icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

saemi
1. dec 2011

@cilicka22 sme boli 1,5h vonku teraz papala a ešte pôjdeme von... tu je zamračené, také smutné počasie ale nie je až taká kosa...

cilicka22
1. dec 2011

@saemi no mne malý ešte spinká...tak sa potom s ním chystam vonku, trošku sa prejsť..aj u nás sa už tiež zatiahlo slniečko zmizlo a je smutno ☹

mia258
1. dec 2011

@cilicka22 a neplače? Ešte ho nebolí?

@dadqa86 ja mám pocit akoby som mala minimálne 2x viac ako mám 😕 Ale to odkedy mám malú a vlastne odkedy som bola tehu, tak sa cítim na viac 😉

Baby, ja som sa teraz dostala ku káve a čokoládke 😅
Prišla som do jaslí a učiteľka nadšená, že si malú beriem preč 😀 😀 Nepovedala to, ale viem si to predstaviť, posledné dni je strašne hyperaktívna. Prešli sme cez celé mesto, dostala hračku, aj sme utekali po parku aby sa vybehala, hrala sa s nejakým psom... prišli sme domov a spať ani keby čo bolo 🙄

Asi začíname obdobie vzoru 😕 Ráno ju chcem rýchlo obliecť do jaslí - nie, ona sa oblieka sama. Keď si nevie natiahnuť ponožky, naštve sa a začne kričať... keď jej chcem pomôcť a naťahujem jej ich ja, kričí ešte viac 😠 Papá výlučne sama, rovnako pije. Teraz si zmyslela, že aj z detskej stoličky pri stole bude zliezať sama.
Zajtra s ňou pôjdem na plaváreň, či sa nevybije aspoň tam. Existujú nejaké športy aj pre také maličké deti? 😀

cestovatelkaandrea
1. dec 2011

@mia258 No holandania su dost ustretovi a tak im staci ak zozaciatku hovoris anglicky. ale casom ocakavaju, ze sa zacnes ucit holandstinu. predpokladam, ze francuzky hovoris velmi dobre, takze ani tento chrochtavy jazyk by vam nemal robit problem.
Inak co sa tyka varenia, tak super zazitky. S nasim drobcom je to podobne. Naposledy nechcel pochopit, ze s cokoladovymi rukami sa neopiera o stenu, alebo ze spinave ruky od varenia alebo jedenia sa neutieraju do obrusu na stole 😀

cestovatelkaandrea
1. dec 2011

@dadqa86 no niekedy je to pri zubkoch tazke. ja som tiez neocakavala neprespate noci ale bohuzial prisli. Niekedy drobec mal take bolesti, ze spal len v sede na mne, tak ze ja som sa na posteli podoprela vankusmi. Vies si asi predstavit kolko som naspala, ked som takto strnuto musela spat celu noc. Dufam, ze ty to take mat nebudes a o chvilu sa Andrejkovi ulavi. Inak vsetko najlepsie k jeho vcerajsim meninkam 😉 Aj ste to oslavili?

mia258
1. dec 2011

@cestovatelkaandrea neviem či veľmi dobre, ale dorozumiem sa určite 😉 Viem základy nemčiny a anglicky.
A mm vie francúzsky, anglicky a základy taliančiny. Musíme to skombinovať 😀 Poslali sme životopisy, tak do konca roka sa nám dúfam ozvú a potom sa uvidí 😵

Moja dnes v parku chytila do ruky hrudku blata. Kričala som na ňu, tak prišla ku mne a utrela si ruku do mojej svetlej bundy 🙄 🙄 🙄 No nezabiješ ju? 😀 Inak vankúše na gauči sú popísané perom, stena v spálni mojou ceruzkou na oči a čo všetko sa nachádza niekde za skriňami ani nechcem vedieť 😀

cilicka22
1. dec 2011

@mia258 no nieje niak obzvlášť mrzutý, celkom v pohode, ale bolí ho určite už nevie čo si má do pusinky vopchať ☹ ..no tak to asi máte ozaj niake to začínajúce obdobie vzdoru, mi si ním prechádzame od 18 mesiacov, ked malému niečo nedám začne revať, odušu, dá si rúčky pre seba a kričí a chodí hore dole, občas sa mi hodí na zem a tam sedí a plače, alebo stojí pri mne a ťahá ma za nohovice.. 😵

dadqa86
1. dec 2011

@mia258 :Tak to sme dve,ale aj tak starneme pomali,ale isto 😀 😀
@cestovatelkaandrea: Dakujeme velmi pekne za gratulaciu 🙂 No ja zase nespim celu noc on sa mu budi kazdu hodinku ja som rano ako vygrcani rezanec z prepacenim ☹ ma boli hlava toci sa mi strasne a cez den je mrzuti to je len nervozni a ja snim strasne to je fakt..No viem si to predstavyt si to tiez nemala lahke ☹

saemi
1. dec 2011

@cilicka22 malá sa mi po tých kvapkach troška vyhádzala na tváričke... teraz neviem čo mám urobiť...

mia258
1. dec 2011

@cilicka22 a dívaš mu niečo? 😒 Už spinká?
Moja sa našťastie nikde nehádže, len kričí a výska. Som sa bála, že sa mi bude niekde v obchodoch hádzať o zem a ja sa budem pred všetkými hanbiť 😅

@dadqa86 hlavne že pomaly. Pomaly ďalej zájdeš 😀

cilicka22
1. dec 2011

@mia258 no dávam mu ten calgel a občas ked je to extrém tak tie homeopatika chamomilla, ale to fakt len ked má popritom horúčku, inak nie.. ☹ mne sa tiež v obchode ani vonku neho o zem to nie, to by sa hambil, on si to dovoli len doma, ale mam taký pocit že jeho vzdorovanie pomali odznieva, 🙂 alebo že by len od neho trošku upustil, neviem uvidíme 😀 😀

Akurát zaspal, sme dnes boli na dlhšej prechádzke peši tak bol plný zážitok, sa mu ani spinkať nechcelo a k tomu susedovcou pes zas zavýja, tak super 🙂 🙂

mia258
1. dec 2011

@cilicka22 držím palce, nech sa veľmi netrápi 🙂
Presne, ja mám tiež pocit, že by sa za také hanbila, ona aj pred rodinou stíchne, len keď som s ňou sama, tak vtedy jej to nevadí 😀
Mne dnes zaspala neskôr, nejako si kazí spánok 🙄

cilicka22
1. dec 2011

@mia258 no presne, ked je nikto u nás alebo sme niekde tak to neurobi, iba si pomrka, ale to je v pohode a doma s ním všetci čerti šijú 😀 😀

Mi sme tiež chodievali kedysi spávať o 19 hodine, ale čím je starší tým sa mi zdá že to viac a viac posúvame, a robíme ústupky 😀

cilicka22
1. dec 2011

@saemi a si si istá že je to s kvapiek nič si také nezjedla, niečo kysle, z paradajok alebo tak.. ☹

saemi
1. dec 2011

@cilicka22 nie ja nič také nejem...

cilicka22
1. dec 2011

@saemi tak potom neviem, asi to potom bude s tých kvapiek možno jej niečo zo zloženia nerobí dobre, fakt neviem a má to moc, kedy sa jej to vyhodilo dnes?

saemi
1. dec 2011

@cilicka22 nie nemá to moc... včera som jej ich dala 2x a ráno som to zbadala... ale som jej ich dnes dala 2x a už sa to nezhoršilo... umyla som jej tváričku čiernym čajom...
možno to bola len taká prvotná reakcia...

cilicka22
1. dec 2011

@saemi možno áno, uvidiš skús jej ich dávať aspon ešte 1-2 dni a uvidiš, ak sa jej to nezlepši radšej sa s niekym poraď, abysi jej ich nedávala ak jej tie kvapky nerobia dobre..a aspoň jej pomáhajú, je to už lepšie či ani níe

saemi
1. dec 2011

@cilicka22 ved to je to že pomáhajú... a malinká po nich aj dobre spinká...

cilicka22
1. dec 2011

@saemi no to je asi ako naschval, skús jej ich teda ešte pár dní dávať a uvidiš, ak sa nevyhádze alebo ak sa jej to nezhorši tak jej ich nemusíš prestať dávať, ked je zaberajú 🙂

saemi
1. dec 2011

@cilicka22 ved to... keby nezaberajú tak to neriešim...
no ved uvidíme... v sob. sa máme ísť fotiť a bude vyrážková...

cilicka22
1. dec 2011

@saemi ale neboj ved snad jej to do soboty prejde, ponatieraj ju olejčekom alebo niakym dobrým krémom, nám na vyrážky pomáhal nivea baby krém, rýchlejšie sa mi zdalo že sa mu to hojí 😀 😀

saemi
1. dec 2011

@cilicka22 dala mi švagrina imazol... že vraj to dobre zaberá

cilicka22
1. dec 2011

@saemi no jasné to je na kožné vyražky a alergie,nato som celkom zabudla 😀 😀 vyskäšaj, možno zaberie a ani sa nenazdáš a malá v sobotu nebude nebude mať na tváričke nič a šup fotiť sa 😀

saemi
1. dec 2011

@cilicka22 grcla si... je normal že jej mliečo vybehlo aj cez nos? som sa naplašila

cilicka22
2. dec 2011

@saemi neboj moja, to sa občas stáva, aj nám sa to pár krat stalo, horšie by bolo keby ti častejšie vygrckala väčší obsah mliečka čo vypila, to by potom mohlo ist aj o reflux...ael myslim že nie ked sa vám to stalo prvý krát neboj..

saemi
2. dec 2011

@cilicka22 nie to len prvý krát... potom som jej to odsala z nošteka... aj som ešte večer volala doktorke

cilicka22
2. dec 2011

@saemi a čo ti povedala, neboj to sa aj nám stávalo ja som sa tiež vždy preľakla, ked človek nevie čo sa deje a má strach 😉

cestovatelkaandrea
2. dec 2011

@mia258 tak vidim ze mame podobne zazitky s detmi obe. vcera vecer sme boli nakupovat a strasne prsalo. drobec nemal gumaky ale len normalne topanky, trocha odolne vode. a ako naschval skakal do hlbokych kaluzi. cely bol mokry a ked sme ho napominali, tak skakal este viac 😀

cestovatelkaandrea
2. dec 2011

@dadqa86 no ako keby si pisala o mne. aj ja som bola takato prve dva roky a teraz mam pocit, ze to este sem tam doznieva 😖 teraz sa budim, na to ako prestupuje v noci z jeho postele do nasej.