icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

saemi
28. nov 2011

@cilicka22 hej, ja viem že to tak myslela... aj ked máme fľaľku t.tippee s cumlíkom ako prsník aj dudlík máme taký... že aj dudlík aby som jej nedávala... vonku má dudulu vždy... hej skúsim, veď aj teraz som to robila... ona hned zaspí, no na nervy fakt... veď to, začne mať bolesti tak sa potom zlostí a nepapá...

cilicka22
28. nov 2011

@saemi poznám sa mi to teraz vraví že ked už to máme za sebou, ale viem ako sa cítiš, mne ho bolo tak strašne ľúto ked niekedy prereval aj hodinu v kuse, a ja som už všetko skúsila a nedokázala som mu pomocť ☹ ☹ niekedy som si poplakala aj ja s ním..niekedy to bez toho cumlíka ani nejde, ved aj v porodniciach im ho dávajú ved by sa tam zblaznili, keby začali plakať všetky naraz, a potom mu ho nedávaj 😉

saemi
28. nov 2011

@cilicka22 ale ona cumeľ doma vôbec nemá. len v kočíku... aspon nemá otvorenú pusu...
ako fakt už som zúfalá, hlavne z toho bruška...

cilicka22
28. nov 2011

@saemi uvidiš čo ti poradí, a na kedy ste sa dohodli..a s pediatričkou si sa o tom nerozprávala 😉

saemi
28. nov 2011

@cilicka22 zajtra príde... dnes som volala s pediatričkou a nič mi nepovedala... ani nenamietala že jej dávam aj nutrilon... ale v tomto skôr poradia tieto laktačné...

cilicka22
28. nov 2011

@saemi to je pravda....no ved jej to može byť jedno podľa pediatričiek je to väčšinou len v tom že máš málo mliečka a musíš dokrmovať 😉 a hned ti dajú na výber umelé mliečko 😒

saemi
28. nov 2011

@cilicka22 hej, ved ona ho aj predpíše a potom je to lacnejšie

cilicka22
28. nov 2011

@saemi no ale že sa mamička trápi že nemože dať malému len to najlepšie mliečkosvoje, ked sa nedá..to už asi nikoho moc netrápi 😀

anicka1981
28. nov 2011

caute baby, taj ja len tak, sa tesim, mame prvy zubok vonku 😀

cilicka22
28. nov 2011

@saemi a už ti malá buvá 😉 🙂

saemi
28. nov 2011

@cilicka22 presne tak... a zasa sa drobec jeduje

cilicka22
28. nov 2011

@saemi a dávaš jej aj v noci nutrilo, búva ti potom lepšie? 🙂

cilicka22
28. nov 2011

@anicka1981 gratulujem k prvému zúbku

saemi
28. nov 2011

@cilicka22 nedávam v noci nutrilon... kojím v noci... dnes ani nutrilon nemala...
ale ked aj má nutrilon cez den alebo večer tak tiež vydrží tak 2h lebo tiež nevypije veľa...

cilicka22
28. nov 2011

@saemi no ale aspon čosi, aspon si chvíľu pospinka a oddýchne a ty tiež 😉

saemi
28. nov 2011

@cilicka22 no túto noc som nespala vôbec... lebo ju veľmi trápilo bruško...
to by mi ani nevadilo že častejšie papá a potom spí... ale dlho papá a potom plačká za bruško...
je tu mamina, tak keď bude treba bude pestovať...
ved som jej večer dávala papať tak som s nou zaspala.. počkám kým sa zobudí, napapá sa idem aj ja spať...

anicka1981
28. nov 2011

@saemi mne sa zacalo stracat mliecko , ked mal maly 3 a pol mesiaca, odvtedy dokrmujem nutrilonom, a dnes 1x uz pil iba nutrilon, takze ja sm s dojcecnim skoncila, co je mi luto,lebo keby ze sa da tak dojcim aj 2 roky, ale co uz,,,, a male babetka nevypiju vela, lebo maju male zaludocky, preto sa tak casto budia na papanie, moj sa tiez kazde 2 hodiny budil,,,a ked bol hore, tak aj kazdu pol hodinu chcel pit,,, ona babtekto nie vzdy sa chce dojsit lebo je hladne, ale aj preto, ze je len smadne, alebo sa chce pomaznat, pritulit, preto je aj dlzka aj intezita satia ina,,,,

saemi
28. nov 2011

@anicka1981 to je škoda, že nemáš mliečko... veď ja viem že to má aj od smädu a ona sa chce veľmi túliť a byť na mne... 🙂 len ako fakt niekedy už nevládzem... a hlavne ma hrozne bolia bradavky... do krvi docucané... ale vydržíme...
veď to, ona málinko vytiahne, zaspinká a o 10min. plač lebo je hladná

cilicka22
28. nov 2011

@saemi no aspon ti trošku s malou pomože.....ide aj ja spať, tak nech sa dobre vyspite aj mamička aj malinká..dobrú noc prajem

saemi
28. nov 2011

@cilicka22 jasné, pomôže... bez nej si to neviem predstaviť... ešteže ju mám... ďakujeme.... aj vám krásne sníčky... dobrú noc... pa

dadqa86
28. nov 2011

@mia258:A ako dopadla skuska?uz vies vysledky? 🙂

anicka1981
28. nov 2011

@saemi no vydis ja som s tym nemala niaky problem, bradavky som nemala vobec bolave, mlieka som mala tolko, ze sa same spustalo, ale potom neako zacalo miznut,,,, a aj tak dobre, ved uz ma prvy zubok, uz sa tym netrapim, niektore deti ne su dojdene vobec, vcera este pil aj moje, ale to uz bolo riadne trapenie odsat,,, takze pomaly koncime,,,,, etse teraz odsajem, al euz je to len 1x za den, takze topomaly skoncim a zacnem s dietou , aby som sa ase dostala do povodnej formy 😉

saemi
29. nov 2011

@anicka1981 každá máme iné problémy... dnes k nám mala prísť laktačná poradkyňa len asi nepríde lebo jej niečo do toho prišlo... ale volali sme spolu a tak zaujímavé rady mi dala...
tak aspon jednu výhodu to má že ideš na dietu a môžeš aj cvičiť... ešte ti veľa kg ostalo?

cestovatelkaandrea
29. nov 2011

@mia258 no tak u nas sa vzdy preberali rodinne problemy medzi maminymi sestrami a hlavna tema babka. Normalne som niekedy rada, ze som v NL. Aj teraz ked mamina prisla ku nam so sestrou, tak mama hned spustila. Ale po chvilke sa zbadala, ze asi sa ma to fakt netyka, ked tam nezijem a opytala sa, ze ako sa nam dari 😀 Kde presne do zahranicia chcete ist? Mna to vzdy tahalo do Talianska a nakoniec som v rovinatom Holandsku 😀 Ale ani taky sever by nebol zly 🙂 (Norsko, Svedsko, Finsko)
Inak gratulujem ku skuske 😉

cestovatelkaandrea
29. nov 2011

@cilicka22 hlavne sa toho netreba bat a zbytocne sa stresovat. Asi 90% deti tak reaguje, tak to nie je nic vynimocne. Vcera drobec plakal ako o zavody a dnes sa smial a hral s jeho kamaratkou a ani nas tam nepotreboval.

cilicka22
29. nov 2011

@cestovatelkaandrea no to máš pravud 😀 😀 to je asi ako s nami dospelým nie vždy sa nám chce každé ráno vstávať do práce, a tak je to asi aj u detí, nie vždy sa do školky tešia......ozaj ešte máš u seba maminu a sestru, ako sa im páči v NL 🙂

mia258
29. nov 2011

@dadqa86 neviem presne, ale viem, že som ju urobila a to je najhlavnejšie! 😵

@cestovatelkaandrea aj ja som kvôli tomu rada, že som mimo svojej rodiny, tiež to boli večné hádky medzi mamou a babkou, nezhody, atď. 😒 A teraz si to vypočujem, lebo viem, že o pár dní na to zabudnem a budem sa venovať iným veciam 😀
Netuším kam pôjdeme... Určite si chce mm najprv dopredu niečo nájsť a vybaviť, lebo po slepiačky by to bolo veľké riziko 😖
Hlavne musíme pozerať aj na malú teraz, všetko má svoje pre a proti... Aj ja by som najradšej na juh, ale vyzerá to tak, že pôjdeme severnejšie 😅 Možno Švajčiarsko alebo Dánsko, nevieme 😵
A by ste prečo nakoniec zakotvili v Holandsku? Kvôli práci?

mia258
29. nov 2011

Baby, moja malá sa dnes nevie vpratať do kože 😠
Nebola v jasliach, lebo som doma, až o hodinu a pol pôjdem do školy, tak ju príde postrážiť svokra.
Ráno sme boli na prechádzke, rozbehla sa k preliezkam. Ešte som ani nestihla zakričať na ňu, už spadla a ležala na zemi. Pribehla som k nej, že ju idem dvihnúť, tak ma odstrčila, vyskočila a začala sa smiať 🙄 🙄 🙄
V obchode sa zohnem po syr - malá nikde... Hľadám ju po celej predajni... Keď som ju konečne našla, chytila som ju za ruku. Brala som niečo z hornej police, musela som ju pustiť... Zohnem sa a malá nikde... Zase ju hľadám po celom obchode... 😀 😀 😀
Kým sme došli domov, musela som schudnúť asi 5 kíl a skrátil sa mi život o 10 rokov 😀
Doma sa začala naháňať so psami, dala im svoj obed (kým som bola otočená chrbtom k nej, hodila im tanier s jedlom na zem a oni neodmietli).
NAŠŤASTIE sa nado mnou niekto tam hore zľutoval a už zaspala 😅 😅

mia258
29. nov 2011

@kaciatkomaronovie plánujete už svadbu? 🙂
Už máš aj meno vybraté? 😀 A keď to bude chlapček?

karinka2105
29. nov 2011

@mia258 zlate to dieta,nieco mi to pripomina,ze by tu moju 😀 😀 ist snou bez kocika von,tak som sediva za pol hodinu