icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

cilicka22
6. dec 2011

@cestovatelkaandrea to musí byť krásny pohľad, až ti závidím..našmu drobčekovi sa páči tá orangutania rodinka a hlavne malý Kiran čo je v Bojniciach..s úsmevom sa pozerá ako sa hojdá na lanách a maminka ho zakrýva..pekné 😀 😀

cestovatelkaandrea
6. dec 2011

@cilicka22 ak by sa dalo odfotit pri nom, tak skusim. ale neviem ci nam to dovolia, kedze nosorozec nema ani mesiac. ale uz je vacsi ako Damian 😀 😀 😀

saemi
6. dec 2011

@cilicka22 no u nás to neriešia... dnes sme boli na poradni, som jej vravela že som jej to kúpila a že ok... riadne priberá... má 3900g... očkovať ju teraz nedám proti tomu TBC... pôjdeme do mesta na mikuláša...
že jej medzi papaním ked pýta tak za hodinu mám dávať čaj

cilicka22
6. dec 2011

@cestovatelkaandrea ak sa ti to podarí tak pridaj foto.........normálne u nás začína snežiť, asi fakt budú vianoce na ľade a snehu a nie na blate..akurát som si stihla umyť okná a začne snežiť super 😀 😀 kašľať nane aké sú také sú...... 😵 😵

dadqa86
6. dec 2011

@bebemaly :Ahoj jasne ze sa mozes pridat :D nooo ja rozmyslam nad nimi dnes a asi aj umyjem u nas svieti slnko ked sa mi tak nechce 😀 😀 mali je hore a robi neplechu 😀 ,ale asi ich umyjem....
@cilicka22 :Noooo sak niekedy ich umyjeme 😀
@cestovatelkaandrea:To ti verim ze ta to stve podla mna by to stvalo asi kazdu mamicku je to strasne ako to mozu dovolit... 😠 oooch

cilicka22
6. dec 2011

@saemi no to ti priberá krásne.. aj ja som malému dávala čajík alebo prevarenú dojčenskú vodu, ono bábätko niekedy ani nieje hladné ale smädné..
Držím palce nech tam nemáte takú istú čerticu...aby nevystrašila aj malú 😉 🙂

cilicka22
6. dec 2011

@dadqa86 no ja som ich práve konečne umyla kým malý búva..a začalo akurát u nás snežiť tak super.. 😀 😀 aj sa mi to oplatilo

cestovatelkaandrea
6. dec 2011

@cilicka22 no vidis, u nas sama dazdova prehanka s mierne zamrznutou vodou. mala som teraz autoskolou od 11.30-13.00 tak som jazdila vo vsetkom. aj v lejaku, aj pod mrakom aj so slnieckom. a kazdu chvilu sa to menilo.
oknami sa netrap, oni su vzdy hned spinave po tom ako sa umyju 😀
@dadqa86 no mas pravdu. inak ako spavate posledne noci. Este Andrejka trapia zubky?

cilicka22
6. dec 2011

@cestovatelkaandrea no tu len trošku posnežilo a zase nič, to len tak chvíľkami ale hlásilo že má nasnežiť tak neviem..asi sa perimbabka len rozbieha 🙂 🙂 😉 ..kašlem na okná ved dorbca nezaujíma či máme čisté okná ale či ježiško zoženie do vianoc všetky darčeky.. 😀 😀

cestovatelkaandrea
6. dec 2011

@cilicka22 😀 😀 😀 ja sa tu teraz inak chichunam za pocitacom v praci. esteze kolegovia nevedia citat slovensky.

cilicka22
6. dec 2011

@cestovatelkaandrea tak si ešte v práci hej...aspon sa možeš v práci oddychnuť a trošku sa zasmiať.. 😀 😀 a aký bol mikulášik..Damiánkovi sa páčil, bol spokojný s nádielkou..

bebemaly
6. dec 2011

@dadqa86 ja som dnešný pekný slnečný deň využila na zdobenie pidi stromčeka vonku pred domom, no uf, to radšej si znova hodím tie okná 😀 ten veľký pekne ozdobí muž, ako každý rok 😝

bebemaly
6. dec 2011

@cilicka22 😀 čierne okná, ale veľa darčekov, tak tak

cilicka22
6. dec 2011

@bebemaly no už som si ich aj stihla umyť kým drobec spinkal, a hned ako som ich doumývala začal poletovať sneh ...tak super...kašlem sa už na okná, už také ostanú do vianoc, nebudem sa zabávať s oknami ked mi treba kopu iných vecí postíhať poopri dorbcovi 🙂 🙂 😵

bebemaly
6. dec 2011

@cilicka22 to sa netráp, sneh nesneh, hlavne, že sú čisté 🙂 vy tam máte poletujúci sneh, no slepá závisť, tu sa asi nedočkám 😖 no ani mi nehovor o stíhaní, môj dokým nespí, tak ani mi uvariť nedovolí 😅 lumpík 🙂

cilicka22
6. dec 2011

@bebemaly to poznám moj drobčúr je tiež taký stále by bol len so mnoou..ked varím výbuch v kuchyni hotový všetko povyťahuje..ale aspon si pri nom stihnem navariť a ked poobede zaspí tak si stihnem porobiť rýchlo čo mi treba..ale tiež len tak rýchlo rýchlo aby som to stihla..niekedy má dni že musím byť pri nom a hrať sa sním, pozerať rozprávky a niekedy sa vie prehrať aj sám..akurát pozerám že máme rovnako staré detičky 😀 😀

bebemaly
6. dec 2011

@cilicka22 tak nie len rovnako staré, ale majú aj rovnaké hracie návyky 😀 ja tiež upratujem keď malý spí, našťastie hajkáva také 3 hodky v kuse, tak sa dá stihnúť toho dosť, no niekedy nevládzem, len tak čučím a odpočívam 🙂 a keď mám doma výbuch po atomovke, t.z. že sa mi ho nepodarilo uspať 😀

saemi
6. dec 2011

@cilicka22 hej, ved to že je možno len smädná... kúpila som granul.čaj s feniklom tak uvidíme... no riadne pribrala, ale ani by som nepovedala že má 3900g...
začalo pršať... malá spala, ešte aj pršiplášť na koči tak ju nič nevystrašilo 🙂

cilicka22
6. dec 2011

@bebemaly no u nás je to tiež tak, hlavne teraz ked mu idú zadne stoličky tak si to užívame..vymýšľa nechce ani spinkať a ked ide tak len so mnou..a kedy sa malý narodil ak sa možem opýtať.. 😵 mne tiež tak spinkával 3 hodinky ale teraz tie zúbky tak pospí 1 a pol až 2 hodinky a to som rada že niečo stihnem..

cilicka22
6. dec 2011

@saemi Len jej ten feniklový čajík nedávaj často lebo sa vraví že to potom má úplne opačný účinok, radšej jej občas ponúkni tú dojčenskú vodičku..moj malý neznášal pršiplášť na kočíku, vždy si ho chcel dať dole ale teraz pozerá ako mu naň padajú kvapky, tak sa aspon v kočíku zabaví..

bebemaly
6. dec 2011

@cilicka22 joj, zúbky...malinký je narodený 29.03.11 🙂 a tvoj drobček? ja ani neviem, kedy mu tie zúbky rastú, neplače mi,iba keď mu rástli prvé,teraz zistím, že mu rastú nové, keď všetko hlodká 😀 náš problém je skôr zaspávanie celkovo, cez deň chce byť v kočíku iba ( nemusím ani hovoriť, že poležiačky v golfáčoch -nemožné 🙂 ) a večer či už spí cez deň alebo nie bude aj dve hodiny v tme lumpačiť 🙂 a maminka mrtvolka, ho koľko krát uspí až o pol noci 🙂 mám doma perpetum mobile 😀

cilicka22
6. dec 2011

@bebemaly no mi nespinkame v noci koli tým zúbkom sa budí, ale hned aj zaspí..na začiatku sme ani mi nevedeli že sa mu tlačia zúbky, až ked som ich zbadala ale s týmito stoličkami si niako nevie dať rady.. ☹ už aby boli aj tie posledné von 😅
Mi máme také trápenie so zaspávaním skor cez deň, spinká v postelke ale v našej spálni, musím byť však pri nom..ja už niekedy zaspávam od únavy a on poskakuje po posteli alebo si listuje knížku..no netrafil by ťa šľak..

cilicka22
6. dec 2011

@bebemaly mi sme narodený 19.03 o trošičku skor ako vy.ale vidím že sú si dosť podobný.. 😀

bebemaly
6. dec 2011

@cilicka22 no vyzerá to tak 🙂 dnes ma akurat "potešil" list z upsvaru o rodičáku, určite už aj vám prišiel, že? vieš čo, k tým zúbkom, aj mne sa malý často budí v noci, som myslela, že to kvôli dojčeniu, ale je teda aj možné, že sa mu zúbky tlačia, to som ale mamina..môj lumpík nespí vo svojej postieľke od dákych 9 mesiacov, asi separačná úzkosť, lebo vždy keď mi zaspal, hneď ako som ho premiestnila, sa zobudil a veľký plač, takto aj päť krát, tak som to vzdala, dala dole bočnicu, posteľku pripevnila k našej, no prelieza si v noci aj tak do mojej..lapajko..joj, kde sú tie časy keď sme v noci spali 😝 😀

cilicka22
6. dec 2011

@bebemaly no to sa aj ja každú večer pýtam, už som sa nevyspala ani nepamätám..ńáš ked bol malinký tak spával pekne v postieľke a do pol roka vedel zaspávať aj sám..potom prišiel zlom a odvtedy búva s nami v izbe..ked je v postielke nepospí ani hodinku a hned je hore a plače, ale ked spí v našeej manželskej tak spí jedna radosť, tak to niekedy už ani neriešim a som rada že sa aspon trošku vyspím..
Nie zatiaľ nám nič neprišlo a o čo sa tam píše aby som bola pripravená.. 😒

saemi
6. dec 2011

@cilicka22 tak ona pršiplašť moc nerieši... hej? hlavne že mi ten čaj poradila v lekarni...

bebemaly
6. dec 2011

@cilicka22 fúúú, tak ja som nositeľ zlých správ...no len info o znížení RP z 256 na 190,1 € od 20 mes. dieťatka..ono asi sú na tých naších drobcov už nižšie náklady 😀 fičím, bábo sa zobudilo. nabudúce 🙂

cilicka22
6. dec 2011

@saemi ani náš to neriešil ked bol menší ale ako rástol tak mu niako začal zavadzať, asi nemohol pozerať okolití svet 😀 😀 ale ono to je dobrý čajík, to ti poradila dobre..ja malému dávam ten hipp aj teraz ked ho bolieva bruško.. ale nedávaj jej ho často skús to obmienať aj s tou vodičkou..mne to poradila moja doktorka ked malého trápili tie koliky aby som ho často nedávala..lebo tam je ten fenikel a potom je ako balonik.. 😖

cilicka22
6. dec 2011

@bebemaly no tak to poteší asi každú mamičku ☹ ☹ hlavne že oni si stále zvyšujú..no čo už..niekedy si to možu vyskúšať..ako sa to dá super zvládnúť s tým ich príspevkom 😖 ..ahojky😀 😀

saemi
6. dec 2011

@cilicka22 ved aj toto je ten hipp... troška sa napila a vygrcla ho... nechutí jej... ešte nám dala aj fenistil kvapky na tie vyražky... nakoniec to asi z toho sirupu nemala, ale neviem, nejako sa jej ho bojím dať. pre istou...
aj rekt. rúrku nám kázala kúpiť...