky citam, co popisete 😉
@mandragora22 ja sa stále pýtam, kedy začne moja hovoriť a rodina sa smeje, že nech budem rada, lebo keď začne, tak už neprestane 😀 😀

@saemi ono to prejde, kazdy vek ma svoje, teraz je este veeeeeeeeeelmi malinka. Miska ked bola mimi bola velmi placliva, vtedy som si myslela, ze to nikdy neprejde. A preslo