Manžel robí scenáre, že ide tretia svetová vojna
Ženy, mm ma strašne scenáre že ide 3. svetová vojna, úplne je o tom presvedčený. Ja rozumiem že väčšine z vás to príde smiesne (keby sa to netýkalo mna aj ja sa smejem) no dotýka sa to nášho spolužitia a manželstva. Manzel je ulplne zmagoreny z toho. Nemá chuť viesť normálny život lebo však na čo, nakupuje zásoby potravín a paliva. proste nočná mora sa u nás deje. Vykrikuje mi že ho neberiem vážne a že veď uvidím, ešte sa mu budem ospravedlňovať. Proste je presvedčený, je to na dlho, ale na každú otazku ohľadom toho ma odpoved a ja netuším ako reagovať. Dostať ho na psychiatriu asi nebude ľahke, keďže podľa neho by sa mali liečiť všetci naokolo. Nikdy taký nebol, toto všetko prišlo s dobou koronovou a konšpiračnými teóriami ktorými sa unáša.
Ja viem že poviete odíď od neho, je to vsak môj manžel a otec mojich deti, chcem to vyriešiť k spokojnosti všetkých. Chcem mu pomôcť, brala som si ho v dobrom aj v zlom. No už začínam byt v koncoch, nie som ockovana pretože by sa somnou rozviedol, neusmievam sa už rok a som psychicky vyčerpaná. Pred tým sme mali normálny vzťah, nič nám nechýbalo, ľúbili sme sa, fungovali sme bez problémov ako noemalna rodina. Posledné mesiace sú u nás hrôza, už to cítia aj deti.
Ale vojna reálne hrozi. Aj keď nie asi svetová. Neviem ti poradiť. Len odborníka vyhľadať
Fu, no to mas tazke :-/ Akoze s tou vojnou to zas nie je uplne uleteny scenar, ale skor z opacnej strany sa mozu udiat veci nez zrejme pan manzel ocakava (ked Putinovi definitivne drbne).
@gabika0825 ešte chcem dodať, ze nikto ti nebude radiť aby si sa sním rozviedla. Keď si inak pri nom šťastná, odhliadnuc od tohto jeho blúznenia, tak to ber ako tu horšiu etapu v manželstve a snaž sa s ním slušne a kľudne porozprávať. Keď tak si skús pripraviť nejaké poznatky čo sa týka tej témy a skús mu to racionálne predniesť aby si aj ty nestratila reč. A povyvracat mu tie jeho blúznenia
@gabika0825 on pracuje ale ma celkom nudnu prácu, nie je tam veľmi psychicky zamestnaný a viem že ma preštudované vsetky konšpiračné weby.
@raja95 ja sa snažím nerozprávať sa na tieto témy, väčšinou odpovedám v neurcitku, že “neviem, nesledujem to” nesnažím sa negovať jeho názor, práve naopak tvarim sa že rešpektujem, no súhlas neprejavujem.
@gabika0825 beriem to ako horšie obdobie v nasom živote, preto rozvod beriem ako tu najposlednejšia možnosť, viem že život prináša všeličo a že musím pár mesiacov možno rokov vydrazat a bude to opäť dobre.
@luccija to mi došlo no neviem ako ho dostať k
Dr keďže on si mysli že k dr mame ísť všetci naokolo.
Prosim ťa žiadna vojna nebude. Nikdy žiadnu vojnu dopredu polroka neohlasovali médiá. Celé to hrajkanie sa pri Ukrajinských hraniciach bolo len kvôli tomu, aby to v europe riešila verejnosť a a by sa Putinovymi zaujmami zaoberala Europa, čo sa mu podarilo. Dohodli sa na niečom, odišli , do medii ohlasili, že to bolo cvičenie, pritom polroka tu pomaly všetky médiá blúznia o pripravovanej invázií. A takto si vynútil rokovanie, pretože chce presadiť Nordstream 2 a to je všetko čo chcel. Kasička je prázdna a on potrebuje peniažky. Koniec. Žiadna vojna. Nič. Úplne jednoduché.
Najväčšie zlo a odpad sú médiá a nadpisy článkov, a aj mnohé články. To nie sú vo väčšine fakty. Treba vedieť čítať. Čo nie je potvrdené niekym, tak to pravda nie je iba odhad alebo predpoklad. A aj keď je to potvrdené, tak je to veľakrát len názor niekoho a ku pravde to stále môže mať ďaleko. Ďalších xy ľudí kompetentných, zainteresovaných môže mať iný názor. Preto sa robia výskumy a vedecké štúdie, pretože to sú preukázateľné fakty a nie názory. Na konšpiráciach okolo covidu je len málo pravdy, ale ani tú stránku uplne netreba zanedbávať. Aspoň ti to otvára obzory... aj keď niekedy je to už naozaj prehnané ako to 5G a čipy vo vakcínach... a že to povie politik ešte aj tak to je už uplny odpad. ... Poradím vám, voľte nabudúce lepšie.
To je asi všetko, čo spraviť, no ten človek potrebuje odbornú pomoc. Pretože toto čo robí je choré. Pochybujem, že sám si dá povedať, ak to chceš riešiť, a je to naozaj vážne, treba niekam zavolať.
Inak osobne si myslím, že veď aj v telenovelách slovenských aj zahraničných dokonca aj v Simpsonovcoch(čo je veľmi poučný animák) bolo, že sa žena a deti z domu zbalili a odišli bývať dočasne inde k rodine alebo do hotelu, kým manžel/chlap nezmúdrel a nerozhodol sa čo mu je prednejšie.
Podľa mňa táto epidémia šialených konšpirácií má veľa prvkov spoločných so sektárstvom. A vystúpiť zo sekty je veľmi náročné, i keď nie nemožné. Rozhodne vyhľadaj odborníkov - skús napríklad osloviť OZ Integra, alebo Centrum pre štúdium siekt. Možno by ti tam vedeli poradiť.
Akože poviem ti otvorené že som tu na MK v skupine Konšpiračné teórie, a občas odtiaľ ujdem a nečítam lebo sa bojím.
Či hrozí vojna...kto to vie? A kto nevie? Povedala by si že príde vírus čo zabije toľko ľudí?
Jaj som to nedocitala som si myslela, že nevieš čo je vo veci...tak chod sa najprv ty poradiť k lekárovi ako naňho.
@bennn ďakujem, no poviem to, ja som na maximum rodinne založená a viem že by som dokázala všeličo prekusnut aj neveru, manželstvo a rodina je pre mna naozaj posvätné a obeta maximálna z mojej strany ale toto zje je moc aj na mna, dlhodobo nám to zasahuje do života aj života deti a vážne začínam uvažovať o opustení manžela, na úkor čohokoľvek, pretože takto sa žiť naozaj nedá. Je mi to neskutočne ľúto a je to naozaj hrozne, že nejake mediálne vojny a konšpirácie toto spôsobili ale ja svetlo na konci tunela naozaj nevidím.
toto s tou vojnou som pocula uz niekolkokrat, od niekolkych ludi... nehovorim, ze sa to nemoze stat, doba nas naucila, ze netreba hovorit hop pokial nepreskocis...
ja by som mozno zacala s tym, zeby som si s manzelom sadla a povedala mu, ze nie si stastna, ze vo vasom manzelstve uz chyba ta iskra a vasen a neviem co vsetko... vsetky tie omacky naokolo... a ze je to urcite aj tvoja chyba, ze si to uvedomujes, ale o to viac sa budes snazit na tom zapracovat...
a navrhla by som mu manzelsku poradnu alias psychologa/ psychiatra kde by ste isli obaja...
samozrejme, by som sa s tym psychologom alebo psychiatrom dopredu najskor sama stretla a povedala mu svoj problem, opytala by sa ho na radu ako s nim komunikovat a presvedcit ho aby pristupil na "manzelsku poradnu"...
dobry odbornik v tomto smere potom uz bude vediet ako s nim komunikovat
ja si inak myslim, ze tiez je to touto dobou jednoducho uz je toho na kazdeho vela a trva velmi dlho, ludia sa dostali do existencnych kriz... niekomu sa to odrazi na zdravi, druhemu na psychike, dalsi pride o pracu...
@nikha2809 ako bez srandy, asi by pomohlo keby niekto z blízkych mal ťažší priebeh pretože u nás našťastie všetci koronu preskočili.
Nechcem ti to mat za zle ale na 21. Storocie plne inteligentnych rieseni je pandemia teda pomerne neznamy virus rozsireny nevedno ako a zkadial vzaty omnoho lepsia cesta vojny nez aby mali padat z neba rakety....to nahrava ekonomickym profitom lepsie nez aby mal na taketo nieco este niekto vynakladat usilie tvorit nieco a hadzat si to zo vzduchu aj sebe pod rit, v dnesnej dobe sa uz nikomu nechce nasilne spinit ruky len tam islamistom co to maju v krvi
Tiež som o tej vojne niečo zachytil. On vo svojom vnútri chce pre rodinu dobre. Možno by si mu pomohla, ak by ste spolu urobili takú inventúru zásob čo nakúpil a vysvetlila mu že vám to určitú dobu vydrží, že zatiaľ to stačí. Aj tak ak by ste museli odísť, že to všetko so sebou nezoberiete. Teda ak ešte nepostavil bunker. Neprieč mu, nepochopí to. A napadlo ma, v niektorom štáte v EU už si nepamätám pri akej príležitosti malo obyvateľstvo doporučené mať zásoby na 2 týždne. Tuším to bolo Nemecko, nie som si istý.
Ja si tiez myslim,ze uz sme vo vojne,ale nesibe mi z toho. Zijem normalne a len dufam,ze sa mylim 🤣 ludia si myslia,ze ak pride vojna,tak tu budu pobehovat vojaci s puskami na pleci,z neba budu padat bomby.... V dnesnej dobe sa topi ekonomika to je vojnova zbran
Prepana, toto mi pripomina knihu Educated/Vzdelana od Tary Westover. Vyrastla s otcom s podobnymi nazormi /jej otec sa cely zivot pripravoval na koniec sveta/ a myslim, ze celkom dobre vystihla, aky dopad na celu rodinu moze mat spoluzitie s takymto chorym paranoidnym clovekom. Odporucam ti precitat.
Zavana to nejakou psychickou poruchou. Je pravda, ze nejake riziko vojny je tu vzdy, ci uz na ukrajinsko-ruskych hraniciach, alebo aktualne aj politicke napatie v Bosne. Nehovoriac o Afganistane, co je sice daleko od nas, ale je strasne, co sa tam deje a aj to je zial realita tohto sveta. Ale akoze pripravovat sa roky vopred na nieco, co sa nikdy nemusi stat, to je chore.
Neviem, ci to dokazes nejako "vyriesit v spokojnost vsetkych", ked on problem v sebe nevidi a ty ako hovoris si uz rok z neho psychicky na dne. Neviem, ci chces takto prezit zvysok zivota, nezit a pripravovat sa na nieco, co asi nikdy nenastane aj spolu s detmi...
@palisko ďakujem. Ja ho neviem pochopit, a prišla by som si ako chorá keby som mala s ním robiť “inventúru zásob” no pre dobro v rodine by som to urobila. Bunker ešte nemáme ale už aj táto debata padla, čiže ma ho v plane.
@judar Ehm, tieto podozrenia, že pandémia je umelo vytvorená, napádajú len ľudí, ktorí o vírusoch a všeobecne o šírení infekčných chorôb vôbec nič nevedia. Za posledných 100 rokov sa pravidelne objavovali ďalšie a ďalšie vírusy, niektoré spôsobili veľa poplachu a menej škody, ako hendra, niektoré pravidelne zamestnávajú odborníkov a už roky ich desia možnými katastrofickými scenármi ako vtáčia chrípka, niektoré mali veľa obetí ako HIV, ebola, alebo zika. Klčujeme pralesy odkiaľ sa neustále vynárajú síce staré, ale ľuďmi nepoznané parazity. Najväčšia sranda začne, až sa z topiaceho permafrostu uvoľní nejaká super lahôdka, čo zabije polovicu svetovej populácie. Nikto to nemusí pripravovať, takto to v prírode fungovalo a funguje úplne samo.

Dostala ho proste táto doba čo sa deje okolo. Na každého to vplýva inak… chodi do prace? Alebo má/mal nejaké iné záľuby okrem toho že chodi nakupovať zásoby potravín na rok? 🙈 buď sa nudí alebo ho to naozaj dostalo. Podobne začala robiť jedna moja kamarátka. Keďže sektor v ktorom ona pracuje je z dôvodu covidu zatvorený, tak už mesiac sedí doma a číta si konšpiračné teórie na ineternete a doslova tiež tým žije. Minule sme sa stretli a nestihla som žasnúť čo mi nerozprávala. A pri tom kamenný vyraz ako keby to naozaj myslela vážne. Ale take teórie že mimozemšťania, že covid je zbraň na bielu rasu a podobne. Ja si myslím že to je skôr fakt tou nudou.