icon

Maminky z Rajky a okolia. Máte chuť si popísať?

somewhere_33
10. feb 2011

Ahojte mile mamicky a tehulky s Rajky a okolia madarsko - slovenskych hranic. Ak mate zaujem povymienat si rady a popisat si, ozvite sa.

gagi
16. nov 2014

@luc1980 Materské centrum je vo Faluhaz, organizuje to tam moja kamoška - maďarka, ale hovorí aj po anglicky. Ja by som sa tiež rada stretla, len nemáme deti v rovnakom veku, moji sú už starší, 7 a 3,5 🙂
Ak ti to nevadí, rada pokecám pri kafíčku 🙂

luc1980
17. nov 2014

@gagi Fantastikusz 🙂 tak a ako to tam funguje? Jednoducho prides a das deti nech sa hraju a pritom popijas kaficko ci na kafe pojdeme inde? 🙂

gagi
17. nov 2014

Toto by bolo ideálne 🙂 🙂 Vždy mi v materských centrách chýba taký luxus, že ja pijem kávu a dieťa sa hrá 🙂 🙂
Je to tam také obyčajné, žiadnu kávu nečakaj 🙂 🙂 Zsuzsi (tak sa volá tá baba) tam vyučuje aj angličtinu malé detičky, ale nikdy som nebola na hodine. Ak chceš, pozisťujem ti viac.

My sme dali mladšieho syna teraz od oktobra do madarskej škôlky u nás v Hedeši. Môžme sa stretnúť aj len tak u vás alebo u nás. Teraz v tomto počasí je lepšie byť niekde dnu. Ty si doma na materskej? Asi áno, že?

luc1980
11. dec 2014

Az teraz som si vsimla ze si mi odpisala? och no zhon doma a nestiham cekovat :D Jojo som na rodicovskej uz teraz s malym a teda aj s malou heh. Strasne by som potrebovala pre nasu Lali skolku nejaku vybavit.... uz nestiham s nou. Je ako spongia, doma sa nudi a potrebuje ine decka a program ako sol. Vies nieco aj o skolke zistit? Kazdopadne rada sa stretnem .. kludne zhrabni decka a dondite alebo dondeme my ;) Rada ta spoznam osobne. A mlady vie po madarsky? Ci hodila si ho "do rybnika" ze nech sa uci? 🙂 Dumala som nad skolkou v Rajke tam je to vraj slovensko - madarsky co by bolo ideal..

lucka113
12. feb 2015

Ahojte Rajcanky, chcem sa opytat, planujeme tiez kupit domcek v Rajke, no mame dve deti, ktore zatial nechodia do skolky ani skoly. Ako to planujete riesit, kde prihlasite deti do skoly? Nebude potom problem prihlasit deti do slovenskej skoly? Dakujem

zitaje
24. feb 2015

@lucka113 Vela ludi si nechava trvaly pobyt v BA, ale myslim si, ze aj keby ste nemali trvaly pobyt v BA, tak nie je problem zapisat deti (obcanov SR) do skoly, ved je povinna sk. dochadzka 😉

margarittaa
7. aug 2015

ahojte rajčanky 🙂 my bývame v rajke už 4 roky a v oktobri čakame prvé bábo. Ako ste to riesili s pediatrom. Trvale bysdlisko mám mimo Bratislavy. Bude to problém ?

kocurikpupcek
30. sep 2015

@margarittaa ahoj,my mame doteraz s manzelom bydlisko mimo BA(dokonca mame s muzom zapisane rozdielne trvale pobyty- proste kazdy u svojich rodicov) a v Rajke byvame uz siedmy rok.S malym chodime k pediatricke na Zaporozsku do Petrzalky a vobec s tym nemala problem,ze byvame v Rajke. Dokonca nas prisla pozriet(to zo zakona musi pediater urobit obhliadku),ked som s malym prisla z porodnice.
Ked som bola u svojich rodicov a malemu sa tam nieco stalo,tak lekari na pohotovosti nechapali, ze mame pediatricku v BA 😀 ze preco ked mame trvale bydlisko inde......no a ked som zacala vysvetlovat,ze vlastne byvame v Madarsku..... 😅 noproste mali z toho gulas. Ale zo zakona su povinni v pripade pohotovosti poskytnut zdravotnu starostlivost kdekolvek na Sk.takze to neries 😉

zitaje
30. sep 2015

@margarittaa my byvame dokonca este dalej od hranic a detsku lekarku mame v Devinskej 😀 Konecne som nasla vyhovujucu doktorku, cca. rok a pol na to sme sa stahovali, tak som to dalej neriesila. AJ tak tam chodime len raz za cas, bezne sople doktorke neukazujem 🙂 Lekaarka s tym problem nema, trvaly pobyt mame v BA.

fazulka7
Odpoveď bola odstránená
zitaje
21. nov 2015

@fazulka7 ahoj, ja byvam este o kus dalej a nedochadzame denne do BA, ale ked ty budes dochadzat, moze ti to byt celkom jedno - ja nakupujem v BA, hoci som tam len 1-2x tyzdenne (miestny obchodik je predrazeny a maly vyber). Deti mi chodia do miestnej skoly, je super, skvely videcky rodinny pristup 😀 ale vravim, my nie sme v Rajke.

zitaje
21. nov 2015

@fazulka7 jaj a co sa tyka zapchy, tak tie som zazila len v BA, konkretne na moste, inak je to v pohode. Stale je to na dopravu najlepsi smer.

fidorka7
5. dec 2015

@zitaje ona nemá reálny záujem o Tvoje info, len propaguje web.stránky za čo má dobre zaplatené... porzi si príspevky od nej, v každej téme a v každej reakcii odkazuje na niektorú www stránku a propaguje nejaký konkrétny produkt.

barbora286
29. jan 2016

ahojte, kolko stoji mesacny najom v 2- izbovom byte v rajke?

sisa1909
27. máj 2016

Ahojte 🙂 tiez rozmyslam o Rajke a chcem sa spýtať koľko vás cca vidu naklady na domcek pre 4 clennu rodinu...

zitaje
27. máj 2016

@sisa1909 to sa neda takto povedat, my sme piati v malom 3-izbaku a mame studnu, niekto moze mat 150m2 atd. a potom su naklade jasne ze niekde inde.

sisa1909
27. máj 2016

@zitaje tiež pozeram troj izbovy bungalov. Rozlohou okolo 80m. 🙂

katka48
23. aug 2016

ahojte , niekto, kto sa bude stahovat do Greenu 3 ? 🙂

handbag
16. sep 2016

Maminky z Rajky, prosim vas, ake su v Rajke banky? Dakujem

margarittaa
16. sep 2016

@handbag žiadne, len jeden bankomat

handbag
17. sep 2016

@margarittaa to vazne?? Vdaka za info, vyhli sme sa zbytocnej ceste

zitaje
17. sep 2016

@margarittaa
@handbag
je tam akasi sporitelna, ci co to je, taka mala miestna banka, kusok od namestia. Daju sa tam platit prevody aj menit peniaze (priserny kurz).
Teda cca. pred rokom tam este bola 😀 uz tade nechodim.

danka47
18. sep 2016

ahojte chcem sa opytat, staviame dom v rajke a v oktobri by sme sa mali stahovat. Mame 7 mesacneho synceka, trvaly pobyt si mechame ns slovensku ae dame si prechodny aby sme mali zevrsj sa to vola zelena karticka...ja poberam rodicovsky prispevok zo slovenska ae neviem ze ked im nahlasim zmenu na prechodnx pobyt ci mi ju budu nadalej vyplacat alebo nie..nakolko nechcem prist o ptispevok je nutne sa prihlasit na prechodny pobyt?priatel pracuje na slovensku...ma tu nejaka taky istx problem?popripade nejaka mamicka ktora mi poradi odkial berie prispevok?velmi pekne dakujem

katka48
18. sep 2016

@danka47 my sa budeme stahovat asi v januari a ani by ma nenapadlo hlasit prechodny pobyt , naco ??? ved ked mas trvaly tu,posta ti bude chodit na slovensko. tiez som na rodicaku

smejko
18. sep 2016

maminky, je to asi mimo tuto temu, ale triedim veci po detoch a mam toho kopu, nepotrebjete niektora - tricka, nohavice (teplaky nemame), mikiny a podobne ? byvame v cunove, ved dajte vediet 🙂 kludne sa mozete prist pohrabat 🙂 a zoberte aj deti, pohraju sa u nas .. 🙂

danka47
19. sep 2016

@katka48 takze ty si v rajke nenahlasis prechodny pobyt?lebo na socialje mi povedali ze treba nahlasit akukolvek zmenu adresy a aj prechodny pobyt...lebo nam povedali ze trebs sa nahlasit v rajke na policii ze tam budeme byvat ja si trbaly nedam pretoze zdravotku a vsetky poustenia si platime tu na slovensku...a ze zo zakona ked si niekde viac ako 265 dni vkuse musis sa prihlasit na prechodny pobyt...tak preto sa pytam😉 a kde tam budetr byvat?

danka47
19. sep 2016

a este sa chcem spytat ci sa tu v rajke najdu nejake maminy na kocikovanie nakolko tam ziadne maminky s detmi nepoznam bola by som rada ak by sme sa mohli k nejakej mamicke alebo mamickam pridat ak by to nevadilo?😉

katka48
19. sep 2016

@danka47 to je jasne , to si dame .
my ideme do greenu . daj sa do skupiny rajka na FB , tam skor najdes kamosky na kocikovanie 🙂

danka47
19. sep 2016

@katka48 aj my tam😉 mali nam dom odovzdavat v oktobri ae ako vidime asi az po sviatkoch...😉

katka48
19. sep 2016

@danka47 hej ? super , my sme 3etapa , dokoncenie januar , tak dufam, ze to tak bude 😎 😀