icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

cilicka22
8. dec 2011

@bebemaly no ani moj drobčiak teraz moc toho nezje, pár lyžičiek a dosť asi preto lebo mu ídú tie zúbky..ale polievky má rád, hlavne zeleninové s haluškami a rezancovú..no mne sa tiež do tých pirohov nechce, ale ked som mu to už raz sľúbila,no čo už obetujem jeden den a moju kuchynu 🙂 🙂
No náš drobček tiež doteraz nevedel čo sú to sladkosti, ale prišla svokra a moja mamina a tak mu potajky dávali..ale niak extra im neholduje, čo som veľmi rada..ked tak si veľmi pochutná na tých maličkých kinder čokoládkach 🙂 🙂

cilicka22
8. dec 2011

@saemi no skús ho dávať niaku dlhšiu dobu, a potom uvidíš či zaberajú alebo niečo, tieto kvapky sú dobou osvedčené maminkami a ešte som nepočula že by sa s nich dieťatká vyhádzali a mnohým aj pomohli..ja viem na každé dieťata niečo iné zaaberá, ale vyskúšaj možno práve tieto jej zaberú.. 🙂 😉
Aj u nás len prší a je po snehu ☹ ☹ a ja že budú krásne biele vianoce, a pojdeme sa s drobcom sánkovať, ale snad ešte do vianoc napadne..tak vravíš že tatinko sa stará, to je od neho pekné, nie každý manžel je taký ohľaduplný..a možno vás malinká prekvapí a dá vam trošku pospať.. 😉

bebemaly
8. dec 2011

@cilicka22 môj spapá vývar kurací so zeleninkou a toť vše k polievkam 🙂 no dúfam, že je to zúbkami, lebo mi sme od 6 mes. veľký papkáč, na pvý krát mi zjedol celý mrkový príkrm, s lyžičkou, skoro som odpadla a odvtedy razil tento trend. na raňajky mi zje celý krajec chleba, prípadne celý rožok 😅 len to varené, nechápem, asi varím zle, no mm sa nesťažoval doteraz 😒 ja sa teším, lebo môjmu môžu nosiť sladkosti koľko chcú, čokoládu vyslovene neznáša, až ho strasie, a brumíka mi minule veľmi dôkladne rozotrel celého po prehoze 😀

cilicka22
8. dec 2011

@bebemaly tak to maš super aspon sa nemusíš bát že sa mu z nich pokazia zúbky 😀 😀 aj náš zbožnuje rožky s masielkom, chlieb so syrokrémom a takéto a syr priam zbožnuje jedol by ho na kilá..neboj určite zle nevaríš, náš má občas tiež také dni že varené ani nápad..a na druhý den sa nevie dojest.. 😀 😀
ani mi neľúbime brumíka, vždy mi ho namrví po celom koberci.. 😅

saemi
8. dec 2011

@cilicka22 ved už nebudem striedať... necháme ich dlhšiu dobu a uvidíme...a v LM je snehu a tu len prší a prší... zasa budú vianoce na blate... jasné, tatinko sa stará... a mi teraz volá že či ešte môžu byť vonku ked malá spí... ved nech sú... malej tam nefúka, má pláštenku na koči... a vonku je jej dobre...
no uvidíme aká bude noc...
mamina ju na obed nakrmila nutrilonom lebo sme neboli doma...

cilicka22
8. dec 2011

@saemi no vidiš, maminka sa vie postarať a mliečko si neodsávaš, že by si jej v takýchto pripadoch nechala pripravené doma v chladničke..ani u nás už neni sneh..nemam rada také smutné vianoce, vianoce bez snehu sú pre mna neni vianoce..a čo drobček už je domka aj s tatinom..prespinkala celú prechádzku.. 😉 😉 😀

saemi
8. dec 2011

@cilicka22 neodsavam. lebo minule mi od odsavačky fest popraskali bradavky (teda okolo)... ale ved ju samú nenechávam... to bolo výnimočne dnes... tu ani sneh nebol..
veru vianoce bez snehu ako vždy... to je také smutné... hej už sú doma... papala a znova spinká ale musí sa pestovať... vonku super spala 2,5h

cilicka22
8. dec 2011

@saemi a akú používaš odsávačku...No vidíš už sa to celkom lepší no nie..celkom pekne ti už cez deň spinká..už to bude vari len lepšie a lepšie..a čo manžel bol hrdý tatko s kočíkom tak sa mu dobre prechádzalo však.. 😀 😀 aspon si mala čas trošku pre seba no nie..

saemi
8. dec 2011

@cilicka22 avent mám... dnes je celkom oki... kúpali sme ju, papala a spinká... tak on je hrdý, veľmi ju ľúbi. videla si tú foto čo je on s malou?
hej, urobili sme si s mami kávu a čaj a oddychovali sme.

mia258
8. dec 2011

@cilicka22 jasné, to máme. A som si istá že moja mama sa nezdržala a kúpila všetko, aby mala Mia vlastné veci u rodičov 😀

@bebemaly ja rada cestujem ale nie s 5 kuframi do zimy 😀 😀 Ale nie, to nejako zvládneme určite 😉
A kam by si najradšej šla? 😵

@cestovatelkaandrea ďakujem 🙂
Noo asi až koncom februára, uvidím ako to bude u mm s prácou, ja začínam školu v marci.

bebemaly
8. dec 2011

@mia258 asi kamkoľvek, a muža by som nechala doma 😀 😀 😀 ale asi najradšej niekam do teplúčka, kde by som mala all inclusive a nechala by som sa obskakovať.. 😵 a len by som sa ňuňuškala celý deň s mojím synčekom 🙂 fuuu, 5 kufrov, tak to budeš mať o zábavu postarané, a predpokladám, že pôjdeš sama s malou, nie?

bebemaly
8. dec 2011

@cilicka22 aj my sme syroví,ale iba tavený, tvrdý mi už papkať nechce, chute sa mu menili trochu..vzdala som to, dnes zase nič varené, tak som mu dala iba cestoviny a to zjedol 😅 ešte že si na to kečup nevypýtal 😀 joj, strašne sa teším, urobíme si výlet zajtra do bratislavy za sestrou, pôjdeme do dákeho detského kútika nech sa detičky vyhrajú, a potom sa poprechádzať, a nebudem sa nikam náhlliť, ani nič nakupovať, len si užijem ich prítomnosť a pokecáme, tešímmmm 😵

mia258
8. dec 2011

@bebemaly nie, idem aj s mužom, len on sa možno vráti skôr späť kvôli práci, to sa uvidí až neskôr 🙂 Ale celé Vianoce určite budeme na Slovensku.
Do teplúčka by som aj ja rada, niekam kde je celý rok minimálne 25° 😵

cilicka22
8. dec 2011

@saemi no ved aj ty máš právo na oddych..áno videla, pekná foto..hrdý tatko a malá princeznička.. 😀 😀 a čo už okupkaná a spinká, moj drobček nie a nie zaspať, vymýšľal jedna radosť, najprv napodobnovať chrápanie..to počuje ked tatino príde po nocnej domov 😀 😀 a potom okukoval obrázky na postielke, tak to bolo nadlho..ale našťastie už spi 😉

cilicka22
8. dec 2011

@mia258 no ved čo by nespravila pre svoju zlatučkú vnučku, a má iba jedno vnúčatko či.. 🙂 a čo mm už sú vzťahy v rodine trošku pokojnejšie, trošku sa to utriaslo..či ešte stále má také myšlienky 😒

cilicka22
8. dec 2011

@bebemaly no ved aj také oddychové dni treba..mamička na materskej sa potrebuje aj vykecať o niečom inom ako o detičkách a problémoch no nie..mne tiež dobre padne taká kávička s kamarátkami.. 🙂 🙂 a riadne sa ho pokús unaviť, nech sa riadne vyblázia v detskom kútiku..a večer odpadne od únavy či 😀 😀 😅 a už spinká či ešte vyvádza..mi sme dnes mali tiež uspávanie nadlho..hrúza čertík jeden
😵

saemi
8. dec 2011

@cilicka22 tak hlavne ze uz spinka. Aj nasa buva, teraz papala. Ale budi sa. Na rukach je najspokojnejsia. Tie kvapky su asi dobre.

cilicka22
8. dec 2011

@saemi No snad tieto už jej zaberú, asi je to fakt pravda, stará dobrá receptúra..je asi najspoľahlivejšia.. 😉 no u maminky na rúčkach je jej najlepšie, tak sa cíti isto..poznam..len človek je niekedy už taký unavený že sa mu nechce ani na rukách nosiť..akurát som si pustila telku, teším sa na áno šéfe..rada to pozerám..uvidim či do vtedy nezaspím 😀 😀

saemi
8. dec 2011

@cilicka22 uz som ju ulozila a zatial ticho spi. Ved tieto kvapky boli este kedysi davno. Tak uvidime. Ved to stale ju mat na rukach je unavujuce a ked bude vacsia tak bude tazka. A nauci sa na ruky a potom bude zle. My pozerame panelak a tiez ano sefe. Super to je. Ale zidek sa mi viac pacil. Dufam ze sono dopadne ok a nebudeme musiet balit na siroko.

cilicka22
8. dec 2011

@saemi tak to je super, tešim sa s toho s tebou 🙂 ..no to je to ti verím...
Ja tiež pozerám panelák,ale už je to tam fakt také domotané..tie vzťahy a všetko..no ja tiež rada pozerám Ano šéfe, nato sa ozaj teším..mne sa tiež viacej páčil Židek, lebo tento je taký doležitý pako a nevie nič iné len hrešiť..to ich toho moc nenaučí..je strašne nepríjemý..No Židek má teraz niaku reláciu o varení na stv 1 ale fakt neviem o ktorej, musím zistiť 😉

saemi
8. dec 2011

@cilicka22 ďakujeme... dúfam že to nebude len chvíľkovo...
ja mám rada panelák, vždy musím vidieť... tento je taký hnusný... veru len nadáva... áno, Žideka za brutal prachy kúpila STV... tam bude nejaká relácia... aspon to bude bez reklám 🙂
od 8h spí... čakám kým sa zobudí na papanie a ideme aj mi potom spať...
muž už spí... mamina je už doma... tá bola k.o. išla o 18.30h spať... chudiatko moje, takto ju tu ničím...

saemi
8. dec 2011

@cilicka22 teraz som čítala aj kamoška vravela že aby som je tú tváričku natrela modrou indulonou... aj tu na MK je o tom téma... sila... to by som v živote nepovedala... ved sme si s tým kedysi topánky čistili.

saemi
9. dec 2011

@cilicka22 po 2h pestovania si liham do postele. Do 2.30h spala a potom ako keby utalo. Myslela som ze brusko. Ale neskor som zistila ze nie. Iba by jedla, nevedela sa prisat, pachtila, cela sa mykala, revala tak to bolo jasne ze ma z oci. tak som jej ocuranou plienkou pretrela oci, zavinula do utilky a za 20 min spala. Bola tu svokra a ta z nej oci nespusti a stale hovori ze je krasnucka, nadherna a neviem aka a takto to dopadne. A ked jej poviem tak povie ze z rodiny sa z oci nemoze mat. A hovorim muzovi ze ma z oci z tvojej mami a sestry tak mi povedal ze si ju mam schovat do vitriny... Ale co ja za to mozem ze z nich to ma a z nasich nie?

cilicka22
9. dec 2011

@saemi no mi sme ju tiež používali máme ich doma ešte veľa, ona je veľmi dobrá aj na suchú detskú pokožku,nám ju hned odporučila pediatrička,a že pomáha zázračne a mala pravdu..ked som ho ako malinkého novorodenca natierala indulonov tak nemá vobec suchú pokožku ani vyražtičky nič, ked su mu aj spravia ponatieram bud nivea baby krémom alebo indulonou a je dobre 😉 😉

cilicka22
9. dec 2011

@saemi aj ja rada pozerávam panelák, len niekedy pár častí nestihnem, ked malý ťažko horko zaspáva a potom neviem čo sa deje..ale aspon niečo dávajú v tej telke iné čo si može človek v kľude pozrieť, než tie telenovely alebo kriminálky..nato fakt večer nemám chuť poozerať 😉 🙂

cilicka22
9. dec 2011

@saemi Dobré ránko prajem, tak ste zase mali tažkú noc..no ono je to pravda, mne moja babka ked k nám chodila vždy vravievala aby som ho zakaždý ked návšteva odíde či už je to rodinka alebo nie pretrela očúranou plienkou, a vždy ked som ho prebalilia zobrala plienku a pretrela ho, vždy ked k nim prídem. tak to spravila ....a verím tomu,lebo ked ho bola kočíkovať moja mamina tak išla s ním okolo svojej práce a všetky kolegynky šup kukať do kočárka..a večer hotová katasrofa..pretrela som ho plienkov a ako keby uťalo..
To si tak neber, ja zase napomínam furt manžela, zato aby mi nedávala svokra kadečo jesť, vieš tie staré mamy, vždy ked odtiaľ pride bolí ho večer bruško, ona ho napchá vari všetkým, a ked počujem tú hlúpu frázu:no ved nech sa učí..ide ma roztrhať..ved nech si to večer skúsi ked nechce spať že ho bolí bruško...a manžel sa srdí.. 😖

saemi
9. dec 2011

@cilicka22 lebo také má tie vyrážky... tak skúsim indulonu...

aj ja tomu verím, nikdy som tomu neverila...
no ved to staré mami by ich len vykrmovali... katastrofa...

cestovatelkaandrea
9. dec 2011

@mia258 tak to mas riadne dlhe prazdniny 😉 ja by som sa bala, ze ked by som tak dlho ostala doma, tak by sa mi nechcelo ist nazad do NL.

cestovatelkaandrea
9. dec 2011

@cilicka22 ja ma tiez rada tie kucharske relacie a este aj Nove byvanie na Jojke. Kriminalky neznasam. Pripada mi to ako keby tam davali navod na vrazdu nejakym magorom. Ale v poslednej dobe TV pustam fakt len malo. Nemam v podstate ani kedy kukat 😖

cilicka22
9. dec 2011

@saemi no to áno ked od starkej pride tak ho ide roztrhnúť, a dá mu sladké potom slané a k tomu varené..a mna ide šľak trafiť.. 🙂 a čo malá ti už potom nad ráno pekne spinkala