icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

cestovatelkaandrea
12. jan 2012

@cilicka22 ja som take videla na vlastne oci v obchode a fakt by som to nechcela zazit. alebo raz v ZOO maly chalan (asi 5-6 rokov) neposluchal, tak ho mama tahala za bundu a on sa vzpieral. tak sa ta jeho mama tak nastvala, ze ho slahla na zem a nechala ho tak, lezat na zemy. to si mala vidiet ten rev potom. tak prisla k nemu zdrapla ho a znova ho tahala za bundu. 😖

cilicka22
12. jan 2012

@cestovatelkaandrea tak držím palčeky..nech ste hlavne zdravé aj ty aj bábätko..a chceš potom vedieť čo to bude či sa necháte s manželom prekvapiť 😉

cilicka22
12. jan 2012

@cestovatelkaandrea jejko tak to muselo byť fakt strašné..práve preto nechcem takéto niečo nikdy zažiť..je to hrozné..a hlavne pre mamu..ked všetky oči naňu ako keby bola ona tá najhoršia..vtedy by sa človek najradšej nevidel..asi by som fakt nevedela ako v tej chvíli zareágovať.. ☹ snad sa nám také niečo neprihodí..
mi máme tiež teraz také obdobie vzdoru..nie necem..a tak a len drobček zúri..ale snažím sa ked nerváči..nechať ho tak nech sa vynerváči..a idem do druhej izby..vždy mu však poviem že ked prestane plakať a bude zase pekný chlapček tak može zase za maminkou prísť..niekdy zaberie..niekedy nie.. 😉

cilicka22
12. jan 2012

@cestovatelkaandrea no to fakt neviem..mi sme si raz písali na niaku tému a bolo lepšie si to napísať cez IP..tak niak sme pritom asi ostali..ale skús jej napísať..uričte odpíše 🙂

bleble
Odpoveď bola odstránená
svetlankat
12. jan 2012

@cilicka22 @cestovatelkaandrea caute caute, my to este nejak zvladame, este podla mna nie sme az v takom obdobi vzoru, podla mna ta najhorsia faza este len pride, aspon u nas, si myslim, niekedy sa viem ovladnut inokedy ani nie, tak preto tie knihy, momentalne citam respektovat a byt respektovan, velmi pekne napisana kniha. kamoska mi pozicala

cestovatelkaandrea
12. jan 2012

@cilicka22 jasne, ze chcem vediet co to bude. aj pri Damianovi to bolo prekvapenie na 5 minut a potom sme sa tesili z toho, ze budeme mat chlapceka. ty si to chcela vediet? viem, ze su aj maminy, co to nechcu vediet.

cestovatelkaandrea
12. jan 2012

@cilicka22 nam vzdy pomaha vysvetlovanie. ked ma drobec naval zurivosti, tak ho chvilu necham tak a potom k nemu pridem a vysvetlim mu preco nesmie to co chce robit a tak. no a tak na 95% nam to zatial funguje. niekedy vysvetlenie nepomaha a tak ho necham opat tak nech sa vyzuri a ked je stale uplakany, tak mu jednoducho odvediem pozornost a potom sa s nim o jeho navale zurivosti porozpravam.

cestovatelkaandrea
12. jan 2012

@svetlankat pockaj tak okolo 2-2.5 roka. ja tiez niekedy zasnem, kvoli comu sa drobec dokaze rozplakat. ale zas niekedy je totalny salamista a mozes mu aj na hlavu vyskocit.

cilicka22
12. jan 2012

@svetlankat ahoj..no dúfam že ani mi k takému vzdoru nedospejeme..ale človek nikdy nevie..musím si aj ja po niakych poohľiadnuť..zatiaľ som čítala len tú pohodoví rodičia..a aj tie mamičkovské časopisy si predplatujem..no moc tam o tom nepíšu..len sem tam..

poradte niaku dobrú? 🙂

cilicka22
12. jan 2012

@cestovatelkaandrea jasné ved už som to nemohla vydržať..a manžel asi najviac..ja som ale aj podvedome tušila že to bude chlapček..moj mater.inštinkt mi to vravel..a nakoniec sa mi to aj potvrdilo..ja by som to asi do porodu nevydržala ako iné mamičky 😀 😀

cilicka22
12. jan 2012

@cestovatelkaandrea u nás to má tiež podobný priebeh..ale náš je ešte o trošku menší..tak to vysvetľovanie..je o čosi tahšie a dlhšie..ale teiž sa snažím mu vždy niečim iní odviesť pozornosť..presne ako vravíš..dúfam že ked bude starší tak to nebude horšie ☹

svetlankat
12. jan 2012

@cestovatelkaandrea @cilicka22 my sme tiez chceli vediet co to bude, ale mala sa ukazala az v 36tt, do vtedy sme to nevedeli, keby bolo druhe, chcela by som tiez dievcatko, ale jasne, ze zdravie je hlavne. Ja mam bystre dite, su tri diely, kojenec, batole a predskolak, su to skor take aktivity co robit s dietatkom a ako ho stimulovat, tato respektovat je fakt super, doporucujem

cilicka22
12. jan 2012

@svetlankat no by som asi tiež pri dalľom dieťati..chcela vedieť čo to bude..asi by zvíťazila i tak moja zvedavosť..nedalo by mi to...zdá sa i to aj praktickejšie..aspon človek vie v akej farbe nakupovať..oblečenie..nábytok..doplnky pre bábo..aj ked dá sa aj v neutrálnych farbách ale to neni ono 😀 😀
dakujem za radu pozriem..no ja niekedy už neviem čo vymyslieť aby som ho zabavila...ked je vonku zlé počasie a nedá sa isť na prechádzku..

svetlankat
12. jan 2012

@cilicka22 doporucujem tu bystre dite batole, su tam aktivity ako co, skus si precitat nejake referencie

cilicka22
12. jan 2012

@svetlankat dakujem..pozriem.. 🙂

cilicka22
12. jan 2012

@svetlankat ahoj..ty dnes nám uspávanie trvalo výnimočne dlho vyše hodinky..hrozné..len by vymýšľal a kecal..asi sto krát sme pomenúvali a ukazovali očko..noštek..úško..rúčka..vlásky..pusinka..a stále dokola a dokoola a spánok nikde..až teraz zaspal..no ja dnes padám od únavy..ozaj a koľko vám trvá uspávanie..Miška spinká samučká..či chodievaš s nou.. 😉

svetlankat
12. jan 2012

@cilicka22 Nam uspavanie 5 minut, nakojim, dam pusinku, ulozim do postielky, zavriem dvere a je tuha 😀 😀 😀 😀 😀 😀 vascinou to takto je, aj poobede.

cilicka22
12. jan 2012

@svetlankat jeeeeeeejko tak to ti závidím..čo by som zato dala..on je zvyknutý chodiť spinkať so mnou..nám to tiež trvalo 10minút najviac pol hodinku..ale teraz ani zanič..a ešte malú kojíš..to je super.. 🙂

svetlankat
12. jan 2012

@cilicka22 vies co, my to takto mame od kedy sme prisli domov z porodnice, ja nepoznam uspavanie, v tomto musim malu naozaj pochvalit, a ano este kojim, ale uz sa pomaly budeme odstavovat. Este chcem mesiac potiahnut, to bude mat dva roky a potom uz pomaly zacneme

cilicka22
12. jan 2012

@svetlankat jej tak to je super..mne ´tiež drobček takto spinkával do roka..a potom nastal zlom..začal plakávať v noci..mal také obdobie a trvalo to dlhšie..ked začal plakať tak nie a nie sa ukľudniť..museli sme si ho zobrať k sebe..no tak potom držím palčeky pri odstavovaní..nech to Miška dobre zvládne 😉

svetlankat
12. jan 2012

@cilicka22 poviem ti, ze ja mam z toho mozno vacsie stresy ako bude mat ona ☹

cilicka22
12. jan 2012

@svetlankat to ti verím..ale verím že to niako zvládnete..určite áno..
Ozaj a ked dávaš Mišku spinkať..tak nikdy za vami nepríde z postielky..lebo ja aj keby som tam nášho drobca nechala v izbičke..tak ako minule..zoberie si vankúšik mickeyho zlezie s postieĺky..otvorí si dvere a je pri nás.. 😀 😀

saemi
12. jan 2012

ahojte baby... už som tu dávnejšie nebola... akosi ani nie je čas... ale už sa napravím a budem tu častejšie... 🙂
Miuška nám rastie... 4.11. mala 2mes. 5kg a 54cm... herečka nám rastie ako z vody... koliky nám už ustúpili čo som veľmi rada... dávam jej baby calm a bio gaia... ale myslím že nám najviac pomohla laktačná poradkyňa, ktorá zistila, že mám silný tok mliečka... tak sme zmenili polohu pri kojení, máme vankúš na dojčenie a je to oveľa lepšie... to bola asi hlavná príčina Miuškinej koliky...

saemi
12. jan 2012

@cilicka22 a už som aj tu 🙂

svetlankat
12. jan 2012

@cilicka22 postielku mame v spalni, pri nas, ale stale spinka v postielke, este ani raz nespinkala s nami na velkej posteli, aj v noci sa este kojime, ale stale ju vyberiem a po kojeni opat vlozim do postielky a spinka dalej. Skusala som ju dat do jej izbicky na jej velku postel ale ja som nevedela spat, normalne som revala, tak o pol druhej v noci, jed sa mala zobudila na kojenie, som ju prelozila spat do postielky do spalne a od vtedy som to neskusala. ja to vsetko nejak nezvladam, preto sa bojim toho odstavenia, lebo je to uz o zvyku, aj skolky sa strasne bojim, aj ked to bude az v septembri, urcite budem revat

cilicka22
12. jan 2012

@saemi jeeeeeeeeej teším sa..ako pozerám malá rastie ozaj ako z vody..už je s nej veľká slečna pomaličky.. 😀

svetlankat
12. jan 2012

@saemi jej vitaj, chybala si tu, som rada ze sa mate lepsie, tie poradkyne su super baby, mne tiez dost pomohli a ja teraz davam ich rady dalej svojim kamoskam

saemi
12. jan 2012

@cilicka22 to teda je.... a ako sa už usmieva, rehoce a rozpráva si...

cilicka22
12. jan 2012

@svetlankat no náš drobček tiež s nami spinká v spálni..ale vo svojej novej detskej postielke..lebo v klasickej postielke už spinkať nemohol..lebo nám s nej vyskakoval..tak som sa bála aby si neublížil..
tak od septembra nastupujete do školky..no toho sa aj ja bojím...neviem ako to obaja zvládneme sme na seba dosť naviazaní..bude to ťažké pre oboch..v tom ťa plne chápem.. ☹