icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

saemi
10. dec 2011

@cilicka22 a vážne chcete psíka? ako je to fakt riadne bremeno... treba si to riadne premyslieť... a hlavne si treba uvedomiť, že psík nie je len hračka pre dieťa... všetko bude na tebe, venčenie, hranie, starostlivosť, očkovania... ako je to dosť... ver mi...
čo ťa napadlo mať psíka? či už dávnejšie ste chceli?
tak to je super... kedy sa ja vyspím celú noc...
no som zvedavá na tie nohavičky... mne to pripadalo praktické... tak som dvoje objednala...

cilicka22
11. dec 2011

@saemi Ved práve preto sa neviem rozhodnúť, už sme nad tým uvažovali aj pred tým..ešte sme ani drobčeka nemali..ale to sme si len kúpili bytík a vieš prerobiť si ho podľaa svojich predstáv zabralo aj dosť času a vtedy som ani nemyslela že si ho kúpime...malý zbožnuje psíkov..u svokry máme nemeckého ovčiaka..ked ho vidí tak už z auta malý vyskakuje, vozí sa naňom, nosí mu dobroty..a len vykrikuje Denny Denyy..ale neviem je okolo toho aj veľa starostí..čo si uvedomujem..ale raz určite príde deň ked si malý sám vypýta niake zvieratko..tak ja vážne neviem..
Ortopedické nohavičky sú dobrá vec, dosť to prebaľovanie uľahčujú..mi sme ich dostali až potom ako sme dávali poštolky, jaa už som bola zvykná nane a tak som to nemenila..no a manželovi bolo jedno ktoré aj tak dal len plienočku...a že hláška ako ho krásne prebalil.. 😀 😀

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 ahoj, no treba si to s tým psíkom riadne premyslieť a ked tak kúpiť neplznúce plemeno...
to je jasné že detičky majú rady psíkov... ved uvidíš...
naša večer ani v noci neplakala... boli sme dnes od 10 do 12h von... papala, spinká a potom o 14h zasa pôjdeme von...
ozaj a medovníky môžem jesť? ked med je alergén?

cilicka22
11. dec 2011

@saemi no to áno, ved ti potom dám vedieť ako sme sa rozhodli.. 😉 No tak to je super..aj ty si sa teda v noci celkom vyspala, jej teším sa s tebou..len tak dalej..mne drobček tiež akurát zaspal...tak potom sa chystáme celá rodinka vonku..u nás krásne svieti slniečko a sneh nikde..mi to skor pripomína jar.. 😀 😀 Vieš čo ja som ich jedla noŕmálne, ja medovníčky zbožnujem..medovníčky mi pripomínajú svojoou voňou vianoce..bez nich si to neviem predstaviť..a vždy ich robievam...akurát zajtra sa nane chystáme aj s drobcom..ide vykrajovať 😀 😀 len sa bojím aby sa do vianoc všetky nezjedli a nemusela som ich piecť znova.. 😅 😅

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 hej celkom som sa vyspala, aj 3h boli intervaly medzi jedením... aj teraz spí ale budia ju prdíky...
ďakujeme 🙂 u nás svietilo ale len chvíľku ale pôjdeme aj my ešte von... aj muž si išiel zdriemnuť... ráno o 3h cestuje zasa preč ☹
ved aj ja milujem medovníčky ale neviem či to nebude škodiť...
mamina už pečie... aj mandarinky milujem,,, ale...
všetko tu spí. akurát môj Dany je so mnou hore... mne sa takto cez den spať nedá

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 som malej objednala ešte utilku (ovinovačku)... jednu máme ale už je len len... a fakt to pomáha... ked už neviem čo s nou oviniem ju do toho celú a za chvíľu je kľud...

cilicka22
11. dec 2011

@saemi to ti verím, aj mne ked muž povedal že mi zoberie malého a ty si oddýchni pospi..a ja čosi..som začal upratovať a už som potom len vykukoval z okna kedy prídu 😀 😀
to ti ozaj nezávidím toľko dobrôt a aj ovocia, čo si musíš odrieknuť..neviem ti povedať či niako neuškodia, ale ja som medovníčky jedla tak neviem..nám nič nebolo, ale ved v nich nieje až taká hrozná dávka medu..skús jeden dva a uvidíš.. 😀 😀 Tak aj ty budeš zase sama, vitaj v týme 😉 😉 ale tebe sa aspon skor vráti ako nám..
Jeeeejko ale aspon máš spoločníka pri sebe... 🙂 🙂

cilicka22
11. dec 2011

@saemi náš malý zavinovačky neznášal, jemu bolo lepšie ked bol rozbalený..a ostalo mu to doteraz ked je mu teplo tak len v noci počujem ako kope nohavice, aby sa vykopal spod paplonika..šibal jeden 😉 😉

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 ved aj naša, ale ked je zle, dám do utilky a je ticho... to je iné ako zavinovačka.. zavinovačky ani ona nemá rada... tu je výhoda tejto utilky že nožičkami kopkať môže...

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 ved aj včera zobral malú a že mám ísť spať a kde upratovala som...uvidím vyskúšam medovníčky postupne... ale mandarinky určite nie... budú pre mna dia vianoce...
hej budem sama ☹ tak ale chodí preč každý týžden, je to o ničom...
tak Danuško už tiež zachrapkal... a už spia všetci

cilicka22
11. dec 2011

@saemi ja viem ale náš by ju asi roztrhal 😀 😀 ..on to strašne nemá rád, ani len ked ho v noci neustále zakrývam..ale už som počula od kamarátok že na niektoré detičky to zaberá..

cilicka22
11. dec 2011

@saemi tak si oddýchni, si niečo prečítaj niaku dobrú knihu..časpopis pre maminky..ja takto obvykle trávim voľný čas pri tom relaxujem..čítam len večer ked malý zaspí..aj to len niekedy lebo sóm niekedy taká unavená, že sa mi ani čítať nechce..no mandarinky určite nie ani iné exotické alebo citrusové ovocie, ja som zjedla dva mesiačiky a celý sa okolo pusinky vyhádzal..ved som ti spomínala 😒

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 ani nemám teraz žiadnu knihu, ale už je hore... papala, čakáme na odgrgnutie a ideme ešte von...berieme aj havina... no jasné, exotiku nie.. som rada že indulona zaberá, vyhádzania už bolo dosť... chúďa moje... to tie moje experimenty... neverím že to z aviváže. lebo to by mala aj po tele... nemám rada ked tam nie je aviváž, také je tvrdšie to prádlo ked sa aj teraz cez zimu suší vo vnútri.
hej na ňu tá utilka väčšinou vždy zaberá

cilicka22
11. dec 2011

@saemi tak vám indulonka pomohla, vieš čo ja ich mám doma viacej pošli mi adresu ak chceš pošlem ti.. 😉 😉 bude to ako vianočný darček pre malinkú od nás..ani ja neviem prať bez aviváže..používam lenor aj silan ale len tie sensitive..tie aj pekne jemnúčko vonajú.. 🙂 len ten prášok mu musím dávať zatiľ len tú lovelu..tá sa nám osvedčila a s tej sa mi nevyhadzuje..lebo nám periem v persile a ten nemože..celý bol vyhádzaný po telíčku..drobček moj 😉

babika22
11. dec 2011

ahoj mam maleko Honzika ma 15 mesiacou a je to moje prve dietatko ktore vystriedalo 9 kocikou a par ich neviem predat pomoze mi stym niekto? diky rada popisem 😵

babika22
11. dec 2011

@rozpravka99 ahoj ahoj aj ja so tu nova a co mas nove?

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 tak ešte to nemá na 100% ale hojí sa to...čo máš viacej indulón? veď aj ja mám tie sensitive aj softlan z DE na MMB to baby predávajú a veľmi to chvália...

mia258
11. dec 2011

@babika22 ahoj, vítam ťa tu 😵

Baby, náš stály režim padol, momentálne u nás vládne anarchia...
Malá nechce jesť, nevadí, mama jej dá niečo iné. Že sú už dve poobede a nespí? Nevadí, veď je toho toľko, čo ešte nevidela... A mne pomaličky stúpa tlak, do týždňa bude 220, tak radšej ani nevybaľujem 😀 😀 😀
Som rada, keď svoje dieťa aspoň vidím... vraj som na ňu strašne upnutá a hysterická 😕 Len keď sa spýtam kde je malá, dostávam odpovede typu: "So sestrou, nechaj ju tak." "Hrá sa v izbe, nechaj ju." "Prečo sa na ňu stále pýtaš?" "Veď ju nechaj, nech si užije bez teba"... o chvíľku zošaliem 🙄 😅
Ale nech sa len nesťažujem, aspoň niečo príjemné - dnes sme boli doobeda na trhoch v meste, slniečko svietilo ale zima bola riadna aj tak, Mia ani mm nechápali. Veď sa majú na čo tešiť 😀 😀 A poobede sme boli len tak po obchodoch a hypermarketoch pozrieť čo majú 🙂

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 ako sme prišli o 17h domov z prechádzky tak vyvádza... ani jesť poriadne hlavne že stále pýta... ani prso, ani nutrilon... vrieska, nervozna je... teraz ju uspavame v utilke už je trocha kľud ale nevie sa utrepať. stále sa budí. no hrôza. a mám dosť. ☹

cilicka22
11. dec 2011

@saemi No manžel mi ich nákupil,ked bol drobček malý..ale to je tá klasická modrá indulona...

cilicka22
11. dec 2011

@saemi No to bruško je fakt čosi strašné, aj by spinkala aj papala a nedá sa jej..a už spinkáte.a pomáha jej niečo ten čajík a kvapky..Ma tak teraz napadlo či ju ideš dať zaočkovať proti rotavírusom.. 😉

cilicka22
11. dec 2011

@babika22 Ahoj a vitaj medzi nami.. 🙂 🙂

cilicka22
11. dec 2011

@mia258 jeeeeeeeeeeeej tak to ti verím, u nás tiež nefunguje žiadny režim akonáhle sa niekde zdržíme dlhšie ako jeden deň..furt len počúvať a čo ved ešte nemusí spinkať..urobíte výnimku..a aj toto mu daj a toto..a hlavne svokra tá ho nafutruje vždy všetkým od sladkého po slané a ked príde domov..tak ho večer ide roztrhnúť..a mna šľak trafiť.. 🙂 🙂
Tak už si užívate dovolenku a našu zimu..ale poriadna že a snehu zatiaľ nikde..dúfam že si zbalila dosť teplého oblečenia 😀 😀

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 pestujeme sa, stale sa budi a reve. Uz sto krat jedla bude ako bomba. Neviem ockovania som este neriesila. Ty si dala? proti tbc nedam. Ako uz mam z nej dost. Muz sa musi vyspat. Rano o tretej odchadza. Tak mam nocnu.

cilicka22
11. dec 2011

@saemi Nestihli sme mali bol vtedy akurát chorý a to sa dá len do pol roka ☹ ..ale zatiaľ nič také nebadá..snad nás to obíde a nebude to musieť riešiť..ja som bola tiež niekedy z malého úplne na dne a tak som ho nechala niekedy aj plakať, už som fakt všetko vyskúšala..a najhoršie je že nevieš ako jej pomocť a je ti z toho ťažko a k tomu sa ešte človek ani nevyspí..ja som si niekedy pomyslela že manžel je aj rád že ide do práce..a mamina neni u vás..či si ju chúdatko nechala trošku oddychovať...skús ju na chvíľku uložiť do postielky na bruško, u nás ked už nič nepomáhalo a plakal ako o ratu..dala som ho na bruško a on pomaličky zaspinkal..ved bol aj unavený 😉 ..skús možno pomože.. 🙂 alebo si ho skús dať na seba na bruško..ale hlavne nezaspi skor ako ona.. 😉

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 nie mamina je doma ved ma toho dost nech si oddychne. Veru tam sa manzel aspon vyspi. Na brusku sa jeduje este viac. Zabera len utilka. Uz spi ale sa budi tak ju musim hladkat aby sa ukludnila. Veru hrozne to je vidiet ako trpi a nevediet pomoct. Mne nevadi byt hore aj do rana len nech neplace a nema nervy. Lezim pri nej. Drahy spi v obyvacke. A havino spi s nami v posteli. Sa mu cudujem ze mu to nevadi.

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 idem zdriemnut kym je klud. Rano sa ozvem. Dobru noc, pa

saemi
11. dec 2011

@cilicka22 este som hore. Mala sa stale vzpinala, nemoze prdkat. Ked sa zobudila rev ako o zivot taka bola hladna. Nechca si grgnut tak som ju dala na brusko. A zaspala aj si poprdkava. Som hore a pozeram na nu. Moze take male babo spinkat na brusku? Aby sa nezadusila, tak som radsej hore a nech si spinka. Havino ten tu chrapka, aj draheho pocujem z obyvacky chrapkat ale bol nas pred chvilou kuk ci netreba pomoct. Kedy sa ja vyspim? Cez den neviem spat. Rano idem na urad ohladne toho prispevku.

cilicka22
12. dec 2011

@saemi dobré ránko tak ste mali zase rušnú noc..no ono sa vraví že by dieťatká nemali spať na brušku bez dozoru...ja som ale vždy na malého dávala pozor, ležala som pri nom ani som oka nezažmúrila...vravíš že aspon havino a mažel sa vyspali 😀 😀 neboj aj to raz bude ani sa nenazdáš..ako keby som počula seba ked bol drobček malý..tiež som sa vobec nevyspala..bolo to hrozne..ale čím bol starší tým bol lepší a v troch mesiacoch sme už prespali celú noc..neboj..
Tak to ti nezávidím..dúfam že máte na úrade ohľaduplnejšie úradníčky, lebo ked sme boli mi tak sme museli ešte aj s drobčekom čakať..tak super..musela som s ním ísť von..ved tam bolo príšerne veľa ľudí..dúfam že vy nebudete čakať..držím palce nech rýchlo vybavíš.. 😀 😀

saemi
12. dec 2011

@cilicka22 dobré ránko, no nespali sme nič ☹ malú bruško bolelo... ved ja som tiež pozerala stále na ňu... ale nevydržala dlho... hej havino sa vyspal, ale pozeral čo sa deje... ale manžel ráno hovorí že nič moc, lebo ju počul... no ved dúfam že to potom prejde... už som na úrade bola... dala mi tie papiere a dnes to poobede pôjdem zaniesť... ďakujem